Heri ikinize de verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben bu bilgiler ışığında sulu akü kullanmak yerine 24 ah lik bir kuru tip akü kullanmaya karar verdim.
arkadaşlar iyi güzel ama konu başlığı ups tavsiyesi.benim gibi ups alacakların kafası karışık yani hangi marka hangi model ? herkes kullandığı ups in marka ve modelini yazsa beğendiği, beğenmediği yönlerini yazsa nasıl olur? bizlerde ona göre bir seçim yaparız diye düşünüyorum.
arkadaşlar iyi güzel ama konu başlığı ups tavsiyesi.benim gibi ups alacakların kafası karışık yani hangi marka hangi model ? herkes kullandığı ups in marka ve modelini yazsa beğendiği, beğenmediği yönlerini yazsa nasıl olur? bizlerde ona göre bir seçim yaparız diye düşünüyorum.
arkadaşlar 150 ytl lik bir bütçem var ups için ne önerirsiniz ancak şunu söyleyeceğim ki ups'nin arkasında
yedekleme çıkışları böyle olmayacak ya bu nedir böyle ya koysana kardeşim normal standart evlerdeki prizlerden istediğimizi takalım ne bu ekstra saçma sapan kablolar aldırıyosun bize bu 3 lü çıkış benim yaşama heyecanımı zevkimi elimden alıyor bakıyorum güzel bir apc ups bütçeyi de zorlayalım iyisini alalım diyorum bi bakıyorum arkasına doldurmuşlar bu 3lü çıkıştan o an bitiyorum, 2-3 ms içinde hemen pencereyi kapatıyorum. yoksa Allah sizi inandırsın Apc Back-ups Rs 1000VA 230V 'yi alacaktım yaw. 2 cips az yerdim 1 jellybon ile idare ederdim meyveli soda yerine normal soda içerdim ben maddi manevi her türlü fedakarlığa hazırdım ama bu çıkış hayallerimi yıktı. hadi koydun o çıkıştan 1-2 tane neyse diyelim bantla bişeyle kapatırız görmeyiz sinirimiz bozulmaz ama en azından 1 tane normal çıkış koysada işime yarasa biblo yerine kullanmasam. bunun mantığı nedir abicim ya alperian kardeş sen bi açıklık getir bari wtf is that man??? amaç ne o dandik girişi koymaktaki.
Tunçmatik lite 1000VA alıp gerekirse extra güçlü akülerde eklerim ama tüm çabalarıma rağmen resmi sitesi de dahil olmak üzere hiç bir yerde bu ürünün arkadan görünüşünü bulamadım. eğer standart giriş varsa alacam. 3 lü giriş varsa almayacam.
ups'ye ses sistemini bağlamayacağım. elektrik gittiğinde sesle fantezi yapmaya gerek yok. boşuna akü yemesin. sessiz de hallederiz bi süre
sistemim imzamda yazılı ne öneriyorsunuz. bu arada alperian kardeş seni ailece seviyoruz yazılarını beğenerek okuyoruz. 2006'dan beri fanınım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatalRhymer -- 4 Haziran 2008; 14:55:09 >
Amd Athlon 64 X2 4200+ Manchester 2.2 GHz Asus a8n sli Powercolor Ati Radeon HD 3850 19" Samsung SyncMaster 913v 2x1 gb ddr 400 dual channel 500W silverstone PSU Logitech G5 Gaming mouse 2000 DPI Creative T6600 5+1 AirTies RT-205 TSST Writemaster DVD RW LG SATA DVD RW 20X 250gb Seagate Sata NCQ 16mb önbellek 120gb Seagate Sata NCQ Corsair Flash Voyager 4gb (Ready Boost) Feel Hurricane Kasa
ev kullanıcılarına fazla hitap etmedikleri ve endüstriyel standartlarda ürünler sattıkları için arka prizler genelde resimdeki gibi oluyor. bu tip çıkışlar cihaz üzerinde az yer kapladıkları ve seri üretim açısından sağladığı kolaylıklardan ötürü daha çok tercih ediliyor. ayrıca pc priz soketi(resimdekiler) usa dede aynı tip buradada aynı tip fakat duvar tip prizler usa de farklı burada farklı bu da ürünün ithal edileceği ülkelerin sayısını sınırlayan önemli bir faktör.
imzanızdaki sistemde önemli olan eleman psu 500W silverstone PSU bunun üzerine 22" lcd(50W) + adsl(10W)+ vs.(20W) koyulacağına farzedersek tüm sistemi 1000VA lık bir ups sorun çıkarmadan çalıştırması gerekir. marka model seçimi size kalmış. apc vb.( büyükbaşlar :D ) hariç diğer markaların çoğu benim gözümde aynı değere sahip bu sebeble sorun çıktığında size en iyi şekilde yardım edebileceğine inandığınız yerden almak daha akıl kârı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 4 Haziran 2008; 17:06:22 >
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
Tunçmatik 650VA ile 1000 VA yı teknik özellik bakımından karşılaştırdım tek fark, 650 VA da 1 tane 12V, 7 Ah akü var 1000 VA' da 2 tane 12V, 7 Ah bunun dışında herşeyleri aynı görünüyor. fiyat olarak ise 650 VA 65 YTL 1000 VA 145 YTL yani iki katından daha fazla.
Ben harici 1 tane 12V, 7 Ah alsam 650 VA 'lık ups ye seri bağlasam şarj süresi 8 saat diyor, 16 saatte şarj olurmu ikisi? ve en önemli soru ups' ye dolayısıyla sistemime zarar verirmi?
Amd Athlon 64 X2 4200+ Manchester 2.2 GHz Asus a8n sli Powercolor Ati Radeon HD 3850 19" Samsung SyncMaster 913v 2x1 gb ddr 400 dual channel 500W silverstone PSU Logitech G5 Gaming mouse 2000 DPI Creative T6600 5+1 AirTies RT-205 TSST Writemaster DVD RW LG SATA DVD RW 20X 250gb Seagate Sata NCQ 16mb önbellek 120gb Seagate Sata NCQ Corsair Flash Voyager 4gb (Ready Boost) Feel Hurricane Kasa
Tunçmatik 650VA ile 1000 VA yı teknik özellik bakımından karşılaştırdım tek fark, 650 VA da 1 tane 12V, 7 Ah akü var 1000 VA' da 2 tane 12V, 7 Ah bunun dışında herşeyleri aynı görünüyor. fiyat olarak ise 650 VA 65 YTL 1000 VA 145 YTL yani iki katından daha fazla.
bir de güç farkı var aralarında. 650VA olan yaklaşık 350W-400W yükü destekleyebilir . 1000VA olan 600W-700W yükü destekleyebilir. 650 Va ups ile oyun pclerinde problemler çıkması yüksek. 650Va da akü parallellenerek büyütülebilir. o ups te seri bağlanarak akü büyütme yapılmaz. parallellenirse şarj süresi haliyle iki kat uzayacaktır. 650Va lık upse oyun pc si bağlayıp üzerine aküyüde büyütürseniz risk almış olursunuz. kısaca "ups yanabilir".
-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n- Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın! µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı) özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
e2160-oc li msi p35 paltinum be-quiet 430watt psu 2*1 gb ram 20 lcd modem benq dvdrw cm cac05 kasa 250+160 hd
amacım bu sistemi elektrik kesildiğinde 10-15 dk götürsün yeter..be-550 yi alsam 10 dk götürürmü acaba..çünkü diğeriyle arasında gerçekten çok fark var..şuan kullandığım powercom625 digi anca 5 dk götürüyor çünkü..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 5 Haziran 2008; 10:56:20 >
Büyükbaşlar dışında bana göre hepsi aynı demiştin diğer markalar için. Bu ürün için de aynı şeyi söylermisin? Fiyatı oldukça düşük diğerlerine göre örneğin tunçmatik 1000 VA 145 YTL. Bunun 1500 VA'sı 116 YTL.
şimdiden teşekkür ederim.