Şimdi Ara

Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
27.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    quote:

    Orijinalden alıntı: cotyora666

    Haklısın hocam :) Ancak dedim ya ben sistemi techboss diye bir yerden almıştım. Ancak geldiği günden beri sorunları bitmedi. Mürekkep gelmez yoğun temizleme yap, çizik çizik çıkar solüsyona yatır. Efendim kartuşu tanımaz service tool ile resetle vs. vs. kör topal ittire ittire 7000 çıktıda biz almışız, ama ne rezilliklerle. Tankı eski haline koyduğumda yani yazıcı tabanı ile aynı hizaya getirdiğimde hoooopp mürekkepler geri geliyor. Yoğun temizleme , kartuşu sök hortumları ağzınla çekme, şırınga ile büyük delik küçük delik aç kapa kombinasyonları, mürekkep basma , tanktan hava verme Allah ne verdiyse denedim, yok yok yok. Bir süre sonra mürekkepler geri geliyor. Kartuşlar arızalıdır diye değiştirdim.Nafile :) Sonra tankın alt seviyesini kartuşların alt seviyesine denk gelecek şekilde ayarlayınca mürekkepler hortumda olması gereken yere yani kartuş tepesine bir iki cm mesafede durmaya başladı. Mavi mürekkep tam kartuşun tepesinde idi, bende korktum akar taşar atık haznesini doldurur diye, tanktaki büyük mavi tıpayı açtım. Hemen diğerleri ile aynı hizaya geldi. Artık yarın Allah kerim. Bakalım daha ne rezillikler çekeceğiz.
    Değerli üstadım komşu köyün okulunun hp 1050 mürekkepli yazıcısı vardı. Atıl bir halde duruyormuş. Bende aldım kartuşları açtım, yıkadım, solüsyona yatırdım. Bu akşamda bursa kartuştan aldığım lüks tank ve mürekkeple montajını yaptım. Yahu o mürekkebi büyük delikten koyup, hortumlardan tıkır tıkır gidişi yokmu hayran oldum. Sonra büyük deliklerin benim okuldaki tankın büyük deliklerinden daha geniş olduğunu, hortumların daha ince olduğu fark ettim. Ayrıca kartuşları delip yüzüğü taktığımda çok sıkı oturduğunu ve L şeklindeki borunu epey zor girdiğini fark ettim. Oysaki tornavida ucu hep standart açıyordu. Malzemelerin etli oluşu montajın sıkı olmasını sağladı. Tek kusurum kartuşlar eski olduğu ve çok yıprandığı için( hep şırınga ile dolum yapılmış) hızlı taslak kalitesinde çizik çizik çıkartıyor. Yüksek kalitede güzel ama yavaş çıkarıyor. Kartuşa uygun bir vakum aparatı alıp havasını almam lazım birde öyle deneyeceğim.
    Bir kere mal satıp para kazanmayı maheret sananlar yüzünden, mürekkepli ellerimi gören arkadaşlar dalga geçiyor benle. Yukarıda da bahsettiğim gibi montaj güzel gözüküyor ancak ufak detaylar yüzünden sıkıntı çekiyoruz. Artık okula ucuz yollu Canon Pixma Mp 230 alıp kendim montaj yapacağım. Azıcık daha yazıcının ucuzlamasını bekliyorum. :)
    Neyse değerli Hocam, azarı yemeden usul usul gideyim. Cümleten iyi geceler.


    Hocam canondan ziyade epsonu düşünün bence. Epsonları hem bitmeyen kartuşla, hemde dolan kartuşlarla kullanabilirsiniz. Her iki sistemde bitmeyen kartuşlu canonlardan çok daha stabil çalışır epsonlarda. Çünkü canon gibi orj. kartuşları delerek değil, bu iş için üretilmiş kartuşlara bağlıdır hortumlar ve siz bunu bu şekilde temin edersiniz. Sadece tankları doldurup yazıcıya takmanız kalır geriye. Yazıcı kartuş bitti uyarısı verincede kartuşun üzerindeki butondan resetlersiniz yeniden mürekkep seviyeleri fullenir. Kartuşu solüsyona yatır falan filan gibi sorunlarla uğraşmassınız.
    Eğer günde yüzlerce baskı almıyorsanız bence bitmeyen kartuşta değil dolan kartuş kullanın şefffaf, tıpalı, otoreset çipli bu dolan kartuşlar 15 cc mürekkep alır. belki bitmeyen kartuşa nazaran daha sık doldurmanız icap eder ama BK'lu canonların başınıza açtığı işleri açmaz kafanız rahat eder. Bence inceleyin bunları BK'lu canonun derdi çekilmez. ne kadar iyi montaj yaparsanız yapın bir yerden sonra muhakkak sorun çıkartıyor canonlar. hop yeni kartuş al kartuşları del montaj yap yoğun temizleme yoğun temizleme falan filan fıtık eder adamı. eğer illede ben canon alıcam diyorsanızda bir tane vakum aparatı edinin muhakkak işinizi kolaylaştırır 4-5 lira bir şeydir kolay gelsin size...

    İki öğretmen arkadaş yazıcıyı beraber kullanıyoruz. Günde nerden baksanız 40-50 çıktı alıyoruz.İşin başında çok araştırmadık. Tanıdık bilgisayarcının keleğine geldik. Kendisi bu işten anlamıyor. Sorunların hepsini yoğun temizleme ile çözmeye çalışıyor.

    Aslına bakarsanız bu yazıcı umutsuz vaka haline gelinceye kadar böyle kullanacağız. Peki bundan sonra günde 40-50 çıktı alabileceğimiz, dolumu kolay,reset problemi ve atık tank sorunu olmayan ucuz yollu bir yazıcı tavsiyesinde bulunur musunuz? Bu arada canon uyumlu vakum aparatı aldım. Şimdi kartuş düşünsün :-)




  • Evet arkadaşlar Canon pixma mg 2150 yazıcının atık haznesinin yerini ve tahliye işlemlerini sıralayacağım.
     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Yukarıdaki resimde cihazımızın sağ kapağını vidalarını söktükten sonraki halini görüyoruz. Maalesef işler bittikten sonra fotoğraf çektim, ellerim rezil bir halde idi. Ön taraftan kapağı açınca zaten iki vida göreceksiniz. Cihazın arkasında da iki vida var. Onları söktükten sonra kapağın alt tarafında okla gösterilen iki yer var. Tornavida ile kanırtıp kırmadan kapağı çıkarıyoruz.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Bu resimde yine iş bittikten sonra çekildi. Ama ben kısaca size açıklayayım. Hortumun ucuna bağlı, süngerlerin takılı olduğu bir hazne göreceksiniz.Yandan tırnaklarla takılıdır. Sökmesi çok kolaydır. Çıkardıktan sonra içindeki süngerleri alın. Akabinde yazıcının kartuş kısımlarına doğru giden kanallarda yerde süngerler vardır. Karga burun sayesinde onları alabilirsiniz. Eğer yazıcınızla benim gibi epey çıktı aldıktan sonra temizlemeye karar verdiyseniz, dikkatli olun süngerleden mürekkepler damlıyor.Sünger aldığınız kısımları mikrofiber bez sayesinde tornavidanın ucuna takıp nazikçe içeriyi temizleyiniz.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Çeşitli denemelerim sonucunda atık hortumunun ucuna pipet eklemeyi ve ucuna da boş mürekkep kutusu bağlamayı denedim. Ama ne yaptıysam bir türlü muvaffak olamadım. Çünkü yazıcı içindeki pompa hava sayesinde atık mürekkebi atıyor. Ne yaptıysam ek yerlerinden mürekkebin geri kaçmasını engelleyemedim. Bende atık borusunu tabiri caizse dışarı sündürdüm. Kapağı tornavida matkap dediğimiz (Kartuş montajlarında kullanılan el matkap ucu tornavida gibi) delip dışarı verdim. Sonra yine montajlarda kullandığımız L tipi ince borunun kalın ucunu , atık borusuna geçirdim. Diğer ince tarafını kartuşa takılan yüzüğe yerleştirdim.O yüzüğüde şırınga ucunu koruyan kapağı delerek içine yerleştirdim.
     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

    Bu kısma lütfen DİKKAT! Yaptığım hatanın ilkini açıklıyorum. KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ATIK BORUSUNUN UCUNA KAPALI BİR KAP TAKMAYIN. Çünkü atık mürekkebin tahliyesi sırasında dışarıya havada vermekte. Kapalı kap hava sirkülasyonunu engelleyip, cihazın yoğun temizleme yaptığı sırada mürekkepler kartuşlara gitmiyor. Atık borusunu ucuna kapalı kap koyduğumda , sızdırma var mı yok mu diye 4-5 kere yoğun temizleme yaptım. Test çıktısı aldığımda renklerin çizik çizik çıktığına şahit oldum. Montajı tekrar gözden geçirdim. Kartuşları vakumladım. Nafile iki normal çıktı, peşinden çizik çizik. Ne zaman ki atık borusunun ucunu açtım, normal şekilde çıktıları almaya başladım.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Kartuşların montajı.Renkli ve siyah hortumu, renkli kartuşun yanından itibaren yekpare (bütün) olarak kalmasına dikkat edin. Eğer hortumları birbirinden ayırırsanız, kartuş kafaları gidip geldikçe peşindeki hortumu rahat itemez, o da sıkışmaya sebeb olur.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Hortumların geçtiği yerler.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Hortumları kelepçe ile sabitlediğim yer. Ortadaki kelepçeyi çok sıkmışım biraz sıkıntı yaşadım.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Hortumun yazıcıdan çıktığı yer.


     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı
    Montaj sonrası

    Yeni tankım dörtlü, önceki tankım altılı idi. Ancak tasarımındaki hatalar yüzünden mürekkebi iletmekte zorluk çekiyordu. Hatta söktükten sonra tankın altındaki kapağı açtım. Çıkış hortumları öyle karışmış ve bükülmüş ki şimdiye kadar çalışmasına hayret ettim.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

    Ön kapak açık halde;

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

    Aşağıdaki iki resimi göstermemim amacı eski mürekkep ile yeni mürekkep arasındaki ton farkı. Açık renk olan eskisi Cabon mürekkep imiş(?), turuncuya yakın olan yeni Cescesor mürekkep.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

    Bu resimde çıkardığım onlarca test kağıdından yalnızca biri. Sarı olan kısım fosforlu yeşile çalıyor. Hoş bir renk ama fotoğraf çıktısı alanlar için felaket olur. Benim gibi okuldaki yavrulara etkinlik çıkarmak için çok sorun teşkil etmez.

     Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı



    DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALARI

    1- En az 5 çift eldiven bulundurun.
    2- Açılmayan kapakları zorlamayın, emin olun bir ok işareti olan yer vardır ve orası tornavida ile kastırma yeridir.
    3- Farklı marka mürekkepleri karıştırmayın.
    4- Montaj sırasında hortumların gerginliği, mesafesini, kelepçelerin sıkılığına dikkat edin.
    5- Hortum mesafesini kartuşu en sola ve en sağa alarak ölçün, bol bırakmak veya çık sıkı yapmak yazıcının hata vermesine sebep olur.
    6- Kartuşlar yazıcı fişte takılıyken en sağa alınırsa hareket etmez. Kartuşlar kendi kendine sağa sola hareket ederken ortalarda iken yazıcının fişini çekin.
    7- Tankın bütün haznelerin mürekkebi koymadan önce hortumu bir mandal sayesinde kıstırın. mürekkepleri koyun ve boruların ucuna 2-3
    cm gelinceye kadar bekleyin. Mandalı tekrar kıstırın. Hortumu yazıcını içine yerleştirin. Kelepçelemeden kartuşlara montajı yapın.
    8-Atık haznesinin olduğu yerden süngerleri aldıktan sonra yıkayın , plastik beyaz hazneyi takmanıza gerek yok ama süngerleri her ihtimale karşın tabana yerleştirin.


    Valla aklıma gelenler bunlar. Haklarınızı helal edin. Hatam ve kusurum varsa hemen söyleyin, hatadan dönelim.

    mstftsn hocam. Senin mx 435 in atık haznesine en kısa zamanda bir müdahale et. Zamanla keçe ve süngerler dolduktan sonra kartuştan mürekkep çekmek zorlaşıyor. Acele etmeden sakin kafa ile halledeceğine inanıyorum. Aslına bakarsan bu fotoları senin için yükledim. Dedin ya sende benim kafadasın.

    Kimi arkadaşlar bu işten ekmek yiyor biliyorum. Zaten bu ifade bir rehber olmaktan ziyade, yazıcısına bir günden fazla uzak kalamayanlar içindir. Samsun ''un Vezirköprü ilçesinin köyünden Bursa'ya yada ne bileyim başka bir ile atık haznesi temizlensin diye yazıcı gönderilmez. Hafta sonu fırsat bulup bir şeyler yaptık. Ancak forumda bazı arkadaşlar iki kelamı bir araya getirip yardımcı olmadıkları gibi, vakumlama ile çözülebilecek bir soruna yeni kartuş aldırarak bizleri üzmüştür. Tecrübeden ziyade deneme yanılma yöntemini ortaya koyduk. Allah'a emanet olun.
    Herkese iyi geceler.




  • Merhaba.
    Bu başlıkta Canon Pixma MX435 cihazı ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Almayı düşünen arkadaşlar fikir sahibi olabilsinler diye.
    Cihazı 1 buçuk aydır kullanıyorum. Cihazı almadan önce fax özelliği dikkatimi çekti ve cihazın hat girişinin olup olmadığını çok merak ediyordum. Yani hat olmadan nasıl fax gönderiliyor diye. Ama internette bir türlü fotoğraf ve ya bilgi bulamadım. Cihaz elime geçince gördüm ki cihazın arkasında hat girişi ve telefon çıkışı var. Şimdilik cihazın fax özelliğini kullanmak nasip olmadı. fax hakkında başka bilgi veremeyeceğim.
    Cihazın diğer özelliklerinden tek tek bahsetmek istiyorum:

    1) USB girişi ve Wi-Fi özelliği: Cihazda bi tane USB girişi var ve 8GB flash bellek takıyorum ve sorun olmuyor. Wi-Fi özelliği ise en güzel tarafı. Modem üzerinden bağlantı kurdum ve kablo bağlantısı olmadığı için çok rahat oluyor. Ancak modem olmadan bilgisayar üzerinden kablosuz bağlantı oluyor mu bilmiyorum.

    2) Tarayıcı özelliği: Gayet kaliteli tarama yapıyor diyebilirim. Tarama sonuçlarınızı isterseniz USB belleğe isterseniz de bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. Ve anında PDF'ye dönüştürebiliyorsunuz. Tarama için cihazın üzerinde belge besleyici bölüm de var, yani isterseniz birbirine zımbalı olmayan belgeleri buradan otomatik olarak sırayla zahmetsizce tarayabiliyorsunuz. Benim ilk işim 1960-70-80 ve 90'lı yılların fotoğraflarını tarayıp bilgisayara arşivlemek oldu.

    3) Fotokopi özelliği: Cihazın tarama tepsisine koyduğunuz bir belgenin tek tuşla ister renkli isterseniz siyah-beyaz fotokopisini çekebiliyorsunuz. Yani normal bir fotokopi makinesinden farkı yok, sadece biraz yavaş kalıyor. Sadece tarama tepsisine koyarak değil, belge besleyici ile de birden fazla belgenin fotokopisini zahmetsizce çekebilirsiniz.

    4) Renkli çıktı alma: Bu makine sayesinde öğrencilerim için renkli renkli kitapçıklar bile bastım. Şu videoyu izleyebilirsiniz:http://www.youtube.com/watch?v=9Mho4TEFkI8

    5) Fotoğraf baskısı: Bu konuda özellikle söylemek istediklerim var. Ben cihaza bitmeyen kartuş sistemi monte ettim ve birkaç çeşit fotoğraf kağıdı da satın aldım. HP'nin 4 yıldızlı Advanced fotoğraf kağıdı, ayrıca bitmeyenkartus.com.tr adresinde ipek fotoğraf kağıdı ve matte fotoğraf kağıdı da aldım. Ancak ne yaparsam yapayım fotoğraf baskılarında adam gibi sonuç alamadım. Önce farklı marka makinelerle çekilmiş fotoğrafları basmayı denedim, daha sonra farklı kağıtlara baskı yaptım, sonra aynı fotoğrafı aynı kağıda farklı farklı ayarlarda bastım, monitörün renk ayarlarıyla da oynadım, 100'den fazla fotoğraf kağıdı harcadım ancak bir türlü olmadı. En sonunda suçlunun mürekkep olduğuna karar verdim.
    Daha sonra bilgisayara bir de photoshop yüklemeyi denedim. Ve bütün suçun Canon'un orijinal yazılımında olduğunu anladım. Çünkü photoshop'ta hiç uğraşmadan, otomatik ayar yaparak bastığım fotoğraflar bile çok güzel çıktı. Yani kartuşun içindeki mürekkep orijinal değil ve elinizdeki fotoğraf kağıdının markası da Canon değilse, cihazın orijinal yazılımını fotoğraf basmak için kullanmanızı tavsiye etmem!

    27.02.2013 TARİHLİ DÜZELTME: Fotoğraf baskısı ile ilgili yazdıklarımın yanlış olduğunu fark ettim. Çünkü makinenin kendi menüsü üzerinde daha önce yaptığım değişiklikleri iptal edince, bütün baskıların bütün program ve kağıtlarda çok güzel çıktığını gördüm. Yani Canonun yazılımının falan suçu yokmuş. Fotoğraf baskısı gayet güzel.

    6) Bitmeyen Kartuş montajı: Bu cihazı aldıktan sonra bir de bitmeyen kartuş sistemi sipariş ettim. Ancak önce bir türlü monte edemedim. Cihazı aldığım yeri aradım ve oradan da MX435'e kendim montaj yapamayacağımı öğrendim. Ancak sonunda kendimce bir montaj sistemi buldum ve sanırım doğru da yaptım. Aşağıda paylaşacağım linkte youtube'a eklediğim videoyu görebilirsiniz. Kısacası bu cihazı alınca bitmeyen kartuş sistemi takma konusunda çekinmeyin, hatta daha cihazı kullanmadan montajını yapmanızı ya da hazır montajlı bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

    Video linki:
    http://www.youtube.com/watch?v=gWO2nnAPJHg

    NOT:www.bitmeyenkartus.com.tr adresinden yaptığım 2 alışverişte de pişman olduğumu bildirmek isterim. 1.sinde yukarıda anlattığım durumu yaşadım, yani satın alana kadar bana tavsiyelerde bulundular, sonra da o makineye kendiniz montaj yapamazsınız çok zordur dediler; 2.sinde de Canon pg 540 uyumlu kartuş dolum seti sipariş ettim ama onların gönderdiği paketten çıkan vakum aparatı cl 541 model renkli kartuşa uyumlu çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstftsn -- 26 Nisan 2013; 21:20:20 >







  • Elinize sağlık hocam detaylı güzel bir video olmuş kartuşlarınızında uzun ömürlü olmasını dilerim
  • Çok fonksiyonlu yazıcı almayı düşünenler için çok faydalı bir inceleme yapmışsınız, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstftsn

    Merhaba.
    Bu başlıkta Canon Pixma MX435 cihazı ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Almayı düşünen arkadaşlar fikir sahibi olabilsinler diye.
    Cihazı 1 buçuk aydır kullanıyorum. Cihazı almadan önce fax özelliği dikkatimi çekti ve cihazın hat girişinin olup olmadığını çok merak ediyordum. Yani hat olmadan nasıl fax gönderiliyor diye. Ama internette bir türlü fotoğraf ve ya bilgi bulamadım. Cihaz elime geçince gördüm ki cihazın arkasında hat girişi ve telefon çıkışı var. Şimdilik cihazın fax özelliğini kullanmak nasip olmadı. fax hakkında başka bilgi veremeyeceğim.
    Cihazın diğer özelliklerinden tek tek bahsetmek istiyorum:

    1) USB girişi ve Wi-Fi özelliği: Cihazda bi tane USB girişi var ve 8GB flash bellek takıyorum ve sorun olmuyor. Wi-Fi özelliği ise en güzel tarafı. Modem üzerinden bağlantı kurdum ve kablo bağlantısı olmadığı için çok rahat oluyor. Ancak modem olmadan bilgisayar üzerinden kablosuz bağlantı oluyor mu bilmiyorum.

    2) Tarayıcı özelliği: Gayet kaliteli tarama yapıyor diyebilirim. Tarama sonuçlarınızı isterseniz USB belleğe isterseniz de bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. Ve anında PDF'ye dönüştürebiliyorsunuz. Tarama için cihazın üzerinde belge besleyici bölüm de var, yani isterseniz birbirine zımbalı olmayan belgeleri buradan otomatik olarak sırayla zahmetsizce tarayabiliyorsunuz. Benim ilk işim 1960-70-80 ve 90'lı yılların fotoğraflarını tarayıp bilgisayara arşivlemek oldu.

    3) Fotokopi özelliği: Cihazın tarama tepsisine koyduğunuz bir belgenin tek tuşla ister renkli isterseniz siyah-beyaz fotokopisini çekebiliyorsunuz. Yani normal bir fotokopi makinesinden farkı yok, sadece biraz yavaş kalıyor. Sadece tarama tepsisine koyarak değil, belge besleyici ile de birden fazla belgenin fotokopisini zahmetsizce çekebilirsiniz.

    4) Renkli çıktı alma: Bu makine sayesinde öğrencilerim için renkli renkli kitapçıklar bile bastım. Şu videoyu izleyebilirsiniz:http://www.youtube.com/watch?v=9Mho4TEFkI8

    5) Fotoğraf baskısı: Bu konuda özellikle söylemek istediklerim var. Ben cihaza bitmeyen kartuş sistemi monte ettim ve birkaç çeşit fotoğraf kağıdı da satın aldım. HP'nin 4 yıldızlı Advanced fotoğraf kağıdı, ayrıca bitmeyenkartus.com.tr adresinde ipek fotoğraf kağıdı ve matte fotoğraf kağıdı da aldım. Ancak ne yaparsam yapayım fotoğraf baskılarında adam gibi sonuç alamadım. Önce farklı marka makinelerle çekilmiş fotoğrafları basmayı denedim, daha sonra farklı kağıtlara baskı yaptım, sonra aynı fotoğrafı aynı kağıda farklı farklı ayarlarda bastım, monitörün renk ayarlarıyla da oynadım, 100'den fazla fotoğraf kağıdı harcadım ancak bir türlü olmadı. En sonunda suçlunun mürekkep olduğuna karar verdim.
    Daha sonra bilgisayara bir de photoshop yüklemeyi denedim. Ve bütün suçun Canon'un orijinal yazılımında olduğunu anladım. Çünkü photoshop'ta hiç uğraşmadan, otomatik ayar yaparak bastığım fotoğraflar bile çok güzel çıktı. Yani kartuşun içindeki mürekkep orijinal değil ve elinizdeki fotoğraf kağıdının markası da Canon değilse, cihazın orijinal yazılımını fotoğraf basmak için kullanmanızı tavsiye etmem!

    27.02.2013 TARİHLİ DÜZELTME: Fotoğraf baskısı ile ilgili yazdıklarımın yanlış olduğunu fark ettim. Çünkü makinenin kendi menüsü üzerinde daha önce yaptığım değişiklikleri iptal edince, bütün baskıların bütün program ve kağıtlarda çok güzel çıktığını gördüm. Yani Canonun yazılımının falan suçu yokmuş. Fotoğraf baskısı gayet güzel.

    6) Bitmeyen Kartuş montajı: Bu cihazı aldıktan sonra bir de bitmeyen kartuş sistemi sipariş ettim. Ancak önce bir türlü monte edemedim. Cihazı aldığım yeri aradım ve oradan da MX435'e kendim montaj yapamayacağımı öğrendim. Ancak sonunda kendimce bir montaj sistemi buldum ve sanırım doğru da yaptım. Aşağıda paylaşacağım linkte youtube'a eklediğim videoyu görebilirsiniz. Kısacası bu cihazı alınca bitmeyen kartuş sistemi takma konusunda çekinmeyin, hatta daha cihazı kullanmadan montajını yapmanızı ya da hazır montajlı bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

    Video linki:
    http://www.youtube.com/watch?v=gWO2nnAPJHg

    Üstadım yazılarını ve videonu imrenerek izledim, gerçekten yararlı ve net bir anlatım olmuş. sormak istediğim bir kaç şey var. Acaba şimdiye kadar kaç çıktı aldın, mürekkepleri nereden tedarik ettin, karşılaştığın sorunlar var mı ? İyi günler diler, saygılarımı sunarım.




  • Konu için Teşekkürler.
  • Yazıcıyıwww.sanalreyonum.com 'dan, bitmeyen kartuş sistemini dewww.bitmeyenkartus.com.tr adresinden aldım. Ancak anlattığım gibi bu sitedekiler, almadan önce defalarca onlara danıştığım halde bir şey söylemediler, sadece ne alacağımı tavsiye ettiler. Aldıktan sonra telefon ettiğimde ise telefona çıkan arkadaş MX435'e montajını yapamazsın dedi.
    Daha sonrawww.cescesor.com 'a yöneldim. Sitedeki açıklamalar gayet tatmin ediciydi. Mürekkebi de fotoğraf kağıdını da oradan alıyorum, gayet memnunum.
    Baskı sayısına gelince, hesaplamaya çalıştım ama olmadı. Şu anda albümde 300'den fazla fotoğraf var. 100 tane fotoğraf da çöpe gitti. Ama biraz önce yazıcıdan bir çıktı aldım, püskürtme ucu temizleme yaptım yani. Çıkan kağıdın fotoğrafını paylaşmak için çok uğraştım ama sunucuda sorun var galiba. En iyisi ben yazayım. Şu anda "3301-3350 Pages" yazıyor.

    400-450 arasında fotoğraf bastım. Diğer çıktılar da tamama yakını renkli çıktı idi. Siyah mürekkebi yeniden doldurdum ama renkli mürekkepler daha bitmedi, yaklaşık %25 dolular.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstftsn

    Yazıcıyıwww.sanalreyonum.com 'dan, bitmeyen kartuş sistemini dewww.bitmeyenkartus.com.tr adresinden aldım. Ancak anlattığım gibi bu sitedekiler, almadan önce defalarca onlara danıştığım halde bir şey söylemediler, sadece ne alacağımı tavsiye ettiler. Aldıktan sonra telefon ettiğimde ise telefona çıkan arkadaş MX435'e montajını yapamazsın dedi.
    Daha sonrawww.cescesor.com 'a yöneldim. Sitedeki açıklamalar gayet tatmin ediciydi. Mürekkebi de fotoğraf kağıdını da oradan alıyorum, gayet memnunum.
    Baskı sayısına gelince, hesaplamaya çalıştım ama olmadı. Şu anda albümde 300'den fazla fotoğraf var. 100 tane fotoğraf da çöpe gitti. Ama biraz önce yazıcıdan bir çıktı aldım, püskürtme ucu temizleme yaptım yani. Çıkan kağıdın fotoğrafını paylaşmak için çok uğraştım ama sunucuda sorun var galiba. En iyisi ben yazayım. Şu anda "3301-3350 Pages" yazıyor.

    400-450 arasında fotoğraf bastım. Diğer çıktılar da tamama yakını renkli çıktı idi. Siyah mürekkebi yeniden doldurdum ama renkli mürekkepler daha bitmedi, yaklaşık %25 dolular.

    Cevabın gerçekten açıklayıcı azizim. Çıktı sayın gayet makul, kaliteli mürekkeple daha çok çıktı almaya devam edeceğine inanıyorum. Peki montajla ilgili videoda söylemediğin dikkat etmemiz gereken bir şey va mı?




  • güzel bi anlatım olmuş o tür cihazlara montaj çok kolay ve bantla montaj yapılmaz banlar onu tutmaz atar birde kımızıyı kartuşun ken di yerinden deyil de biraz aşağıdan delmişin hava yapar oda zaman la birde kulandığın tank sistemi mini hava silikilasyonu güzel deyil

    mürekep konusuna gelincede ocp den daha kaliteli bi mürekep yok isterseniz deneyin mürekebi bi kaba koyun dışarıda ortalama 2 hafta beklesin eyer tor tu şeklinde bi kuruma yaparsa omü kep iyi deyil dir kartuşlara zarar verir renkli katuşu tak tuğınız yerin içindeki siyah parçayı cıkara bilir siniz daha güzel olur tam bi orjilan montaj yapmış olusunuz teknik bilgi için herzaman telefnum acık her konuda yardım cı olurum
  • Valla ben bastığım fotoğraflara bakıyorum, biten siyah mürekkep OCP idi zaten, bir şikayetim yoktu ama cescesor mürekkep de gayet iyi. Ayrıca Ahmet bey sizin yazdıklarınızı okudum da, söylediklerinizin hiçbirisi geçerli değil. Çünkü benim hortumlardan hava yapmayan tek renk kırmızı. Diğerleri bazen hava yapabiliyor. Ve renklerde de sıkıntı olmadığı için bir sorun yok yani.
    Siz galiba mx435'e hiç bakmadınız. Ben hem internette hem de teknoloji mağazalarında ve kullanan birkaç arkadaşın yazıcılarına baktım, onların montajı çok kolay fakat mx435'i biraz farklı yapmış CANON. Bant dışında başka bir çözüm bulamadım ben. Vardır mutlaka onu bilemem. Ama bantlar atmıyor gayet güzel kullanıyorum. Yani 3300 çıktı almışım daha ne olsun. Hala da kullanıyorum.

    şimdi gelelim sana cotyora666. ben önce çok sıkıntı yaşadım ama o da dediğim gibi makinenin üzerindeki menüden ayarlarıyla oynamıştım ve fotoğraf baskısı çok kötüydü. 100'den fazla fotoğraf basıp çöpe attım. Ve sorun nedir diye cihazın altını üstüne getirdim. Yani o ayarları (sanırım otomatik foto düzeltme idi) eski haline getirmeyi akıl edene kadar çok uğraştım.

    Siyah hortum deliğini biraz büyükçe açtığım için sürekli hava yapıyordu. Ona da kartuşa girdiği yere teflon sararak bir nebze çözüm buldum. Sıcak silikon denedim fakat olmamıştı.

    Ben kartuşlar bitmek üzereyken bitmeyen kartuş montajı yapmıştım. Bu yüzden de hortum hava yapınca, mürekkep kartuşa gelene kadar kartuştaki mürekkep azalıyordu ve en sonunda siyah mürekkep gelmez oldu. Ben de enjektörle kartuşlara mürekkep doldurdum. Fakat kırmızı ile maviyi karıştırmışım , yani mavi bölmeye kırmızı, kırmızıya da mavi koymuşum.
    Saçma sapan renkler çıkıyordu. Kartuştaki o mürekkepleri bitirebilmek için sadece kırmızı ve maviden oluşan 100'e yakın A4 baskı yaptım. Sonuçta renkler eski haline geldi.

    Ahmet bey sanırım işin ticaretini yapıyor ve o yüzden bize daha çok teknik şeylerden bahsetmiş. Teşekkür ederim gerçekten. Ama ben ev kullanıcısı olarak bu cihaza yapmadığımı bırakmadım ve hala gayet kaliteli baskı alıyorum. Ha kaliteden anlamaz diye düşünecek olursanız daha önce fotoğraf kursu aldım ve 2 sene fotoğrafçılık yaptım. Zaten bu makineyi de fotoğraf basmak için aldım özellikle.

    Bazen baskılarda ufak tefek sorun olabiliyor. O zaman kartuşları çıkarıp mürekkep püskürtme yerlerini peçete ve ya ıslak mendil ile siliyorum ve sorun geçiyor. Açıkçası ben kartuşlara acımasız davranıyorum ama hala kullanıyorum. Zaten kartuşların çifti internette 45-50 TL'ye bulunabiliyor.

    Son olarak; videoda hortumu yukarıdan geçirip yazıcının kapağını bantlıyorum ben, ama hiç gerek yokmuş. hortumları alt köşeye bırakırsanız kapak bantlama gerek kalmadan gayet güzel açılıp kapanıyor...




  • bahse tiğiniz cihazdan 200 adet yakın satış yaptım ben renklerden ziyada karuşun uzun ömürlü gitmesini sağlarım ve bunu da başardım ortalama 3000 sayfada deyişmesi gerek en kartuşlar artık 5000 ile 10000 buluyor renk konusuna gelince ocp renkleri de cok güzel dir evet ben satıcıyım ve yardımıda seven biriyim bilgi saklamam neyse onu söyledim sonuc ta bant beli bi süre sonra özeliğini kaybedecek ben pvc ile yapıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstftsn

    Valla ben bastığım fotoğraflara bakıyorum, biten siyah mürekkep OCP idi zaten, bir şikayetim yoktu ama cescesor mürekkep de gayet iyi. Ayrıca Ahmet bey sizin yazdıklarınızı okudum da, söylediklerinizin hiçbirisi geçerli değil. Çünkü benim hortumlardan hava yapmayan tek renk kırmızı. Diğerleri bazen hava yapabiliyor. Ve renklerde de sıkıntı olmadığı için bir sorun yok yani.
    Siz galiba mx435'e hiç bakmadınız. Ben hem internette hem de teknoloji mağazalarında ve kullanan birkaç arkadaşın yazıcılarına baktım, onların montajı çok kolay fakat mx435'i biraz farklı yapmış CANON. Bant dışında başka bir çözüm bulamadım ben. Vardır mutlaka onu bilemem. Ama bantlar atmıyor gayet güzel kullanıyorum. Yani 3300 çıktı almışım daha ne olsun. Hala da kullanıyorum.

    şimdi gelelim sana cotyora666. ben önce çok sıkıntı yaşadım ama o da dediğim gibi makinenin üzerindeki menüden ayarlarıyla oynamıştım ve fotoğraf baskısı çok kötüydü. 100'den fazla fotoğraf basıp çöpe attım. Ve sorun nedir diye cihazın altını üstüne getirdim. Yani o ayarları (sanırım otomatik foto düzeltme idi) eski haline getirmeyi akıl edene kadar çok uğraştım.

    Siyah hortum deliğini biraz büyükçe açtığım için sürekli hava yapıyordu. Ona da kartuşa girdiği yere teflon sararak bir nebze çözüm buldum. Sıcak silikon denedim fakat olmamıştı.

    Ben kartuşlar bitmek üzereyken bitmeyen kartuş montajı yapmıştım. Bu yüzden de hortum hava yapınca, mürekkep kartuşa gelene kadar kartuştaki mürekkep azalıyordu ve en sonunda siyah mürekkep gelmez oldu. Ben de enjektörle kartuşlara mürekkep doldurdum. Fakat kırmızı ile maviyi karıştırmışım , yani mavi bölmeye kırmızı, kırmızıya da mavi koymuşum.
    Saçma sapan renkler çıkıyordu. Kartuştaki o mürekkepleri bitirebilmek için sadece kırmızı ve maviden oluşan 100'e yakın A4 baskı yaptım. Sonuçta renkler eski haline geldi.

    Ahmet bey sanırım işin ticaretini yapıyor ve o yüzden bize daha çok teknik şeylerden bahsetmiş. Teşekkür ederim gerçekten. Ama ben ev kullanıcısı olarak bu cihaza yapmadığımı bırakmadım ve hala gayet kaliteli baskı alıyorum. Ha kaliteden anlamaz diye düşünecek olursanız daha önce fotoğraf kursu aldım ve 2 sene fotoğrafçılık yaptım. Zaten bu makineyi de fotoğraf basmak için aldım özellikle.

    Bazen baskılarda ufak tefek sorun olabiliyor. O zaman kartuşları çıkarıp mürekkep püskürtme yerlerini peçete ve ya ıslak mendil ile siliyorum ve sorun geçiyor. Açıkçası ben kartuşlara acımasız davranıyorum ama hala kullanıyorum. Zaten kartuşların çifti internette 45-50 TL'ye bulunabiliyor.

    Son olarak; videoda hortumu yukarıdan geçirip yazıcının kapağını bantlıyorum ben, ama hiç gerek yokmuş. hortumları alt köşeye bırakırsanız kapak bantlama gerek kalmadan gayet güzel açılıp kapanıyor...

    bende canon mg 2150 de borularda hava yapma sorunu yaşıyorum. yoğun temizleme kartuşların tepesine kadar mürekkebi getiriyorum. sonra bakıyorum mürekkep geri geliyor. hatta tanktan geri basıp taşıyor. bende mecburen tanktaki büyük kapakları açtım. yeni kartuş aldım. içindekini bitirmeden tankı bağladım. yüzüklerin olduğu yerlerin etrafını sıcak silikon çektim. şimdilik iyi gidiyor silik çıkarma yok. ama borulardan mürekkep gelmeye devam ediyor. artık taşma yapmıyor ama çekiniyorum yine de. birde atık deposunun dolma ihtimaline önlem aldım üstadım?




  • Ahmet Bey önceki mesajında renkli kartuşu taktığım yerin içindeki siyah parçayı çıkarabileceğimi söylemişsin ama anlamadım ben. Yani faydalı olabilecek herşeyi denemek isterim. Pvc'nin de nasıl olacağını bilsem onu da yaparım.

    cotyora, tanktaki küçük kapak ya da büyük kapağı açman farketmez, hava basıncı sabittir. Yani küçük bir delik de olsa basınç aynı olur. Tank seviyesini doğru ayarlamamışsan mürekkep akışı olur. Tank aşağıda duruyorsa mürekkep geri gelir, tank yukarıdaysa da bu sefer kartuşların içine aşırı mürekkep dolar. Genelde mürekkep tankının taban seviyesinin yazıcının tabanıyla aynı seviyede olmasını tavsiye ediyorlar.

    Atık deposuyla ilgili bir fikrim yok. Henüz öyle bir şey gelmedi başıma. Dolunca ne olur? Bir de nasıl bir önlem aldın?

    Ben 1-2 haftadır pek kullanmadım yazıcıyı. Normalde mürekkep geri gitmiyordu ama bu sefer geri gitmişler. Renkli mürekkepler 3-5 cm geri gitmiş ama siyah mürekkep baya bi aşağı inmiş. Siyah mürekkebin kartuşa girdiği yere kalıcı bir çözüm bulamadım. Deliği büyük açtım ilk açarken. O da mutlaka hava yapıyor. Gerçi kayda değer bir şey değil, baskıyı etkilemiyor ama olmasa daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstftsn -- 8 Nisan 2013; 3:18:34 >




  • Hortumlardaki mürekkep seviyesinin ileri geri hareket etmesi taşmadıktan sonra problem teşkil etmiyor. Zannedersem kartuş mürekkep bittiğinde tanktan çekiyor fazlasını geri salıyor. Tıpkı pipetle meyve suyunu çekersin de hürp diye kalanı geri gider ya,ben ona benzetiyorum. Forumda bir yerde şöyle bir şey okumuştum. Hortumlardaki havayı almak için tanktaki küçük tıpa kapalı büyük tıpa açıkken şırınga ile mürekkebi çekiyoruz. şırıngada hava olmayacak ona dikkat. sonra büyük tıpa kapalı küçük tıpa açıkken şırıngadaki mürekkebi yavaş yavaş basıyoruz. Ancak geri püskürtebilir,şırınganın ağız kısmını tankın küçük deliğine iyice yapıştırıyoruz. eğer baktın ki mürekkep geri taşacak gibi büyük tıpayı aç.böyle böyle hortumdaki havayı alabilirsin. Atık haznesi için pratiğim yok ,okuduğum kadarı ile keçe ve ince hortum gerekiyor. kartuşlar sağ tarafa toplandığı için yazıcının atık haznesi orada oluyor. yazıcının sağ tarafını açarak keçesi değiştiriliyor. atık borusunun ucuna hortum takıp dışarı bir kapaklı kaba verilmesi gerekiyor. 4000 çıktıdan sonra hazne dolabiliyor. mg 2150 ile ilgili video yok. mx435 için mx435 waste tank diye internetten arattırmalı. Ayrıca forumda sorulara çok sağlıklı cevap alamıyorsun. cevap beklemektense deneme-yanılma-mantık çerçevesinde hareket etmek gerekiyormuş bunu öğrendim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstftsn

    Ahmet Bey önceki mesajında renkli kartuşu taktığım yerin içindeki siyah parçayı çıkarabileceğimi söylemişsin ama anlamadım ben. Yani faydalı olabilecek herşeyi denemek isterim. Pvc'nin de nasıl olacağını bilsem onu da yaparım.

    cotyora, tanktaki küçük kapak ya da büyük kapağı açman farketmez, hava basıncı sabittir. Yani küçük bir delik de olsa basınç aynı olur. Tank seviyesini doğru ayarlamamışsan mürekkep akışı olur. Tank aşağıda duruyorsa mürekkep geri gelir, tank yukarıdaysa da bu sefer kartuşların içine aşırı mürekkep dolar. Genelde mürekkep tankının taban seviyesinin yazıcının tabanıyla aynı seviyede olmasını tavsiye ediyorlar.

    Atık deposuyla ilgili bir fikrim yok. Henüz öyle bir şey gelmedi başıma. Dolunca ne olur? Bir de nasıl bir önlem aldın?

    Ben 1-2 haftadır pek kullanmadım yazıcıyı. Normalde mürekkep geri gitmiyordu ama bu sefer geri gitmişler. Renkli mürekkepler 3-5 cm geri gitmiş ama siyah mürekkep baya bi aşağı inmiş. Siyah mürekkebin kartuşa girdiği yere kalıcı bir çözüm bulamadım. Deliği büyük açtım ilk açarken. O da mutlaka hava yapıyor. Gerçi kayda değer bir şey değil, baskıyı etkilemiyor ama olmasa daha iyi olur.

    atık deposu olsa dahi vakti gelince emici dolu hatası verecektir bu da yazılımla düzeltiliyor onuda para ile yapıyorlar
    1-3 cm boşluk olması önemli değil kartuşlar bunu kullanıldıkça çekecektir
    siyah kartuşun büyük olan deliğinde eriyen silikon kullanabilirsiniz hava almasını önlemek için
    video güzel olmuş elinize emeğinize sağlık




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    quote:

    Orijinalden alıntı: mstftsn

    Ahmet Bey önceki mesajında renkli kartuşu taktığım yerin içindeki siyah parçayı çıkarabileceğimi söylemişsin ama anlamadım ben. Yani faydalı olabilecek herşeyi denemek isterim. Pvc'nin de nasıl olacağını bilsem onu da yaparım.

    cotyora, tanktaki küçük kapak ya da büyük kapağı açman farketmez, hava basıncı sabittir. Yani küçük bir delik de olsa basınç aynı olur. Tank seviyesini doğru ayarlamamışsan mürekkep akışı olur. Tank aşağıda duruyorsa mürekkep geri gelir, tank yukarıdaysa da bu sefer kartuşların içine aşırı mürekkep dolar. Genelde mürekkep tankının taban seviyesinin yazıcının tabanıyla aynı seviyede olmasını tavsiye ediyorlar.

    Atık deposuyla ilgili bir fikrim yok. Henüz öyle bir şey gelmedi başıma. Dolunca ne olur? Bir de nasıl bir önlem aldın?

    Ben 1-2 haftadır pek kullanmadım yazıcıyı. Normalde mürekkep geri gitmiyordu ama bu sefer geri gitmişler. Renkli mürekkepler 3-5 cm geri gitmiş ama siyah mürekkep baya bi aşağı inmiş. Siyah mürekkebin kartuşa girdiği yere kalıcı bir çözüm bulamadım. Deliği büyük açtım ilk açarken. O da mutlaka hava yapıyor. Gerçi kayda değer bir şey değil, baskıyı etkilemiyor ama olmasa daha iyi olur.

    atık deposu olsa dahi vakti gelince emici dolu hatası verecektir bu da yazılımla düzeltiliyor onuda para ile yapıyorlar
    1-3 cm boşluk olması önemli değil kartuşlar bunu kullanıldıkça çekecektir
    siyah kartuşun büyük olan deliğinde eriyen silikon kullanabilirsiniz hava almasını önlemek için
    video güzel olmuş elinize emeğinize sağlık

    Bugün okulda deli oldum resmen, Ellerim her tarafım boya. Siyah kartuş resmen bomboş çıkarmaya başladı. Belkide 5-6 kere yoğun temizleme yaptım bana mısın demedi. En sonunda siyah kartuşu çıkardım şırınga ile mürekkep bastım içine, sonra taktım. O zaman oldu. YAnlızca birşey farkettim, önceden yoğun temizleme yaptığımda hortumdaki mürekkep kartuşlara doğru resmen fırlıyordu. şimdi ise gıdım gıdım ilerliyor.Emici depo doldu galiba, daha önce resetlemiştim, en kısa zamanda söküp keçeyi temizlemem lazım. Lazımda atık deposunun yerini tespit edemedim. Bazı canon pixma ip 1700 yazıcılarda, yazıcının arkasında, bazı videolarda kartuş kısmının hemen arkasında. Mg 2150 yazıcının atık deposu nerede acaba?




  • Hortumlardaki 2-3 cm boşluk mühim değil ama çok fazla geri gidiyorsa hava yapıyor demektir. Öyle olunca da zamanla kartuştaki mürekkep seviyesi biter ve boş çıkarmaya başlar. Çünkü hotumdaki mürekkep kartuşa gelinceye kadar her seferinde kartuşun içindeki mürekkep seviyesi azalacaktır. Yani cotyora, mürekkepler çok fazla geri gidiyorsa mutlaka hava yapıyordur bir yerden. ve sonunda bu başına gelir işte Hortumun kartuşa girdiği yere bir bak istersen, sıcak silikon yaparsın olmazsa...

    Hava yaptığı için de yoğun temizleme sırasında mürekkepler gelmez. Bilseydim eldiven takmayı önerirdim. Latex eldivenler her yerde satılıyor. İlk tecrübemde aynı şey benim de başıma geldi de... İnsan içine çıkmaya utanıyordum

    cotyora sen tam benim kafadasın. Ben de severim uğraşmayı. Hiç acımam aletlere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstftsn -- 9 Nisan 2013; 14:40:09 >




  • Valla üstad, okul köy okulu eldiven hak getire. Acil çıktı almam gerekiyordu. Dedim ya boş çıkardı siyah kartuş. Yukarıda dediklerimi yaptım. Yüzükleri silikonlamıştım, hava almasına imkan yok. Tıpalardan bir büyük açtım küçük kapalı kaldı,bir küçük açık kaldı büyük kapalı yoğun temizleme yaptım. Ancak sonra bir şey fark ettim. kartuşların ağzına giren hortumlar bol geliyor ve kartuşlar yazıcıya takılınca tepede toplanıyor. maket bıçağı ile kestim, taktım,silikonladım. sonra tankın alt seviyesi kartuşların alt seviyesine gelecek şekilde altına kitap koydum. Baktım hortumlarda 1-2 cm boşluk kalıyor.Geri gelmiyor. sonra yoğun temizleme ve sağlıklı çıktılar aldım. Sık sık kontrol ettim mürekkep kartuşu doldurup atık haznesine gitmesin diye. sorun olmadı. sen olmasan derdimizi kimse dinlrmez hakkını helal et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cotyora666 -- 9 Nisan 2013; 18:54:52 >




  • Valla helal olsun... Da ne hakkımız var ki helal edelim... işin görüldüyse ne mutlu...

    Ben de köy okulunda öğretmenim...

    Ama benim anladığım kadarıyla mürekkep tankı ile yazıcı aynı seviyede olması lazım, yani ikisinin tabanları. İnternetteki videolarda hep öyle anlatmışlar. Senin yaptığına göre sen tankı yüksek seviyede koymuşsun. Dikkat et kartuşlar dolup taşmasın...

    Bu arada sayı 3500 oldu, baskıya devam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstftsn -- 11 Nisan 2013; 2:32:21 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.