bir çok ups zaten 170 altında voltaj gördü mü(2-5 ms içinde) devreye girip kendileri enerji üretmeye başlarlar. benim yaptığım yazılım için alt limit 165V AC idi. 195 voltun altına düştü mü (10ms boyunca) regülasyon yapıyordu.
online ups ler kendileri sinüs ürettikleri için şebekeden isterse kare dalga veya testere dalga gelsin onu çıkışa aktarmazlar. şebekeyi sadece aküleri standby da tutmak için kullanırlar.
ürettikleri sinüs ün kalitesi aldıkları kalite sertifikalarına(ce, Tuv TSE ....) göre limitlenmiştir.
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
arkadaşlar bildiğimden değil ancak abim linkteki ups den almış canavar gibi görev yapıyor gibime geliyor...alalı 2 seneye yaklaştı 1 kere olsun elektrik kesintisini hissettirmemiş....artı dalgalanmadan dolayıda reset de görmemiş...
ayrıca programı sayesinde değerlerin hepsini takip edebiliyor...ölçü aleti ile çıkışları kontrol ettim programın gösterdiği değerler doğru... demek istediğim o fiyata çok hesaplı gibi geldi....ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTerCeptor -- 30 Temmuz 2006; 22:46:16 >
bir arkdaşım 30 gün kadar önce bir UPS aldı markası BIGG. bizimki powercom isteöiş oradaki satışçı arkadaş bu da powercom üretimi deyip bu markayı vermiş. ben önce arkadaşa kazıklanmışsın dedim ama alet gerçekten canavar çıktı. 1000 va ve powercomdan daha ucuz bence düşünülmesi gereken bir marka. reklamları falan yok ama mal kaliteli.
10 gün önce Tunçmatik 700va digitech aldım vatanbilgisayardan ups 15" ekran ve amd sempron 2600 ve adsl modemi 2.5 dakika zor çalıştırıyordu ayrıca 4 gün sonra o parlak lcd ekranı okunamaz oldu.Türk malı alalım paramız yurtdışına gitmesin dedik hata yapmışık.Hemen geri iade edip yerine APC 800BRI aldım kutusunu açınca geçtiği testlerle ilgili bir liste çıktı imzalı bir liste yani gerçekten kontrol edilip paketlenmiş.Ayrıca adamların bu işe özen gösterdiğini anlıyorsunuz.Hazır şikayet mektubu için zarfı bile koymuşlar :) Geçen test ettim 34 dakkika çalıştırdı hatta ben kapattım beklemekten sıkıldım çünkü ve üzerindeki ayar ups te 5 dk kalana kadar çalıştırdı.O kadar para verilmez diyebilirsiniz ama gerçekten o parayı hak ediyor en azından gözünüz arkada kalmıyor.
APC, MERLIN GERIN, SIEMENS bunlar en baba ups üreticileridir.ups teki vidaları bile kendileri üretirler. fiyatları yüksektir. fakat kalitelidirler.
aküler hakkında bilginiz yoksa çıkış yükü ile dayanma süresi arasında orantı kurmaya kalkmayın . 1 pc yi 10 dakika götüren bir ups 2 pc de 5 dakika götürmesi imkansız dır. akülerin karakteristikleri farklıdır. akülerden çekilen akım düştükce sistemi besleme süresi beklenenden daha fazla olur. tersi doğrudur. evimdeki ups 750 VA lık çin malı bir şey içindeki 7 ah lık aküyü çıkartıp 24 ah akü taktım. dayanma süresi 15 dakikadan 75 dakikaya çıktı. bunu bazı özel şartlar doğrultusunda yaptım. şartlar neler pc tam gaz çalışırken ups için yük göstergesi %50 gösteriyordu. akü şarj akımı 1Amper. daha büyük akü takamazdım çünkü sarj olmazdı.
aküyü değiştirince başka bir işlem gerektimi artan ısınmaya karşı soğutma sistemi fln gibii ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanyilmazaga -- 5 Ağustos 2006; 15:53:38 >
Afferim. İyi etmişsin. Güle güle kullan. En ufak bir voltaj dalgalanmasında dahi devreye girip voltajı alçaltıp yükseltiyor. Elektriğin ani kesilmelerinde de aninde devreye giriyor. Elektik kesildiğinde de ohhhh. Gel gelfim gel. Aşağıdaki sistemin hepsini bağlıyorum ve yine de gemi batmıyor....
@ınterceptor genelde şebeke voltajı 235-240V AC gibi bir voltajın üstüne çıkarsa regüle etmeye başlar. kademeli regülasyon. kademe geçişlerinde çıt çıt diye röle sesi duyabilirsin.
voltaj bu kadar yüksek ise trafo merkeziniz apartmanın yanında olmalı :D
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.