Şimdi Ara

Strategy Analytics : iPhone 5 son çeyreğin en çok satan akıllı telefon modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Strategy Analytics : iPhone 5 son çeyreğin en çok satan akıllı telefon modeli





     

    Firmaların amiral gemi modelleri arasında yaşanan en çok satan ünvanı yarışı, her çeyrek dönemde farklı bir modelin galibiyeti ile sonuçlanıyor. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde Samsung Galaxy S3 tarafından elde edilen en çok satan akıllı telefon modeli ünvanı, dördüncü çeyrekte ise beklendiği gibi iPhone 5'e ait oldu.




    Strategy Analytics raporuna göre; geçen yılın son çeyreğinde iPhone 5 modeli 27.4 milyon adet satarken, yüzde 12.6 pazar payı elde etti. İkinci sırada yer alan ve güçlü talebi koruyan iPhone 4S modeli de 17.4 milyon adet satarak yüzde 8 oranına ulaştı. Galaxy S3 modeli de 15.4 milyon adet satarak yüzde 7.1 pazar payına sahip oldu. Toplam satılan akıllı telefon modeli ise 217 milyon adet oldu.




    Tabloya göre iPhone 5 modelinin 27.4 milyon adet toplam satış yaptığı görülüyor. Galaxy S3 modeli ise toplamda 40 milyon barajını geçmiş durumda. Bu bakımdan iPhone 5 satış rakamları bakımından modelinin Galaxy S3 modelinin biraz gerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Zira yeni yılda yaklaşık 50 gün geride kaldı ve bu dönem içerisinde de önemli miktarda iPhone 5 satıldı. 




    Ancak yılın ilk üç ayı için pazara sürülecek modeller, iPhone 5 ile ciddi bir rekabet içerisinde olmayacak. Xperia Z, HTC One gibi modeller ise Mart döneminde yaygın satışa başlayacağı için ikinci çeyrek döneminde değerlendirilecektir. Bu açıdan iPhone 5 modelinin yılın ilk çeyreği için de en çok satan model ünvanını eline alacağını tahmin edebiliriz. 

     








  • Kimnederse desin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seven44

    Kimnederse desin


    Oha hangi Tarafı Tuttuğunu Unuttu.

  • Damlarlar şimdi "Bu kadar enayi olunca tabi çok satar"cılar
  • iPhone kullanıcılarını aşağılayan androidcilere gelsin. Bu kadar insan sizin dediğiniz gibi "aptal" olamaz değil mi?

    Bu telefonda bir "şey" varki rakiplerine göre neredeyse 2 kat daha pahalı olmasına rağmen bu kadar satabiliyor... Bir düşünün.

  • Beklenen sonuç bilinen gerçekler..Klasik Apple üstünlüğü :)

  • Böyle olmaz zorunda çünkü iPhone 5 son çeğrek piyasaya çıktı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: InsTead-Be

    iPhone kullanıcılarını aşağılayan androidcilere gelsin. Bu kadar insan sizin dediğiniz gibi aptal olamaz değil mi?Bu telefonda bir şey varki rakiplerine göre neredeyse 2 kat daha pahalı olmasına rağmen bu kadar satabiliyor... Bir düşünün.


    Hmm bir düşünelim 1600 TL biri 1890 TL biri sen de haklısın.

  • Mesele hiçbir zaman android vs ios değildi veya çekidek sayısı işlemci hızı. Mesela kaliteli ve güzel dış görünüştü her zaman. iPhone 4s'in Galaxy S3'den daha fazla satma sebebi budur.

  • Galaxy s3 çıktığı dönemde zaten satacağı kadar sattı. Piyasanın bütün kaymağını yedi. Bırakta çıktığında alsın liderliği. 2-3 ay sonra s3 çıktığında gene iphone tepetaklak olacak. Farkeden birşey yok
  • son çeyrekte çıktığı için daha çok satması normal diyenler olmasın sakın çünkü iki senelik ıphone 4s bile samsung tan fazla satmış. son çeyrekte en çok ıphone 5 sonrasında ıphone 4s satmış
  • androidciler kaliteli telefon üretseler bile ekranları büyük olduğundan dolayı bir çok insan iphone alıyor.neden kaliteli ve ufak bir android üretmiyolar..blackberry z10 sanırım iphone dan pazar kapabilir.yinede büyük sıkıntı vermez diye düşünüyorum..asıl savaş büyük ekranlarda androdilciler arasında olacak.yine full hd ekranlar geçişte teknik sıkıntılar olabilecektir.ppi sacmalığı bu kadar abartılmasaydı keşke..5 inch ekranda 720p yeterdi. vatarya ve işlenciye gereksiz yük olusturdular sırf rekabet yüzünden.
  • apple bitti seneye batarcılar için,
    en çok artık samsung satarcılar için,
    kimse artık apple almıyorcular için,
    steve gitti apple bitticiler için,
    pazarı okuma özürlüler için,

    Kapak.jpg ektedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnInvited_Guest

    quote:

    Orijinalden alıntı: InsTead-Be

    iPhone kullanıcılarını aşağılayan androidcilere gelsin. Bu kadar insan sizin dediğiniz gibi aptal olamaz değil mi?Bu telefonda bir şey varki rakiplerine göre neredeyse 2 kat daha pahalı olmasına rağmen bu kadar satabiliyor... Bir düşünün.


    Hmm bir düşünelim 1600 TL biri 1890 TL biri sen de haklısın.

    yanlız sende fiyatları verirken komiklik yapmışsın.ıphone 5 2149 tl o dediğin fiyatada var elbette ama genel anlamda satış fiyatı 2149 .samsung ise en üst fiyatı yazmışsın çok daha ucuzada bulunuyor.yani birini en uygun fiyatını birinide en pahalı fiyatı yazmışsın.note 2 bile 1600 sıfır satış fiyatı . ıphone 5 ile samsung arasında ortalam 550-600 tl fark var .




  • Çok satıyor çünkü müthiş özellikleri var.mesela ppı çözünürlük olarak en ileri seviyede.o kadar çeşidi varki isteyen istediği fiyatta bir ayfon alabiliyor.dlna fm radio fm transmitter hdmı nfc gibi özellikleride çok iyi çalışıyor.o kadar özgür ki istediğin bilgisayara şak diye bağlayabiliyor bluetooth ile her türlü dosya transferi yapabiliyorsunuz.hele o sağlam kasası yokmu muazzam tank gibi resmen.üstelik toza ve suya dayanıklı yapısı harika...bir de öyle bir yenilikci yapısı varki sormayın. her modelde vaaaauuuuuwwww diyerek yenilikleriyle dört köşe oluyoruz.ama beni benden alan ayfon 5deki o çipli kablosu...zaten her istenilen bilgisayara bağlayabiliyordunuz şimdi ise her türlü kabloyu alıp takabilirsiniz.

    teşekkürle apple...
    işte bu saydıklarımla apple çok satıyor.


    fakat neden sonuç ilişkisinin hatalı olduğunu düşünüyorsanız.yorum yazmanıza gerek yok.çünkü bu hatayı siz yorumlarınızla düzeltemezsiniz.en iyisi bunu kendi lehinize çevirin ve youtubedaki o malum videolara gülerek boşuna zaman geçirmek yerine eğlenceli bir zaman geçirin :))




  • Nooooolduu ha nooooldu? G*tunuzu yirtiyordunuz iphone soyle iphone boyle diye! Alin sonuclar!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamilim90

    quote:

    Orijinalden alıntı: seven44

    Kimnederse desin


    Oha hangi Tarafı Tuttuğunu Unuttu.

    Sen beni güldürdün. Allah'ta seni güldürsün, güzel espri...
  • Nooooolduu ha nooooldu? G*tunuzu yirtiyordunuz iphone soyle iphone boyle diye! Alin sonuclar!

  • Birazdan Fanlar gelip insanlarda akıl yok iPhone alıyorlar ondan böyle diyecekler kesin :) Bir zeki onlar çünkü :)

  • Son çeyrekte süper zekalılar patlama yapmış ;)

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.