Ps3 ve lcd cihazi icin 20 ila 30 dakika bir sure ayda bir kere guncellestirme yuklerken sadece ups den calistirmak istiyorum. ps3 max 200 watt, lcd monitor 50 watt la calisiyor. 800 VA lik 2 akulu (12*7ah) Bir ups isimi gorur mu acaba.
Merhaba, Bende alperian Bey e bir soru sormak istiyorum.Tunçmatik'in digitech 1200va modelini aldım 2 tane 12*7ah akü var bağlı sistemim 17crt monitör ve p4 2.4 ve aopen güç kaynağı 350 watt.Bir önceki ups imdede olan aynı olay bu tunçmatik ups tede oluyor.Elektrik kesildiğinde ups devreye giriyor ve bilgisayarımın power ından (psu) cızırtı şeklinde bir ses geliyor.Ups fişe takıl ıve elektrik varken olmuyor bu sadece elektrik gittiğinde ve devreye girdiğinde oluyor.Bir arkadaşım bunun ups in 230 volt vermesinden ve hattımda toprak hattı bulunmamasından böylece artık voltajın hatta kalmasından yani 220 de çalışmayıp 230 da çalışmasından kaynaklandığını söyledi ne kadar doğrudur bu ses bir şeyi mi gösteriyor sormak istiyorum yanıtınız için teşekkürler.
Arkadaşlar, oturduğum evde bir tek elektrikli alet çalışsa bile ( örneğin, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi veya elektrikli çay makinesi ) ampüllerde gözle görülür bir elektrik azalması oluyor. Sanırım bunun sebebi bu aletlerin fazla elektrik çekmesi bir yana elektrik sisteminin yanlış yapılması.
Bundan bağımsız olarak bazen hiç bir alet çalışmasa bile elektrik birden azalır gibi oluyor ve bilgisayarım resetleniyor. Bu konuda bilgisi olanlara şunu sormak istiyorum. UPS alırsam sorun çözülecek ama asıl amacım bu dalgalanmayı ( elektrik azalmasınının bilgisayarıma zarar vermesini ) önlemek olduğu için akım koruyucu alsam işimi görür mü? Bir tane örnek akım koruyucu aşağıda var.
Bir faydası olur mu bilmiyorum ama şunu da belirteyim. Evin elektrik sisteminde hep aynı kusur vardı. Ama nedense bilgisayar resetlenmeye aşağıda belirttiğim bilgisayar donanımıma firewire kart taktıktan sonra başladı. Daha önce resetlenmiyordu. Acaba bilgisayarın güç kaynağımı yetersiz kalıyor?. Benimki 450 watt yazıyor ama gerçek mi bilmem.
@dropby23 psu nuz - ups iniz arasındaki uyumsuzluk tan dolayı ses çıkıyor. ups inizin ürettiği elektrik cızırtı sesi çıkartırıyor. voltajdan değilde daha çok ups in ürettiği elektriğin şekli ile ilgili bir durum bu. çözüm olarak psu girişlerine takılan filtrelerden veya upslerle daha uyumlu psu lardan almanızı öneririm.
@uunlu33 Bahsettiğiniz akım koruyucu voltaj düşmelerine karşı korumaz. sadece ani voltaj yükselmelerine (biraz da parazitlere ) karşı koruma sağlar. (yıldırımların bol olduğu bir bölgede yaşıyor iseniz faydalıdır. ). Koruma istiyorsanız regülatör ya da daha iyisi bir ups almalısınız.
Elektrik trafosundan ya çok uzaksınız ya da evinize elektriği taşıyan elektrik kablolarınız çok ince; ancak bu durumlarda evde elektrikli bir cihaz çalıştırıldığında voltajlardaki düşme hissedilir.(Not: bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın, saç kurutucu gibi makineler yüksek enerji harcayan aletler; bunlar çalıştığında elektrikte az da olsa bir düşme hissedilmesi normaldir.)
Size daha önce bu voltaj düşmelerini hissettirmeyen güç kaynağınız artık firewire kartının güç ihtiyacı dolayısıyla size düşmeleri hissettirir duruma gelmiş ve pc nizi resetlettirmeye başlamış. size yeni bir ups yolu göründü gibi.
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Arkadaşım ben Tunçmatik 650 VA olanı aldım. Sana sistemimi yazayım ve sistemi açık tutma süresini. Sen de kendi sistemine göre ayarlarsın.
AMD Athlon XP 2000+ 1 GB DDR RAM 128 MB ATI 9600 XT ekran kartı 80 GB HDD DVD-ROM Sürücü CD Yazıcı ADSL USB Modem 56k Fax Modem Samsung 763 MB 17'' Monitör
Yukarıdaki sistemi yaklaşık 10 dakika açık tutuyor Tunçmatik UPS. Tabii monitör bayağı yiyor, monitör kapalı olursa, süre nerdeyse 20 dakikaya kadar çıkıyor. Ben memnunum, tercih senin.
pc nize ileride ek bir şey almayı düşünmüyorsanız ihtiyacınızı görecektir. kendi görüşüm benim aynı pc im olsaydı almazdım. 800 lük olanını var ise tercih ederdim. ileride harici disk takma ihtimali olabilir ikinci bir monitör alabilirim veya monitörü büyütebilirim. vs vs.
hımm bir de genel için bir hatrlatma yapayım mesajlarda hep imzalara gönderme yapılarak bir şey sorulur. mesajlarınız arşivde uzun yıllar saklanabilme ihtimaline göre ve ileride yanlış anlaşılmaları önlemek amacıyla imzalara gönderme yaparak soru sormamanızı rica ediyorum. imza nızı değiştirdiğiniz an yazdığınız mesajda neye göre sorduğunuz anlaşılmıyor. hatta imzadaki sistemi değiştirdiğinizde farklı farklı cevaplar bile gelebiliyor. sizin sisteminiz
quote:
INTEL CORE 2 DUO E6600 İŞLEMCİ * GIGABYTE GA-965P-S3 ANAKART * PHILIPS 190X6FB 19" LCD MONİTÖR * 2 GB DDR II 667 MHZ DUAL KIT TWINMOS RAM * SAPPHIRE X1600 PRO 256 MB 128 BIT EKRAN KARTI * 200 GB SEAGATE 7200 RPM SATA II SABİTDİSK * PEGASUS ATRIX 450 W LCD EKRANLI KASA * A4 TECH X750-F FARE * APACHE AWC-2006DM WEB KAMERA * NIKON L101 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ
şeklinde değerlendiriyorum. tekrar söylüyorum bu sistem için ben 650 lik cihaz düşünmezdim bile. 650 lik cihaz bu sistemde çalışırsa bile stress altında çalışır. ömrü uzun olmaz.
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
izin verirsen bende sana bir soru sorayım. Benim sistemim 19" lg crt monitör, 350w psu kasa, p4 3ghz işlemci, 1gb ddr2 ram, 2 adet dvd rom, 256mb ekran kartı, 320gb hdd. UPS lere bakmaktan başım döndü, en sonunda kendi çapımda birkaç cihaz seçtim. Acaba bakabilir misin bunlar nasıl aletler, benim için yeterli olur mu? ya da bu sistem için senin tavsiye edebileceğin bi ups var mı? şimdiden teşekkürler.
Asus p5b-vm anakart Asus 8800 gts 320 mb ekran kartı Core 2 due e 6420 2,13 işlemci 400 lük harddisc samsung 16mb Fsp 700w PSU + feel 550w psu yanında hediye 2 adet 1gblık kingston 800mhz Thermaletake 735 big water su soğutması işlemci için Asus dvd writer Kart okuyuculu Feel hurricane II Kasa Asus 19" wide screen LCD monitör logitec kablosuz mouse + klavye 38w 2+1 Philips modem
bu sistemi bir ups e bağlayacağım fsp marka 700 w lık psu yandı tekrar yaşamak istemiyorum 1000 ya da 1500 lük bir ups önerir misiniz?