Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: UPS Tavsiyesi Gerekiyor :)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Diğer harici bileşenler >> Cevap: UPS Tavsiyesi Gerekiyor :) Sayfa: <<   < önceki  6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
alperian

2 Mayıs 2008; 16:02:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

12 sayfayı okuyamayacak kadar yoğun olan arkadaşlar kısaca özet geçeyim aynı anda kullanacağınız tüm bileşenlerin watt cinsinden güçlerinin toplamının en az 1.7-2 katı VA gücünde bir ups alırsanız ileride sorun yaşama ihtimaliniz az olur. marka ve model olarak forumlarda, bulduğunuz cihazların markası üzerinden arama yapmanız daha iyi olur.

-D-i-g-i-t-a-l-l-i-e-n-
Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın!
µC µP Dsp embedded designer (UPS-KGK Tasarımcısı)
özel mesaj için yazdığım mesajdaki resmine tıklamanız yeterli.(profilim kapalıdır)
murat-i-

3 Mayıs 2008; 7:37:43 

quote:

Orjinalden alıntı: alperian

12 sayfayı okuyamayacak kadar yoğun olan arkadaşlar kısaca özet geçeyim aynı anda kullanacağınız tüm bileşenlerin watt cinsinden güçlerinin toplamının en az 1.7-2 katı VA gücünde bir ups alırsanız ileride sorun yaşama ihtimaliniz az olur. marka ve model olarak forumlarda, bulduğunuz cihazların markası üzerinden arama yapmanız daha iyi olur.

dostum inan bana hepsini okudum. 1200 va tunçmatik alsam işimi görür mü?

"Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır"
_xdream_

7 Mayıs 2008; 0:58:53 

Merhaba arkadaşlar ben apc back-ups es 700 bu modeli aldım ve bununla ilgili aklıma takılan bir kaç şeyi sormak istiyorum sizlere.
1. üzerinde bulunan circuit breaker diye bir düğme var bu ne işe yarar
2. yüklediğim yazılım ile apc yi kontrol edebiliyorum burada sensivity ayarını high, medium ya da low yapmak neyi değiştirir.
3. voltage ayarlarında en az en çok voltaj aralığı var. bunun en makul değeri nedir. örneğin ben en çok 256v en az 180v yaptım. en az olan 196 yapmıştım ama voltajlar düşünce direk akü devreye giriyor ve voltaj düşmesi çok sık olduğu için bir süre sonra nerdeyse hiç pcyi kullanamaz duruma geldim. özellikle bu konu hk. yardım.
4. pc ups bağlı olmasa en az kaç voltta çalışabilir.

şimdiden çok teşekküler...

fatihhguneyy

8 Mayıs 2008; 11:05:12 

1. UPS 'nin max. çıkış gücünden (400W) daha fazla güç çeken bir cihaz bağlarsanız circuit breaker ups nin hasar görmesi engeller ve devreyi keser.
Bağladığınız cihazların fişini çekerek circuit breaker butonuna basmanız gerekiyor. Circuit breaker'i UPS'nizin sigortası gibi düşünebilirsiniz.

2. High (yüksek) sensitivity ayarı ile max. koruma sağlarsınız ve en küçük voltaj bozukluklarında bile akü devreye girer. Medium orta ve low da düşük hassasiyet içindir. Ön tanımlı sensitivity ayarı medium olup, eğer bölgenizde voltaj dalgalanması çok sık oluyor ve medium ayarında iken sık sık akü devreye giriyor ise LOW sensitivity kullanmanızı öneririm.

3. Ön tanımlı voltaj aralığı 266-180 olarak belirtilmiş bu ayarı değiştirmenizi tavsiye etmem.

4. 180 volta kadar çalışır fakat bundan daha düşük voltajda donanımınız hasar görebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: _xdream_

Merhaba arkadaşlar ben apc back-ups es 700 bu modeli aldım ve bununla ilgili aklıma takılan bir kaç şeyi sormak istiyorum sizlere.
1. üzerinde bulunan circuit breaker diye bir düğme var bu ne işe yarar
2. yüklediğim yazılım ile apc yi kontrol edebiliyorum burada sensivity ayarını high, medium ya da low yapmak neyi değiştirir.
3. voltage ayarlarında en az en çok voltaj aralığı var. bunun en makul değeri nedir. örneğin ben en çok 256v en az 180v yaptım. en az olan 196 yapmıştım ama voltajlar düşünce direk akü devreye giriyor ve voltaj düşmesi çok sık olduğu için bir süre sonra nerdeyse hiç pcyi kullanamaz duruma geldim. özellikle bu konu hk. yardım.
4. pc ups bağlı olmasa en az kaç voltta çalışabilir.

şimdiden çok teşekküler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 8 Mayıs 2008; 11:05:24 >

ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 20:39:49 

sonunda apc back-ups 550va'ye kavuştum. bana 68 ytl mâl oldu. eve taşıyana kadar bayağı kas yaptım.

şu anda kutudan çıkardım geceleyin ya da yarın bütün cihazlarımı bağlayacağım. dikkat etmem gereken herhangi bir nokta ve tavsiyeniz var mıdır?

bağlayacaklarım:

ups: laptop, adsl modem, harici dvd-rw, harici hdd.
korumalı priz: cep şarjı, yazıcı, hoparlör, notebook soğutucusu.

deccal?

8 Mayıs 2008; 22:51:42 

bugün tuncmatik LITE 1000 VA aldım. yalnız bilg'a bağlamak için seri port diyor, benim bilgisayarın da laptop'ın da arkasında böyle bir giriş yok, bilgisayardan nasıl kontrol edebilirim? bileniniz var mı..?

ışıkları kapat, müzik ver, insanları eğlendir! hadi eywallah
ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 23:08:10 

quote:

Orjinalden alıntı: deccal?

bugün tuncmatik LITE 1000 VA aldım. yalnız bilg'a bağlamak için seri port diyor, benim bilgisayarın da laptop'ın da arkasında böyle bir giriş yok, bilgisayardan nasıl kontrol edebilirim? bileniniz var mı..?

seri to usb adaptor ile usbden bağlayabilirsin.

deccal?

8 Mayıs 2008; 23:26:18 

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

quote:

Orjinalden alıntı: deccal?

seri to usb adaptor ile usbden bağlayabilirsin.

kutunun içinden 2 ucu seri kablo çıkmıştı, bunla kesin olur mu şimdi

ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 23:41:46 

bende goldmaster receiver var. key güncellemesi için laptopa bağlamam lazım. kablosunun iki ucuda seri. haliyle bu cevirici ile bağlıyorum. olmama ihtimalini düşünemiyorum. şayet istersen şu kabloyu temin et.

deccal?

9 Mayıs 2008; 0:33:53 

hocam peki elektrik kesildiğinde 10 sn'de bir dıııt diye öten sesi nasıl susturabilirim tuncmatik'te bir fikrin var mı???

ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 0:36:56 

program cdsindeki yazılımda ses ile ilgili bir ayar varsa oradan kapatabilirsin. tunçmatik kullanmadığım için tam olarak bilemeyeceğim. bazıları kapatılabiliyor. bazıları kapatılamıyor.

deccal?

9 Mayıs 2008; 0:56:14 

tuncmatik.com daki iletişim bölümünden sesi nasıl kapatırım diye mesaj attım, cevap gelsin ona göre hareket edeyim. henüz bilgisayar ile bağlantı kuramadığımdan programı çalıştırmam mümkün değil. yarın o kablolardan birini bulmalıyım

deccal?

9 Mayıs 2008; 16:52:37 

rs232 kabloyu vatanda sordum 35 YTL dediler... daha ucuzu yok mu yahu :S

atlanta

10 Mayıs 2008; 14:46:30 

Var daha ucuz ürün 18 YTL Kdv Dahil almak isterseniz mail atınız

atlanta
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 20:14:07 

elektronikçilere bak. 4-5 ytl ye bulabilirsin.

atlanta

11 Mayıs 2008; 20:34:03