bu aralar elektrik kesilmeleri arttı, artık sisteme birşey olucak diye korkuyorum. önceden araştırmaya çalışmıştım ama vazgeçtiydim. bu sefer kesin almam gerekiyor çünkü bilgisayarı 24 saat açık bırakıyorum. yeterki elektrik kesildiğinde sistemi kendini kapatacak şekilde ayarlıyabileyim. sistem özellikleri: - core2duo e6750 - gf 8800 gts - 22" lcd monitor - 2 dvd-writer - 500 gb sata2 - 750w psu
marka olarak şu olsun diye bir isteğim yok, yeter ki sistemimi korusun. daha ileride upgrade de yapacağım için ileriye yönelik bir ups alırsam daha iyi olur diyorum. sizin önerileriniz ne olur arkadaşlar?
Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...Sistem bileşenleri :
Q6600 4 çekirdek işlemci Asus P5k anakart 4 x 1 GB 800 Mhz ram 8800 Gts ekran kartı 22' Lcd monitor 250 gb hard disk Dvd writer 650 w kasa psu
sadece oyun ve internet amaçlı kullanılan bu bilgisayarı elektrik dalgalanmalarından ve kesintilerden korumak için önereceğiniz ups nedir ? Marka ve model olarak açıklayıcı bir tavsiye olursa çok memnun olurum...
bu tarz isteklerde sistem bileşenleri ile birlikte vermeniz gereken bir şey daha var, ne kadar açık kalmalı bilgisayarınız? kimisi için 5 dakika bile yeterli gelirken kimisine de 30 dakika gerekli olabilir. bu yüzden ihtiyacınız olan süreyi de yazarsanız daha iyi şekilde yardımcı olunabilir.
ayrıca, oc var mı? yoksa bile yapma durumu nedir? bunları da eklerseniz sizin için daha iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 31 Mart 2008; 1:42:46 >
GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM. GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA. EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA
bu aralar elektrik kesilmeleri arttı, artık sisteme birşey olucak diye korkuyorum. önceden araştırmaya çalışmıştım ama vazgeçtiydim. bu sefer kesin almam gerekiyor çünkü bilgisayarı 24 saat açık bırakıyorum. yeterki elektrik kesildiğinde sistemi kendini kapatacak şekilde ayarlıyabileyim. sistem özellikleri: - core2duo e6750 - gf 8800 gts - 22" lcd monitor - 2 dvd-writer - 500 gb sata2 - 750w psu
marka olarak şu olsun diye bir isteğim yok, yeter ki sistemimi korusun. daha ileride upgrade de yapacağım için ileriye yönelik bir ups alırsam daha iyi olur diyorum. sizin önerileriniz ne olur arkadaşlar?
ben bilgisayarımı 24 saat açık tutuyorum. benim tek istediğim voltaj dalgalanmalarından kurtulmak ve elektrik kesildiğinde, ben bilgisayar başında değilken bunu yazılım aracılığıyla bilgisayarın kapanmasını sağlamak, bilgisayar başında isem de dökümanlarımı kaydedip kapatmak. yani elektrik gittiğinde kullanmayı düşünmüyorum. ayrıca sistemimde oc yok ve ilerisi için de yapmayı düşünmüyorum. sadece birkaç parçayı upgrade edebilirim ( 2 çekirdek -> 4 çekirdek , ekran kartı )
senin için 1,5kva bir ups öneririm. aslında bu çok da denebilir, 1000 bile işini görebilir yerine göre ama amacın idare etmesi değil de iyi olması ise 1,5 dan aşağısına bakma bence. ayrıca kaliteli markalar kullanmanı öneririm, apc gibi... tunçmatik de iyi fakat uzun vadede onlarında bazı modellerinin de aküleri sorunlu olabliyor değiştirmek isteyince.
GENPA DAN TELEFON ALMAK= SİNİR DEN HASTA OLMAK, ÜSTE PARA VERMEK, KAFAYI SIYIRMAKTIR. MÜŞTERİ MEMNUNİYETSİZLİĞİNDE TÜRKİYE DE BUNDAN DAHA İYİ BİR FİRMA OLDUĞUNA İNANMIYORUM. GENPA VE MOTOROLA EL ELE, MÜŞTERİLERİ KANSER ETMEYE. BİRLİKTE DAHA NİCE MÜŞTERİ KAÇIRMALARA. EN SEVİYESİZ 2 FİRMA = GENPA VE MOTOROLA
Fiyat olarak 150-200YTL arasında tavsiye edebileceğiniz başka bir UPS varsa önermenizi rica ederim. Ayrıca aşağıdaki ürünle APC nin yukarıda bahsettiğim modelini mukayese edecek olursanız hangisini tercih edersiniz. (POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS) http://forum.donanimhaber.com/m_16929738/mpage_1/key_//tm.htm#16929738
@fatihhguneyy apc nin her serisine güvenebilirsiniz
öncelikle şunu bilmemiz gerek pc çektiği güç nedir yani sistem özellikleri, psu kaç watt ve monitör lcd mi tüplümü
POWERCOM ve düşük kalite ups ler aynı ucuz psu gibilerdir 1000 VA altında satılırlar ama o gücü veremezler
Apc Back UPS ES 700VA modeli POWERCOM un 1000 VA modelini performans, verim malzeme kalitesi bakımından geçer
Bulunduğum bölgede sık sık elektrikler kesiliyor ve 10dk lık bir kesinti bile bazen işlerimi altüst ediyor, bazen kesinti süresi 1 saati bulabiliyor. Masaüstü bilgisayar kullanmıyorum. Bu UPS yi Dizüstü bilgisayarım, Airties kablosuz ADSL modemim ve telsiz telefon cihazım için kullanmayı düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarım batarya ile 1 saat çalışıyor. Dolayısı ile UPS elektrik kesintisinde sadece modem ve telefonu çalıştıracak ve sair zamanlarda da aşırı akım ve voltaj regülasyonu yapacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 2 Nisan 2008; 1:15:30 >
Bulunduğum bölgede sık sık elektrikler kesiliyor ve 10dk lık bir kesinti bile bazen işlerimi altüst ediyor, bazen kesinti süresi 1 saati bulabiliyor. Masaüstü bilgisayar kullanmıyorum. Bu UPS yi Dizüstü bilgisayarım, Airties kablosuz ADSL modemim ve telsiz telefon cihazım için kullanmayı düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarım batarya ile 1 saat çalışıyor. Dolayısı ile UPS elektrik kesintisinde sadece modem ve telefonu çalıştıracak ve sair zamanlarda da aşırı akım ve voltaj regülasyonu yapacak.
modem ve telefonu bağladığınızda ups enerji tasarruf modu yani (Yeşil mod) Akıllı güç yönetim kontrolü (15-20 watt altı tam değeri bilmiyorum) devreye girebilir.
masa üstü bil olmadığına göre aynısının 550 VA işinizi görür
Arkadaşlar sahip olduğum LCD TV, Playstation 3 ve Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayacağım bir UPS (KGK) arıyorum. Ürünlerimin toplam güç tüketimi 1450 Watt. Bütün bunları düşünerek araştırma yapıyorum. Bu araştırmalarım sırasında Makelsan firması tarafından üretilen Powerpack Plus 2kVA UPS isimli bir ürüne rastladım.
Bu konudan anlayan arkadaşlara sesleniyorum...Bu ürün benim için uygun bir çözümmüdür? Bir başka öneriniz varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 2 Nisan 2008; 20:10:58 >
KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR 1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m - PLAYSTATION®3 40 GB PAL 2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player 3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus 4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500 5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS
Arkadaşlar sahip olduğum LCD TV, Playstation 3 ve Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayacağım bir UPS (KGK) arıyorum. Ürünlerimin toplam güç tüketimi 1450 Watt. Bütün bunları düşünerek araştırma yapıyorum. Bu araştırmalarım sırasında Makelsan firması tarafından üretilen Powerpack Plus 2kVA UPS isimli bir ürüne rastladım.
Bu konudan anlayan arkadaşlara sesleniyorum...Bu ürün benim için uygun bir çözümmüdür? Bir başka öneriniz varmı?
bence 2kv ve üzerine bakın, ayrıca daha kaliteli ürünler tercih etmenizi tavsiye ederim.
bence 2kv ve üzerine bakın, ayrıca daha kaliteli ürünler tercih etmenizi tavsiye ederim.
Hangi marka gibi?
KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR 1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m - PLAYSTATION®3 40 GB PAL 2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player 3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus 4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500 5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS
örneğin apc gibi bilinen ve kalitesinden şüphe edilmeyen markalar olabilir, yalnız bununla birlikte fiyatı da gerçekten ciddi anlamda artacaktır, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.