Şimdi Ara

---LAPTOP SOĞUTUCU TABANLAR HAKKINDA YARDIM---

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
42.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ ADRESLERDE BULUNAN SOĞUTUCULARDAN BİRİNİ ALACAĞIM AMA BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM.BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SESSİZ ÇALIŞMASI VE 10-15 DERECE ISIYI DÜŞÜRMESİ.
    BU SOĞUTUCULARI KULLANANLAR YORUMLARINI YAZARLARSA SEVİNİRİM.MALUM OYUN OYNARKEN ISI ARTTIĞI İÇİN ARASIRA TAKILIYOR BU YÜZDEN ALIYORUM.

    http://72.14.207.104/search?q=cache:6xFhLRl9r1kJ:www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp%3Fproduct%3DCL-O0004+notebook+so%C4%9Futucu&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=9

    http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=8ThbjBA98ltXc_gCkbFH-A







  • http://forum.donanimhaber.com/forumid_203/tt.htm

    konuyu oraya açarsan bence daha çabuk cevap alırsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MAG

    http://forum.donanimhaber.com/forumid_203/tt.htm

    konuyu oraya açarsan bence daha çabuk cevap alırsın.


    zaten önce oraya açmıştım ama cevap gelmeyince buraya açayım dedim.
  • cevap aldın mı?
  • Internette bu konuda haberler ve forumlar ararken bu mesaja rastladım, tarihi çok eski ama yine de beni gibi bir arayan araştıran çıkar diye bilgimi paylaşmak istedim.

    Acer marka çok ısınan ve ısındıkça kendini kapatan bir laptop ım olduğu için sonunda söz konusu laptop soğutucularından 1 tane alayım dedim ve şu anda piyasada 25-30m olan rain marka notebook soğutucusunu aldım. Soğutucu üzerinde 2 adet fan ve belli sayıda deliklerden oluşuyor, arka ayakları 3 cm ön taraf daha alçakta, altında kalan fan kalınlıkları 1,5 cm olup yere çok daha yakın bir şekilde kalıyorlar. Yapılması gereken notebookun alına koymak ve USB den giri yapmak, notebook açk kaldıkça çalşıyor istediğinizde USB den çıkarıp stop edebilrsiniz. Fanlar 2 adet ve yukarıdan emip aşağı üflüyor. Maalesef notebook un alt yüzeyi, notebook soğucusunun üzerine çok yakın olup neredeyse hiç boşluk yok ve fanlar yukarıdan emiş şeklinde olduğundan emiş yapacağı bir hava boşluğu da yok.

    az evvel piyaay araştırdım ve 10-15 çeşit farklı marka ve modelinceledim hepsinde mantık ve tasarım aynı. Ancak yukaıda bahsettiğim ürün hiçbi işe yaramadı ve örneğin daha önce 1 saatte ısınıp kapanan notebook 40 dakikada daha çok ısınıp erken off olup kapandı. Nedeni kendine bile hayrı olmayan soğutucunun laptopın alt yüzeyine yapışmış olan alüminyum yüzeyi hava boşluğu da olmadığı için kızgın şekilde ısınıp ortalığı kavurdu.
    Ne mi yaptım:
    1-fanların yönlerini değiştirdim.
    2-soğucunun ön kenarını yerden yükseltip arka tarafıyla aynı yüksekliğe getirdim ve fanlar yere çok yakın olmamış oldu
    3-soğucunun üst yüzeyine 2cm kalınlıkta yükseltip note booku o şekilde koydum. Böylece en alttan emdiği havayı yukarı doğru, 2cm yukardaki notebook a üfleyen, yanlarda hava emip sıcak havayı atan püfür püfür bir tasarım çıktı ortaya ve şimdi bu çalışamaz durumdaki berbat ısınan notebook ile sabahlara kadar oyun oynayabiliyorum.

    Umarım yardımcı olmuşumdur.




  • 10-15 derece düşürmesi çok zor..bunu hatırlatıyım
  • Hocam bende acer 4710g var. Normalde 43-44 derecelerde oyunda ise en fazla 71i gördüm. Ancak altına eczaneden aldığım ilaçlar için olan buz kalıbını koydum(Mavi kutunun içerisinde bir sıvı var direk buz değil.) . Onu koyunca laptopun fanı da daha iyi hava almaya başladı yer ile arasındaki boşluk arttığı için. Oyun oynarken bile en fazla 61i gördüm. Çok faydası oluyor. Yakında kendime bir stand yapacağım piyasadakiler hem çok pahalı hem bana uygun değil.
  • şu konuyu enine boyuna bir el atmak lazım. benim asus f3sc leptopta 24 saat premiere programıyla çalışınca kendini kapatıyor!!!

    önerebileceğiniz bir soğutucu veya soğutma yöntemi var mı? leptobu açsam işlemci fanını daha iyi bir fanla değiştirebilir miyim? sağlam bir macun sürsem falan etkisi ne olur?

    şu kapanmaya nolur bir çözüm bulalım. ben uykumu uyumuyorum işleri yetiştirebilmek için, pc benden bu kadar deyip iflas ediyor olacak şey değil. yorumlarınızı bekliyorum...
  • :D eski konu ama 15 derece olmaz diyenler var o yüzden yazmak istedim.
    hp dv6 serisini kullanıyorum. bu soğutucular bayadır aklımda çünkü pc masada iken oyunalrda fan tam kapasite çalışıyor ve 80 derece gördüm masada.
    kucağımda ise durum çok farklı fanın hava kısmını açık bıraktıgımda oyunda işlemci 50 dereceyi geçmiyor. fan minumum seviyede çalışıyor. bunların çok faydası olacaktır.. altı komple soğutuyor daha ne olsun. inş alma fırsatım olur :D
  • olur yahu kim demiş olmaz diye.. yani alttaki fan hava girişini kapatmak insanın ağzını kapatıp boğmaktan farksızdır. 80-15=65°C de çalışıyor olması doğal.
    bahsi geçen mevzu; işlemci 15°C lerde çalışıyor diyen adamlar olması.. işte bu olmaz.. odadaki hava 22°C ise işlemcinin 21°C olması imkansız.
    .
  • arkadaşlar bennimde asus laptopum var asus sahipleri bilen genelde ısınma problemleri yoktur ama ben genelde crysis benzeri agır oyunlar oynadıgıgm sırada fan çıkışı saç kurutma makinesini aratmıyor bunu önlemek için öncelikle tek fanlı sogtucu aldım ama laptopun alt kapagında sadce ram leri altına demk gelen kısımda küçük ızgara şeklinde boşluklar var kısaca fan pek içeriye hava verdigini sanmıyorum acaba laptopun alt kapagını sökerek sogutucunun direk içeriye hava vermesimi saglasam nasıl olur bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum
  • Yapmış olduğum "Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi"ne bir göz atmanızı tavsiye ederim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_36986795/tm.htm

    İmzamda da mevcut zaten. Bir sorunuz olursa inceleme başlığından yanıtlamaya hazırım.
  • www.yakaladinyakaladin.com da takip ederseniz arada haftanın fırsatları bölümünden 9,90tl ye Çift fanlı Laptop soğutucu stand alabilirsiniz.
  • benim lenovo z560 laptop aşırı ısınıyordu kapanacak kadar değildi ama ısınıyordu fanlarını temizlettim ısı düştü soğutucu alcam ama ne alayım karar veremedim bir türlü
  • gençler ben tokatta 35 TL ye platoon pn-9952 aldım çok yavaş fanı siz siz olun sakın almayın bundan . sana önerim İNCA INC-269X .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.