Şimdi Ara

Dahili GPS'i olan cep bilgisayarı: Mitac Mio 168

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küresel yer konumlandırma sisteminin (GPS) cep bilgisayarlarına entegre olması büyük bir gelişme zira cebinize koyacağınız bilgisayarınızın artık başka görevleride olacak demektir. Özellikle bilmediğiniz mahallelerde dolaşırken ülkenin çeşitli yerlerine giderken size devamlı tarifte bulunacak bir asistan istemezmisiniz. GPS'e cihazına bağlı olarak çalışan yazılımlar ise bugünlerde yurt dışında oldukça gelişmiş durumda.

    Mesela tatildesiniz ve arabanızın benzini bitiyor en yakın benzin istasyonunu istiyorsunuz hemen size oraya giden en kısa yolu en az trafikli (verileri canlı alarak) olan yoldan belirliyor sonra 200 metre sonra sola gibi tarfilerle buluyorsunuz bir bakıyorsunuz cebinizde para yok eh sorun değil deyip bu seferde atm'yi soruyorsunuz benzininiz yeterse oraya gidip gelip sonunda benzini alıyorsunuz tabii yoruluyorsunuz ve güzel bir mola verecek yer yada kahvesi ile ünlü bir yer arıyorsunuz. Hemen yine cihaza sorup onun yardımı ile size makul uzaklıkta bir yer belirleyip rahatça oraya varıyorsunuz.

    Bunların hepsini yaparken pil bitti endişesi duymuyorsunuz zira size araba şarj cihazını ve tutacağını bile beraberinde veriyorlar. Bunun dışında yazılımda bedava gelmekte ki bu tür ekstraların maliyeti genelde 250$ civarı. Ama bu cep bilgisayarı ile bunu hem dahili hemde daha ucuza alıyorsunuz zira PPC'nin fiyatı 450$ civarı. Ülkemizde tahminen yerel destekli yazılım olmayabileceğinden 100$ eksiğine satılması büyük ihtimal ama gelir mi o belli değil.

    İlerde yüksek hıza sahip mobil internet, yüksek çözünürlüklü ekranlar, ses komutu ile çalışan yazılımlar ve entegre 3D çipleri ile cep bilgisayarlarının size belki de kişisel bilgisayarınızdan bile fazla yardımı dokunabilir. Tabii bu gerçekleşmeyip PPC'nin türevi olan Smart Phone (Akıllı Telefon) yaygınlaşıp merkezi bir sistemde toplanmasını bekleyebiliriz. Platformlar birbirinden biraz farklıda olsa PPC'ler her zaman daha yüksek çözünürlük daha çok güce sahip olacakları kesin.








  • Gün,
    senin bu tür mobil cihazlara özel bir ilgin olduğunu düşünüyorum.Haberlerinin en az yarısı hep bu tür mobil cihazlar pocket falan filan.Bu kadar çok ilgilenen ve kullanan varmıdır orası muamma ama ben şunu bilmek isterdim,sende ne tür mobil cihazlar var kullandığın ve hangisinden en çok yararlanıyorsun.Bu kadar çok haber yaptığına göre bunları mutlaka kullanıyorsundur bir yada bir kaç alet.
    Merakımı mazur gör :)
  • Normalde devamlı alacamda alacam sürüp gidiyor ülkemize gelen fiyatları beğenmiyorum yada üst ürünlere para kıyıpta veremiyorum (işte editörün hali )

    Ama kesin şu 3D çipli 640x480 çözünürlüklülerden alacağım. Onun dışında bu tür ürünler benim oldukça ilgimi çekiyor ve haberinide yapıyorum aslında daha başka özel ilgi alanlarımda var mesela OC.

    Ona bakarsan haberini yaptığımız çoğu şeyi sahip olamama durumlarını yaşıyoruz Djital Kamera'lara düşkün infoman'de de kamera yok vs.
  • MioMap v3 Maps -mio 168 için site mevcutmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.