yanlız parasoleyi takabilmen için TUBE şart. Yanlız parasoley bir işe yaramıyor. Tabi bununla birlikte objektifi korumak için birde filtre yerleştirdin mi tamamdır. Objektif ileri geri hareketlerini TUBE içinde yaptığı için, hareket mekanizmasını da olası zorlama problemlerinden korumak için birebir.
Bu lens setini gittigidiyorda bende gördüm. Almayı düşündüm ancak bir artısı varmı yokmu bilemediğim için almadım. Bu parçalar olmadan ve bu aparatlar takılıyken çekilmiş fotoğraflar varsa paylaşabilirmisiniz. şu anda 79 Ytl ye satılıyor gittigidiyorda. Birde aşağıda linklerini verdiğim ürünler S5 ile kullanılabilirmi? Eğer Kullanılabilirse alınması gerekli olan parçalar mı?
Bonzai fotograflari, iki farkli isik ve ayarda... elde cekim. P modunda cektim. Tavsiye var midir bu tip ic ortam - los isik karelerinin daha iyi elde edilmesine yonelik ?
Yanılmıyorsam TELEPHOTO lensi optik zoom değerini mercek takılmak sureti ile arttırmak için kullanılıyor.Uzakta bulunan obje çekimleri için iyi bir ürün olsa gerek.Mesela ben bir tepedeyim diyelim.Karşı tarafta ve de gidemeyeceğim bir bölgede yüksek zoom ile bir alanın resmini net bir şekilde almak istiyorum.Bu lens bu iş için ideal olabilir ürünle ilgili açıklamalara bakarsak.Geniş açı makro lensi için birşey diyemeyeceğim.Yani makro merakınız varsa neden olmasın.Düşünülebilir.
geniş açı lens bence s5e alınabilecek tek aparattır, çünkü bence s5in tek sorunu geniş açı noksanlığıdır=) açık konuşmak gerekirse bu tarz parasoley gibi ürünlerin bence çok da bir faydası yok lensinizi korumak dışında.. ayrıca gittigidiyor da 80liraya almaktansa aynı ürnleri çin sitelerinden ücretsiz kargoyla 20 30dolara kadar alabilirsiniz.. bu da benden bir DH kıyağı olsun=))
Makro cekim konusunda yardima ihtiyacim var. Asagidaki fotograf yaptigim onlarca denemeden birisi, farkli ISO ayarlari ile cekimler yaptim. Genelde buna yakin sonuclar elde ediyorum.
Bu cekimleri tripot ile (2 sn gecikmeli olarak), P modunda makro secili olarak yapmistim. Ancak maalesef birseyleri yanlis yapiyor olmaliyim ki makine odaklanamiyor (sari kare yesile donusmuyor). Makinede bir sorun olabilir mi dersiniz ? Nerede yanlis yapiyor olabilirim ?
Asagidaki fotograflar ise supermakro modunda cekildi. Ozellikle vida ve parada yakalamak istedigim netlikten eser yok gorulecegi uzere.