İmzamdaki sistemi kullanıyorum, ups'e sadece kasa artı monitör bağlayacağım, sistem hafif hız aşırtmalı, kaç VA'lık ups almalıyım ? Teknosa'da gördüğüm Powercom BNT - 1000AP dikkatimi çekti, bu ürün nasıldır acaba ? Şimdiden teşekkürler...
GIGABYTE 965 DQ6 | CORE 2 DUO E6600 |ARCTIC FREEZER 7 PRO| 2*1 GB DUAL TEAM EXTREEM DDR2 800 | ASUS EN 8800GTX | 250 GB SEAGATE 7200.10 SATA2 | AOPEN H600 B | ENERMAX LIBERTY 500W | HP 2207H LCD | CREATIVE AUDIGY 2 ZS | CREATIVE INSPIRE 5200.1 | WINDOWS XP PRO SP2
öncelikle ups tavsiyesi linkinde vermis oldugunuz bilgiler için cok teşekkür ederim gercekten cok aydınlatıcı bilgilerdi fakat ben hala nasıl bisey alsam die kararsızlık yaşıyorum cünkü söyle bi sorunum var:
geceler düsen voltaj yüzünden modemimde baglantı kopmaları yasıyorum voltaj az geldügü için calışıyor olmasına ragmen baglantı saglayamıyorum(us robotics kullanıyorum cok hassas oldugunu öğrendim bu meretin voltaj düşüklüğüne) hatta bazı zamanlar baglantım oldugunda evde televizyon acılsa baglantı kopuyor .işte bu yüzdendir ki sizden bi tavsiye istiyorum sizce voltaj regulasyonlu söyle 1000lik-1500lük bi line interaktiv ups işimi görürmü yoksa online bir ups mi almalıyım
cevabınızı sabırsızlıkla bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum...
not:bu mesajın aynısını pm ile yolladım belki burada yada orada göremeyebilirsiniz die düşünerekten :D
kullandıgım sistem : c2d e6600 cpu--msi p6n sli platinum anakart---2 gb ddr2 800 mhz ram---msi 8800gts oc ekran kartı--creative x-fi fatality fps ses kartı--1 TB hard disk(2*250gb+1*500gb)---750 w thermaltake tough power psu-dvd writer fanlar vs bikac biseyler daha...
düzeltme: monitor samsung 226bw 22'
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasanova_forever -- 29 Eylül 2007; 13:32:55 >
---Varoluşumdaki tek fevkaladelik TÜRK olarak dogmamdır...K.ATATÜRK--- İNTEL QUAD CORE Q6700 2.66GHZ@3.6GHZ---GİGABYTE X38 DQ6---MSİ 8800GT OC EDİTİON---GEİL 2X2GB DDR2 PC2-8000 1000MHZ@1100---CREATİVE X-FI PLATINUM FATAL1TY CHAMPION SERIES---2X500GB SAMSUNG SATA2 2X250GB SEAGATE SATA 2---TİTAN AMANDA---THERMALTAKE TOUGHPOWER 750W---CM Stacker STC-T01-UW1---SAMSUNG 226BW---LOGİTECH Z5500---LOGİTECH G15---LOGİTECH MX518
@hyperborian daha önceki mesajları okursanız kaç VA lık ups almalıyım sorunuzu çözebilirsiniz. Tavsiyem 1000VA .
Teşekkürler alperian, peki bahsettiğim powercom bnt-1000 AP kaliteli bir ürün müdür yoksa başka bir marka/model önerir misiniz ? Bu ürün 159 ytl fiyatıyla cazip görünüyor, şimdiden teşekkürler...
GIGABYTE 965 DQ6 | CORE 2 DUO E6600 |ARCTIC FREEZER 7 PRO| 2*1 GB DUAL TEAM EXTREEM DDR2 800 | ASUS EN 8800GTX | 250 GB SEAGATE 7200.10 SATA2 | AOPEN H600 B | ENERMAX LIBERTY 500W | HP 2207H LCD | CREATIVE AUDIGY 2 ZS | CREATIVE INSPIRE 5200.1 | WINDOWS XP PRO SP2
alperian üstad, İnformGuard S 1500AP modelini aldım, fakat bir problemim var.Sistemimdeki LCD ve kasanın elektrik kablosunu UPS nin arkasındaki fişlere takıyorum, PC kapalıyken elektrik gittiğinde LCD mönitörümden çok yükses sesli bir çatçat diye ses geliyor. Çatapatlar vardır ya, patlatınca bir kokusu vardır aynı koku LCD nin arkasından geliyor. Aha diyorum monitör yandı sanırım, sistemi start ettiğimde birşey yokmuş gibi LCD çalışıyor. Önceden PowerCom BNT 600AP vardı, sisteme yetmedi diye bunu aldım. Hocam nedir sorunum? UPS yi alalı bir hafta olmadı, EXA dan aldım, sorun UPS de ise ona göre iade edeceğim.
lcd de hasar olmuş olabilir. şimdilik normal çalışıyormuş gibi gözüküyor umarım başka yerinden patlak vermez. iki ana ihtimal var. 1. si lcd inin güç katı arızalı olabilir. ups in ürettiği elektrikle karşılaşınca sesler/kokular çıkarmaya başlamıştır. 2. ups in ürettiği elektrik dalga şekli lcd ne göre olmayabilir.
ilk seçenek için lcd ni alıp bir başka ups üzerinde denemeni öneririm. ikinci seçenek için ups i aldığın yerden bir değiştirmeyi dene derim ama kontrol etmek için tekrar elektriği kesmen gerekecektir. bu da lcd açısından riskli (tekrar aynı olayları yapabilir)
çok ufak bir ihtimal de olsa lcd nin prizini ups e takabiliyorsan ters takarak çalıştırmayı dene. lcd nin marka ve modeli neydi?
ekleme: eski ups in duruyorsa onu sadece lcd için kullanabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 2 Ekim 2007; 11:16:07 >
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Üstat, eski UPS mi satmıştım, LCD imzamda yazan, ACER AL-1916WS 19" LCD modeli... Bun sorunu ilk dün yapmıştı, bu sabah da catcat sesine (ses saniyede bir çıkıyor sürekli, cat cat cat....) yataktan fırladım, hemen UPS yi kapattım. Ses çok yüksek geliyor, belki dedim tam duyamamışımdır diye bir daha aynı sesi çıkartayım dedim, LCD den miş. Zaten kokuda geliyor. Şuan çalışıyor, LCD nin elektriğini direkt aldım, UPS ye kasa bağlı sadece... UPS yi iade edip PowerCom markanın 1000AP liğini mi alsam acaba? Cünkü o markanın 600AP liğinde hiçbir problem yaşamamıştım. Fişi ters takıp (korka korka) denedim, elektriği kesip heme taktım, o ara ups devreden çıkana kadar bir çat etti, yani öylede olmadı. Fakat sistem kapalıyken deniyordum, birde sistem açıkken pizden fişi çıkartıp hemen taktım, ups devreye girene kadar sistem açıkken ses gelmedi.(fakat bekletmiyorum, fişi hemen takıyorum, UPS nin devreye girmedeki geçikmesi kadar bir zamandan faydalanarak deniyorum). Başka UPS de denenme işi biraz zor olacak, Ordu nun İkzice ilçesinde oturuyorum, 300m tek caddeli bir küçük ilçe.. UPS den önce denemek için önce PC bulmam lazım sanırım:) LCD mi servise götürmem bu şartlarda olanaksız, arıza yaparsa götürürüm artık...Daha garantisi devam ediyor çünkü, garanti bitene kadar devam... UPS yi iade etmemi önerirmisin? PowerCom markaya mı dönsem? onun 600AP liğinde hiç bir problem olmamıştı...
Üstad, İnformGuard İstanbul merkez servisini aradım, sorunumu anlattım. Böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadıklarını söylediler, istereniz bize ücretsiz kargo ile gönderin bakalım dediler, yada bana en yakın Samsun servisinin telefon ve adresini verdiler, ücretsiz olarak bakacaklarmış. Bende monitörümü de yanıma alarak servisin yolunu tutacağım. Orda artık enine boyuna bakarız.. Bu arada bir sorum olacak, güç kaynağında bir prblem cıktığında LCD me bir zarar gelirse (..ki sen gelmiş olabileceğini diyorsun) UPS firması bunu karşılar mı? Yardımların için teşekkür ederim, sağolasın; sende olmazsan bu başlık ne yapardı bilemiyorum Üsdadım...