Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ankara kuzenlere gitmişdik de :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Ankara kuzenlere gitmişdik de :) Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ı love this game

27 Eylül 2006; 19:01:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ankarada çektiğim birkaç poz ..istanbul'a devam edecektim ama biraz da Ankara...

unifeb
ı love this game

27 Eylül 2006; 19:41:45 

unifeb
ı love this game

27 Eylül 2006; 19:47:22 

komşumuzun arabası böyle çekeyim dedim :)

unifeb
ı love this game

27 Eylül 2006; 20:04:51 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ı love this game -- 27 Eylül 2006; 20:07:14 >

unifeb
ı love this game

27 Eylül 2006; 20:44:04 

m modunda flashlı cekım yapan yapmayana öğretsin :)

unifeb
jethoca

27 Eylül 2006; 22:02:47 

arkadaşlar herkese merhabalar

Kıymetli Affan dostum nerelerde ya iki gündür topiğe girip duruyorum belki son uzun mesajma cevap yazmıştır diye ama nafile

bu orada son fotolar çok güzel

herkese saygılar

hiçbir şeyden soğumadım sony ve pioneer den soğuduğum kadar. nerede o çocukluğumuzda dinlediğimiz sonylerin ses kalitesi dolgun bası . şimdilerde bit pazarında, II. elcilerde tekrar tekrar dinliyoruz. teknolji ilerliyor bunlar geriliyor. eskiden küçüktüm param yoktu alamıyordum. şimdi alabilirim ama sesleri hoşuma gitmiyor. Şairin dediği gibi bizmi yanlış gidiyoruz acep liman mı eğri
ı love this game

28 Eylül 2006; 1:36:58 

unifeb
ı love this game

28 Eylül 2006; 17:40:31 

acemi38 arkadaşım bızım s3 de odak uzaklıgını gorebılegım bı secenek var mı ?

unifeb
acemi38

28 Eylül 2006; 18:11:40 

quote:

Orjinalden alıntı: ı love this game

acemi38 arkadaşım bızım s3 de odak uzaklıgını gorebılegım bı secenek var mı ?

ı love this game arkadaşım exif bilgilerinde Focal lenght olarak görebilirsin tabii buradaki rakamı 6 x ile çarpman gerekiyor. (Standart olan 35mm nin karşılığını bulabilmek için 6 ile çarpıyoruz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 28 Eylül 2006; 18:13:41 >

dr_zs

28 Eylül 2006; 18:40:22 

l love this game kardes fotolor cok guzel bunları hangi modda hangi ayarları kullanarak cektigini anlatabilirmisin.bende deniyim.saygılar

ı love this game

28 Eylül 2006; 20:38:27 

tesekkurler acemi saygılar..

unifeb
ı love this game

28 Eylül 2006; 21:06:28 

acemi38 dostum makına uzerınde bakamıyoruz ama dgl mı ? yanı bilgisayarda bakıyorum odak durumuna...

unifeb
ı love this game

28 Eylül 2006; 21:09:48 

"dr.zs"aslında çektiğim fotoların çoğu ana göre değişiyor.yani manual moda kendımı alıştırmak ıcın genelde manualde cekıyorum.ama dediğim gibi ortama göre değişiklik gösteren çekimlere sahibim herkes gibi.senin çektiğim fotograflarda öğrenmek ıstedıgın değerler olursa o fotoğrafı belirt onun ben değerlerini yazayım.
saygılar bizden kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ı love this game -- 28 Eylül 2006; 21:14:44 >

unifeb
palet44

28 Eylül 2006; 22:28:59 

forumdaki tüm arkadaşlara selamlar ve saygılar,
bir ay önce canon s3 sahibi oldum. Henüz makinayı tanımaya çalışıyorum.sizlerden ricam sky light ve ultra viyole lenslerin ne gibi fonksiyonları olduğunu anlatabilir misiniz.yayınladığınız fotoğraflarınız harika ellerinize sağlık.saygılar.

ı love this game

29 Eylül 2006; 0:18:23 

sevgili palet 44 makınan bızımkısı gıbı sanada hayırlı olsun demek ıstıyorum ve gereklı bılgılere gecıyorum tam da o konu uzerınde araştırma yapıyodum :)

Morötesi (UV) Filtre : Mor ötesi ışınların (Ultra-Viyole) fazla olduğu yerlerde, özellikle yüksek dağlarda, deniz ve plaj manzaralarında, kar
manzaralarında mor ötesi ışınlara engel olmak için kullanılan filtrelerdir. Flu, bulanık fotograf çekimlerine engel olurlar. San filtrelerin
etkilerine benzeyen etkileri vardır. UV filtrelerin poz değerleri üzerinde bir etkileri yoktur. Yani poz değerlerini değiştirmek gerekmez. Bu
nedenle objektiflerin çizilme ve tozlanmasına karşı koruyucu filtre olarak kullanılırlar.

SkyLight (1A) Filtreler : Renkli fotografçılıkta bütün diğer filtrelerden, daha çok fazla kullanılan filtrelerdir. Çünkü mavi renk
fazlalığını önlemek için gerekli olan filtrelerdir. Renkli filimin spektrumun mavi renk bandına karşı duyarlı olan en üst tabakasının mavi
ışınlara ilave insan gözünün görmediği mor ötesi (Ulura-Viyole) ışınları da saptaması nedeniyle normal renkleri altında görünen bir çok
açık hava manzaraları, renkli filimde, göründüğünden mavi şekilde görülür. Bunu önlemenin çok basit ve ucuz yolu objektif önünde
sürekli bir SKY (1A) filtresi bulundurmaktır. Bu filtrenin rengi, çok açık pembe olması nedeniyle ikinci bir etkisi de konunun gölgede kalan
kısımlarını yada kapalı bulutlu günlerde konunun tamamının renk tonunu sıcaklaştırmasıdır. Bu suretle elde edilen sonuç bazı
fotografçıların kullandıkları sarımsı renkte olan UV filtreleriyle elde edilecek sonuçlardan daha hoşa gidebilir. SKY filtrelerinin poz değerleri
üzerinde değişikliği gerektirecek bir etkileri yoktur. Konuların renk tonu üzerindeki etkileri ise fark edilemeyecek kadar azdır.
SKY filtrelerinin objektifin önünde devamlı durmalarının, objektifin kirlenmesini, çamurlanmasını, üzerinde parmak izi meydana gelmesini
ve deniz manzaralarının fotograflarının çekiminde ise objektifin ıslanmasını önleme gibi faydaları da vardır.

unifeb
ı love this game