Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY Sayfa: <<   < önceki  75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 84   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sakirkolsuz

17 Mayıs 2008; 21:41:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar takip ediyorum ama katkıda bulunamıyordum kusura bakmayın

buda makro denemesi

buda bizim cocuğun marifrti

EN İYİ OLAN SENİN OLANDIR
sakirkolsuz

17 Mayıs 2008; 22:04:10 

arkadaşlar yakın nesnelere odaklanıyorum fakat biraz uzak mesafe olunca olmuyor şu resimde ne yapmalıydım?

bu fotoda calışma doğru oldu sanırım makroları çözdüm üstteki fotoya calışmam gerek.

dogann007

17 Mayıs 2008; 22:48:42 

Güllere devam

http://www.fotokritik.com/kullanici/portfolyo.php?id=156185
DM Precious

18 Mayıs 2008; 0:13:30 

quote:

Orjinalden alıntı: sokak_papagani

S5 ciler bir bütündür ayrılmazlar

sadık dostlarımız olduğunu bilmek güzel......

Şakir paylaşımlar güzel,öyle herzaman uzaktan olmaz dimi yani.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 18 Mayıs 2008; 0:15:27 >

DM nin Fotoğraflar
Depeche Mode:Enjoy The Silence,Never Let Me Down Again
World In My Eyes, Somebody, Freelove
DM Precious

18 Mayıs 2008; 0:22:24 

quote:

Orjinalden alıntı: sakirkolsuz
arkadaşlar yakın nesnelere odaklanıyorum fakat biraz uzak mesafe olunca olmuyor şu resimde ne yapmalıydım?

f8,1/200 neyi yapmak isteyipte yapamadığını tam anlamadım..
arkadaki nesneye odaklanmak isteyipte,öndeki dallara odaklanmış olmanmı...eğer buysa baya bir önce bu konu geçmişti bakayım...

quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

quote:

Orjinalden alıntı: dogann007

ya bu manuel odak olayını anlatabilecek birisi var mı DM Precious son fotoğrafları gördüm manuel odakla çekmişsin sanırım açıklamasını bir yapar mısın. sanırım MF düğmesiyle oluyor. ama nasıl oluyor başkada bişey bilmiyorum şimdiden teşekkürler

son fotograflar manuel modda cekildi,ancak manuel fokus kullanilmadi.kisaca MF yi dilim dondugunce anlatayim:
sol taraftaki MF dugmesini basili tutarak,yukri/asagi yon tuslari ile oynarsaniz Ortadaki AF karesi buyur,sag tarafta bir gosterge belirir,yukari/asagi oynayarak en net oldugunda dugmeleri birakin ve denklansore yarim bastiginizda eskiden oldugu gibi yesile donmesini beklemeyin cekimi tamamlayin

ben bunu daha cok tripod ile yaptigim makro cekimlerde kullandim(hala adam gibi tripodum ve yedek pillerim yok..malesef )

onceki ve asagidaki fotograflarda ki yontem
AF karesinin odaklandigi yer ile ilgili.ondeki nesne odakli
F/5......2,5sec ISO 80

AF karesini ondeki cismi almadan arkadaki cisme odaklanacak sekilde makineyi ceviriyorum,yarim basiyorum
ondeki cisim Af karesine gelecek sekilde kadraji ayarlasamda denklansore tam bastigimda,ondeki flu arkadaki net cikiyor
F/5......2,5sec ISO 80

bir baska yontem makineyi actiginizda set tusuna bastiginizda yon tuslari ile AF karesinin yerini degistirerek ayni sonucu alabilirsiniz

eğer sorun başka bir konu ise biraz daha açmanı isteyeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 18 Mayıs 2008; 0:34:11 >

DM nin Fotoğraflar
DM Precious

18 Mayıs 2008; 0:38:49 

Doğan gül fotoğrafında renkler canlı güzel ancak görüşüm,bir önceki gül fotoğrafındakilerin aynı.kalabalık kadraj,asıl gonca gülü tek alsan daha güzel olurdu,zamanla bunlara dikkat ettiğinde seninde hoşuna gidecek....

DM nin Fotoğraflar
DM Precious

18 Mayıs 2008; 0:45:42 

arka arkaya oldu ama kusura bakmayın ,ayrı konular(yoksa mesaj sayısı kaygım yok )

madem bu gece ders çalışıyoruz yine tekrar
1/400sec..........F/3,5

odaklama dalara oldugundan,asil obje flu cikti

1/640sec ..F/3,5

asil obje odaklanmis,AF karesini dallari almayacak sekilde cocugun uzerinde odaklayip kadraji ortalayin,ilk fotografin aksine arkadaki nesne net,dallar flu

(egitim amaclidir kimse kusur,musur aramasin..... )

DM nin Fotoğraflar
ozraksy

18 Mayıs 2008; 0:52:58 

Abi kusur musur aramıyoruz zaten=))
Aydınlattığın için çok teşekkürler abi..
Bu arada tüm fotoğraflar çok güzel ama özellikle kurbağa hoşuma gitti, neden bilmiyorum=)

just ozr..
http://www.fotokritik.com/kullanici/ozraksy/portfolyo/
http://www.fotokronik.com/uye.asp?ID=12858

dogann007

18 Mayıs 2008; 13:24:49 

quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

Doğan gül fotoğrafında renkler canlı güzel ancak görüşüm,bir önceki gül fotoğrafındakilerin aynı.kalabalık kadraj,asıl gonca gülü tek alsan daha güzel olurdu,zamanla bunlara dikkat ettiğinde seninde hoşuna gidecek....

abi tavsiye ve yardımların için teşekkür ederim yanlız benim bir sorunum var

bu gül fotoğraflarını çekerken baya uğraştım daha fazla yaklaşınca veya zoom yapınca odaklama sorunu ortaya çıkıyor gülü odaklayamıyorum odaklayamadığım içinde fotoğraflar net çıkmıyor makroda hep böyle oluyor tripod şart sanırım birde o gün çok rüzgar vardı onun için baya uğaştım

kısaca tam olarak istediğim objeyi netleyemiyorum odaklama sorunu ortaya çıkıyor fikret abi önerilerin nedir.

mesela gülü odaklayamıyorum yarın kelebek çekmeye kalksam hiç odaklayamam

ayrıca üstteki yardımların içinde tekrar teşekkür ederim aynı konuyu ben sormuştum geçmiş sayfalarda bir gece anlatmıştın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogann007 -- 18 Mayıs 2008; 13:29:56 >

http://www.fotokritik.com/kullanici/portfolyo.php?id=156185
DM Precious

18 Mayıs 2008; 13:50:12 

yakın mesafeden belli bir oranda zoom yapabilirsın.uzaktaki nesnelere ful zoom yapabilirsin ama yakın mesafedeki nesneye fazla zoom yaparsan odaklanma olmaz.AF karesi yeşile dönmez zoomu biraz kısarsan AF karesinin yeşile döndüğünü göreceksin.

ya güle iyice yaklaştığında makro modunu kullan .Manuel focusuda kullanabilirsin
bide makroda nesnede hareket varsa,ışığın yeterli seviyede olması gerekir,enstanteneyi kısabilmek için.

DM nin Fotoğraflar
sakirkolsuz

18 Mayıs 2008; 14:07:33 

DM HOCAM ben o resimde arkadaki ördeğe odalanmak istedim ama olmadı senin verdiğin örneklere bakıp evden balkon ve arkası olrak odaklanmak istiyorum yapamıyorum M MODUNDA cekiyorum beceremedim diğer modlarıda denedim olmadı sıkılıp bir kenara kaldırıyor 1ay uğraşmıyorum sonra sizin resimleri görünce iştaha geliyor tekrar deniyorum yalnız biraz makroda ilerledim gibi . kafa kalın bu fotoğracılık istek var başarı olmayınca sıkılıyorum oysaki zoru seven bir karakterim var.

DM Precious

18 Mayıs 2008; 14:11:24 

önce dallar AF karesine girmeyecek şekilde ördeğe odaklan yarım bas,daha sonra kadrajı istediğin gibi ayarla tam bas,olacaktır

balkon demirleri......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 18 Mayıs 2008; 14:18:59 >

DM nin Fotoğraflar
sakirkolsuz

18 Mayıs 2008; 14:29:07 

hocam sizin için kolay bende kafa kalın üstte çektiğiniz iki fotağrafı ben çekemiyorum daha doğrusu nesneye nasıl odaklanılır onu bilmiyorum sıkıntı burda cehaletimi mazur gör sana Allah kolaylık versin bizlerlen uğraşması zor

DM Precious

18 Mayıs 2008; 14:33:48 

çektiğin fotolaraı koyarsan sorunu gorebiliriz
çıkmak zorundayım akşama devam ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 18 Mayıs 2008; 14:33:19 >

DM nin Fotoğraflar
jethoca

18 Mayıs 2008; 16:24:01 

arkadaşlar herkese merhabalar

acil cevap bekliorum
canon s3 kaç gb lik hafıza kartı alabilir

4- yada 8 gigabayt sd kart alacağım makineme ama uyumlu olup olmadıklarını öğrenemedim
elimde 2 gb sandisk var ve video çekimlerinde süre az geliyor

bilen arkadaşların lütfen bir an önce yanıtlamasını bekliyorum

herkese saygılar

hiçbir şeyden soğumadım sony ve pioneer den soğuduğum kadar. nerede o çocukluğumuzda dinlediğimiz sonylerin ses kalitesi dolgun bası . şimdilerde bit pazarında, II. elcilerde tekrar tekrar dinliyoruz. teknolji ilerliyor bunlar geriliyor. eskiden küçüktüm param yoktu alamıyordum. şimdi alabilirim ama sesleri hoşuma gitmiyor. Şairin dediği gibi bizmi yanlış gidiyoruz acep liman mı eğri
sakirkolsuz

18 Mayıs 2008; 17:04:57 

dm hocam kısa mesafelerdeki nesneleri mf düğmesine basarak netleştirip bu sonuçları alıyorum fakat mesafe 1 metreyi geçince işler karışıyor ön ve arkaya odaklanamıyorum.

buda başka bir kare aynı yerden

DM Precious

18 Mayıs 2008; 19:26:04 

şakir makine aslında doğru olanı yapıyor,sen nereye odakladıysan orayı net diğer tarafı flu çıkarıyor.
yok sen eğer her iki tarafı (ön/arka)net çıkarayım diyorsan..emin değilim ama ya bıraz uzaktan ve ikisinin ortası uzaklıktaki bir nesneye odaklanıpyarım basarak,daha sonra kadrajı ayarlayıp çekilebilir.dediğim gibi denemek lazım...deneyeceğim emin ol

jethoca forumun amacı sorup öğrenmek, ama bir forum paylaştıkça ayakta kalıyor.... .
soruna gelince s3 ün 4 gb tı kaldırdığını biliyorum 8 gb hakkında bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 18 Mayıs 2008; 19:25:56 >

DM nin Fotoğraflar