Şimdi Ara

USB disk fiyatına ağ diski: Ximate Netdisk serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yerel ağlar yaygınlaştıkça dosya sunucularda oldukça ihtiyaç duyulan şeyler oldular hatta birden fazla bilgisayarın bulunduğu evlerde tüm müzik dosyalarının, resimlerin ve hatta filmlerin bir yerde birikmesi ve ağdaki tüm kullanıcılara açılması kadar yararlı ne olabilir. Bu özellikle sık erişlen ve değiştirilen ama kullanıcı bilgisayarını kapadığı zamanda başkaları tarafından erişilebilmesi gereken çalışma dosyaları içinde aynı şekilde geçerli.

    Ximate bu teknolojisi ile hem diğer Usb 2.0 depolama disklerinden pahalı değilken yeni ufukları açıyor. Ayrıca isterseniz diskin üzerindeki Usb 2.0 portu ile istediğiniz yerde istediğiniz bilgisayara bağlıyabiliyorsunuz. Kapasitesi bugünlerde 250 Gb'a kadar vurduğundan hangi dosyamı saklayım hangisini saklamayayım gibi bir düşünceniz olabileceğini pek zannetmiyorum. Doğal olarak Usb 2.0 ara birimi ethernet arabirimine göre testlerde daha düşük performans gösteriyor.

    Ürünün en büyük kullanım alanı ise şüphesiz bir yedekleme alanı olması olacaktır. Zaten içinden de herkesi az çok tatmin edecek bir yazılım çıkması ile bunu yeterince iyi tanıttığı kesin. Ürün daha önceden gezeceğiniz incelemelerde belirtilmiş olan aynı anda bir çok kullanıcının yazma hakkı elde edememe sorununa yakın zamanda çıkardıkları yazılımla Windows sistemlerinden XP ve 2000 versiyonları için çözdüler diğerleride çok uzak olmasa gerek. Son olarak 250 Gb versiyonunun fiyatı 350$ civarı iken, 160 Gb versiyonu 220$'dan bile bulunabiliyor. En ucuz versiyon ise 80 Gb ile 135$ civarına satılmakta.

    Yazılım bu disklerin istenirse tek bir disk gibi çalışmasını yada birbirlerinin ayna görüntülerini içererek güvenliği arttırmasını desteklediği için kapasite aslında çokda sınır değil. Bu arada sistemin cep bilgisayarları tarafından bile desteklendiğini yani kablosuz yerel ağ desteğiniz tamamsa cep bilgisayarınızdan verilerinize anında ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Mac OS X ve Linux sürücüleride bulunmakta. Bu arada kendi adlandırdıkları NDAS (NAS değil) teknolojisi adı ne kadar tutar bilmiyorum ama bizim çok işimize yarayacağı kesin.


    Sayfanın Linki : http://www.ximeta.com








  • arkadaşlar bende wd 500 gb harici diski var memnunum ama çok büyük evde laptopun yanında heryere taşıyamıyorum onun için kablosuz ağıma nasıl bağlayabilirim ve maliyeti ne olur bilgisi olan ve yapan arkalaşlar yardım lütfennnnnnn nas diye bi cihaz duydum bilgisi olanlar lütfen bir yardımcı olun lütfeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.