Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: diabolical
quote:
Orijinalden alıntı: PORSCHEM hocam Çok kaliteli sadece bataryaları ölü bir 2.el UPS bulmalısın
dikkat etmen gereken nokta içine alırken bakmak ASİT korozyonu DEVRE kartına sıçramışmı sıçramamış ise alabilirsin bununla birlikte..ÇIKIŞ gücünün WATT olarak sizin kombinizin ÇEktiği Watt gücüne eşit veya fazla olması sağlıklı olandır (çok az eksik te olabilir ancak o zaman kombiyi yormamak gereklidir)
"ALINTIDIR: Elektromanyetizm'de, bir voltluk (V) elektriksel potansiyel farkta bir amperlik (A) akım aktığında yapılan iş bir watt eder, şöyle ki: W = VA Watt için iki ek birim dönüşümü yukarıdaki denklem ve Ohm Kanunu kullanılarak bulunabilir, şöyle ki: W=((volt)*(volt))/ (OHM) = ((amper)*(amper))*(ohm) " Gelelim işin Sonrasına Gİdip 70Ah lik 12 volt luk bir OTO aküsü alırsınız,Tam kuru veya JEL ,ucuzunu tercih ediniz, Garantili eve teslim kurulum dahil getiren siteler mevcut.. UPS in içine mümkünse SİLİKON kalın kablo ile bağlıyorsunuz eski akünün yerine..(NOT UPS seçerken UPS in iç akü sisteminin 24 volt olmaması gereklidir..yani eğer iç sistemi 12VOLT +12volt iki Akünün seri bağlanması ile oluşuyorsa size 2 adet oto aküsü gereklidir) böylece eğer 7Ah lik bir akü KOMBİ yi 30dk çalıştırıyorsa 70Ah lik akü bunun 10katı gibi bir süre çalıştıracaktır yanii yaklaşık 300dakika..
Sonuçç..Sadece bir AKÜ fiyatına KOMBİnizi 300dakika çalıştıracak bir sisteminiz OLDU..Sİz bu sistemi almaya Kalksanız fiyatı en az 1000TL civarıdır..
Yapacağınız işlemi basit bir elektrikçiye anlatarak yapmasını isteyebilirsiniz fiyatta önce pazarlık ediniz çünkü yapacağı iş Basit bir iş..en fazla 20-30TL alacaktır..kablo ücreti vs... içinde..
Cevap için teşekkürler hocam birkaç sorum daha olacak;
Elimde şu anda 4 tane UPS var, ikisini daha önceden kullanıyordum, diğer ikisi ise işyerinde açığa çıkan (eski UPS'ler direkt değişiyor, tamir veya akü değişimi yapmıyorlar) cihazlar. Belki bunlardan birini kullanabilirim (bunlar işimi görmese bile dediğin gibi bir cihaz satın alabilirim bunları satarak) ama bu cihazlar 70Ah'lik aküyü şarj eder mi? Bazı arkadaşlar şarj uzun sürer diyor bazıları şarj etmez diyor bazıları da şarj akımına bağlı diyor. UPS'in Şarj akımını nasıl tespit edebilirim? Evde dandikten bir Avometrem var.
Kablo işini falan kendim halledebilirim sanırım, Karaköy'den gider kaliteli kablo falan alırım. Hatta UPS'lerden birini cihaz, diğerini ise içini boşaltıp akü konteyneri gibi kullanabilirim. Şu şarj akımından bir emin olsam yapıcam ama
Haa akü konteyneri dedim de aklıma şöyle birşey de geldi; 1 tane 70Ah'lik akü yerine 10 tane 7Ah'lik aküyü paralel bağlamak ekstra birşey sağlar mı? Yoksa bire bir eşit bir yapı mı olmuş olur?
Teşekkürler,
Çok DOgru ŞARJI uzun sürer ANCAK unutmayın DE-şarj da uzun sürer.. 7ah lik aküyü 6saatte dolduran bir UPS 70 lik aküyü 60Saat gibi bir sürede dolduracaktır.. Mesela OTO elektrikçisi varsa etrafınızda ŞARJ redresörleri vardır onlarda onların o aletlerinden bakabilirsiniz ŞArj akımlarına sizlere en sağlıklısının yavaş şarj oldugunu söylerler...
1 tane 70ah oto aküsü yerine 10tane 7AH lik akü kullanmanız ın Zararları o 7Ah lik aküler ÇİN malıdır dandiktir 2 sene ya giderler ya gitmezler (Nedense kaliteli denince Çok reklamdan dolayı iki marka aklımıza gelir Mutlu akü tavsiye etmem çünkü Pahalı,inci akü onunla aynı hatta daha kaliteli ancak o bile pahalı,ŞU ucuz oto aküleri varya onların Çİn malı olmayanlarını tercih edin..) birde 7 ah lik 10 adet akü maliyet bakımından 250TL tutar HALBUKİ 1 adet 70Ah civarı oto aküsü 100TL den başlar..üstelik daha kalitelidirler..
Aslında Güneş enerjisi ile aküleri şarj eden bir sisteminiz olacak ,sonrada o aküleri kullanacaksınız..BEDAVA elektrik işte :) veya TESLA manyetik sistemi olacak .Havadan elektrik elde edeceksiniz.
Unutmayın Dünya üzerinde şimdi kullandıgmız toplam elektriğin 100lerce katından fazlasına yetecek kadar bedava enerji var ancak bir şekilde İNsanların bundan haberdar olmaması sağlanıyor nedeni bilinmez..TEsla yı ortadan kaldırmadılar yıllarca çünkü adam hayatına kastetmesinler diye hayatı boyunca hiç yazılı not tutmadı.
arama motorlarına "Tesla free energy " yazarak bir çok video ve deney sistemlerine erişebilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: PORSCHEM
Çok DOgru ŞARJI uzun sürer ANCAK unutmayın DE-şarj da uzun sürer.. 7ah lik aküyü 6saatte dolduran bir UPS 70 lik aküyü 60Saat gibi bir sürede dolduracaktır.. Mesela OTO elektrikçisi varsa etrafınızda ŞARJ redresörleri vardır onlarda onların o aletlerinden bakabilirsiniz ŞArj akımlarına sizlere en sağlıklısının yavaş şarj oldugunu söylerler...
1 tane 70ah oto aküsü yerine 10tane 7AH lik akü kullanmanız ın Zararları o 7Ah lik aküler ÇİN malıdır dandiktir 2 sene ya giderler ya gitmezler (Nedense kaliteli denince Çok reklamdan dolayı iki marka aklımıza gelir Mutlu akü tavsiye etmem çünkü Pahalı,inci akü onunla aynı hatta daha kaliteli ancak o bile pahalı,ŞU ucuz oto aküleri varya onların Çİn malı olmayanlarını tercih edin..) birde 7 ah lik 10 adet akü maliyet bakımından 250TL tutar HALBUKİ 1 adet 70Ah civarı oto aküsü 100TL den başlar..üstelik daha kalitelidirler..
Aslında Güneş enerjisi ile aküleri şarj eden bir sisteminiz olacak ,sonrada o aküleri kullanacaksınız..BEDAVA elektrik işte :) veya TESLA manyetik sistemi olacak .Havadan elektrik elde edeceksiniz.
Unutmayın Dünya üzerinde şimdi kullandıgmız toplam elektriğin 100lerce katından fazlasına yetecek kadar bedava enerji var ancak bir şekilde İNsanların bundan haberdar olmaması sağlanıyor nedeni bilinmez..TEsla yı ortadan kaldırmadılar yıllarca çünkü adam hayatına kastetmesinler diye hayatı boyunca hiç yazılı not tutmadı.
arama motorlarına "Tesla free energy " yazarak bir çok video ve deney sistemlerine erişebilirsiniz
Anladığım kadarıyla bendeki UPS'lerin şarj akımını elimdeki aletler ile kendim tespit etmem mümkün değil doğru mudur? UPS'i mi götürmeliyim oto elektrikçisine?
Yok hocam 1 akü ile 10 akü arasında maliyet açısından fark olacağını biliyorum da benim merak ettiğim maliyet değil, 3 akülü 4 akülü UPS'ler var, bu adamlar maliyeti düşürmek adına neden 1 tane yüksek amper kullanmıyorlar da 2-3-4 akü koyuyorlar cihazın içine. Bunu merak ediyorum (tabi seri bağlanıp 24volt'a çıkartılanlar değil kastım, paralel bağlananlar). Bir avantajı olmalı gibi geliyor.
Kendi müstakil evim olur ise evin elektriğini (çatıyı güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak) güneş enerjisi ve akü grubu ile sağlamayı düşünebilirim ancak biliyorsunuz bu paneller çok pahalı ve toplam sahip olma maliyeti çokta düşük olmayacaktır sanıyorum. Ayrıca akülerin de 4-5 senede bir yenilenmesi gerekecektir (en iyi ihtimalle 10 seneye kadar gidebilir aküler ama onlar da çok pahalı)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: neommy Satın alınacak Kesintisiz Güç Kaynağının gücü hesaplanırken, ideal olarak bağlanması gereken tüm birimler topluca hesaplanırlar. 750 Watt Güç kaynağına sahip bir bilgisayar varsa örneğin, 750watt + diğer çevre birimleri ( monitör, varsa mürekkep püskürtmeli yazıcı, modem, harici diskler vs. ) şeklinde. Hepsinin çekeceği en fazla güç kullanma klavuzlarında yazar zaten. Tüm bunların üzerine ise %20 fazla güç eklenmeside uygun olur.
Çok dogru ... ancak 5+1 ses sistemi için düz elektrik (çünkü ses sistemleri elektrik şoklarına en çok dayanıklı ürünlerdir)ve monitor için ben ayrı UPS kullanıyorum çünkü monitor 65watt çekiyor..600va lık dandik bir marka aküsü öldü bir kez bende fazla akü vardı onu taktım yakında bu da ölür 1 yıla kadar o zaman OTO aküsü takarım.. BU ARADA yazıcınızı UPS e bağlamanızı ÖNERMEM benim yazıcının anakart ı yandı neredeyse bir yazıcı parası anakart..YAZICIM şimdiye kadar GELMİŞ GEÇMİŞ en KALİTELİ CANON yazıcı MP800 ( en iyi diyorum çünkü USB kısmına USB bluetooth takınca marka fark etmeksiizin Bluetooth yazıcı oluyordu.9cm lcd ekran vardı..)
Genel doğruları yazdım, sizin durumunuz hakkında bilgim olmadan yukarda. Yazıcı anakartının yanması çok tuhaf. Genellikle Lazer yazıcıların hiçbir şekilde kesintisiz Güç Kaynağına takılması önerilmez, ( dahası bilgisayarla veya KGK ile aynı prize takılması dahi önerilmez ) çünkü anlık çok yüksek akım çekerler ve buna KGK dayanamaz. Ama mürekkep püskürtmelilerde böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla. Bende 7 yıldır çok fonksiyonlu yazıcıyı epeyce güçlü bir KGK'na bağlı olarak kullanıyorum, elektrikler kesik olduğunda bile yazıcıda yazdırma problemi oluşmadı.
quote:
quote:
Anladığım kadarıyla bendeki UPS'lerin şarj akımını elimdeki aletler ile kendim tespit etmem mümkün değil doğru mudur? UPS'i mi götürmeliyim oto elektrikçisine?
Yok hocam 1 akü ile 10 akü arasında maliyet açısından fark olacağını biliyorum da benim merak ettiğim maliyet değil, 3 akülü 4 akülü UPS'ler var, bu adamlar maliyeti düşürmek adına neden 1 tane yüksek amper kullanmıyorlar da 2-3-4 akü koyuyorlar cihazın içine. Bunu merak ediyorum (tabi seri bağlanıp 24volt'a çıkartılanlar değil kastım, paralel bağlananlar). Bir avantajı olmalı gibi geliyor.
Kendi müstakil evim olur ise evin elektriğini (çatıyı güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak) güneş enerjisi ve akü grubu ile sağlamayı düşünebilirim ancak biliyorsunuz bu paneller çok pahalı ve toplam sahip olma maliyeti çokta düşük olmayacaktır sanıyorum. Ayrıca akülerin de 4-5 senede bir yenilenmesi gerekecektir (en iyi ihtimalle 10 seneye kadar gidebilir aküler ama onlar da çok pahalı)
HOcam Yanlış Anlaşılmasın o 7Ah lik aküler çinde sudan ucuz..çünkü standart birşey oldugu için çok üretiliyor ve maliyeti çok düşük.. yani onlar ucuz diye aslında 7 veya 9 Ah lik bir kaç akü yerleştiriyor.. Birde tabii ki standart ölçüler falanda söz konusu mesela bir internet sitesi indirim yaptı 27 veya 29 Ah lik aküyü 55TL ye satıyordu hemen aldım bir geldi ki 2adet 7 likten daha büyük (yanyana)..şuan evde duruyor öyle bağlamadım..henuz..
Hocam güneş paneli ile sınırlı kalmayın Rüzgar ı da işin içine katın..hatta ISI enerjisinide...birde akü teknolojisini tam bilmem ama bazı aküler Sıvılı olanları yenilemek zorunda değilsiniz bakım yapacaksınız devamlı diye biliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: neommy
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: neommy Satın alınacak Kesintisiz Güç Kaynağının gücü hesaplanırken, ideal olarak bağlanması gereken tüm birimler topluca hesaplanırlar. 750 Watt Güç kaynağına sahip bir bilgisayar varsa örneğin, 750watt + diğer çevre birimleri ( monitör, varsa mürekkep püskürtmeli yazıcı, modem, harici diskler vs. ) şeklinde. Hepsinin çekeceği en fazla güç kullanma klavuzlarında yazar zaten. Tüm bunların üzerine ise %20 fazla güç eklenmeside uygun olur.
Çok dogru ... ancak 5+1 ses sistemi için düz elektrik (çünkü ses sistemleri elektrik şoklarına en çok dayanıklı ürünlerdir)ve monitor için ben ayrı UPS kullanıyorum çünkü monitor 65watt çekiyor..600va lık dandik bir marka aküsü öldü bir kez bende fazla akü vardı onu taktım yakında bu da ölür 1 yıla kadar o zaman OTO aküsü takarım.. BU ARADA yazıcınızı UPS e bağlamanızı ÖNERMEM benim yazıcının anakart ı yandı neredeyse bir yazıcı parası anakart..YAZICIM şimdiye kadar GELMİŞ GEÇMİŞ en KALİTELİ CANON yazıcı MP800 ( en iyi diyorum çünkü USB kısmına USB bluetooth takınca marka fark etmeksiizin Bluetooth yazıcı oluyordu.9cm lcd ekran vardı..)
Genel doğruları yazdım, sizin durumunuz hakkında bilgim olmadan yukarda. Yazıcı anakartının yanması çok tuhaf. Genellikle Lazer yazıcıların hiçbir şekilde kesintisiz Güç Kaynağına takılması önerilmez, ( dahası bilgisayarla veya KGK ile aynı prize takılması dahi önerilmez ) çünkü anlık çok yüksek akım çekerler ve buna KGK dayanamaz. Ama mürekkep püskürtmelilerde böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla. Bende 7 yıldır çok fonksiyonlu yazıcıyı epeyce güçlü bir KGK'na bağlı olarak kullanıyorum, elektrikler kesik olduğunda bile yazıcıda yazdırma problemi oluşmadı.
DOgru hocam bende anlamadım..çünkü içini açıp bakmadım bile..Teknik servisi aradım garantisi bitti diye tekrar uğraşmadım..boş vaktim olursa açıp bakarım nesi yanmış... 2 yıldır evde Sarılı halde bekliyor..yeni yazıcı alınca ona ihtiyaç kalmadıama Yinede açıp bakmam lazım Bildiğim Tek şey Artık bağlamam ..
12 volt 7 amperlik yeni batarya ve eski bir ups var bende led tv 1.1amper 110watt reciever adaptör çıkışı 12volt 3.3 amper sizce bu ikisini kaç saat götürür ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elsequito -- 17 Şubat 2012; 17:54:20 >
quote:
Orijinalden alıntı: elsequito
12 volt 7 amperlik yeni batarya ve eski bir ups var bende led tv 1.1amper 110watt reciever adaptör çıkışı 12volt 3.3 amper sizce bu ikisini kaç saat götürür ?
Akü nün üretim tarihi yeni (biliyorsunuz Aküler durdugu yerde Eskimeye başlar bu yüzden Rafta duran akülerin fiyatları düşüktür..Mesela 12volt 7Ah akü çinden toptan alış fiyatı 2$ bile yoktur..Taşıma falan derken fiyatlar 20-25TL arası oluyor) ise ikisini beraber yaklaşık 30Dk götürür.Receiver ın adaptörlü mü? dogrudan 220volt ile çalışmıyor mu? öyle ise yaklaşık 70watt diyebliriz receiwer a ...110+70=180watt eder.. birde UPs in kalitesi de önemli..Mesela powercom bence kaliteli bir marka..
Önemli NOT:: ESKİ akülerinizi Pillerinizi Eskici diye tabir edilen hurdacılara satabilirsiniz ..bildiğim kadarıyla ben OTo elektrikçiye vermiştim satsın diye 8-10 aküyü çünkü bana para bile istemeden arabam ın koltugunu sökmüştü üstüne Zenon takımnı montaj yaptı.Tabii yanlış yaptı sonrada ücretsiz söktü.zenon takımı ile şuan MODİFİYE FAR Mercekli çalışması yapıyorum..bitince tekrar takacak :) ..tanesi 2-3TL imiş 7-9Ah likler..
bazı sitelerde UPS incelemeleri var ona göre alışveriş yapabilirsiniz
Arkadaşlar kasa ve ekran için kullandığım İnform marka line interaktif 600'lük güç kaynağım var, bu güç kaynağına imzamda bulunan led tv. takabilirmiyim. tv.yi takmamdaki amacım elektrik dalgalanmaları ve ani elektrik gidip gelmelerinde tv. ye zarar vermesin. Sadece elektrik gidince fişi çekmeye zaman olsun yeterli. 600'lük ups kasa+ekran +led tv. ye yeterli olurmu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerçip1 -- 21 Şubat 2012; 15:21:18 >
quote:
Orijinalden alıntı: ömerçip1
Arkadaşlar kasa ve ekran için kullandığım İnform marka line interaktif 600'lük güç kaynağım var, bu güç kaynağına imzamda bulunan led tv. takabilirmiyim. tv.yi takmamdaki amacım elektrik dalgalanmaları ve ani elektrik gidip gelmelerinde tv. ye zarar vermesin. Sadece elektrik gidince fişi çekmeye zaman olsun yeterli. 600'lük ups kasa+ekran +led tv. ye yeterli olurmu.
Tv için regülatör kullanmanızı öneririm.
Arkadaşlar üç aşağı beş yukarı 750TL civarında 2000VA <-> 3000VA civarında bir UPS tavsiye edebilirmisiniz? Bilgisayarımda kullanacağım donanım olarak çok sağlam 1000VA'lık var kaldıramıyor. Elektrik kesilince reset yiyor. İnternetten alabileceğim birşeylerin linkini atarsanız memnun olurum.
Benim için uzun süre dayanmasından ziyade yaptığım işi kaydedebilmem için bilgisayarın şaaak diye kapanmadan bana çalışmalarımı kaydedip kapatacak zamanı sağlaması önemli. Bilgisayar ve UPS'e bağlayacağım çevre birimleri yüksek güçte 600 Waat ve 2500Amper civarında elektrik çektiğini ölçtüm. Bu noktalara dikkat ederek bana ona göre birşeyler önerirseniz memnun olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: Elaman
ACİL!
Arkadaşlar üç aşağı beş yukarı 750TL civarında 2000VA <-> 3000VA civarında bir UPS tavsiye edebilirmisiniz? Bilgisayarımda kullanacağım donanım olarak çok sağlam 1000VA'lık var kaldıramıyor. Elektrik kesilince reset yiyor. İnternetten alabileceğim birşeylerin linkini atarsanız memnun olurum.
Benim için uzun süre dayanmasından ziyade yaptığım işi kaydedebilmem için bilgisayarın şaaak diye kapanmadan bana çalışmalarımı kaydedip kapatacak zamanı sağlaması önemli. Bilgisayar ve UPS'e bağlayacağım çevre birimleri yüksek güçte 600 Waat ve 2500Amper civarında elektrik çektiğini ölçtüm. Bu noktalara dikkat ederek bana ona göre birşeyler önerirseniz memnun olurum.
Beyler bende powercom un 1500 luk ups vardi 3-4 senedir kullaniyordum bugun eve geldigimde ups kapanmis ve elektrik vermiyordu bayagi isinmisti ustundeki tum prizleri cikartip acmayi denedim. Alet acildi fakat pil durum isigi en dipte yanip sonuyordu.. Anladigim kadari ile sarj etmiyordu ama.. Simdi bu urun bayagi agir eminonune tamir e gotureyim mi deger mi yoksa yeni bir ups mi alayim ... Bende 750 lik guc kaynakli bir bilgisayar ve 25 inch monitor bagliydi yeni ups olarak ne onerirsiniz acaba simdiden tesekkur
quote:
Orijinalden alıntı: Mad_Wolf
Beyler bende powercom un 1500 luk ups vardi 3-4 senedir kullaniyordum bugun eve geldigimde ups kapanmis ve elektrik vermiyordu bayagi isinmisti ustundeki tum prizleri cikartip acmayi denedim. Alet acildi fakat pil durum isigi en dipte yanip sonuyordu.. Anladigim kadari ile sarj etmiyordu ama.. Simdi bu urun bayagi agir eminonune tamir e gotureyim mi deger mi yoksa yeni bir ups mi alayim ... Bende 750 lik guc kaynakli bir bilgisayar ve 25 inch monitor bagliydi yeni ups olarak ne onerirsiniz acaba simdiden tesekkur
Ups'in aküsü ömrünü tamamlamış büyük ihtimalle yenisi ile değiştirirseniz sorun çözülecektir.
Orijinalden alıntı: kerem
quote:
Ups'in aküsü ömrünü tamamlamış büyük ihtimalle yenisi ile değiştirirseniz sorun çözülecektir.
arkadasim bugun goturdum bizim bir tanidik pilciye iki tane 12v 9 luk pil takti cikisina bakti sonra 180V veriyordu bu allet olmus dedi ne yapmami tavsiye edersiniz
Merhaba arkadaşlar CNC makinasında kullandığımız UPS arızalandı muhtemelen aküsü bitik.Yenisini almak istiyorum fakat arka çıkışları resimde görüldüğü gibidir http://b1202.hizliresim.com/u/x/33vdr.jpg Alttaki 3 portu kullanıyorum.Bu çeşit bir ups bulabilir miyim?yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.
quote:
quote:
quote:
arkadasim bugun goturdum bizim bir tanidik pilciye iki tane 12v 9 luk pil takti cikisina bakti sonra 180V veriyordu bu allet olmus dedi ne yapmami tavsiye edersiniz
Güç tüketimi olmadığında çıkışın 180 volt olması normal. Güç tüketimi olduğunda ölçün.
Orijinalden alıntı: iso766
Merhaba arkadaşlar CNC makinasında kullandığımız UPS arızalandı muhtemelen aküsü bitik.Yenisini almak istiyorum fakat arka çıkışları resimde görüldüğü gibidir http://b1202.hizliresim.com/u/x/33vdr.jpg Alttaki 3 portu kullanıyorum.Bu çeşit bir ups bulabilir miyim?yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.
Çıkışı priz olan ups lerde işinizi görür. Eğer illaki olsun derseniz apc'nin haricinde kullanan var mı hatırlamıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: iso766
Çıkışı priz olan ups lerde işinizi görür. Eğer illaki olsun derseniz apc'nin haricinde kullanan var mı hatırlamıyorum.
Çıkışı priz olanlardan bu çıkışlara convert mi etmem gerekiyor?eğer oluyorsa da ne kadar sağlıklı olur?Cnc makinada kullanacağım için önemsiyorum.apc ile iletişime geçeyim o zaman teşekkürler
arkadaşlar alttaki iki ups arasındaki farkı söyleyebilcek olan varmı, 1500-1600 VA dışında. hangisini önerirsiniz. ikiside tunçmatik, biri lite diğeri digitec pro.
quote:
Orijinalden alıntı: iso766 Çıkışı priz olanlardan bu çıkışlara convert mi etmem gerekiyor?eğer oluyorsa da ne kadar sağlıklı olur?Cnc makinada kullanacağım için önemsiyorum.apc ile iletişime geçeyim o zaman teşekkürler
Convert etmene gerek yok, kullandığın power kablosunu değiştireceksin. İkisi de aynıdır, sadece uçlar değişir merak etme. Hiçbir sorun çıkartmaz makinede. Kablo kalınlığına dikkat edebilirsin belki. Bazı power kabloları çok dandik oluyorlar.
Aşağıda şu anda kullandığın ve çıkışı priz olursa kullanacağın kabloları görebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabolical -- 1 Mart 2012; 13:38:23 >
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: iso766 Çıkışı priz olanlardan bu çıkışlara convert mi etmem gerekiyor?eğer oluyorsa da ne kadar sağlıklı olur?Cnc makinada kullanacağım için önemsiyorum.apc ile iletişime geçeyim o zaman teşekkürler
Convert etmene gerek yok, kullandığın power kablosunu değiştireceksin. İkisi de aynıdır, sadece uçlar değişir merak etme. Hiçbir sorun çıkartmaz makinede. Kablo kalınlığına dikkat edebilirsin belki. Bazı power kabloları çok dandik oluyorlar.
Aşağıda şu anda kullandığın ve çıkışı priz olursa kullanacağın kabloları görebilirsin.
Anladım,çok teşekkür ederim. Makinada kablolar nereye gittigini tam göremiyorum karmaşık yani onları ellemeyip bu normal fişi normal bir priz çıkışı olan ups ye bağlayıp diğer uca da makinadan gelen bağlantıları bağlamayı düşünüyorum.2 adet (sağdaki resimde gösterdiğiniz gibi) kablo alacağım. Teşekkürler tekrar.
Hocam bu önerdiğiniz ürün biraz pahalı geldi.Bana ürünü uzun süre çalıştıracak birşey gerekli değil.Çalışmlarımı kaydedip bilgisayarı kapatayım yeter.Daha uygun kalitei bir ürün tavsiyeniz varmı.Kusura bakmayın tekrar tekrar mesaj atıyorum ancak
buro da 2 bilgisayar bide yazici falan bagli olcak bazen ucuncu bilgisayar da olabiliyor daha once 4 bataryali bitane vardi ama haliyle vadesi doldu, simdi sunu aliyorum 15 dk falan idare eder mi?
APC nin 1000va ustu olanlari baya pahali belkin siemens falan da bulamadim
TUNCMATIK DIGITECH PRO 1600VA LCD LINE INTERACTIVE
@Sh@rKs-PoWeR
İleriyi düşünerek karar vermekte fayda var. Zamanla akünün performansı düştüğünde veya bir kaç bileşen eklediğinizde tam sınırda kalabilir. Bu gibi durumları göz önünde bulundurarak 1000 VA'lık ups önerdim.
@Sh@rKs-PoWeR
İleriyi düşünerek karar vermekte fayda var. Zamanla akünün performansı düştüğünde veya bir kaç bileşen eklediğinizde tam sınırda kalabilir. Bu gibi durumları göz önünde bulundurarak 1000 VA'lık ups önerdim.
Hakılısınız hocam çok teşekkür ederim.Son olarak bu alet tahmini olarak elektirik kesildikten sonra ne kadar idare eder ?
bende tunçmatik 1000a lık bir ups var yani aldım.buna 2 adet 12 volt toplam 24 volt olmak üzere 66 amperlik jel akü takmak istiyorum bu mümkünmüdür ? yani 24 volt 66 amper oluyor bu cihaz bu aküleri şarz edermi ? ben 5 günde bile ağır ağır şarz etze buna razıyım ! bu mümkünmüdür ? illa içine fan takmak yada soğutucuları büyütmek gereklimi ? bu cihaza büyük akü takan varmıdır ? adanada bir kişi şarz devresi takıyormuş galiba onada 150 tl falan istiyor fakat ben buna pek sıcak bakmıyorum. bu cihaza zarar vermeden büyük akü takabilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler .
Arkadaşlar Temmuz 2011'de Tunçmatik Digitech Pro 2200 aldım. Evde kullanım amaçlı olarak aldığım UPS'i yan odaya taşımak zorunda kaldım, elektrik süpürgesi gibi durmadan çalışıyor ve 40 Dba yazan katalog ise doğru bilgi vermiyor. Fan gürültüsü 40 Db olsa iyi, elektrik süpürgesi yanında çalışıyor gibi neredeyse ben 65-70 arası Dba ölçtüm dandik bir cihazla ! Gürültüye katlanabilecek bir insanoğlu olduğunu sanmıyorum. Bu aleti alacaksanız garantiyi yakıp fanını Xilence tarzı bir fan modeli yapmak gerek sanırım :)) forumdan bazıları yapmış ama başka modeli için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutozk -- 5 Mart 2012; 16:07:47 >
quote:
Orijinalden alıntı: ulaş2626
bende tunçmatik 1000a lık bir ups var yani aldım.buna 2 adet 12 volt toplam 24 volt olmak üzere 66 amperlik jel akü takmak istiyorum bu mümkünmüdür ? yani 24 volt 66 amper oluyor bu cihaz bu aküleri şarz edermi ? ben 5 günde bile ağır ağır şarz etze buna razıyım ! bu mümkünmüdür ? illa içine fan takmak yada soğutucuları büyütmek gereklimi ? bu cihaza büyük akü takan varmıdır ? adanada bir kişi şarz devresi takıyormuş galiba onada 150 tl falan istiyor fakat ben buna pek sıcak bakmıyorum. bu cihaza zarar vermeden büyük akü takabilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler .
66 Ah akü fazla gelir ve ups 12 voltla çalışmaktadır. Neden jel akü kullanmak istiyorsunuz ?
Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR
quote:
@Sh@rKs-PoWeR
Hakılısınız hocam çok teşekkür ederim.Son olarak bu alet tahmini olarak elektirik kesildikten sonra ne kadar idare eder ?
Minimum 3-5 dakika.
66 Ah akü fazla gelir ve ups 12 voltla çalışmaktadır. Neden jel akü kullanmak istiyorsunuz ? uzun süre gitmesini istiyorum jel akü bu imkanı sunuyor diye biliyorum. benim ups 1000 va 600 wat 2 adet paralel bağlanmış 12 volt akü var yani 24 volt oluyor.jel aküler daha sağlıklı diye biliyorum eğer 66ah düşünmessem 9 ah lık kuru motor aküleri var jel de var hangisini seçmeliyim? 9 ahlık akü alırsam 4 adet alırım ve 2 şer adetten 24 valt (paralel) yani 24 volt 18 amper oluyor şarzda sorun olurmu? jel aküyü uzun süre gitsin diye almak istiyorum.üzerindede 7 ah lık 2 akü var bunlarıda seriye ilave edersek 24 volt25 ah oluyor buda sanırım yeterli olur.fikirlerinizi bekliyorum.
1 kw online güç kaçnağı üzerinde 3 adet 12 v 7 amper akü var..sisteme paralel olarak 6 adet 12v 7 amper akü bağlamanın sorunları olur mu.. toplamda 12v 21 amper gibi bir değer oluşacak..
quote:
Orijinalden alıntı: ulaş2626
66 Ah akü fazla gelir ve ups 12 voltla çalışmaktadır. Neden jel akü kullanmak istiyorsunuz ? uzun süre gitmesini istiyorum jel akü bu imkanı sunuyor diye biliyorum. benim ups 1000 va 600 wat 2 adet paralel bağlanmış 12 volt akü var yani 24 volt oluyor.jel aküler daha sağlıklı diye biliyorum eğer 66ah düşünmessem 9 ah lık kuru motor aküleri var jel de var hangisini seçmeliyim? 9 ahlık akü alırsam 4 adet alırım ve 2 şer adetten 24 valt (paralel) yani 24 volt 18 amper oluyor şarzda sorun olurmu? jel aküyü uzun süre gitsin diye almak istiyorum.üzerindede 7 ah lık 2 akü var bunlarıda seriye ilave edersek 24 volt25 ah oluyor buda sanırım yeterli olur.fikirlerinizi bekliyorum.
Jel aküler sarsıntı, yüksek ve düşük sıcaklık gibi olumsuz koşullara dayanıklıdır. Kuru akü de alsanız uzun süre sorunsuz kullanırsınız.
2 akü paralel bağlanırsa gene 12 volt olur ama kapasite artar. 12 volt 25 ah li bir akü rahatlıkla işinizi görür sorun yaşamazsınız. 25 ah'nin üzerine çıkmayın
Orijinalden alıntı: hypnoz
1 kw online güç kaçnağı üzerinde 3 adet 12 v 7 amper akü var..sisteme paralel olarak 6 adet 12v 7 amper akü bağlamanın sorunları olur mu.. toplamda 12v 21 amper gibi bir değer oluşacak..
Sorun olmaz.
çok teşekkür ederim evet bencede normal akü amperinin 3 katını geçmemek daha verimli olur böylece extra bir şarz cihazınada ihtiyaç duymamış olurum.kerem bey size çok teşekkür ederim. benim ups 24 volt olduğu için 2 adet akü olması gerekiyor.selamlar
quote:
Orijinalden alıntı: PORSCHEM Birde tabii ki standart ölçüler falanda söz konusu mesela bir internet sitesi indirim yaptı 27 veya 29 Ah lik aküyü 55TL ye satıyordu hemen aldım bir geldi ki 2adet 7 likten daha büyük (yanyana)..şuan evde duruyor öyle bağlamadım..henuz..
Hocam kim satıyor detaylı bilgi verirsmisin? Bizde alalım.
çok yakında fotograflar ile bir kaç noktasının detaylı çekimleri ile birlikte modifiye edilmiş UPSlerimin fotoları burada OTO aküleri kullanılmıştır.. şimdilik normal akü değşim fotosu ekliyorum akü sayısı normalde 1 adet 9ah iken 2 adet dokuz amperlik yerleştirdim..aküler 23TL den almıştım
Kerem Bey Selamlar,
Elimde Tunçmatik 3 Kv bir Ups bulunmaktadır. [image]http://imageshack.us/photo/my-images/853/3kv.jpg/[/image] Ekte gibi. Bu Ups'teki sorunum şudur. Ups'in yükü %80-85'e çıktığı zamanlarda içinden "çıtçıtçıtçıt" diye ses gelmekte.Ses yük %55-60 düştüğü zaman kesilmektedir. Bu sesin kaynağı nedir acaba. Cihazın Filtresi ( İnput ) ve fanları yeni değişmiştir.
Tunçmatikten yetkili kişilerle görüştüğüm zaman bana tam anlamadığım birşey söyledi. Bu sesin içindeki röleden geldiği eski tip bi ups olduğu için çalışma sistemi farklıymış bunun. bu şekilde yüklenmeye devam edersem ups'i elime alacağımı söyledi. Haklımıdır kendileri.. ?
Cevabınız ve Yardımlarınız için şimdiden teşşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: m.ali3535
Kerem Bey Selamlar,
Elimde Tunçmatik 3 Kv bir Ups bulunmaktadır. [image]http://imageshack.us/photo/my-images/853/3kv.jpg/[/image] Ekte gibi. Bu Ups'teki sorunum şudur. Ups'in yükü %80-85'e çıktığı zamanlarda içinden "çıtçıtçıtçıt" diye ses gelmekte.Ses yük %55-60 düştüğü zaman kesilmektedir. Bu sesin kaynağı nedir acaba. Cihazın Filtresi ( İnput ) ve fanları yeni değişmiştir.
Tunçmatikten yetkili kişilerle görüştüğüm zaman bana tam anlamadığım birşey söyledi. Bu sesin içindeki röleden geldiği eski tip bi ups olduğu için çalışma sistemi farklıymış bunun. bu şekilde yüklenmeye devam edersem ups'i elime alacağımı söyledi. Haklımıdır kendileri.. ?
Servis söylüyorsa mutlaka doğrudur. Bu çıt sesleri devamlı mı geliyor yoksa bir kereye mahsus mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: m.ali3535
Kerem Bey Selamlar,
Servis söylüyorsa mutlaka doğrudur. Bu çıt sesleri devamlı mı geliyor yoksa bir kereye mahsus mu ?
Dediğim gibi %70 ile 85 arası yükteyken devam lı var. %60-65'te de ara araoluyor. bunun altına düştüğü zaman ise ses olmuyor.
Merhaba sistemim imzamdaki gibi. Daha önce güçkaynağım 730 wattı ve powercom Imperial 1000 VA kullayorum. Kesinlikle çok iyi ve sessiz. Elektrikler kesildiğinde bilgisayarımı en az 10-15 dakika çalıştırıyordu. Şimdi güç kaynağım 1000 watt ama bileşenler değişmedi. Şu an bu UPS herhalde yetersiz olacak o zaman en az 2000 VA'mı almam gerekli? 2000 VA UPS lerin hepsinde fan mevcut mudur? Fan sesi ile ilgili şikayetler duyuyorum sürekli. Yada fan değiştirilebiliyor mu veye iptal edilebiliyor mu? Powercom, tunçmatik ve fsp dışındaki markaları önermez misiniz? Powerfull diye bir marka var fiyatıda uygun ancak inceleme bulamadım. UPS varken regülatör yada enerji koruma prizi kullanmaya gerek var mıdır? Saygılarımla
Kesinti sonrasi 5-10 dak. gibi bir sure kazandirsa yeterli,cevaplar icin tesekkurler.
Normalde 1000VA = 600 watt ancak sistem çalışırken çektiği enerji 600 ve altındaysa işe yarar ancak sistemin çektiği enerji pik yapar 750 watt'ı bulursa işe yaramaz diye düşünüyorum. Bende 1000 VA vardı güç kaynağım 730 watt'tı ama işe yarıyordu.
AMD Phenom II X6 1090T ( 4.04 GHZ ) - Tuniq Tower 120 Extreme Rev1 with Tuniq TX3 - Sunbeam Rheobus Extreme - ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - SAPPHIRE HD5870 Vapor-X (950mhz/5200mhz) - OCZ 8GB (4*2GB) Platinum DDR3 1600MHz CL7 1.65V - CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO - SAMSUNG SH-B083L 8X BLU-RAY / DVD COMBO - Corsair Carbide 500R - SilverStone Strider 1000W 80+ Plus Gold - OCZ VERTEX 3 120 GB MAX IOPS SSD - WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64 MB Cache 7200Rpm - LG 22" M2262D 1920x1080 FULL HD MONİTÖR+TV - LOGITECH X-540 5+1 70W RMS & Z-506 5+1 75W RMS - CREATIVE SB TACTIC 3D ALPHA - LOGITECH G700 - Razer Blackwidow Ultimate - Razer Vespula
Kesinti sonrasi 5-10 dak. gibi bir sure kazandirsa yeterli,cevaplar icin tesekkurler.
Normalde 1000VA = 600 watt ancak sistem çalışırken çektiği enerji 600 ve altındaysa işe yarar ancak sistemin çektiği enerji pik yapar 750 watt'ı bulursa işe yaramaz diye düşünüyorum. Bende 1000 VA vardı güç kaynağım 730 watt'tı ama işe yarıyordu.
ben ileriyi dusunerek ve simdilik herhangi bir sorun yasamama acisindan 1500 VA tercih edeyim.Tavsiye icin tesekkurler...
750w powersup olan güçlü bir sistem pc mevcut ve printer akabinde monitör ve 5+1..kaç kez elektrik gidip gelmelerinden sistemlerim mahvoldu modemlerim yandı printerım yandı...tunçmatik nar800 aldım hiç bi işe yaramıyor elektrikler gittimi elektriklerden önce gidiyor :) bu tarz bi sistemi 10-15 dk elektrik kesintisinde ayakta tutacak uzun ömürlü ve kaliteli bir ups tercihiniz nedir acaba?tunçmatik'den bir çok kullanıcı şikayetci hem pek işe yaramıyor hem uzun ömürlü değil onun için tunçmatik almayı pek düşünmüyorum..dediğim gibi bu tarz bir sistemi 10-15 dk ayakta tutabilecek kaliteli ve uzun ömürlü bir ups tercihiniz fiyat sorun değil..teşekkürler iyi çalışmalar....
Orijinalden alıntı: spacecake
750w powersup olan güçlü bir sistem pc mevcut ve printer akabinde monitör ve 5+1..kaç kez elektrik gidip gelmelerinden sistemlerim mahvoldu modemlerim yandı printerım yandı...tunçmatik nar800 aldım hiç bi işe yaramıyor elektrikler gittimi elektriklerden önce gidiyor :) bu tarz bi sistemi 10-15 dk elektrik kesintisinde ayakta tutacak uzun ömürlü ve kaliteli bir ups tercihiniz nedir acaba?tunçmatik'den bir çok kullanıcı şikayetci hem pek işe yaramıyor hem uzun ömürlü değil onun için tunçmatik almayı pek düşünmüyorum..dediğim gibi bu tarz bir sistemi 10-15 dk ayakta tutabilecek kaliteli ve uzun ömürlü bir ups tercihiniz fiyat sorun değil..teşekkürler iyi çalışmalar....
Yazıcı mürekkep püskürtmeli mi ? Ayrıca ups'e ayırabileceğiniz bütçe nedir.