kardeş ismi değiştirdikten sonra restart yapıp tekrar denersen komut çalışıyo. çok bilimsel değil ama bende oldu ama ses yine düzelmedi
Core2Duo E6300 1.86Ghz-1.5 gb ddr2 667-asus p5ld2 vm se-Palit7600GsSonic-seagate 120gb sata-viewsonic 2230wm 22" lcd-apple keyboard-philips lightscribe dvd writer-lg combo-skystar2-asus ta 551-mac os x 10.5
pardon alıntı yapmamışım. taşkın kardeş cevap sanaydı
Core2Duo E6300 1.86Ghz-1.5 gb ddr2 667-asus p5ld2 vm se-Palit7600GsSonic-seagate 120gb sata-viewsonic 2230wm 22" lcd-apple keyboard-philips lightscribe dvd writer-lg combo-skystar2-asus ta 551-mac os x 10.5
turanx hocam daha önce alc655 için hemenpaylaşa yollamış oldugun driver için başka bir adres verebilirmisin veya başka bir adrese yükleyebilirmisin ..malum hemenpaylaş uçmuş durumda ... teşekkürler
Last login: Sun Nov 26 13:54:33 on console Welcome to Darwin! mustafa-konyas-computer:~ mustafakonya$ cd Desktop/alc883 mustafa-konyas-computer:~/Desktop/alc883 mustafakonya$ sudo ./install.sh Password: Sorry, try again. Password: Installing AppleAC97Audio kernel extension... kextload: /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext loaded successfully Installing AppleAzaliaAudio kernel extension... kextload: /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext loaded successfully Started verify/repair permissions on disk disk0s1 mac os x Determining correct file permissions. parent directory ./Users/Shared/SC Info does not exist The privileges have been verified or repaired on the selected volume Verify/repair finished permissions on disk disk0s1 mac os x Installation finished by turanX mustafa-konyas-computer:~/Desktop/alc883 mustafakonya$
yazdı. ses kartı almam gerekecek galiba
AlC882 ve 883 yükleyenler... AppleHDA.kext' i silin ses gelir...
Edit arkadaşlar driverleri tekrar düzeltip upload ettim AppleHDA.kext i de otomatik kendi siliyo yeniden download edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 26 Kasım 2006; 15:38:09 >
turanx hocam daha önce alc655 için hemenpaylaşa yollamış oldugun driver için başka bir adres verebilirmisin veya başka bir adrese yükleyebilirmisin ..malum hemenpaylaş uçmuş durumda ... teşekkürler
Herkese mutlu yıllar. OpenAL nedir bilen var mı? Quake 4 kurdum makineye(orj. degil.). reseditle gerkenleri yaptım. Oyun çalışmasına çalıştı. Grafikler de oldukça iyi. GEL GÖR Kİ OPENAL diye birşey varmış ki benim ses kartım bunu desteklemiyormuş. O yüzden oyundan ses gelmiyor. Öğrendiğime göre Jedi Knight ve Jedi Academy oyunları da OPENAL imiş. Ama onlarda sorun yaşamadım. Çözüm nedir(Realtek AC97)???? Çözüm yoksa önerebileceğiniz ucuz ama sorun çıkartmayacak bir ses kartı önerebilir misiniz?
OpenAL yanılmıyorsam Creative in geliştirdiği bir sound API si. Bir nevi OpenGL in ses versiyonu. Ve bildiğim kadarıyla sadece Creative ekran kartları ile çalışıyor. Hackintoshlar şu an için sadece USB Sound Blaster ses kaartlarını destekliyor,bu yüzden yapılacak pek birşey yok gibi görünüyor...
arkadaşlar alc883 alc888 için line in, mic in ve hatta 5.1 surround 'un da çalıştığı söylenen driver installer lar burada, çıkalı bayaa olmuş ben yeni gördüm http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=36520 yalnız ve yalnız 10.4.8 kernel 8.8.1 için!!!! kendi sistemimde kurdum kullanıyorum şu an..
xp haricindeki diğer bölüme jas 10.4.8 problemsiz kurdum, açılışta herhanği bir işletim sistemi bulunamadı uyarasını verdi. The Web'in kurulum yönergesini tam uyguladım. fakat yükledikten sonra açılmadı.
xp haricindeki diğer bölüme jas 10.4.8 problemsiz kurdum, açılışta herhanği bir işletim sistemi bulunamadı uyarasını verdi. The Web'in kurulum yönergesini tam uyguladım. fakat yükledikten sonra açılmadı.
3 defa temiz yükledim, yeniden açılışta ,harddiskten açılış yapmasını onayladığım halde işletim sistemi bulunamadı uyarısını aldım. yardım
boncuk2004 kardes, gel ben sana anlatayiim... Gerci ses sorununu cozemeyen birine guvenirmisin bilmem ama ilk once sen bi tane 10.4.6 DVDsi edin.. Onda sana cok faydali olurum.. Bana adresini PM olarak yolla burdan deil banlabilirim.. :P
@blntky 10.4.3 senin anakart için oldukça uyumlu olan bi versiyonmuş, bunu kur ilk önce bi dene, oradaki bazı kext leri kopyalaman gerek sanırım, sonra yeni versiyondakiler ile değiştirirsen sorunlar çözülebilir, bu siteye bak http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=7393&hl=D945GNT
MacosX86 10.4.8 i datron C2D 1.83 ,nvidia 7600 laptopuma taskin57 arkadasimin lojistik destegi,TuranX hocamizin teknik destegi ile bugün kurdum. Bu arada tomasita,shaq t ve uphuck arkadaslarin da moral destegini buraya kaydediyorum.
su anda bu mesaj adsl ile evden gönderilmektedir. ses ve lan driver problemim yok. ancak ekran çözünürlügü 1024x768 de kaldi. ve ekranda sayfa yigilmasi var. Ekran karti çözünürlügünün 1260x800 olmasi gerekiyor. ekran kendini tazelemiyor.
arkadaslar nvidia 7600 ekran karti driver veya texi konusunda yardimlarinizi bekliyorum.
ya arkadaşlar bende creative soundblaster live var tam özelliklerini bilmiyom açıkçası nsıl bulcam özelliklerini uyupuymadığını mac osx için chipset fln
Orjinalden alıntı: uphuck pci creative live mac os x için uyumlu değil.
Peki bendeki PCI girişine hangi ses kartını önerirsiniz, mesela vatanbilgisayar var bizim burada, buradan uygun fiyata alabileceğim bir ses kartı varmıdır.
pci çalışan ses kartlar var ancak m-audio pci lar dışında bilmiyorum, forumda çalışan pci kartlardan bahsetmişti turanx ancak eski chipsetler vatan bilgisayar da bulunmaz sanırım, realtek in alc serisinin pci ı varmı onu da bilmiyorum malesef..
Selamlar.. turanx benim bilgisayarında ses kartında problem var, everest indirip ses kartı adına baktım realtek alc655 enhancer auto controller yazıyor... dğru yere mi baktım bilmiyorum ancak burada verdiğiniz dosyayı indirip kurmayı denedim. dosyada hata olduğu söylüyor ve açmıyor. yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: dhan000
AMD 3000 makina kullaniyorum macOS tiger kurcam logic express kullanmak icin ama pclerdeki her ses kartini macos un tanimadigini biliyorum acaba realtek AC97 onboard ses kartim macos tiger uzerinde calisirmi bu yuzden kafayi yedim yardimci olursaniz cok sevincem yada macos a uygun ac97 chipseti bulabilmek mumkunmudur... ? mumkunse nereden ? cok tesekkurler.. kahin_17@hotmail.com
arkadaşlar Asus F3f için Ses çipi sigmatel 9200 acaba bunun sesini nasıl tanıtabilirim yardımcı olabilirmisiniz. işletim sistemi 10.4.8. intel amd sse2 sse3 olan dvd den yükledim ama sesi bir türlü çalıştıramadım :(
Arkadaşlar İnsanelymac den bir kaç dosya buldum ama bunları nasıl yükleyecegim yardımcı olabilirmisiniz apple HDApatcher diye bir dosya var bu dosyaya tıkladıgım zaman karşıma You Need to Restart Computer . Hold Down the Power Button For Several Secont or Press the Restart... Böyle bir yazı geliyor mecburen bende restart atıyorum acaba yanlış bir şeylermi yapıyorum lütfen yardım edermisiniz şimdiden Teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X.s.@.r.i.o -- 16 Şubat 2007; 2:51:30 >
Vatan Computer'dan alabileceğin bir ses kartı ve sana driverını bulup dosyayı Sistem'e tanıtman için garanti veriyorum CMI8738-v37 ben daha geçen hafta aldım ve ses katı tıkır tıkır işliyor!!! ;) Driver olarakta CMI8738PCI'unki süper çalıştıdı... Sana PM olarak hotmail'imi gönderdim alınca beni ekle driver'a yardım edeyim ama ben DİEGo de ki seni kabul etmeme olayina girmeyeyim!!! ;)
quote:
Peki bendeki PCI girişine hangi ses kartını önerirsiniz, mesela vatanbilgisayar var bizim burada, buradan uygun fiyata alabileceğim bir ses kartı varmıdır.
ya arkadaslar acele birisi su sorunuma yardimci olursa sevincem pc me macos kurcam onboard AC97 ses kartim var macos tanirmi acaba bu ses kartini ? ya da tanimazsa macos da calisacak bi ses karti biliyomusunuz? lutfen cok ACIL. kahin_17@hotmail.com
arkadaşlar selamlar amd işlemcili notebook a 10.4.7 versiyon osx i kurmaya çalışıyorum. fakat önce elma çıkıyor. sonra gri perde inerek restart yapmamı istiyor fakat, ekran da kapalı anlamında kilit resmi beliriyor.osx in 10.4.8 versiyonunu ise hiç DVD den boot ettiğim halde hiç açmıyor.
üstadlar sistemimin özellikleri aşağıda, yardımlarınızı bekliyorum.
AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-52 (1.6Ghz, 2*512KB) Grafik Çipi ATI® Mobility™ Radeon® X1600 512 mb. Bellek 1024MB DDR-II 533 MHz (2x512MB) Hard Disk 100GB SATA / 5400rpm Optik Sürücü 8X Dual DVD Writer Ekran Boyutu 15.4" Ultra Parlak Geniş Ekran Çözünürlük WXGA(1280x800) I/O Port 56K modem 10/100/1000 Ethernet Mikrofon 4xUSB, 1xFrewire, Uzaktan Kumanda VGA out - DVD-D out - Svideo TV-Out - SPDIF - PCI Express Card - CIR İletişim / Network Modem: Built-in 56K/V.92 Modem LAN: Built-in 10/100/1000 Ethernet Kablosuz Bağlantı: 802.11 b/g Bluetooth v2.0 EDR Kart Okuyucu 5'i 1 arada (MS/MS-Pro/SD/MMC/xD) Ses Built-in speakers 1.5W x 2 / microphone x 1 Sound Blaster Pro compatible Feedback/ noise reducer devices SRS TruSurround XT technology
Arkadaşlar bu çözümü buldum ama yapıyorum olmadı ama nasıl çözebilirim... Windows ile Mac ve WinXP ve Vista ve Linux aynı Pc de kullanıyorum.Yüklü şuan için ses sorunu yok diğer 3 işletim sisteminde ama Mac te sorun var... Anakartımda budur...
Zip dosyasından çıkan dosyayı MacOS adlı partition’ın içine yani Root Directory’ye ya da başka bir deyişle masaüstünde MacOS adlı harddiski tıkladığınızda açılan yere kopyalayın. Şimdi buradan “System > Library > Extensions” a giriyoruz. İçindeki “AppleAC97Audio.kext” dosyasını silin. “Authorize”a basıp şifrenizi girin. Daha sonra buradan çıkabilirsiniz. Şimdi “Finder”da “Applications” adlı klasörü bulup içindeki “Utilities”e girin ve buradan “Terminal”i bulun. “Terminal”e ileride çok ihtiyacınız olacağı için bunu aşağıdaki “Dock Menu”ye atabilirsiniz. Terminal’i açın ve aşağıdaki kodları girin, her satır bitişinde Enter’a basın. Aşağıda “sudo –s” yazdıktan sonra şifrenizi girmeniz istenecek. Girdikten sonra bütün Admin işlemlerini yapabileceksiniz (şifreyi yazarken *** gibi birşey çıkmayacak boş ekrana şifre yazıp “Enter”a basacaksınız.
sudo -s
Şifrenizi girin
cp -R /AppleAC97Audio.kext /System/Library/Extensions/ cd /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/ kextload AppleAC97AudioIntelICH.kext
Burada bir hata vermemesi gerekiyor, eğer verirse yukarıda bahsettiğim dosyayı silmemişsiniz demektir
Arkadaşlar merhaba ALC882 - 883 ve diger ses kartlarını tanıtamayan arkadaşlar Turanx hocanin verdiği linklerden indirdikten sonra gene Turanx hocanın verdigi terminalden girilip yazılan aşağıdki kodlarla
mesela ALC882 için
dosyayı indir masaüstüne aç ve daha sonra terminali açıp aşağıdaki komutları gir.
cd Desktop/alc882
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
yukaridaki komutlari girdikten sonra burada indirilen dosyayı zipten çıkardıktan sonra masa üstüne kopyalıyoruz terminali açıp(cd Desktop/alc882) komutunu girdiginizde alc 882 klasorunu tanıtmış oluyorsunuz,
ben burda alc 882 yerine masa üstündeki dosyayı kopyaladim terminali açıp (cd Desktop/ satırından sonra kopyaladığım klosoru yapıştır dedim farklı bir yol soyledi enterladigımda diger alt dizindede (sudo ./install.sh) yazan satirdada alc882 klasorunun icindeki install.sh'yi kopyalayim sudo ./ satırından sonra kopyaladiıgım instal.sh yi yapıştır dedim burada farklı bir adres çıktı okeyledigimde ise daha once kurmayı başaramadıgım ses kartı yuklemesi gerçekleşti...
Bunu kurmayı başaramayan arkadaşlara örnek olması bakımından paylaşmak istedim... kolay gelsin...
Alc882 ve 883 için yeni installer driverlar var artık bunlar ile uğraşmanıza gerek yok örnek bendeki alc883 input-output microfon full çalışıyo dijital çıkış da görünüyo onunda çalıştığı söyleniyo ama denemedim...
merhaba benim sorunum sis 7012 ses kartı kullanıyorum fakat ortadaki ses çıkışı ses vermiyor creative 4+1 ses sistemi taktım sadece ikisinden ses veriyor . bu sorun nedendir acaba çözüm öneriniz var mı.tşk
merhaba benim sorunum sis 7012 ses kartı kullanıyorum fakat ortadaki ses çıkışı ses vermiyor creative 4+1 ses sistemi taktım sadece ikisinden ses veriyor . bu sorun nedendir acaba çözüm öneriniz var mı.tşk
sis 7012'nin çalışması lazım creativelerin çoğu kartı desteklenmiyo ama en azından ses alabilmişsin, alttaki linke bakabilirsin..
Ben mac osx 10.4.1 i hatasız kurdum. P4 1.7 intel işlemci asus P4P 800S Realtek Alc 655 onboard ses kartı Geforce4 MX AGP 8X 64'lük ekran kartı var.
Sorunum : ekran kartını ve ses kartını tanıtamadım. Forumda verilen ALC 655 driver adresi boş. Bunun için bir çözüm söyleyebilecek uzmanlardan yardım istiyorum. Teşekkürler...
Ba arada; mac osx jas AMD İNTEL 10.4.8 i de torrent ile indirdim. Onu bilgisayara kuramadım.Kurulum sonunda Power düğmesi ile bunu hiç açamazsınız gibi bir yazı çıkıyor ve tıkanıyor.Ekran kararıyor.Bununla ilgili de bilgisi olan varsa rica ediyorum.Teşekkürler...
ses le sorunu olup çözemeyen yada çözüp mic kullanamayan arkadaşlar ben bu işi çok basit hallettim bu resimde görülen harici bi ses kartı ve tak çalıştır hiç bir driver yüklemiyosunuz. ne osx te nede xp de chipi cmı c-media 3 tane almıştım biri bende biri uphuck arkadaşta 3.isteyene satabilirim 10 usd. ebay de 2 ile 10 usd arasında degişiyo fiyatları shiping ücretinide unutmayın. tr gittigidiyorda 25-35 ytl arasında amacım ticaret deil bizim forumdan birine yarasın. herkese kolay gelsin..
Leo4all V3 kurdum. Ses sorunu yaşıyorum. Pcde ses kartı yok. Onboard, Realtek High Definition Audio var. Nette araştırdım. AppleHDA Patcher v1.20 diye bi dosya indirdiim. sanırım bu sorunu çözüyormuş. ama bunu nasıl yapıldığını bilmiyorum. bana yardımcı olurmusunuz.
:::SİSTEM ::: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz İntel DG31PR Classic Serisi Ati Radeon X1600/X1650 Series 2 x 512 Mb DDR2 Ram Ses, Realtek High Definition Audio (onboard) 250 GB Seagate 7200 RPM 8 MB SATA 250 GB Seagate 7200 RPM 16 MB SATA II
kafayı yedim yiicem burada neler yazıyorsa teker teker denedim hepsini yaptım ve terminal den en ufak bir hata bile almadım yani işletim sistemi yüklemeyi yapıyor ( leo4all ) anakartım m2a-vm ve ses kartım alc883 buradan da nettende hem 882 hem 883 driverlarını buldum defalarca silip yükledim ama banamısın demedi her şeyim mükemmel çalışıyor ama bir türlü ses gelmiyor ( ses iconu da görünmüyor ) ethernet ekran kartı hepsi ok ama ses kartının çözümünü bulamadım ... yardımcı olacak biri varsa çok mutlu olurum ... şimdiden teşekkür ederim ...
arkadaşlar kurulumda audio içinden Azalia şeçiyoruz sonrasında kartımız neyse örneğin ADI 1988 P5B KART İÇİN :D ses kartı sorunu kalmıyor herkese kolay gelsin denendi onandı kulaklarım çınlıyo :)