Şimdi Ara

307 1.6 hdi 110 ''antipollution faulty'' sorunu lütfen yardım edin kafayı yicem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu gün yolda ilerlerken bi anda motor ikaz lambası yandı ve yol bilgisayarında ''antipollution faulty'' diye bi yazı çıktı. araç 3000 devirin üstüne ne yaptıysam çıkmadı gaza basıyorum gitmiyor, bende fazla zorlamayayım dedim yakıttan olabilir diyerek çeyrekten biraz düşük olan depoyu doldurdum.depoyu doldurduktan sonra aracın çekiş problemi falan kalmadı devirlenmesinde de sorun da kalmadı. ancak motor arıza lambası ve anti poll.... ikazı halen çıkıyor. nette biraz araştırdım herkes farklı bişey diyor.. bu sorun olmadan önce depoya yakıt sistemi temizleyicisi( orjinal pejo servisinden aldıgm) yakıt katkısını koymuştum ancak sonradan farkettim ki koymam gerkenin 3 katını koymuşum... ancak yaklaşık 100 km bu hatayı vermeden bindim bende sorun olmaz diye düşünürken başıma bu geldi.
    -sizce bu hata yakıt katkısını çok koyduğumdan mı ileri geliyor.
    -öyleyse şimdi ne yapabilirim.
    -sorun başka bir şey mi?
    -araçta şu anda hiç bir sorun yok gibi gözüküyor ancak arıza lambası yanıyor servise gitmeden arıza ışığını nasıl silebilirim.

    aracım 1.6 hdi 110 look modeli 80 binde şu anda...







  • aracınızın katalizörü tıkanmış, ya katalizörün içindeki filtreyi kırdıracaksınız ya da yeni bir katalizör alacaksınız. katalizör egzoz borusuna bağlı motorla susturucu arasında gazı filtreleme görevi gören bir parçadır. zamanla içindeki petek şeklindeki filtre tıkanır. dediğim gibi ya bu petek şeklindeki filtreyi kırdıracaksınız ya da yeni katalizör alacaksınız.
  • katalizörden olduğunu düşünmüyorum. arızayı dün sildirdim. arıza olarak bilgisayara baktıgımızda motora aşırı yüklenmeden kaynaklı olduğundan kaynaklandığı yazıyor sanırım yakıt katkısını çok kullanmak buna sebeb oldu .
  • ve yine aynı problem 600 km sorunsuz gittikten sonra depo çeyreğe düşünce araba yine aynı hatayı verdi. yine 5. vites 120 km üstünde aynı hatayı aldım. sebebini anlamış değilim. katalik konvertörümü kontrol ettirdim sorun yok diyorlar. acaba depoyu dibine kadar bitirmelimiyim?? ne yapmalıyım şaşmış durumdayım burdaki servisinde bişeyden anladığı yok...
  • Mazot filtresinde su birikiyor olabilir hocam onu boşaltınca ikaz lambası kendiliğinden sönüyor yada aracın 10.000km bakımı geldiğinde yapıyor aynı şeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniac27

    ve yine aynı problem 600 km sorunsuz gittikten sonra depo çeyreğe düşünce araba yine aynı hatayı verdi. yine 5. vites 120 km üstünde aynı hatayı aldım. sebebini anlamış değilim. katalik konvertörümü kontrol ettirdim sorun yok diyorlar. acaba depoyu dibine kadar bitirmelimiyim?? ne yapmalıyım şaşmış durumdayım burdaki servisinde bişeyden anladığı yok...

    turbo selenoid valf arızası. turbo çıkışında kahverengi parça.
    istanbulda isen iyi bir servis tavsiyesi verebilirim.
    maslak oto sanayi de paris oto özel servis
  • istanbulda değilim gaziantepteyim acaba ne kadar tutar. bilgin varmı? yada değiştirmeden çözebilirmiyiz??
  • mazot filtresini kontrol edicem deniz kardeşim sağolasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniac27

    istanbulda değilim gaziantepteyim acaba ne kadar tutar. bilgin varmı? yada değiştirmeden çözebilirmiyiz??

    150 tl parça fiyatı
  • Kardeşim ben acizane bu sıkıntılı durumunuzu yeni gördüm.Size ve başkalarına yardımım olsun diye,kesin çözümün Gidin bir servise aracınızın yazılımını yeniden yükletin.fiyatı 70-80 TL.Ben bu sıkıntıyı bir yıl yaşadım değiştirmediğim parça kalmadı,bilgisayara soktular bir ara sönüyor o uyarı sonra tekrar yanıyor.Eğer aracınızda başka bir arıza yoksa motor uyarı ışınız yanıyor ve size sıkıntı veren o uyarı ekranda görülüyorsa emin olun aracınızın yazılımını serviste yeniden yükletin sorun çözülecek ve sıkıntı veren bu durumunuzdan kurtulacaksınız.
    İnşallah çözüm olur,bu sıkıntılı durumu uzun araştırmalarım sonucunda kendim buldum ve bunu biliyorlar parça satmak için hiç kimse de söylemiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.