Şimdi Ara

'199 $'lık iPhone'un Apple'a getirisi 300 milyon telefon satışı olabilir'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • '199  />lık iPhone'un Apple'a getirisi 300 milyon telefon satışı olabilir'


    "2007 yılından bu yana üst düzey akıllı telefon sınıfında liderliğini sürdüren Apple, 199 dolarlık iPhone ile pazarın %60'ında söz sahibi olabilir."


    Bu sözler dünyaca ünlü yatırım bankalarından Piper Jaffray'in analistlerinden Munster'a ait. Munster, son kaleme aldığı raporda Apple'ın 199 dolarlık iPhone ile neler yapabileceğini ışık tutuyor.


    Munster, uygun fiyatlı iPhone'a olan gereksinimi 6 pazarda (Almanya, İngiltere, Fransa, Çin, Brezilya ve Hindistan) ve 15 farklı akıllı telefonu inceleyerek ortaya koymakta. Munster'ın analizine göre giriş seviyesi akıllı telefonlar 200 dolar bandının hemen üzerinde satılırken; orta sınıf akıllı telefonlar ise 500-550 dolar bandından alıcı buluyor.


    Ancak analizin en dikkat çekici tarafı ise iPhone'ların ortalama satış fiyatları. Buna göre Apple'ın ilk Retina Ekranlı akıllı telefonu olan ve 2010 yılında tanıtılan iPhone 4, hala 600 dolara yakın fiyattan satılırken; iPhone 4S, şu anki birçok üst düzey akıllı telefonla fiyat açısından yarışıyor. Öte yandan ailenin en yeni üyesi olan iPhone 5 ise 1000 doların üzerindeki ortalama satış fiyatıyla dikkat çekiyor.


    Tüm bu bilgiler ışığında giriş seviyesi akıllı telefonlar ile 2,5 yaşını dolduran iPhone 4 arasındaki fiyat farkına dikkat çeken Munster, Apple'ın bu eylülde tanıtacağı 199 dolarlık satış fiyatına sahip bir iPhone ile 2013 yılında 135 milyar dolar büyüklüğe ulaşan giriş-orta cihaz pazarında etkisini hissettireceğini düşünüyor. Munster'ın tahminlerine göre Apple'ın böyle bir hamlesi, firmaya 2013 yılının son dört ayında 37 milyon, 2014'de 96 milyon ve 2015'de ise 170 milyon akıllı telefon satışı yapmasını sağlayacakken; firmanın kar marjlarındaki düşüşe tüm pazardan elde edilecek kar ile göz yumulacak.








  • Şu resimdeki iPhone tasarımına ilk gördüğüm günden beri aşığım. Apple bu tasarımı yapsa en az %50 daha fazla satardı bence.

  • 200$ güzel bir fiyat ama bize gelişi 750tl gibi olur
  • bize gelişi isim yüzünden pahalı olur. normali 200$ ise bizde 500-800$ arası olur.

  • benım anlayamadıgım neden şimdi. yıllardır gırıs ve orta segment gıbı bır pıyasada boyle bır gelır soz konusu ıken sımdıye kadar adımını atmayıp şu sıralar atağa geçme sebebını merak ettım.
  • 300 milyon telefon satar sonra pahalı gösterişlik felan kalmaz Apple tarih olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı firmalar üstüne para versen tv de,gazetede reklam yayınlamaz.Çünkü müşteri gözünde farklılaşma,kaliteli olmak hedefleri vardır.Ucuz İphone kısa vadede yüksek kar.Uzun vadede sıradanlaşan firma ve satış düşüşü demektir BANA GÖRE..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: einhander

    benım anlayamadıgım neden şimdi. yıllardır gırıs ve orta segment gıbı bır pıyasada boyle bır gelır soz konusu ıken sımdıye kadar adımını atmayıp şu sıralar atağa geçme sebebını merak ettım.


    Tahminimce üst seviye doyuma ulaştı. Artık satışlar eskisi kadar yüksek değil. İnsanlar ellerindeki iPhone u sadece 1 nesil sonra değiştirmiyor, biraz daha bekliyor. Üstelik artık steve jobs yok. Apple onun döneminde olsa gene böyle haberlere imkansız gözüyle bakardım ama tim cook un gözünde dönen dolarları burdan bile görebiliyorum. Daha çok kazanmak için her şeyi yapabilir. Üstelik şimdi her segmentte güçlü rakipleri de var. iPad miniyi de rakiplerine karsı bir cihaz çıkarabilmek için piyasaya sürmedi mi? Hepsi ayrı ayrı neden işte..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savinelli -- 20 Şubat 2013; 21:42:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

    300 milyon telefon satar sonra pahalı gösterişlik felan kalmaz Apple tarih olur


    Şöyle düşün ama, HTC One X+ var HTC Desire var.

  • apple'ı meşur yapan pahalılığı

  • alt segment telefon alan adam apple'ın kısıtlamalarına katlanamaz. 2000 liralık android telefonu olup 1$'lık uygulamayı crackli indiren adamlar varken. tabi telefonu sadece whatsapp, facebook için kullananlar başka. işin bir de marka algısı olayı var ki asıl mesele o. uzun lafın kısası apple'ın ucuz iphone çıkaracağına ihtimal vermem.

  • Bu fiyata düşerse applenin diğer firmalardan farkı kalmaz çünkü en yenilikçi özeliği sürekli kazık fiyatlı olması bunu kaybederse standart telefon seviyesine düşer.

  • Türkiye geliş fiyatı 1250-1500 olur e Türkiye burası :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: einhander

    benım anlayamadıgım neden şimdi. yıllardır gırıs ve orta segment gıbı bır pıyasada boyle bır gelır soz konusu ıken sımdıye kadar adımını atmayıp şu sıralar atağa geçme sebebını merak ettım.


    giriş seviyesi normal telefonlar için var ama smartphonelar için çok etkili giriş seviyesi çözümler yok. ortalama iş yapan bir smartphone 1bin lira civarında. yen yeni 700 bwelki 500 altı civarına düşücekler maliyetlerin düşmesi ile. şimdi tam pazarı aslında

  • Appleda iyi bilir ki 199$'a telefon çıkarırsa kendine en büyük kötülüğü yapar. çünkü apple pahalı olduğu ve bazı toplum kesimlerince bir statü göstergesi olduğu için bu kadar satılıyor. Eğer ucuz bir telefon çıkarırsa imajına zarar verir. Pazarlama okuyanlar daha iyi anlar tabi burayı..

  • apple zaten pahali oldugu icin bu kadar satiyo ucuz bisey cikarsa kesin batar.

  • apple için kar marjı herşeydir. düşük kar edeceği işe girmez.

  • iphone ciddi bir marka değerine sahip bu markayı apple ucuz fiyat etiketiyle pazarlarsa hata yapar.
    Halbuki ipod öyle değil gittikçe satışı da düşüyor.
    Koy bir ipoda gsm özelliği ismini değiştirme tasarımını biraz değiştir.ipod telefon diye ucuz bir ürün çıkar yine ios olsun içinde millet uygun fiyatlı apple ürünü almış olur.iphone da marka değerini kaybetmez.
    apple dan telif hakkı istemiyorum bu fikri alıp uygulayabilir :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

    quote:

    Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

    300 milyon telefon satar sonra pahalı gösterişlik felan kalmaz Apple tarih olur


    Şöyle düşün ama, HTC One X+ var HTC Desire var.

    Kesinlikle aynı şey değil. Apple ı Apple yapan arkada ki elma logosu. Elma logosunu değerli yapan ise yüksek fiyatları. Apple bugünlere geldiyse bunun sebebi hep üst segment telefon üretmesi. Diğer firmalar ise alt orta ve üst segmentede telefon üretti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'dan açıklama yaptılar ama hala ucuz iPhone muhabbeti yapılıyor. Apple şuana kadar yaptıkları ürünü ucuz olsun diye yapmıyor. Adamlar mükemmel ürün yapıyor sadece. Ucuz iPhone demek iPhone'un mevcut mükemmelliğinden ödün vermek demektir ki bunu da asla yapmazlar Eğer yaparlarsa Samsung gibi olurlar.

    (Her ne kadar Samsung pazar payı bakımından daha büyük olsa da onlarda Apple'da olan karizma yok. Çünkü adamların yüzlerce model telefonu var. Adamlar para kazanmak için telefon üretiyor. Eğer gerçekten kullanıcıların işine yarayacak bir şeyler üretmek isteseler kendi yazılımlarını üretmeye çalışırlar. Onun yerine hazır buldukları Android'i kullanıyorlar. Ya Samsung yazılım mı üretirmiş demeyin. Gerçekten kullanıcılar için mükemmel ürün üretmek isteseler gider bir yazılım şirketini satın alırlar ve çalışmalara başlarlar. Ama adamların tek derdi ucuz yoldan para kazanmak.)





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.