Panorama çekim için.. Resimde işaretli olan moda aldıktan sonra çekebilirsin. Ben Fotoshop kullanıyorum birleştirmek için ama daha kolay birleştirme programları mevcut diye biliyorum. bilen bir arkadaşta onu yazar =)
Merhaba arkadaşlar dün itibarıyla bende artık S5 sahibiyim :) bu gerçekten cok güzel bir makine umarım buradan yani sizlerden cok sey öğrenebileceğim daha önce bu tarz bir makinem olmamıştı, iyiki almışım diyorum kendi kendime yazılanların cogunu okudum yakında bende güzel fotoğraflar göndermeye başlayacağım ilki aşağıda :))
arkadaşlar bağlantımla ilgili yaşadığım bir problemden ötürü çok nadir girebiliyorum nete.. çok güzel fotoğraflar eklenmiş, tebrik ederim hepinizi.. umarım çok yakında döneceğim=)
Tripot kullanmadan çektim.Bukadar güzel olacağını bende tahmin etmemiştim inanın.Program olarakta canon'un kendi programını kullandım.Manzarada Kayseri'ye ait şeker tepeden görünüm.
quote:
Orjinalden alıntı: ozraksy
Mert yorumun yapılmıştır kanka=)
Monar fotoğrafların çok güzel, özellikle üçüncü, hele bir de sb olsa tadından yenmezmiş=P
@comfort_1 Çok başarılı bir panaroma olmuş, tripod kullandın mı???
panorama fotoğrafının nasıl elde edildiğini söyleyebilir mi birisi bu arada? 1. çekim nasıl yapılıyor 2. hangi programla (?) birleştiriliyor?
teşekkürler..
S5 in panorama modu ayrıca var zaten Stitch diye geçiyor. O moda aldıktan sonra tripod üzerinde çekmek istediğin çevresel ftoyu birkaç fotografı ardı ardına çekip birleştirmekten ibaret. Fotografları çekerken makina zaten rehberlik ediyor. İlk fotoyu aldıktan sonra : ikinci fotoyu çekerken ikinci fotonun başlangıç kısmını bir önceki fotonun bitiş noktasına bindirmen gerekiyor . Birleştirme işlemini de makina ile gelen cd den çıkan photostitch yazılımını ve ya benim gibi tercih ettiğin başka bir yazılımla yapıyorsun. Kolay gelsin
@dewr kareler çok güzel, örümcek, böcek ve kaktüs makroların da gerçekten çok şahane... gece fotoğrafların da çok orjinal olmuş, ben bir de koyu çektiğin karedeki denizin tonuna hasta oldum...
ben de bunu bir süre önce çekmiştim, can sıkıntısından koyayım bari dedim.. soldaki ağaç kesilse kadraj açısından daha güzel olabilir ama...
ayrıca panorama olayını açıklayan arkadaşlara da teşekkür ediyorum, makinanın bir güzelliğini daha çözmüş olduk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invincible_man -- 5 Haziran 2008; 3:31:42 >
Bunu daha once soracaktim unutmusum, asagidaki cekim parametre degerlerini nasil elde edebiliyorsunuz anlatabilirsen sevinirim.
-------------------------------------- beğenemene çok sevindim, elde tabi ki, hatta tek elde=) elim havada ve yanımda üç kişi dans ederken hepsi bana vururken filan çektim=)
File Name IMG_4158.JPG Camera Model Name Canon PowerShot S5 IS Shooting Date/Time 23.05.2008 23:35:30 Shooting Mode Manual My Colors Mode Vivid Tv (Shutter Speed) 1/50 Av (Aperture Value) 3.5 Light Metering Evaluative ISO Speed 400 Lens 6.0 - 72.0 mm Focal Length 29.3 mm Digital Zoom None IS Mode On Image Size 3264x2448 Image Quality Superfine Flash On Flash Type Built-In Flash Shutter curtain sync 1st-curtain Red-eye On White Balance Fluorescent AF Mode Continuous AF Parameters Contrast Normal Sharpness Normal Saturation Normal Color Space sRGB File Size 4554 KB Drive Mode Single-frame shooting Owner's Name