Şimdi Ara

Nvidia Tegra 4 platformunun test sonuçları paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia tarafından ''Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi'' olarak lanse edilen Tegra 4 platformunun test sonuçları, The Verge ekibi tarafından internette paylaşıldı.

     

    Nvidia'nın kurduğu standda Android 4.2 ''Jelly Bean'' işletim sistemli üç adet tablet modeli göze çarpıyor. Her bir tablette, AnTuTu v3.1.1, Quadrant v2.0 ve GLBenchmark gibi tanınmış test uygulamaları yüklü durumda. Tabletler AnTutu v3.1.1 testinden 36.458 puan, Quadrant 2.0 testinden 16.802 puan, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde gerçekleştirilen GLBenchmark 2.5 (Egypt Offscreen) testinden ise 57 FPS sonuç almış.





    Yakında akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlara hayat vermesi beklenen Tegra 4, kısaca hatırlatmak gerekirse 28 nm'lik üretim süreci teknolojisiyle geliştirilmiş ve ARM'ın Cortex-A15 mimarisini kullanıyor. Sahip olduğu grafik yeteneklerini bünyesinde barındırdığı 72 çekirdekli grafik işlem biriminden alan bu platform, 4+1 çekirdekli bir yapı sunuyor ve 4 GB'a kadar DDR3L / LPDDR3 RAM'lere destek veriyor.

     

    Çin merkezli akıllı telefon üreticisi ZTE'nin ise Tegra 4'lü ilk çözümünü 2013 yılının ilk yarısından itibaren tüketicilerin beğenisine sunacağı öngörülüyor.





     


    Nvidia Tegra 4 platformunun test sonuçları paylaşıldı


     


    Nvidia Tegra 4 platformunun test sonuçları paylaşıldı


     


    Nvidia Tegra 4 platformunun test sonuçları paylaşıldı








  • 36000 nedir yahu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu one x te zaten yapıyoruz Custom rom kernel vs ile 32 bin gördüğüm var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JohnLord

    Bunu one x te zaten yapıyoruz Custom rom kernel vs ile 32 bin gördüğüm var.


    one x 720p bunlar full hd sonuçları

  • Sony de HTC de amiral gemilerinde Tegra 4 kullanmadılar, Samsung'un da kullanacağını sanmıyorum. Acaba hangi büyük firmalar kullanacak? Huawei'nin kendi işlemcileri var. ZTE'nin kullanacağı belirtilmiş haberde, bir de belki LG kullanır onun dışında pek ihtimal gözükmüyor şuan. Tegra 4 çok yaygın olmayacak gibi duruyor.
  • doğru benimde kağıt üzerinde bi kaç kere dünyayı fethetmişliğim var ama pratikte öyle olmuyor hiç 36000 bin miş bizde yedik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talerk -- 25 Şubat 2013; 5:59:38 >
  • Yok aman kalsın htc bidaha tegra falan kullanmasin alırken heycanlandik nvidia bu grafigin babası yaptimi tam yapar dedik ama yanildik. qualcomm candir bidahakine çok dikkat edicem qualcomm olmasına tegra exynos hikaye.

    edit: aga hemen eksilemisler. Görüyoruz tegra 3 lu aygıtları quadrantta. Yüksek puan aliyolar ama pratikte cihazlar kötü sadece htc değil. Eminim eksi vermenin gerekçesi sense ağır diye ama her aygitta boyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 25 Şubat 2013; 9:14:54 >
  • Intel'in işlemciside bu civarlarda uçuk bi sonuç almıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talerk

    doğru benimde kağıt üzerinde bi kaç kere dünyayı fethetmişliğim var ama pratikte öyle olmuyor hiç 36000 bin miş bizde yedik

    Sorun şurda: Bu kağıt üzerinde değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    quote:

    Orijinalden alıntı: talerk

    doğru benimde kağıt üzerinde bi kaç kere dünyayı fethetmişliğim var ama pratikte öyle olmuyor hiç 36000 bin miş bizde yedik

    Sorun şurda: Bu kağıt üzerinde değil.

    ben yine de s600 ve exynos 5 kadar verimli olacağını düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı at gözlüklüler zahmet edip Anandtech in Tegra 4 incelemesini gözden geçirirse ne kadar boş konuştuklarını anlaycaktır.

  • iyiki quad işlemcili bir model almamışım. şimdi bu testi gördümya kafayı yerdim. bir süre smart tab 10 umla takılayım olmadı seneye yenilerim eskisini satıp o zamanada gelir bunlar.
  • Diyor ki cebe bu performansları sokamayız, A15 ler fena güç tüketiyor. Tegra4 ün cep versiyonundan full performans beklemeyin. Mecburen freq. düşürmemiz gerek, Performans hedefi de T3'ün biraz üstünde olabilir. GPU performansı, cam. oyuncakları ile kendimizi affetiririz diyor. Takın bataryayı verin amperi bak nasıl coşarız diyor üstüne. Biz napalm abi A15'in suçu, çok güç istio diyo bide.

    Zamanında Icera'yı satın alarak iyi iş yaptılar. Softmodem benim yıllardır hep savunduğum beğendiğim bişey. Ama son tüketici gözünde hiçbi anlamı yok, göze sokmanın extra bi çok bi anlamı yok. Abü napim softmodemi, bunu bi şekilde yeniden programlayıp radar detektörü yapabilirmisin bana der en fazla.

  • AnTuTu (higher is better - holistic benchmark)
    HTC One: 22678
    Tegra 4: 36317
    SunSpider (lower is better - web benchmark)
    HTC One: 1124ms
    Tegra 4: 494ms
    Quadrant (higher is better - holistic benchmark)
    HTC One: 11746
    Tegra 4: 16593

  • Nvidia bu sefer en iyisini yapmış aga.

    Ama bundan önce hep hüsran olduğu olduğu için kimse güvenmiyor. Tegra4'lü cihazları kalın yapsınlar bataryayı yığsınlar. bir incelik sevdası çıktı telefonda 5, tablette 10 inc cihaz yapıyorlar sanki 1cmden ince olunca küçük gözüküyor

  • Nvidia saniyor ki en hizli herzaman en iyidir.Tegra 1,2 ve 3'un tutulmadi 4'un tutulacagini dusunduren nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabbitweed

    Nvidia saniyor ki en hizli herzaman en iyidir.Tegra 1,2 ve 3'un tutulmadi 4'un tutulacagini dusunduren nedir?

    tegra 1-2-3 hiçbirzaman en hızlı olmadı yada oldu ama rakipleri çıkana kadar...tegra 4 le güçlü birşey çıkarmış gibi duruyorlar tabiki heryerde test sonuçları dolanacak
  • o tabletlerin o kadar puan alması normal arkadaşlar büyük ihtimal cok puan alsın die 2.0 ghzde calışıyordur 4gb ram koymuşlardır ama bunu telefonda yaparlarsa batarya yetmez yani malesef telefonda bu kadar yüksek performans göreceğimizi düşünmüyorum. (farkedeceğiniz gibi tabletin donanımından bahsedilmemiş)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Normsoner -- 25 Şubat 2013; 14:11:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normsoner

    o tabletlerin o kadar puan alması normal arkadaşlar büyük ihtimal cok puan alsın die 2.0 ghzde calışıyordur 4gb ram koymuşlardır ama bunu telefonda yaparlarsa batarya yetmez yani malesef telefonda bu kadar yüksek performans göreceğimizi düşünmüyorum. (farkedeceğiniz gibi tabletin donanımından bahsedilmemiş)


    Kardeşim Mantıklı Düşün elbet Bir Kısmı Öyledir Ama GlBencden Öyle bir fps akıl almıyor doğrusu yani ne kadar ram olursa olsun fps yi bu kadar artıracağını düşünmüyorum

  • Tegra 3 geçen yıl Qualcomm gibi üreticilerin 28 nm verimlilik sorunları yüzünden iyi sattı ama bu yıl işi zor. Nexus 7'yi Qualcomm kaptı ve Asus ve Acer da bu sene Qualcomm ile yola devam edecek. Tegra 4 bu sene sadece ZTE ve yerel Çinli üreticilerin dikkatini çekti.

    İşlemciye kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın ama mobilde kimse işlemci markasını takmıyor. Ortada maliyet ve ticari ilişkiler gibi başka faktörler de var ve bu noktada Qualcomm'un eli çok daha güçlü hatta S4'te bile sadece Snapdragon serisi kullanılacak deniyor.

    2013 Qualcomm'un yılı olacak. Bekleyin ve görün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.