alperian üstad, monitörüm 19" LCD, crt değil. Şimdi benim tek çıkış yolumun UPS yi değişmem gerektiğini mi söylüyorsunuz? Üsdat, benim için elektrik kesildiğinde bekleme süresi önemli değil, elektrik gittiğinde 5-6 dk. dursa yeter. UPS den beklentim elektrik gittiğinde kapanmaması, bunu çözmenin UPS değişmekten başka bir çözümü yok mu? Elektronik ustası bir dostum var, eğer parça değişimiyle çözülebilirse çok iyi olur. Böyle bir çözüm var mı? Yeni bir UPS almak çok pahallıya patlar.Yardım için teşşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eligible -- 18 Nisan 2007; 19:36:41 >
@eligible 600VA lık cihaz sizin sisteminiz için çok yetersiz . parça değişimiyle çözülecek bir olay değil ( değiştirmeniz gereken parçalar ve emek ile yeni ups alırsınız). hiç uğraşmadan siz direkt daha yüksek güçte bir modele terfi edin.
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Arkadaşlar demin elektrik kesildi ancak ne olduya ondan sonra oldu. UPS bağlı olmasına rağmen PC kapandı ve tekrar açıldı. DVD yazıyordum tamda, bunun yüzünden DVD de gitti. Neden makinem resetlemiş olabilir sizce? UPS kesintisiz güç kaynağı değilmidir? yoksa benimki kesintili güç kaynağımıdır? :P
line interactive upslerde elektrik kesintilerinde devreye girmesi için belli bir süre geçmesi gerekir. bu süre genelde 2-5 milisaniye mertebelerindedir. çok nadir de olsa elektrik kesintisinin şekline , ups çıkışındaki yüke, pc de ki psu nin üzerindeki yük durumlarına bağlı olarak bu süre uzayabilir. sonuç olarak şu söylenebilir "pc niz bu kesinti süresini atlatamayıp kendini resetlemiş". bunları söylerken ups in elektrik hattının topraklı olduğunu farzediyorum. topraksız hatta çalıştırılan upslerin elektrik kesintilerinde pc lere reset attırma olasılıkları biraz daha yüksektir.
her ne kadar isimleri kesintisiz güç kaynağı olsada online model ler hariç diğer model ups lerin %99,9 u kesintilidir. ancak online ups ler kesintisizdir..
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Tunçmatik 800 va overload hatası veriyordu, hemen iade aldılar geriye paramıda anında ödediler. Tunçmatik yetkililerine teşekkür ediyorum. Yerine Powercom img 1500 ap aldım. Bilgisayar modem monitör ve 5.1 creative ses sistemi bağlı. 1600x1200 de ffa lar da açıkken ups yüklenmesi %30 ve %40 arasında çok memnunum şimdi. Fakat yazılımını çok yetersiz gibi gözüktü bana.
Arkadaşlar demin elektrik kesildi ancak ne olduya ondan sonra oldu. UPS bağlı olmasına rağmen PC kapandı ve tekrar açıldı. DVD yazıyordum tamda, bunun yüzünden DVD de gitti. Neden makinem resetlemiş olabilir sizce? UPS kesintisiz güç kaynağı değilmidir? yoksa benimki kesintili güç kaynağımıdır? :P
UPS markası :MGE Nova 1100 avr PSU: 300W FSP
sistemin çok güçlü olsa ups kaldıramadı o gücü kapandı diyecem ama o kadar kuvvetli bi sistemde değil sanırım
Tunçmatik 650 VA aldım dün, üzerinde 1 PC + 15" monitörü yaklaşık 15dk. çalıştırır yazıyordu. Ben de 17" monitor var ve FM 2007 (Football Manager 2007) oynarken bir test yaptım Fişi çektim ve yaklaşık 10dk kadar götürdü. Kılavuzunda yazdığı gibi 8 saat kadar şarj etmiştim. Şimdi sorularıma gelirsek ;
1- 10 dk lık besleme süresi, aşağıdaki sistem için normal mi 8 saatlik şarjdan sonra?
AMD Athlon XP 2000+ 1 GB DDR RAM 128 MB ATI 9600 XT ekran kartı 80 GB HDD DVD-ROM Sürücü CD Yazıcı ADSL USB Modem 56k Fax Modem Samsung 763 MB 17'' Monitör Coolermaster 380 W PSU
2- Şimdi akü tamamen boşaldı ve Pc kapandı, şu an elektrik var. Ben UPS'i pc ye bağlamadan mı şarj etmeliyim, yoksa PC'ye bağlı olsa bile kendini şarj etmeye devam eder mi? Yani bağlantıları yapmadan ayrı bir yerde en yüksek kapasitesine ulaşana kadar beklemeli miyim?
Şimdilik, bu kadar. Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJKKKKK -- 24 Mayıs 2007; 15:27:21 >
Bence çok normal, zaten oyun oynarken PC tam performansta daha fazla enerji harcıyor. UPS sürekli takılı olmalı, o kendini şarj ediyor. Elektrik varken PC takılı da olsa o kendini şarj eder, şarj bitince otomatik keser. Senin hiç bir şeyle uğraşmana gerek yok, PC ni bağla UPS ye gerisini o halleder.
Bence çok normal, zaten oyun oynarken PC tam performansta daha fazla enerji harcıyor. UPS sürekli takılı olmalı, o kendini şarj ediyor. Elektrik varken PC takılı da olsa o kendini şarj eder, şarj bitince otomatik keser. Senin hiç bir şeyle uğraşmana gerek yok, PC ni bağla UPS ye gerisini o halleder.
Yalnız akşamları yatarken ben PC nin fişini çekiyorum. (6 prizli uzatma var) Dolayısıyla UPS'in de fişini çekmiş oluyorum akşamları. Sabah gene tabii ki takıyorum PC'yi kullanırken. Bu bir sorun yaratır mı?