Bugünlerde bir video kamera almayı planlamaktayım. Yakında bir tanıdık Dubai'ye gidiyor. Orada elektronik cihazların fiyatlarının Türkiye'ye göre çok uygun olduğunu duydum. Forumu bir hayli okudum, özelliklerini beğendiğim, ve fiyatlarına göre karar verip alacağım kameralar şunlar: DCR-HC96E, DCR-SR90E, HDR-HC3E. Aslında bunların arasına HDR-HC1E'yi de hala piyasada bulunabiliyorsa katmak istiyorum. Türkiye'den alacaksam, DCR-HC96E'den başkasını zaten alamıyorum şu anki bütçeme göre.
Bunların Dubai'deki fiyatlarını bilen var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim. Internet'ten araştırdım Dubai fiyatlarını ama, tatmin edici bir bilgi bulamadım.
Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorax -- 22 Mayıs 2006; 10:56:23 >
Bugün aldığım bilgiye göre, dirhem/dolar paiyesi yanlış hesaplandığı için 950 $ gibi bir rakam verilmişti. Doğrusu 1.340 $ olacaktır.
Yanlış bilgi verdiğim için bu topiği okuyan DH sakinlerinden özür dilerim.
Peki bu fiyata bu alınır mı? Tabi 900 $ 'ı duyunca atlamıştım. Türkiye'de 1.700 civarı garantilisi. Doğubank fiyatlarını bilmiyorum. Bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: duduco
Yakında Dubai'ye gitmek istiyordum ön bilgi için çok makbule geçti. Çok teşekkürler sağolasın
Forumdaki yazılarınızı zevkle okuyorum. Bu HC3'ü almaya karar vermemdeki en önemli faktörlerden birisiydi yazılarınız.
Konu başlığıyla ilgisi olmayacak ama HC3 (ya da HC1) hakkında bir iki sorum olacak. HC3 ve HC3E ayrımı var Sony'nin diğer modellerinde de olduğu gibi. E burada Europe anlamına geliyor bildiğim kadarıyla. PAL sistemini ifade etmek için kullanılıyor sanıyorum. SD görüntülerde PAL ve NTSC farkını anlayabiliyor olmama rağmen, HDTV için ne anlam ifade ediyor bilmiyorum. 1080i de 60i ve 50i gibi farkları gösteriyor ama, HDTV destekli TV'ler her iki formatı da destekliyor diye biliyorum. HDV olarak çekilen görüntüleri kamerayı doğrudan TV'ye bağlayarak SD modunda izlerken, ya da PC'ye SD modunda capture ederken ister PAL ister NTSC kullanamıyor muyuz? Yani Dubai'den gelecek kameranın modelinin HC3E değil de başka bir HC3 olma ihtimali (tam olarak hangi model geleceğini bilmiyorum) sorun çıkarır mı?
Şimdiden teşekkürler,
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetdemir
1340$ a HC3 ü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Güzel fiyat.
Evet; E eki PAL kamera olduğunu belirtiyor. HD goruntulerde de aynı SD de olduğu gibi kare sayısı ve sıkıştırma sistemleri farkı bulunmaktadır.
NTSC de 60 yarım kare(i) gösterilmekteyken, PAL de 50 yarım kare geçmektedir sanıyede. Ayrıca sıkıştırmada ntsc-hdv 15gop lik mpeg kullanıyorlen, pal 12gop lik mpeg sıkıştırması yapıyor, burada sıkıştırma oranı pal de daha az oldugu için hareketli goruntulerde ortaya cıkan bloklanmaların belirgin biçimde az oldugunu soyluyorlardı sonyhdvinfo.com da.
Dubai gibi PAL bölgesinden alınacak kemera da zaten pal olacaktır diye düşünüyorum.
Siz satın alırken Sony HDR-HC3E ismi ile sipariş verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemir -- 25 Mayıs 2006; 2:14:12 >
Selam arkadaşlar benimde kamera sorunum henüz çözülemedi. Tabi bunda dolar ve eurodaki artışında etkisi büyük. Sony HC1 e oldukça niyetlenmiştim ama piyasaya sürülmüyor artık. Kardeşim bugün geldi Dubaiden HC3 için 1250 dolar, DVD 505 için 1000 dolar fiyat getirdi. HC3 için her ne kadar şu en iyi gibi görünsede tereddütlerim var. Bu kadar beklemişken biraz daha bekleyip HDV teknolojisinin tam anlamıyla oturmasını görmek mi doğrusu acaba diye düşünüyorum. Hoşçakalın.
Başlık açılalı çok olmuş ama Dubai'deki fiyatlar hakkında birşeyler yazayım dedim. Herhangi bir ürün için net bir fiyat veremeyeceğim tabii ki fakat abimin bir arkadaşı devamlı gidip geliyor. Yeni çıkan ürünler genelde pahalı oluyormuş fakat bir alt modelleri gerçekten çok ucuzmuş. Zaten yeni çıkan modeller kısa zamanda tükeniyormuş. Fiyat farkı olarak da bir örnek vereyim: Modelini tam hatırlamıyorum fakat Pioneer marka oto teyp getirtmişti abim, bir alt modeli Türkiye'de yeni satışa sunulmuştu ve fiyatı 850Euro idi fakat abim 150$ vermişti.