Şimdi Ara

Nikon, D600 modelinde meydana gelen tozlanma sorununu resmi olarak kabul etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Nikon, D600 modelinde meydana gelen tozlanma sorununu resmi olarak kabul etti



     

    Dünyanın önde gelen fotoğraf makinesi üreticilerinden olan Nikon, daha önce D7000, yakın zamanda ise D600 modelinde meydana gelen yağ ve tozlanma sorunu ile bol bol gündeme gelmiş, ancak bu sorunlar hakkında resmi bir açıklama yapmaması nedeniyle yüksek oranda eleştirilmişti.

     

    Nikon bugün yaptığı resmi açıklama ile orta seviye tam kare fotoğraf makinesi D600'de meydana gelen tozlanma sorununu ilk defa kabul ederek kullanıcılara tavsiyelerde bulundu. D600 içinde meydana gelen aşırı tozlanmanın, DSLR fotoğraf makinelerinin yapısı nedeniyle kaldırılması zor bir durum olduğunu belirten Nikon, kullanıcıların bu sorunu çözmek için kamera içindeki "Clean Image Sensör" fonksiyonunu ya da hava pompası kullanmalarını tavsiye etti. Eğer bu iki yöntem işe yaramazsa en yakın "Nikon Center" servisine gidilmesini öneren firma, servislerin gerekli temizlik ve bakım işlemlerini yapacaklarını belirtti.

     

    http://nikonrumors.com/2013/02/22/nikon-issues-official-statement-on-the-d6000-dustoil-issue.aspx/#more-54556 

     

     








  • D7100 duyurusuyla ayni zamana denk getirip tepkileri dağıtmak istediler herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CAnon genelde kabul ediyor nikon hep inkar ediyordu güzel bir gelişme
  • Bu açıklamayı yapmasına gerek yoktu ki. Servisler temizliği ücretsiz yapacaksa ayrı tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kusura bakmayin 2100$lik ayipli mali size iteledik" cinsinden bir aciklama olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki benim makinada yag yok cok sukur, blower la ugrasiyoruz. 1500 cekimde dun ucuncu defa temizledim bir de dikkatimi ceken seri cekim kullaninca tozlarin artmasi. Allah bize sabir versin ne diyeyim.
  • Kabul etmese skandal olurdu zaten

  • Ken Rockwell abi de makinaya b.k atıyorlar her makinada olabilir demişti. Nikon bana ödeme yapmıyor diyen birinin tutarsızlığı işte.
    Bence güzel haber Nikon'da bir şeyler değişiyor demekki. Hemşehrileri Toyota'dan bir şeyler öğrenmiş, Toyota felsefesinde olmak Nikon'u aşar orası ayrı.
  • Bu olay tamamen müşteri odaklılıktır. Canon 650D'nin plastik kısımlarındaki bazı yerlerin alerjiye sebep olabileceğini ilk parti malların hatalı olduğunu Canon kendisi itiraf etmişti. Nikon ise aradan ne kadar zaman geçip her şey kullanıcılar tarafından ispat edildikten sonra bir şeyleri kabul etti. Küresel ölçekte iki firma ve iki davranış...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Bu olay tamamen müşteri odaklılıktır. Canon 650D'nin plastik kısımlarındaki bazı yerlerin alerjiye sebep olabileceğini ilk parti malların hatalı olduğunu Canon kendisi itiraf etmişti. Nikon ise aradan ne kadar zaman geçip her şey kullanıcılar tarafından ispat edildikten sonra bir şeyleri kabul etti. Küresel ölçekte iki firma ve iki davranış...

    Canon bu tip sorunu üstlenme konusunda kesinlikle Nikon'un önünde. Nikon D600ü kabül etti, ancak ya D7000 ne oldu? D7100ü çıkardı üstüne unutturdu gitti. D600 kit lensle beraber Ocak ayında 2000 Dolardan satıldı, şimdi sorun olmayan serinin sadece body fiyatı o kadar. Nikon'un bakış açısı üzücü kesinlikle.
  • Bilgi için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AERN -- 24 Şubat 2013; 4:55:30 >
  • ilkez bu bölümde yazı yazıyorum amatör kameralarda da tozlanma oluyor mu bu? easy modelli olan 300 tl makinalarda fotoğrafta tozlanma çekimde mi? yoksa baskıda mı? belli oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.