Şimdi Ara

Bugüne kadar üretilen en iyi Chromebook : Chromebook Pixel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Bugüne kadar üretilen en iyi Chromebook : Chromebook Pixel

     

    Google'ın uzun süredir geliştirdiği ve çevrimiçi hizmetlerinden oluşan Chrome işletim sistemi, donanım gerksinimi az olduğu için dizüstü pazarına göre orta seviye Chromebook modellerinde karşımıza çıkmıştı. Genelde Pentium ve Celeron işlemcilere yer veren modeller Samsung, Acer, Lenovo ve HP gibi firmaların elinden çıkmaktaydı. Samsung ise Cortex-A15 tabanlı Exynos 5 Dual işlemcili bir Chromebook pazara sunmuştu.




    Bu kez Google üretim tarafını üzerine aldı bugüne kadar ki en iyi Chromebook modeli ortaya çıktı. Daha önce bir kaç kez internete sızan modelde bilinenden farklı bir özellik yok. En dikkat çekici tarafı ise 2560x1700 piksel çözünürlüğe sahip dokunmatik ekranı. 239 ppi yoğunluk değerine ulaşan 12.85 inçlik ekran, 400 nit parlaklık sunuyor ve 3:2 görüntü oranına sahip. Bu oran 16:9 oranından yüzde 18 daha fazla dikey alan sunuyor. 




    Dokunmatik ekranda ise dokunma, zoom yapma ve kaydırma hareketleri destekleniyor. Gorilla Glass panel ile ekranın çizilmelere karşı dayanıklılığı artırılmış. 




    Önceki Chromebook modelleri 1366 x 768 çözünürlüğe kadar çıkmaktaydı. Çözünürlük tabir yerindeyse fırlayınca donanım kısmında da önemli geliştirmeler yapmak kaçınılmaz oldu. İşlemci tarafında bu kez 1.8 GHz saat hızında çalışan Ivy Bridge tabanlı çift çekirdekli Intel Core i5 çözümüne yer veriliyor. Grafik birimi Intel HD 4000 olarak yer alıyor.




    4GB RAM, WiFi, Bluetooth 3.0, opsiyonel LTE desteği, WiFi versiyonu için 32GB SSD, LTE versiyonu için 64GB SSD, üç yıllık 1TB Google Drive depolama alanı, gürültü gidermek için 3 adet mikrofon, SD kart okuyucu, 5 saat civarında kullanım sunan batarya, HD kamera, arka aydınlatmalı klavye, iki USB 2.0 portu şeklinde diğer özelliklerini saymak mümkün.




    Kasa tasarımı olarak da ön plana çıkan modelde anodize edilmiş alüminyum alaşım kullanılmış. Aktif soğutmaya yer verilen modelde, dışarıdan herhangi bir fan çıkışının görülmemesi sağlanmış. 




    Chromebook Pixel modelinin WiFi modeli 1299$ fiyat etiketiyle Play mağazası üzerinden satışa sunuldu. LTE versiyonu ise sadece Verizon için 1449$ fiyat etiketine sahip. Ancak ülkemizde paralel ithalat hariç resmi olarak Chromebook satışı yapılmıyor.




    Yeni özellikleri ile Chromebook Pixel modelinin doğrudan Retina ekranlı MacBook Pro modellerini hedef aldığı görülüyor. Google'ın Chromebook konusunda en önemli hamlesi olarak görülen Pixel modelinin Chrome işletim sistemini nereye taşıyacağını zaman içinde göreceğiz. 

     



    Bugüne kadar üretilen en iyi Chromebook : Chromebook Pixel





     

     







  • Macbook pro terk..

  • ekranı cok mu kalın bana mı öyle geldi ?

  • 3:2 biraz kötümü olmuş sanki?

  • o fiyata lenovo yoga 13 alırım üstüne 500gb hdd alırım bune ya sırf bir fullhd üstü çözünürlük için bence gereksiz başkalarına göre farklıdır onu bilemem.

  • Kopyala-Yapıştır

  • çözünürlüğü düşük geldi hele ki şu günlerde 1920x 1080 laptoplar çıkmaktayken , 1366x768 1-2 yıl öncesinin çözünürlüğü gibi kaldı yani öyle düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Behaviour

    çözünürlüğü düşük geldi hele ki şu günlerde 1920x 1080 laptoplar çıkmaktayken , 1366x768 1-2 yıl öncesinin çözünürlüğü gibi kaldı yani öyle düşünüyorum

    Çözünürlük 2560*1700 kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook pro yu hedef aliyorsa fiyatı daha rekabetçi olmalı

  • şimdi x86 Mimarisine Sahip Olduğu İçin Bunu Alıp Windows Kurabiliyoruz Yani?Acaba Donanım uyumsuzluğu Olurmu?

  • Çakma Çin markalarının en büyük rakibi; Google.
  • Bilgi için teşekkürler.
  • Haddinde fazla donanım ve fiyat çok talihsiz bir ürün olduğunu düşünüyorum

  • cozunurluk mukemmel gunumuzde full hd altı ekran yasaklanmalı

    3 e 2 web ıcerikleri için guzel olur

    chrome işletim sistemi turkiye dekı vatandasa hıtap ediyor sırf internet ıkı uc dosya ıslemı yapan bi toplumun yuzde 95 ıne hıtap ediyor.power user zaten neyı secıcegını bılıyor.lınux tutmadı barı bu ucuz bılgısayarlara standard gelsın windows 7 starter vb. yerine

    verizon lte ıle gelıyor tabı frekans farklı ama sım kartını dahılı bır sekılde sunması ılerde uretıcılerde yaparsa guzel olur, vınn ıle usb apart vb ugrasmayız.

    macbook pro tasarımı mukemmel bır tasarım kendını bellı eden bır cıhaz hanı kopyaması bıle bır artı.

    dokunmatık ekran hos olmus ama kagıtta kalır gıbı eger userınterface bılesenleri kucucuk kalırsa windows 95 e te dokunmatık gıbı sacma kalır,ama win 8 ıle bu furyanın baslaması guzel olmus o cuzunurlukle ıyı bılesen olmus.

    1299 O FIYAT NE YA macbook yuksektı tamam hanı o apple fıyatı bolca kar fılanda
    adamlar en azında sdd yı bolkeseden veriyo 999 dolar surface tablet bıle 128 gb yok artık.

    hadı 32 gb aldın wın 8 kurulmaz kurulsada zaten cıhaz ya 28 ya 29 kullanıcıya vericek bunun en az 20 sını win8 bırde metro arayuzu 5 gb kalırsa buyk basarı olur.

    chrome os tam anlamı ıle ısletım sıstemı bıle degıl web uygulamaları uzerınden ıslem yapıyor power user ın hıcbır ıhtıyacı karsılamaz photoshop cad fılan unutmak lazım zaten o hafızaya desteklese bıle yetmez kı desteklememesı rezillikın daha buyumesı engellemıs

    macbook ıle karsılastırdıgımızda eger ıkı sanıyeden daha fazla dusunursenız yazdıklarımı tekrar okuyun cunku bu sefer pahallı olan apple degıl fıyatlar aynı.olmadı hala cıhazı begendnız ılla dokunmatık fılan dıye gıdın yoga wın8 alın.





  • Çözünürlük 1280x850 nin 4 katı daha önce böyle bir çözünürlüğü hiç bir cihazda görmedim,sırf 3:2 olsun diye 720p den 850ye çekmişler 2560x1440 yerine 1700 yapmışlar.
    windows olsaydı uyumluluk sorunu çıkarırdı özellikle oyunlarda ama bu sistemle zaten oyun falan oynanmayacak çok büyük sorun olmaz ama böyle bir alet için gereksiz olduğunu düşünüyorum,12,5" ekranda full hd de yeteri kadar keskin bir ekran olur,
    2560x1700 çözünürlükte hd4000 zor üstesinden gelir videolarda ..

  • Gereksiz pahalli...

  • 1499 a mac pro retina 13" varken bunu kimse almaz. Chrome os nedir lan? Ubuntu ile gelse daha yetenekli olurdu. Chrome os ultra gereksiz birsey boyle ust duzey urunlerde.

  • powerbook'A benzemiş

  • Bir cacığa yaramayan alete 1299$!!!

  • google'a bak ya reziller ulan kapağı kaldırma kısmına varana kadar birebir taklit etmişler siyah çerçevesi dahil. rezalet.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.