Şimdi Ara

Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba kısa bir süre önce bu anakartı aldım ve kullanmaya başladım bu ilk incelemem olduğu için eksik kısımlar olacaktır istekleriniz doğrultusunda konuyu güncellemeye çalışacağım.

Bazı bilgilerinde asus'un sitesinden alıntı olduğunu söylemeden edemeyeceğim

Asus sabertooth 990fx r2.0 ilk serinin güncellemiş ve Windows 8 ile uyumlu hale getirilmiş bios içeren hali. am3+ soketinde am3 soketine uygun athlon II phenom II ve yeni am3+ soket yapılı fx işlemciler kullanılıyor bende am3 soketli phenom II x4 955 işlemci olduğundan (en azından yaza kadar) overclock testleri paylaşamayacağım

Anakartın kutusu ve içeriği

Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi  Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi  Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi

Anakart asıl kutunun içinde ikinci bir kutuyla korunmakta

Kutu içeriğinde Kullanma kılavuzu-driver cd'si ve asus stickeri-slı kablosu-arka çıkış aynası-4 adet sata3 kablosu-kasa ön panel bağlantı konektörü-hızlı kurulum ve garanti kitapçığı-tuf stickeri-güvenirlik sertifikası ve anakart bulunmakta

Anakart crossfire'ın yanı sıra slı kurulumada destek vermekte ancak kullanılan ekran kartlarının aynı marka veya asus marka olması gerekip gerekmediğini bilmiyorum

Güvenirlik sertifikasında bu anakartın tabi tutulduğu testler yazıyor asus bu ürüne 5 yıl gibi uzun bir garanti süresi vermiş benim iki sene önce almış olduğum asus marka anakart arızlanıp servisi tarafından iade alınınca üzerine bir miktar daha ekleyip bu anakartı tercih ettim ve en önemli sebeplerden biriside bu garanti süresi oldu

ve anakartımız
    Anakartaki soğutucu bloklar sert ve kaliteli ayrıca görsellik olarakta beni tatmin ettiğini söyleyebilirim

Arka Panel

Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi  Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi

Asus bu anakartta Ceramix denilen seramik malzeme kullanmış ve bu sayede anakart sıcaklığı minimum seviyede tutmayı hedeflemiş ben bu yazıyı yazarken arka planda 40 dakika çalışan prime 95'e rağmen anakart sıcaklığında 1 derecelik bir artış oldu

Anakartta 4 adet PCIex 16 slotu 1 adet x PCIe x1 slotu ve 1 adet’te 1 x PCI slotu var Asus’un sitesinden öğrendiğim kadarıyla PCIex 16 slotları tekli ve ikili kullanımda x16 üçlü kullanımda x16 8 8 olarak çalışıyor

Anakart üzerinde toplam 8 adet sata girişi mevcut bunların kahverengi olan 6 tanesi sata 3 ve beyaz olan 2 tanesi sata 2 destekli beyaz kısımlar fotoğrafı çekerken parladığında pek iyi çıkmadı sistemide kurduğum için tekrar fotoğraflayamadım

Kart üzerinde ön panel için usb 3 bağlantısı mevcut ve anakart güç bağlantı kısmının sol tarafındaki yeşil kapak altında gizlenmekte

Ram slotları tek tırnaklı tip ve 32 gb a kadar destek sunuyor

Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi  Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi  Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi

Epu Tpu ve am3+ soketi

Asus sabertooth 990fx ve 990fx R2.0 arasındaki bir fark'ta arka çıkışlardan belli oluyor

Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi  Asus Sabertooth 990Fx R2.0 Kullanıcı İncelemesi

990fx..........................................990fx R2.0

Anakartla birlikte gelen cd’nin içerisinde bulunan aisuite asus'un çeşitli programlarını bir arada toplayan bir yazılım.Kurulum esnasında ihtiyaç duyduğunuz programları seçebiliyorsunuz
    Ayrıca bu anakartla birlikte gelen thermal radar programıyla anakart üzerin çeşitli yerlerde bulunan sensörlerden gelen sıcaklık bilgilerini ve anakart üzerindeki fan bağlantı noktalarına bağladığınız fanların hızlarını görebilir ve değiştirebilirsiniz

Bilgisayarın açılışı esnasında çıkan tuf logosunu dilerseniz anakartın driver cdsi içerisindeki programla değiştirebilirsiniz

Son olarak UEFİ bios ve bios ekranından bir kare

Son olarak Anakart henüz yeni olduğundan tüm özelliklerini kullanmak ve test etmek mümkün olmadı.Kullandıkça konuyu güncellemeye çalışacağım ve işlemciyi fx yaptıktan sonra overclock testlerini sizinle paylaşacağım

Okuduğunuz için teşekkür ederim

@ayak kokusu isteği üzerine sistem bileşenleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spoofing -- 4 Mayıs 2013; 14:02:29 >

• Ellerinize sağlık güzel olmuş. Bileşenler takılıyken olan bir fotoğraf da koyar mısınız?
  • Eline sağlık resimleri simage yapıp düzenlersen çok daha güzel görünür, zamanla da genişletebilirsin incelemeyi.
  • Elinize sağlık güle güle kullanın.

Bu kart PCI Exp. 3.0 değil sanırım.

Kartın satıldığı yerler.

www.teknofiyat.com/?search=ASUS+SABERTOOTH+990FX+R2.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Eline sağlık resimleri simage yapıp düzenlersen çok daha güzel görünür, zamanla da genişletebilirsin incelemeyi.

Teşekkürler konu resimleri simage olarak düzenlendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Elinize sağlık güle güle kullanın.

Bu kart PCI Exp. 3.0 değil sanırım.

Kartın satıldığı yerler.

www.teknofiyat.com/?search=ASUS+SABERTOOTH+990FX+R2.0

Teşşekürler tespitiniz doğru kart pciex 2.0
    3. nesil olan 990fx modeli pciex 3.0 özelliğini barındırmakta
    http://event.asus.com/2011/mb/TUF/product_990FXGEN3R2_spec.htm

• İçim gitti lan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Ellerinize sağlık güzel olmuş. Bileşenler takılıyken olan bir fotoğraf da koyar mısınız?

Teşekkürler resimler eklenmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoofing

quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

Ellerinize sağlık güzel olmuş. Bileşenler takılıyken olan bir fotoğraf da koyar mısınız?

Teşekkürler resimler eklenmiştir

Teşekkür ederim sağolun.
  • Arkadaşlar yeri Değil ama mademki sizler varsınız M5A99FX EVO ile kıyaslandırıldığında Fark yapabilecek bi oran varmı
  • güzel board
  • Teşekkürler hocam. İncelemeniz güzel olmuş ama daha da detaya inerek genişletebilirsiniz bence. Size anakart hakkında bir şey sormak istiyorum. İşlemciye güç taşıyan devrelerin bulunduğu yerin üzerindeki pasif soğutucu Prime 95 testi sırasında ısınıyor mu? Benim anakartın o bölgesi Prime 95 testinde elinizi uzun süre tutamayacağınız derecede ısınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Teşekkürler hocam. İncelemeniz güzel olmuş ama daha da detaya inerek genişletebilirsiniz bence. Size anakart hakkında bir şey sormak istiyorum. İşlemciye güç taşıyan devrelerin bulunduğu yerin üzerindeki pasif soğutucu Prime 95 testi sırasında ısınıyor mu? Benim anakartın o bölgesi Prime 95 testinde elinizi uzun süre tutamayacağınız derecede ısınıyor.

Merhaba mesajı yazalı bayağı süre geçmiş iş dolayısıyla foruma fazla girememiştim bahsettiğiniz kısım kuzey köprüsü sanırım şimdilik kasada aktif olarak çalışan 3 adet fan var bir tanesi ön kısımda iki tanesi üst kısımda şu an prime çalışıyor pasif soğutucuya dokunduğumda çok hafif bir sıcaklık hissediyorum benim önceki anakartımda çok fazla ısınıyordu ancak bu kart sıcaklık konusunda gerçekten iyi anakartı fx işlemci ile desteklediğimde de çeşitli testleri ekleyeceğim phenom 955 ile yapmak saçma geldi çünkü

• Bu kartların gen 3.0 ları çıkınca yeni ekran kartları pci 3.0 oldugu için bu r2 lere bi güncelleme yaparak ekran kartlarını 3.0 olarak kullanabilecek miyiz ? (Sanırım 2.0 la 3.0 soketler aynı )
  • Hocam benimki çok ısınıyordu. Kuzey köprüsü de onun üzerindeki daha fazla alan kaplayan güç devresi soğutucusu da el değmeyecek şekilde oluyordu. Salı akşamı ruhunu teslim etti anakart. Fanlar bile dönmüyordu güç düğmesine basınca.

Ben de çaresiz garantiye yolladım. Umarım olumlu sonuçlanır. Sanırım Penta Bilgisayar bakacak.
  • bilgilendirme ve ayrıntılı anlatım ıcın tesekkurler ..

işlemci sıcaklık nedır acaba su an ..anakarların cok farkettırdıgını bılıyorum işlemci sıcaklıklarınıda ..

insallah kısa zamanda ben de dusunuyorum ..hayırlı olsun tekrardan ..
  • quote:

Hocam benimki çok ısınıyordu. Kuzey köprüsü de onun üzerindeki daha fazla alan kaplayan güç devresi soğutucusu da el değmeyecek şekilde oluyordu. Salı akşamı ruhunu teslim etti anakart. Fanlar bile dönmüyordu güç düğmesine basınca.

Ben de çaresiz garantiye yolladım. Umarım olumlu sonuçlanır. Sanırım Penta Bilgisayar bakacak.

Anakartı garantiye yollamak sıkıcı iştir bir kaç defa bende gönderdim inşallah mağdur etmezler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeyfimBilir

bilgilendirme ve ayrıntılı anlatım ıcın tesekkurler ..

işlemci sıcaklık nedır acaba su an ..anakarların cok farkettırdıgını bılıyorum işlemci sıcaklıklarınıda ..

insallah kısa zamanda ben de dusunuyorum ..hayırlı olsun tekrardan ..

Teşekkür ederim işlemci sıcaklıkları aşağıdaki gibidir
    BOŞTA
    YÜKTE

• quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Bu kartların gen 3.0 ları çıkınca yeni ekran kartları pci 3.0 oldugu için bu r2 lere bi güncelleme yaparak ekran kartlarını 3.0 olarak kullanabilecek miyiz ? (Sanırım 2.0 la 3.0 soketler aynı )

Valla o konuyla ilgili şimdilik bir bilgi bulamadım bios güncellemesi ile belki olabilir ama asus verirmi bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoofing

quote:

Hocam benimki çok ısınıyordu. Kuzey köprüsü de onun üzerindeki daha fazla alan kaplayan güç devresi soğutucusu da el değmeyecek şekilde oluyordu. Salı akşamı ruhunu teslim etti anakart. Fanlar bile dönmüyordu güç düğmesine basınca.

Anakartı garantiye yollamak sıkıcı iştir bir kaç defa bende gönderdim inşallah mağdur etmezler...

Sağolun hocam. İnşallah mağdur etmezler. Forumda başka bir arkadaşa aynı anakartta para iadesi yapmşlar sanırım. Zaten kullanıcı hatası vs. derlerse kabullenmeyip sonuna kadar hakkımı arayacağım. Daha doğru dürüst overclock bile yapmadım. Kart geldiğinden beri sorunluydu. Overclock yapılacak gibi durmuyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.