vatan ın teknik servisinin sizin gibi olan ups arızaları ile başa çıkabileceklerini zannetmiyorum. cihazı yük üzerinde test etmemiş olabilirler. üretici veya distribütör firma tarafından uzman bir servise göndererek çözülebilir. bir de cihazı prize takıp pc vb şeyler ups e bağlı değil iken kontrol eder misiniz? ups , elektriğini kestikten sonra yine 10 saniye içinde kapanacak mı(vatan ın yaptığı test bu olsa gerek)?
online ups ler en iyi upslerdir. devamlı çalışırlar dolayısıyla az da olsa gürültü yaparlar. pahalıdırlar. line interactive lerden daha fazla bakım gerektirirler. line interactivelerdeki gibi elektrik kesilmesi anlarında kesinti yaratmazlar yani pc ler resetlenmez.
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
vatan ın teknik servisinin sizin gibi olan ups arızaları ile başa çıkabileceklerini zannetmiyorum. cihazı yük üzerinde test etmemiş olabilirler. üretici veya distribütör firma tarafından uzman bir servise göndererek çözülebilir. bir de cihazı prize takıp pc vb şeyler ups e bağlı değil iken kontrol eder misiniz? ups , elektriğini kestikten sonra yine 10 saniye içinde kapanacak mı(vatan ın yaptığı test bu olsa gerek)?
online ups ler en iyi upslerdir. devamlı çalışırlar dolayısıyla az da olsa gürültü yaparlar. pahalıdırlar. line interactive lerden daha fazla bakım gerektirirler. line interactivelerdeki gibi elektrik kesilmesi anlarında kesinti yaratmazlar yani pc ler resetlenmez.
teşekkürler cevap için,
bugün ups'yi ankara'daki tunçmatik yetkili servisine bıraktım bakalım onlar ne diyecekler. cihaz prize takılı iken dediğin testi yaptım, ups çalışmaya devam ediyor hiç bir sorun yokmuş gibi gözüküyor. hatta prizden çıkarıp boştada çalıştırdım bir sorun yok. overload ışığıda hiç yanmadı. benim bilgisayar zaten laptop mimarisine sahip çok elektrik tüketmiyor.
vatan'a git gel yetkili servisine git gel, makinanın fiyatı kadar benzin yaktım zaten
peki alperian verdiğim linkteki ups ler için ne düşünüyorsun? kaliteli ürünler mi yoksa bunlarda çin malı mı? www.acdc.com.tr 1 kva online ups'ye 217 dolar diyorlar. eğer tunçmatikten paramı geri alabilirsem bu tarz bir şey düşünüyorum.
bu konuda forumlarda senin kadar bilgili bir insanı bulmak çok zor, o yüzden biraz fazla soru sormuş olabilirim. çoğu insan, bilmediği konularda kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorlar.
Apple imac 24 inch alüminyum,H-IPS panel,1920*1200 Adobe After Effects cs3,photoshop cs3,Avid İsim isme benzer cisim cisme benzer,geçmiş zaman olur ki hayal-i cihan değer.(Reşat Nuri Güntekin,Son Sığınak)
bahsettiğiniz firmanın ürünleri hakkında bilgim yok. onlarda piyasanın yaptığı gibi ufak güçlü cihazları ithal edip üzerine kendi etiketlerini ve servislerini verip satış yapıyorlardır diye bekliyorum. bu tür firmalar büyük güçlü cihazları daha çok kendi bünyelerinde üretiyorlar. bir de sitelerindeki http://www.acdc.com.tr/kesintisiz_guc_kaynagi_terimleri.html sayfasındaki bilgilendirmeler güzel .
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Malum kış zamanı geldi. Trafoların yetersizliği yüzünden bilassa akşamları voltajlar 130'lara kadar düşmeye başladı. Ama devamlı olan birşey değil. Yani atıyorum voltaj 190'larda dolaşırken 5-10 sn'liğine 130'a düşüyor sonra tekrar yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.
Zamanında dünyanın parasını vererek aldığım 32 inç lcd, uydu alıcısını ve ses sistemini bağlayabileceğim bir ups almak istiyorum. Bu aralar sanırım powercom baya popüler. Powercom'un 625VA olan modeli işimi görürmü?
Amacım elektrik kesikken tv seyretmek değil. Sadece voltaj düşükme durumlarında cihazlarıma zarar vermemesi.
Regülatör ilk aklıma gelen üründü ama o voltajlara düştüğünde regülatörün hiçbir işe yaramayacağını söylediler. (1 kişi değil pek çok kişi) (elektrik üzerine bilgili olan kişiler)
Bu konuda fikir verebilirseniz çok ama çok sevinirim.
Malum kış zamanı geldi. Trafoların yetersizliği yüzünden bilassa akşamları voltajlar 130'lara kadar düşmeye başladı. Ama devamlı olan birşey değil. Yani atıyorum voltaj 190'larda dolaşırken 5-10 sn'liğine 130'a düşüyor sonra tekrar yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.
Zamanında dünyanın parasını vererek aldığım 32 inç lcd, uydu alıcısını ve ses sistemini bağlayabileceğim bir ups almak istiyorum. Bu aralar sanırım powercom baya popüler. Powercom'un 625VA olan modeli işimi görürmü?
Amacım elektrik kesikken tv seyretmek değil. Sadece voltaj düşükme durumlarında cihazlarıma zarar vermemesi.
Regülatör ilk aklıma gelen üründü ama o voltajlara düştüğünde regülatörün hiçbir işe yaramayacağını söylediler. (1 kişi değil pek çok kişi) (elektrik üzerine bilgili olan kişiler)
Bu konuda fikir verebilirseniz çok ama çok sevinirim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim...
evet regülatörler 165 volt kadar bilemedin 140 voltakadar düştüğünde yükseltebiliyor
ama ups regüle edemediği zaman akü devreye giriyor
625 yerine 1000 VA lik alsan daha iyi olur
ki bilgisayarıda bağladığınızı düşünecek olursak 1500 VA
ama sadece uydu+ses sistemi+plazma=1000 VA işinizi görür
Sen zarar vermesin diye alıyorsun ama bu line interactive upsler cihazlarına daha da zarar vericektir. Nedenini sorarsanız bu cihazlar şebeke elektriğine göre yapılıyor yani gerçen sinüs akımında çalışmak üzere. Fakat offline ve line interactive gerçek sinüs dalgası veremezler simüle edilmiş sinüs verirler gerçek sinüs testere gibiyken simüle edilmiş olanları kare şeklindedir. Şimdi diyceksiniz bilgisayarlara zarar vermiyormu. Hayır vermiyor çünkü bilgisayarlara güç kaynağı üreten firmalar upsleride düşünerek tasarlıyorlar. Kısacası o televizyona uyduya vs Online UPS almanız gerekmektedir yoksa daha çok zarar edersiniz.
Sen zarar vermesin diye alıyorsun ama bu line interactive upsler cihazlarına daha da zarar vericektir. Nedenini sorarsanız bu cihazlar şebeke elektriğine göre yapılıyor yani gerçen sinüs akımında çalışmak üzere. Fakat offline ve line interactive gerçek sinüs dalgası veremezler simüle edilmiş sinüs verirler gerçek sinüs testere gibiyken simüle edilmiş olanları kare şeklindedir. Şimdi diyceksiniz bilgisayarlara zarar vermiyormu. Hayır vermiyor çünkü bilgisayarlara güç kaynağı üreten firmalar upsleride düşünerek tasarlıyorlar. Kısacası o televizyona uyduya vs Online UPS almanız gerekmektedir yoksa daha çok zarar edersiniz.
peki kasa için ok ama monitörü bağlama mı diyorsun peki monitör için ne önerirsin korumada
1. Si kaç wattlık bir psu alıcaksınız sisteme? 2.side şimdi bazi firmalar bazı modellerinde kaliteli güç kaynağı kullanıyorlar bunu upse bağlar adam belki diye (LCD nin güç kayndağından bahsediyorum) bazıları ise küçük olsun ucuz olsun ups e bağlanırsa şebeke yüzünden ağrızalanmış garanti dışı yaparız diyorlar. Bu marka ve modelleri tek tek veremem ama en kolay 2 seçeneği verebilirim
1. UPSten bir çoklu priz çekin kasayı oraya monitörün fişinide ups e değil şebekeye bağlayın hemen erişebileceğiniz bir yerde olsun elektrik kesildiği an hemen upsten gelen çoklu prize takın ve bilgisayarı olabildiğince hızlı kapatın veya hazırda bekletin. 2. Online upslere bakın online upsler gerçek sinüs verirler.
UPS olarakta Tunçmatik öneriyorum mavi bilgisayarda bozuk powercomları koyucak yer kalmamış :D güç kaynağınızı yazın ona göre tekrar hesaplayalım.
sanırım 600 lük tagan alıcam psu yu burda forumda orta kaliteli olduğunu öğrendim
2.online ups ler hakkında bir bilgim yok gerçi diğerleri hakkındada fazla yok ama bir örn. için link verebilirmisin yada bir tercihin olur mu şunu biliyorum bu iyidir diyebiliceğin
Tagan demek güzel seçim. High power markasına da bak 550 wattlıkları baya iyi kendim 430wattlığını kullanıyorum... 1000VA sana yetmiycek gibi görünüyor biraz daha yüksek birşey alman lazım. Örnek online UPS http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd61389 hepsiburada da pek fazla çeşit yok bulduğum en ucuzunu örnek olarak koydum yani bunu öneriyorum demiyorum fiyatlarına alıştıra alıştıra bakmak lazım. Online upsler birçok şey (elektrik kesilince diğer upsler gibi tak yapıp yani röle ile aküye bağlanmazlar hep aküdedirler böylece arada kısa kesintiler olmaz line interactive upsler kademeli regulasyon yaparken online upsler her zaman 220 volt sinüs çıkışı verirler.)bakımından üstünler...