arkadaşlar yakın nesnelere odaklanıyorum fakat biraz uzak mesafe olunca olmuyor şu resimde ne yapmalıydım? bu fotoda calışma doğru oldu sanırım makroları çözdüm üstteki fotoya calışmam gerek.
Orjinalden alıntı: sakirkolsuz arkadaşlar yakın nesnelere odaklanıyorum fakat biraz uzak mesafe olunca olmuyor şu resimde ne yapmalıydım?
f8,1/200 neyi yapmak isteyipte yapamadığını tam anlamadım.. arkadaki nesneye odaklanmak isteyipte,öndeki dallara odaklanmış olmanmı...eğer buysa baya bir önce bu konu geçmişti bakayım...
quote:
Orjinalden alıntı: DM Precious
quote:
Orjinalden alıntı: dogann007
ya bu manuel odak olayını anlatabilecek birisi var mı DM Precious son fotoğrafları gördüm manuel odakla çekmişsin sanırım açıklamasını bir yapar mısın. sanırım MF düğmesiyle oluyor. ama nasıl oluyor başkada bişey bilmiyorum şimdiden teşekkürler
son fotograflar manuel modda cekildi,ancak manuel fokus kullanilmadi.kisaca MF yi dilim dondugunce anlatayim: sol taraftaki MF dugmesini basili tutarak,yukri/asagi yon tuslari ile oynarsaniz Ortadaki AF karesi buyur,sag tarafta bir gosterge belirir,yukari/asagi oynayarak en net oldugunda dugmeleri birakin ve denklansore yarim bastiginizda eskiden oldugu gibi yesile donmesini beklemeyin cekimi tamamlayin
ben bunu daha cok tripod ile yaptigim makro cekimlerde kullandim(hala adam gibi tripodum ve yedek pillerim yok..malesef )
onceki ve asagidaki fotograflarda ki yontem AF karesinin odaklandigi yer ile ilgili.ondeki nesne odakli F/5......2,5sec ISO 80
AF karesini ondeki cismi almadan arkadaki cisme odaklanacak sekilde makineyi ceviriyorum,yarim basiyorum ondeki cisim Af karesine gelecek sekilde kadraji ayarlasamda denklansore tam bastigimda,ondeki flu arkadaki net cikiyor F/5......2,5sec ISO 80
bir baska yontem makineyi actiginizda set tusuna bastiginizda yon tuslari ile AF karesinin yerini degistirerek ayni sonucu alabilirsiniz
eğer sorun başka bir konu ise biraz daha açmanı isteyeceğim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 18 Mayıs 2008; 0:34:11 >
Doğan gül fotoğrafında renkler canlı güzel ancak görüşüm,bir önceki gül fotoğrafındakilerin aynı.kalabalık kadraj,asıl gonca gülü tek alsan daha güzel olurdu,zamanla bunlara dikkat ettiğinde seninde hoşuna gidecek....
Doğan gül fotoğrafında renkler canlı güzel ancak görüşüm,bir önceki gül fotoğrafındakilerin aynı.kalabalık kadraj,asıl gonca gülü tek alsan daha güzel olurdu,zamanla bunlara dikkat ettiğinde seninde hoşuna gidecek....
abi tavsiye ve yardımların için teşekkür ederim yanlız benim bir sorunum var
bu gül fotoğraflarını çekerken baya uğraştım daha fazla yaklaşınca veya zoom yapınca odaklama sorunu ortaya çıkıyor gülü odaklayamıyorum odaklayamadığım içinde fotoğraflar net çıkmıyor makroda hep böyle oluyor tripod şart sanırım birde o gün çok rüzgar vardı onun için baya uğaştım
kısaca tam olarak istediğim objeyi netleyemiyorum odaklama sorunu ortaya çıkıyor fikret abi önerilerin nedir.
mesela gülü odaklayamıyorum yarın kelebek çekmeye kalksam hiç odaklayamam
ayrıca üstteki yardımların içinde tekrar teşekkür ederim aynı konuyu ben sormuştum geçmiş sayfalarda bir gece anlatmıştın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogann007 -- 18 Mayıs 2008; 13:29:56 >
yakın mesafeden belli bir oranda zoom yapabilirsın.uzaktaki nesnelere ful zoom yapabilirsin ama yakın mesafedeki nesneye fazla zoom yaparsan odaklanma olmaz.AF karesi yeşile dönmez zoomu biraz kısarsan AF karesinin yeşile döndüğünü göreceksin.
ya güle iyice yaklaştığında makro modunu kullan .Manuel focusuda kullanabilirsin bide makroda nesnede hareket varsa,ışığın yeterli seviyede olması gerekir,enstanteneyi kısabilmek için.
DM HOCAM ben o resimde arkadaki ördeğe odalanmak istedim ama olmadı senin verdiğin örneklere bakıp evden balkon ve arkası olrak odaklanmak istiyorum yapamıyorum M MODUNDA cekiyorum beceremedim diğer modlarıda denedim olmadı sıkılıp bir kenara kaldırıyor 1ay uğraşmıyorum sonra sizin resimleri görünce iştaha geliyor tekrar deniyorum yalnız biraz makroda ilerledim gibi . kafa kalın bu fotoğracılık istek var başarı olmayınca sıkılıyorum oysaki zoru seven bir karakterim var.
hocam sizin için kolay bende kafa kalın üstte çektiğiniz iki fotağrafı ben çekemiyorum daha doğrusu nesneye nasıl odaklanılır onu bilmiyorum sıkıntı burda cehaletimi mazur gör sana Allah kolaylık versin bizlerlen uğraşması zor