Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.635
Cevap
110
Favori
755.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an kullanıyorum, bir sorun olurmu acaba ?
  • arkadaşlar ups ler hakkında hiç bir bilgim yok.
    bana elektrikler gittiğinde bilgisayarı kapatabilmem için 5-10 dakika dayanabilcek bir ups tavsiye edebilirmisiniz?
    kasa 550 watt monitor 17 inç crt. bir de gece bilgisayar kapalı iken elektrik kesilince ötme gibi bir durum varmış
    o özelliğini kapatabileceğim olursa çok daha güzel olur. bütçem de 150 tl. yardımlarınızı bekliyorum..
  • UPS elektrik kesintisi olmamasına rağmen bazen pc'yi ve ona bağlı olan ses sistemim z5500'ü kapatıyor.Elektrik kesintisi olmadığına eminim çünkü direk prize takılı olan ve saniyelik kesintide bile hememn saati sıfırlanan HD stb aynen olduğu gibi duruyor o anlık pc'min kapandığı sırada.Ayrıca modemde direk pirize takılı o da anlık kesintilerde çok hassatır hemen hat düşer ama öyle birşey olmuyor.

UPS powercom'un eski bir modeli ama içerisindeki akü 7-8 aylık 7 ampelik bir akü.Acaba aküdenmi yoksa aletin kendisimi bozuk.UPS'e sadece bilgisayarım (600W psu var işlemci i7 860 ekran kartı 5850) ve ses sistemim takılı monitör bağlı değil.Çünkü ups'teki amacım elektrik gittiğinde sistemi açık tutması için değil sistem açıkken dengesiz elektrik akımından zarar görmesin diye kullanıyorum.

Sizce akım korumalı prizmi kullansam dah iyi olur yoksa yeni ups'mi.Fakat şimdi 150-200 verecek durumumda yok ups için.

• @fake plastic

Ayırdığınız bütçedeki ups lerde sesi kapatma özelliği yok.

@skynet

Ups e sadece ses sistemini bağlayın birde öyle deneyin.
  • @krm-iks

çok teşekkürler.birşey daha soracaktım acaba ups yerine regulator kullansam olurmu dengesiz voltaj azalması veya artmasının sisteme vereceği zararı önlemek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skynet

@krm-iks

çok teşekkürler.birşey daha soracaktım acaba ups yerine regulator kullansam olurmu dengesiz voltaj azalması veya artmasının sisteme vereceği zararı önlemek için.

Regülatör de olur. Amaç sadece voltaj dengesizliklerinden korumaksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

@fake plastic

peki, bu özellik olmadan tavsiye edebileceğiniz upsler hangileri olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fake plastic

quote:

@fake plastic

peki, bu özellik olmadan tavsiye edebileceğiniz upsler hangileri olabilir..

http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite1000-lite-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=25093

http://www.vatanbilgisayar.com/powercom-imd-1000ap-imd-1000ap-1000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=18983

Tunçmatik veya powercom ikisi de ortalama aynı kalite.

• @ krm-iks
    teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fake plastic -- 30 Mart 2010; 23:23:22 >
  • Cehaletten soruyorum belki ama, bilgisayarı kapadığımızda UPS'i ve prizi kapatırsak(tuşundan , ya da direk fişten çekmek) bu bip sesini engellemezmiyiz zaten? Çalışmadığı sürece olası bi voltaj dalgalanmasından etkilenmemesi lazım zaten böyle kullanıyorsak (prizi kapatmak)

Çalışırken elektrik kesilirse de geliyor mu mesela bu uyarı, açık bırakıyoruz mesela...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atomsk

Cehaletten soruyorum belki ama, bilgisayarı kapadığımızda UPS'i ve prizi kapatırsak(tuşundan , ya da direk fişten çekmek) bu bip sesini engellemezmiyiz zaten? Çalışmadığı sürece olası bi voltaj dalgalanmasından etkilenmemesi lazım zaten böyle kullanıyorsak (prizi kapatmak)

Çalışırken elektrik kesilirse de geliyor mu mesela bu uyarı, açık bırakıyoruz mesela...

Geceleri tuşundan kapatırsanız elektrik kesildiğinde ses çıkarmaz.
  • Arkadaşlar mesajları okurken dikkatimi çekti. Genelde ups tavsiyesi istenirken "500w güç kaynağım var, kaçlık ups alayım?" gibi ifadeler kullanılıyor. Ne kadar güce sahip bir ups'e ihtiyacınız olduğunu belirlerken sadece güç kaynağızın watt değeri bir şey ifade etmez. Zira 1000w'lık bir güç kaynağınız olabilir fakat celeron işlemci kullanıyorsanız elektrik tüketiminiz 1000w değildir, gidip 1000va'lık bir ups almanız anlamsız olur. Güç kaynağı sadece bilgisayarınızın beslenebileceği üst sınırı belirler. Yani güç kaynağınıza göre değil de diğer donanımlarınızın harcadığı elektrik miktarına göre ups seçmelisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Arkadaşlar mesajları okurken dikkatimi çekti. Genelde ups tavsiyesi istenirken "500w güç kaynağım var, kaçlık ups alayım?" gibi ifadeler kullanılıyor. Ne kadar güce sahip bir ups'e ihtiyacınız olduğunu belirlerken sadece güç kaynağızın watt değeri bir şey ifade etmez. Zira 1000w'lık bir güç kaynağınız olabilir fakat celeron işlemci kullanıyorsanız elektrik tüketiminiz 1000w değildir, gidip 1000va'lık bir ups almanız anlamsız olur. Güç kaynağı sadece bilgisayarınızın beslenebileceği üst sınırı belirler. Yani güç kaynağınıza göre değil de diğer donanımlarınızın harcadığı elektrik miktarına göre ups seçmelisiniz

Bilgisayar bileşenlerini değiştirildiğinde harcanan güç değişecektir ve önceki sisteme göre olan ups yetersiz kalacaktır. İleriyi düşünerek 400 watt güç harcayan bilgisayara 600 watt psu alırken ups niye 400 watt olsun ?

• slm arkadaşlar bigg marka 750 va kesintisiz güç kaynağım var.Dün pc açıkken birden gücü kesti ve de açılmadı açmaya çalıştığımda hemen kapanıyor.Sebebi ne olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueways_344

slm arkadaşlar bigg marka 750 va kesintisiz güç kaynağım var.Dün pc açıkken birden gücü kesti ve de açılmadı açmaya çalıştığımda hemen kapanıyor.Sebebi ne olabilir.

Ups i elektriğe bağlı halde ama bilgisayara bağlı değilken çalıştırmayı denermisiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blueways_344

slm arkadaşlar bigg marka 750 va kesintisiz güç kaynağım var.Dün pc açıkken birden gücü kesti ve de açılmadı açmaya çalıştığımda hemen kapanıyor.Sebebi ne olabilir.

Ups i elektriğe bağlı halde ama bilgisayara bağlı değilken çalıştırmayı denermisiniz.

onuda denedim ama olmadı.Hemen kapanıyor.sanki açinden şartel atar gibi ses geliyor.Çıkıştan elektrikte veriyor ama 1-2 saniye sonra hemen kapanıyor.
  • şimdi olay çekilen güöteyse o zaman 620 wattlık bir psuya bağlı bileşenler ondan çok daha az çekiyorsa yaklaşık 400 watt ona göre örneğin 1000 lik tunçmatik yeterli olur mu ? psu corsair marka 620 watt

bağlı bileşenleri de tam yazayım bari e6600@3.0ghz 4 gb ram 4 tane 1 tb 2 si 5400 2 si 7200 lük hard disk hd5850 ekran kartı
    istediğim özellik 5 10 dk biplemeden güç vermesi 100 200 tl arası olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 4 Nisan 2010; 15:12:08 >
  • arkadaşlar benim sorunumuda bi halledek hele bi bakında.
  • Merhabalar benim iyi bir psu ya ihtiyacım var. Değerine göre 200 liraya kadar çıkabilirim.

Sistemim çok kalabalık bileşenlerden oluşuyor ve psu gerçekten yük altında gibi sürekli.

q9550 işlemci 2 adet 2 gb lik ram, asus maximus formula II anakart, hd4870 ekran kartı, wifi, tv kartı, bluetoot, 5 adet fan, 2 tane hdd, bir tane usb den hdd, harici bilgilendirici monitör, 22 inç full hd monitör gibi yüklü bir sistem var, elektirik gittiğinde en azından 10 - 15 dk sorunsuz gidecek bir ups ye ihtiyacım var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: join

Merhabalar benim iyi bir psu ya ihtiyacım var. Değerine göre 200 liraya kadar çıkabilirim.

Sistemim çok kalabalık bileşenlerden oluşuyor ve psu gerçekten yük altında gibi sürekli.

q9550 işlemci 2 adet 2 gb lik ram, asus maximus formula II anakart, hd4870 ekran kartı, wifi, tv kartı, bluetoot, 5 adet fan, 2 tane hdd, bir tane usb den hdd, harici bilgilendirici monitör, 22 inç full hd monitör gibi yüklü bir sistem var, elektirik gittiğinde en azından 10 - 15 dk sorunsuz gidecek bir ups ye ihtiyacım var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem bileşenlerinin maddi değerinin yanında onu koruyacak olan ups e 200 tl.

200 lira bütçe ile saydığınız bileşenleri 15 dakika kesintisiz çalıştırabilecek ups önermek zor.

http://www.vatanbilgisayar.com/enel-h2-01-h2-01-2000va,-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=43694

veya

http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite2000-lite-2000va-line-interactive-ups/productdetails.aspx?I_ID=38244

Yukarıdaki iki üründen birini önerebilirim.

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.