Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.980
Cevap
105
Favori
716.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ford serviste orjinal çıta tavan ile uyumlu delik vs. işlem yok. Tavanda bulunan siyah plastik çıtalar sökülüyor, aynı boyutta alt plastiği bulunan çıta takılıyor. Herhangi bir delme işlemi yapılmadı. sadece eski plastik parça altında fazla olan sanırım iki delik vardı onu plastik silikon ile kapattılar diye hatırlıyorum. Fiyat konusunda başka servise sorun ben orjinal için bursa ve balıkesirden 700 civarı fiyat almıştım. ve yetkili serviste takılırken kutu üzerindede ford amblemleri vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur37

herkeze slm bu hafta yeni ford kuga sahibi oldum 1.6 selectiv tecrübe deneyimlerimi kısa zamanda paylaşmak istiyorum herkeze kolay gelsin

herkeze slm daha öncede belirtiğim gibi aracı alalı 1 ay oldu genelde memnunum aracım selectiv -tekno-navigasyon-sanruf paketli yani konfor paketi hariç en full diye aldık.geçen hafta arka sağ lastik havası baya inmiş ve ben bir uyarı almadım sitesinde lastik basınç götergesi standart olarak sunulmaktadır deniliyornbuna rağmen bir türlü o menüye ulaşamadım sorum şu, varda böyle bir özellik benmi bulamadım yoksa gerçekten yokmu acaba ford müşteri hizmetleri böyle bir özellik olduğunu söylediler lakin aracı aldığım bayii bunun türkiye paketinde olmadığını söyledi gerçi satıcı otamatik bagaj kapağını bile bilmiyor buda ayrı bir konu neyse bu özellik bulup çalıştıran arkaaşlar varmı acaba ayrıca tekno pakette aktiv sehiriçi güvenlik sistemi(öndeki araçla mesafeni koruyan yani öndeki aracın hızına adapte olup aradaki mesafeye sürekli takip eden sistem)

Ford Kuga Aktif şehir içi güvenlik sistemi
    Kuga, sizin yerinize fren yapar ve düşük hızlarda çarpışmayı engeller
    Yeni Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, düşük hızlarda ya da 30km/s hızın altında seyrederken çarpışmanın önlenmesine yardımcı olur. Sensörler önünüzdeki aracın beklenmedik bir biçimde durduğunu saptadığında, sistem otomatik olarak fren uygular. Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Euro NCAP Advanced gelişmiş güvenlik ödülüne layık görülmüştür.
    Ford Kuga advanced Intelligent Protection System
    Saniyeden daha kısa sürede devreye giren koordineli güvenlik sistemleri
    Kuga'da bulunan Akıllı Güvenlik Sistemi(IPS) sizi ve yolcularınızı korumak için bir dizi güvenlik özelliklerinden oluşur. Sağlam ve dayanıklı gövde yapısının yanısıra çeşitli hava yastıkları bulunmaktadır. Bir kaza anında sürücünün yaralanma riskini azaltmak üzere direksiyon kolonu sürücüden uzaklaşacak şekilde katlanacaktır.
    Her koşul altında hâkimiyet
    Elektronik Denge Programı (ESP) aracınızın ilerleyişini sürekli olarak izler. Sistem, patinaj ve benzeri durumlarda aracın seyir çizgisinden herhangi bir sapmayı algılar ve otomatik olarak aracın yoldaki konumunu düzeltir; aracı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Her zaman devrede olan sistemde şimdi, yoğun kar gibi kaygan çekiş koşullarında yardımcı olan yeni 'Azaltılmış destek' konumu seçeneği de sunulmaktadır. Tekerleklerin patinaj yapmasının engellenmesi ve ihtiyacınız olduğunda en iyi kavrama gücü, performans ve dengenin sağlanması amacıyla, Elektronik Denge Programında Çekiş Yardım özelliği de kullanılmıştır.

Yeni nesil ESP sisteminde daha hassas tepki özelliğine sahip olan fren pedalı, zor yol koşullarında frenin etkisini maksimuma çıkarır.

Lastik hava basıncının azaldığını bildiren sistem
    Sürüş esnasında lastiklerden birinin basıncının azalması durumunda, Lastik Basınç Takip Sistemi (TPMS), araç panelinde bulunan gösterge vasıtasıyla sizi uyarır. Böylece, aracınızı güvenli bir şekilde durdurup, sorunu gidermenizi sağlar. Lastik Basınç Takip Sistemi standart olarak sunulmaktadır
    .

vermezse, nedeni önünüzdeki araçla
    mesafenin hızlı bir artışa izin vermemesi
    olabilir.
    İstenen hız bilgi ekranında görüntülenene
    kadar, ayarlanan hızı arttırmak için A ve
    düşürmek için B anahtarına basınız. Araç
    hızı kademeli olarak seçilen hız değerine
    gelecektir.
    Araç Mesafesinin Ayarlanması
    Not: Yerel trafik kurallarına uygun mesafe
    ayarını kullanınız.
    Not: Mesafe ayarı zamana bağlıdır, bu
    nedenle mesafe hızınıza göre otomatik
    olarak ayarlanacaktır. Örneğin, dört
    çubuktan oluşan bir aralık ayarında, zaman
    aralığı 1,8 saniyedir. 100 km/sa (62 mil/sa)
    hızda bu, öndeki araçla mesafenin 50
    metrede (164 feet) korunacağı anlamına
    gelmektedir.
    Not: Kısa bir süreliğine örneğin sollama
    yaparken, gaz pedalına basarsanız sistem
    geçici olarak kapanır. Gaz pedalını
    bıraktığınızda yeniden devreye girer. Ekranda
    bir mesaj görüntülenir.
    Not: Kontağı her açtığınızda mesafe ayarı
    aynı kalır.
    E82311
    Önünüzde tespit edilen araçla mesafeniz
    değişken bir ayarla korunur. Bu ayar, bilgi
    ekranında görüntülenen yatay çubuklarla
    gösterilir. Tek çubuk seçildiğinde mesafe
    en yakın, tüm çubuklar seçildiğinde mesafe
    en uzak olarak ayarlanır. Bu çubuklar
    bekleme kipinde boş gösterilir ve sistem
    kullanılıyorken doldurulur.
    Sistem önünüzde bir araç tespit etmezse,
    bilgi ekranında yalnızca aracınız çubukların
    altında görüntülenir. Sistem, koşullar
    elverdiğinde ayarlanan hızı koruyacaktır.
    Ayrıca sistem ayarlanan mesafeyi korur ve
    bunu bilgi ekranında görüntüler.
    E82312
    Sistem önünüzde bir araç tespit ederse,
    araç yatay çubukların üstünde görüntülenir.
    Bu bir takip kipidir. Sistem ayarlanan
    mesafeyi korumak için gerektiginde aracı
    hızlandırır ya da yavaslatır. Seçilen mesafe
    sistemin hızlanma tutumunu belirler.
    Mesafeyi azaltmak için E anahtarını,
    artırmak için D anahtarını çekiniz. Bilgi
    ekranındaki çubukların sayısı ayarlanan
    mesafeyi temsil eder.
    Not: Tavsiye edilen aralık ayarı dört
    çubuktur.
    Bekleme Kipi
    Not: Vites kolunu bos konuma alırsanız ya
    da uzun süre gaz veya debriyaj pedalına
    basarsanız sistemi iptal edersiniz.
    Sistemi devreden çıkarmak için fren
    pedalına basınız ya da F anahtarını çekiniz.
    Sistem bekleme kipine dönerek, aracınızın
    tüm kontrolünü almanızı saglar. Bellek,
    ayarlanan hızı ve mesafeyi saklar.
    Tekrar devreye almak için F anahtarını
    çekiniz. Kosullar izin verirse, sistem
    önceden ayarlanan hız ve mesafe ayarları
    ile devam eder.
    Sistemin Kapatılması
    C anahtarına basınız.

• @fordunlordu, 1 yıllık sürüş ve yakıt deneyimlerinizi ayrıntılı olarak paylaşır mısınız?
  • quote:

quote:

herkeze slm bu hafta yeni ford kuga sahibi oldum 1.6 selectiv tecrübe deneyimlerimi kısa zamanda paylaşmak istiyorum herkeze kolay gelsin

herkeze slm daha öncede belirtiğim gibi aracı alalı 1 ay oldu genelde memnunum aracım selectiv -tekno-navigasyon-sanruf paketli yani konfor paketi hariç en full diye aldık.geçen hafta arka sağ lastik havası baya inmiş ve ben bir uyarı almadım sitesinde lastik basınç götergesi standart olarak sunulmaktadır deniliyornbuna rağmen bir türlü o menüye ulaşamadım sorum şu, varda böyle bir özellik benmi bulamadım yoksa gerçekten yokmu acaba ford müşteri hizmetleri böyle bir özellik olduğunu söylediler lakin aracı aldığım bayii bunun türkiye paketinde olmadığını söyledi gerçi satıcı otamatik bagaj kapağını bile bilmiyor buda ayrı bir konu neyse bu özellik bulup çalıştıran arkaaşlar varmı acaba ayrıca tekno pakette aktiv sehiriçi güvenlik sistemi(öndeki araçla mesafeni koruyan yani öndeki aracın hızına adapte olup aradaki mesafeye sürekli takip eden sistem)

Ford Kuga Aktif şehir içi güvenlik sistemi
    Kuga, sizin yerinize fren yapar ve düşük hızlarda çarpışmayı engeller
    Yeni Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, düşük hızlarda ya da 30km/s hızın altında seyrederken çarpışmanın önlenmesine yardımcı olur. Sensörler önünüzdeki aracın beklenmedik bir biçimde durduğunu saptadığında, sistem otomatik olarak fren uygular. Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Euro NCAP Advanced gelişmiş güvenlik ödülüne layık görülmüştür.
    Ford Kuga advanced Intelligent Protection System
    Saniyeden daha kısa sürede devreye giren koordineli güvenlik sistemleri
    Kuga'da bulunan Akıllı Güvenlik Sistemi(IPS) sizi ve yolcularınızı korumak için bir dizi güvenlik özelliklerinden oluşur. Sağlam ve dayanıklı gövde yapısının yanısıra çeşitli hava yastıkları bulunmaktadır. Bir kaza anında sürücünün yaralanma riskini azaltmak üzere direksiyon kolonu sürücüden uzaklaşacak şekilde katlanacaktır.
    Her koşul altında hâkimiyet
    Elektronik Denge Programı (ESP) aracınızın ilerleyişini sürekli olarak izler. Sistem, patinaj ve benzeri durumlarda aracın seyir çizgisinden herhangi bir sapmayı algılar ve otomatik olarak aracın yoldaki konumunu düzeltir; aracı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur.

Her zaman devrede olan sistemde şimdi, yoğun kar gibi kaygan çekiş koşullarında yardımcı olan yeni 'Azaltılmış destek' konumu seçeneği de sunulmaktadır. Tekerleklerin patinaj yapmasının engellenmesi ve ihtiyacınız olduğunda en iyi kavrama gücü, performans ve dengenin sağlanması amacıyla, Elektronik Denge Programında Çekiş Yardım özelliği de kullanılmıştır.

Yeni nesil ESP sisteminde daha hassas tepki özelliğine sahip olan fren pedalı, zor yol koşullarında frenin etkisini maksimuma çıkarır.

Lastik hava basıncının azaldığını bildiren sistem
    Sürüş esnasında lastiklerden birinin basıncının azalması durumunda, Lastik Basınç Takip Sistemi (TPMS), araç panelinde bulunan gösterge vasıtasıyla sizi uyarır. Böylece, aracınızı güvenli bir şekilde durdurup, sorunu gidermenizi sağlar. Lastik Basınç Takip Sistemi standart olarak sunulmaktadır
    .

vermezse, nedeni önünüzdeki araçla
    mesafenin hızlı bir artışa izin vermemesi
    olabilir.
    İstenen hız bilgi ekranında görüntülenene
    kadar, ayarlanan hızı arttırmak için A ve
    düşürmek için B anahtarına basınız. Araç
    hızı kademeli olarak seçilen hız değerine
    gelecektir.
    Araç Mesafesinin Ayarlanması
    Not: Yerel trafik kurallarına uygun mesafe
    ayarını kullanınız.
    Not: Mesafe ayarı zamana bağlıdır, bu
    nedenle mesafe hızınıza göre otomatik
    olarak ayarlanacaktır. Örneğin, dört
    çubuktan oluşan bir aralık ayarında, zaman
    aralığı 1,8 saniyedir. 100 km/sa (62 mil/sa)
    hızda bu, öndeki araçla mesafenin 50
    metrede (164 feet) korunacağı anlamına
    gelmektedir.
    Not: Kısa bir süreliğine örneğin sollama
    yaparken, gaz pedalına basarsanız sistem
    geçici olarak kapanır. Gaz pedalını
    bıraktığınızda yeniden devreye girer. Ekranda
    bir mesaj görüntülenir.
    Not: Kontağı her açtığınızda mesafe ayarı
    aynı kalır.
    E82311
    Önünüzde tespit edilen araçla mesafeniz
    değişken bir ayarla korunur. Bu ayar, bilgi
    ekranında görüntülenen yatay çubuklarla
    gösterilir. Tek çubuk seçildiğinde mesafe
    en yakın, tüm çubuklar seçildiğinde mesafe
    en uzak olarak ayarlanır. Bu çubuklar
    bekleme kipinde boş gösterilir ve sistem
    kullanılıyorken doldurulur.
    Sistem önünüzde bir araç tespit etmezse,
    bilgi ekranında yalnızca aracınız çubukların
    altında görüntülenir. Sistem, koşullar
    elverdiğinde ayarlanan hızı koruyacaktır.
    Ayrıca sistem ayarlanan mesafeyi korur ve
    bunu bilgi ekranında görüntüler.
    E82312
    Sistem önünüzde bir araç tespit ederse,
    araç yatay çubukların üstünde görüntülenir.
    Bu bir takip kipidir. Sistem ayarlanan
    mesafeyi korumak için gerektiginde aracı
    hızlandırır ya da yavaslatır. Seçilen mesafe
    sistemin hızlanma tutumunu belirler.
    Mesafeyi azaltmak için E anahtarını,
    artırmak için D anahtarını çekiniz. Bilgi
    ekranındaki çubukların sayısı ayarlanan
    mesafeyi temsil eder.
    Not: Tavsiye edilen aralık ayarı dört
    çubuktur.
    Bekleme Kipi
    Not: Vites kolunu bos konuma alırsanız ya
    da uzun süre gaz veya debriyaj pedalına
    basarsanız sistemi iptal edersiniz.
    Sistemi devreden çıkarmak için fren
    pedalına basınız ya da F anahtarını çekiniz.
    Sistem bekleme kipine dönerek, aracınızın
    tüm kontrolünü almanızı saglar. Bellek,
    ayarlanan hızı ve mesafeyi saklar.
    Tekrar devreye almak için F anahtarını
    çekiniz. Kosullar izin verirse, sistem
    önceden ayarlanan hız ve mesafe ayarları
    ile devam eder.
    Sistemin Kapatılması
    C anahtarına basınız.

bugün aldığım bayiden telefon geldi mayıs sonrası üretimlerde lastik basınç sensörü var bundan önceki üretimlerde yok dediler sizlredede böylemi acaba

• mur37 M kullanıcısına yanıt
    sayın mur37 yazıda bahsedilen hız kontrol sistemi değil; adaptif hız kontrol sistemi dir.uzun yolda öndeki araçla aranızdaki mesafeyi korur.o yavaşlarsa yavaşlar o hızlanırsa hızlanır.öndeki araca yakınlığını sürücü ayarlar kademeli olarak bu sistem kugalar da yok.Lastik basınç takip sistemi de yok kugalarda.aracın full+full olması kitapçıktaki herşey olacak demek değil.
    anladığım kadarıyla paylaştığınız yazı kitapçıktan yada broşürden.orada tüm özellikler yazar hatta o kitapçık amerikadaki escape in kitapçığının türkçeye çevrilmişi bile olabilir.bence kitapçığı dikkate almayın.
  • Sevgili arkadaşlar hepinize bir sorum var.cevaplarsanız sevinirim.
    Neden ford? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • -neden ford?
    - ucuz ve jeep tadında kuga oldugu ıcın aldık...
  • lord olmak için
    bkz. alırsın ford, olursun lord.
  • kertenkelek K kullanıcısına yanıt
    Hocam aynısını yazacaktım +1
  • +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e hani kuzu kurdun yol fordun
  • quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

quote:

Orijinalden alıntı: haskan

http://www.ypsplast.com.tr/sm/FORD/KUGA-SUV-(2013--Sonras%C4%B1)-

Geçen sene tek çeşitti. Ben 74TL ye aldıydım. Gayet iyi bir ürün, kaliteli.

Saygılar.

Teşekkür ederim
    istanbul da yok mu?

Ben de buradaki bir tavsiye uzerine aynisini aldim. Son derece kaliteli, tavsiye ederim.
    Web sitesinden kredi karti veya havale ile alabiliyorsunuz. Ben havale tercih ettim. Sonrasinda ellerine gecti mi diye aradim, kargoya vermisler bile. Ertesi gun eve geldi.
    Cok duzgun bir firma. Istanbul'da aramakla ugrasmayin bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de yps den standart kalite bej renkli bagaj havuzu siparişi verdim.aracın her yeri koyu renk zaten bej açar diye düşündüm.gelince görücez bakalım nasılmış.bu arada servisde 210 tl.
  • arkadaşlar
    alırsın ford olursun lord
    kuzu kurdun yol fordun
    Al fordun dizelini sev köyün güzelini
    kızı kolda fordu yolda severim vs.
    ben ciddi olarak sormuştum neden ford? veya neden kuga? diye.
  • Merhaba
    Aracım 2014 kuga trend x 4x2 150 ps
    Forumda bir arkadaşın aracında gördüm gösterge saati renkli tft ekran halihazırda benim aracımdaki gösterge saatini de renkli ekran ile değiştirmek istersem parça kodu nedir ayrıca montaj için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: newkugatrendxmanuel

sayın mur37 yazıda bahsedilen hız kontrol sistemi değil; adaptif hız kontrol sistemi dir.uzun yolda öndeki araçla aranızdaki mesafeyi korur.o yavaşlarsa yavaşlar o hızlanırsa hızlanır.öndeki araca yakınlığını sürücü ayarlar kademeli olarak bu sistem kugalar da yok.Lastik basınç takip sistemi de yok kugalarda.aracın full+full olması kitapçıktaki herşey olacak demek değil.
    anladığım kadarıyla paylaştığınız yazı kitapçıktan yada broşürden.orada tüm özellikler yazar hatta o kitapçık amerikadaki escape in kitapçığının türkçeye çevrilmişi bile olabilir.bence kitapçığı dikkate almayın.

evet doğru söylüyorsunuz ama ben hayatımda ilk defa sıfır bir araç aldım kuga incelerken ford sitesine bakın orada lastik basınç standart olarak sunulmaktadır diyor ve ben bunu baz aldım aracı teslim alırken belli başlı özelliklerini anlattılar bende hevesle ayrıntı sormayı unuttum fakat ne derece doğru bilemem ama aracı aldığım bayiden servis elemanı bana hak verdi konuda mutabık kaldık otosana durumu bildirmişler oradan gelen cvp mayıs sonrası üretimlerde lastik basınç sisteminin olduğu ve bundan önceki üretimlerde bulunmadığını söylemişler yanii benim araç mart üretimi çıktı neyse hayırlısı

• quote:

quote:

evet doğru söylüyorsunuz ama ben hayatımda ilk defa sıfır bir araç aldım kuga incelerken ford sitesine bakın orada lastik basınç standart olarak sunulmaktadır diyor ve ben bunu baz aldım aracı teslim alırken belli başlı özelliklerini anlattılar bende hevesle ayrıntı sormayı unuttum fakat ne derece doğru bilemem ama aracı aldığım bayiden servis elemanı bana hak verdi konuda mutabık kaldık otosana durumu bildirmişler oradan gelen cvp mayıs sonrası üretimlerde lastik basınç sisteminin olduğu ve bundan önceki üretimlerde bulunmadığını söylemişler yanii benim araç mart üretimi çıktı neyse hayırlısı

Sayin mur37,
    Siz araci alirken web sitesinde veya brosurunde basinc kontrol sistemi standart olarak sunulmaktadir diye ibare olduguna gore araci alirken sormaniz zaten gerekmezdi. Mayis sonrasi uretimlerde var ise bunu size bastan bildirmeleri lazim. Ister kemdileri not duserler, ister satis elemani soyler.
    Bence konunun ustune gidin zira bilerek yapmasalar bile aldatici pazarlamadir. Bildigim kadari ile de ciddi yaptirimlar var. Bir sekilde cozmeleri lazim.

Bayi Ford a sordum boyle cevap verdiler deyip isi ustunden atmis ama direkt Ford ile irtibata gecin. Mik muk edeceklerdir buyuk bir ihtimalle ama dava acmaya kadar gideceginizi soyleyin. Bu konuda cok hassaslar, mutlaka bir cozum getireceklerdir.
    @mur37

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Lastik hava basıncının azaldığını bildiren sistem olup olmamasını nasıl kontrol ettiniz?
    Arazı alırken lastiklere Azot bastılar. Havasını indirip deneyemem.
  • Selam forumdaslar,
    Benim sorum yakit göstergesi ile ilgili olacak.Ben aracı fulledigimde ibre full gösteriyor fakat 8-9 km. gittiğimde full ile çeyrek arasına iniyor hemen. Gidecegi km. Ise 340 km. yazıyor ekranda. Bu şikayet için defalarca servise gitmeme rağmen sadece program yuklediler. Program yuklediklerinde ibrede duzelen birsey olmadi sadece gideceği km. 680'lere çıktı. Oda birkaç benzin aliminda tekrar 300 seviyelerine indi. Bu arada normal sürüş de şehiriçi 300 şehirdışı 420 km. yapabiliyorum en fazla. Sizde de bu sorunlar var mı? Yapılan km.'ler normal mi?
    Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Kazasiz belasız mutlu sürüşler dilerim Kugalarla..

• quote:

Sevgili arkadaşlar hepinize bir sorum var.cevaplarsanız sevinirim.
    Neden ford? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

NEDEN FORD?

Aslında şunu biliyorum; Focus'tan üst model bir ford alanlar genelde uyuz insanlardır (ha ki ben uyuz değilim o başka) bunu çok kez yaşadım. Çünkü focus üstünü alan bir sürü para veriyor; ama aldığı aracın 2. eli düşük, yakıtı genellikle emsallerine göre fazla, tip desen ford yani çirkin. Bütün bunlara karşılık bu uyuz-gıcık insanımız örneğimiz yol da gidişi ve dayanıklılığı tüm bu popüler değerlere tercih ettiği için Fordu focus üstü alanların çoğu uyuz insanlardır. Çevrenize lütfen dikkat edin Mondeo yu alanları düşünün. börklüceyi düşşünün pardon saçamaladım ama öyle.

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.