Şimdi Ara

Dell, 29' ekran boyutu ve 21:9 en/boy oranına sahip ultra geniş ekran modelini satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Dell, 29' ekran boyutu ve 21:9 en/boy oranına sahip ultra geniş ekran modelini satışa sundu

Dünyanın en eski ve büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Dell, 29" ekran boyutuna ve 21:9 en/boy oranına sahip ultra geniş ekran modelini satışa sundu.

Dell tarafından duyurulan ve UltraSharp U2913WM ismine sahip olan model, 29"(73cm) gibi yüksek bir ekran boyutuna sahip. Firmanın 29" boyutunda ve 21:9 en/boy oranına sahip ilk modeli olan LED arka aydınlatmalı ve parlama yapmayan ekran, 300 cd/m2 parlaklığa, 8ms tepki oranına, 60hz 2560x1080 piksel çözünürlüğe, 2.000.000:1 kontrast oranı ve 16.7 milyon renk desteği yanında, sRGB renk uzayının %99 kısmını kapsama gibi teknik özelliklerine sahip. Yatayda ve dikeyde 178° görüş açısı sunabilen U2913WM, VESA duvar montaj aparatları uyumuna ve 11.35kg ağırlığa sahip.

Dell, 29' ekran boyutu ve 21:9 en/boy oranına sahip ultra geniş ekran modelini satışa sundu

Özellikle çoklu pencere, tasarım ve video işleme işleri için geliştirilen U2913WM, üzerinde DisplayPort 1.2, USB 3.0, Mini DisplayPort, ses çıkışı, VGA, DVI ve HDMI gibi oldukça zengin bağlantı seçeneklerine sahip. Yüksekliği ayarlanabilir yapıda hazırlanmış olan ekran, eğme ve döndürme hareketlerine de izin veriyor. Üzerinde dahili olarak kablo yönetim sistemi mevcut olan U2913WM, dokunmatik ekran ayar tuşlarına da sahip.

Sunduğu teknik özellikler ile göz dolduran Dell UltraSharp U2913WM, 1000$ fiyat etiketi ile firmanın resmi sitesi üzerinden satın alınabiliyor.

http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/dell-u2913wm?c=uk&cs=ukdhs1&l=en&s=dhs 

• apple'ın monitoru daha mantıklı değil mi 2560*1440 27" ama gerçi oran farklı olunca farklı işler için daha uygun olabilir bu da

• LG EA93'ün fiyatı aynı olmasına rağmen bu monitorden daha iyi sanırım?

• Profesyonel kullanıcılar için süper olduğunu söyleyebilirim, özellikle 3d modelleme ve programlama/sayfa tasarımı gibi
    işler yapıyorsanız preview yada aynı anda kullandığınız ikincil uygulama için 2. monitöre ihtiyaç duyuyorsunuz.
    Adamlar 2 pencereyi rahat yan yana açabileceğimiz monitör geliştirmiş işte.
  • LG EA93 Türkiye ye geldi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 777_E

LG EA93'ün fiyatı aynı olmasına rağmen bu monitorden daha iyi sanırım?

LGnin monitoru IPS, bu monitor de burda yazilmadigina gore IPS degil, dolaysiyla LG'ninki teorik olarak cok daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 14 Şubat 2013; 16:13:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda bu monitörler yaygınlaşacak ve bir sonraki monitörüm büyük ihtimalle 21:9 olacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: 777_E LG EA93ün fiyatı aynı olmasına rağmen bu monitorden daha iyi sanırım?
    LGnin monitoru IPS, bu monitor de burda yazilmadigina gore IPS degil, dolaysiyla LGninki teorik olarak cok daha iyidir

178° görüş açısı sunabildiğine göre buda IPSdir.

• Tam Flight Simulator oynamalık bir monitör :)

• quote:

Orijinalden alıntı: regaibyigit.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 777_E LG EA93ün fiyatı aynı olmasına rağmen bu monitorden daha iyi sanırım?
    LGnin monitoru IPS, bu monitor de burda yazilmadigina gore IPS degil, dolaysiyla LGninki teorik olarak cok daha iyidir

muhtemelen. lakin açıklamada yazmadığı için şüphede kaldım. belki de bilgi atlanmış olabilir. Kontrol etmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agaydemir

LG EA93 Türkiye ye geldi mi?

Gelmedi. Bu da gelmedi diye biliyorum.
    Sanırım firmalar philips'in 21:9 televizyonu Türkiye'de satmadığı için bu orandaki monitörleri getirmeyebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 777_E

quote:

Orijinalden alıntı: regaibyigit.

quote:

quote:

muhtemelen. lakin açıklamada yazmadığı için şüphede kaldım. belki de bilgi atlanmış olabilir. Kontrol etmekte fayda var.

Panel tipi AH-IPS.

• 21:9 oranı verilen çöznürlükte uymuyor hesaplamalarıma göre buda bir wallpaper kullandıgınızda yanlardan yada üstlerden boşluk oluşabilir şöyleki 2560*1080 demiş oran 21:9 oda 120 ile carpılırsa 2520x1080 elde ediliyor 40 piksellik bir fark var buda tam bir 21:9 oranında değil başka bir örnekle acıklayayım 1920*1080 16:9 oranında ve 120, tam degerleri veriyor 2560x1440 16:9 oranında oda 160, oda tam değerini veriyor bu sıkıntı 16:9 diye tabir edilen 1366x768 lerde de aynı problem vardı
  • kurban olduklarım ne güzel işte bunlar hep rekabet nefis ya mücadele ruhu

• Bu modeli ve Lg'nin LG EA93 'ünü nerede inceleyebiliriz ve alabiliriz arkadaşlar ?
  • slm bende bu üründne almak istiyorum benim kullanım tercihim ps4 ile oyun oyanmak ve hdmı uydu alıcı ile tv seyertmek ve usbden flim izleme içidri mümkünse bunlaraı yapmama izin veriyormu bu ürün ayrıca üstünde optik çıkış varmı yada 5+1 haporlör bağlayabilirmiyim teşşekkürler
  • MErhaba ben bu monitörü çıktığı gün aldım .
    Fiyatı gördüğümde inanamamıştım . 21:9 Tv ler hiç bir zaman için 8-9 bin sınırından aşağı düşmemişlerdi . Ben senelerdir 21:9 tv almak için takip ederdim .
    Genel olarak filimler bilinenin aksine 16:9 değil 21:9 olarak lanse edilir buna CinemaWide denir fakat bu filimlerin orijinali için geçerlidir tv formatları 16:9 dur .
    Fakat you tube da ve bazı netteki filim sitelerinde 21:9 destekleniyor bunu gördüğümde şaşırdım . Mesela şu an yeni çekilen star trek i online 21:9 net üzerinden izliyorum . 21:9 bir monitöre sahip olduğunuzda sizi şaşırtıcak bir çok şey çıkıyor . MEsela youtube da 1080p 720p 480p ...vs gibi secenekler genelde çıkarken hic görmediğim orijinal seçeneği çıkmaya başladı bunu tıkladığımda 21:9 video açıldığını gördüm. Eğer orijinal filim seyredicekseniz 21:9 tam aradığınızdır. ama Tv izliyecekseniz 16:9 gidiceksiniz.
    Ben bu monitörü oyun için aldım . Alienware in curve monitorü en buyuk ruyamdı buda ikinci geliyordu isteklerimin arasında . . ben sanırım 7 sene önce asus 26. inch monitörümü 800 tl almıştım türkiyede çok zor bulmuştum. bunu 1170 Tl ye aldım o yüzden bana çok uygun geldi Fiyatı.
    Yaşım çok ileri olduğundan oyunlardan eski zevki alamıyordum. Bu dertlerime çare oldu .mesela Fps oynarken (first person shoter) başım dönuyordu . Bu monmitorle boyle bir sorun hic yasamadım .
    Neyse kısa keseyim Evde sanki bir arcade makinaya sahip olmak gibi bir şey bu gerçi gelip gören arklarım bu arcaden bile çok üstün dediler .Aldığım günden beri planet side 2 nin başından kalmadım . 21:9 da her şey bambaşka bir boyut kazanıyor
    yazıcak çok şey var aslında . Ama kısa keseyim fiyatının ucuzlayacağı zaman eğer alırsanız şu an oynadığınız 16:9 monitörler size eskiden sahip oldugunuz kare monitör gibi görünecek .

• quote:

Orijinalden alıntı: akirafes

MErhaba ben bu monitörü çıktığı gün aldım .
    Fiyatı gördüğümde inanamamıştım . 21:9 Tv ler hiç bir zaman için 8-9 bin sınırından aşağı düşmemişlerdi . Ben senelerdir 21:9 tv almak için takip ederdim .
    Genel olarak filimler bilinenin aksine 16:9 değil 21:9 olarak lanse edilir buna CinemaWide denir fakat bu filimlerin orijinali için geçerlidir tv formatları 16:9 dur .
    Fakat you tube da ve bazı netteki filim sitelerinde 21:9 destekleniyor bunu gördüğümde şaşırdım . Mesela şu an yeni çekilen star trek i online 21:9 net üzerinden izliyorum . 21:9 bir monitöre sahip olduğunuzda sizi şaşırtıcak bir çok şey çıkıyor . MEsela youtube da 1080p 720p 480p ...vs gibi secenekler genelde çıkarken hic görmediğim orijinal seçeneği çıkmaya başladı bunu tıkladığımda 21:9 video açıldığını gördüm. Eğer orijinal filim seyredicekseniz 21:9 tam aradığınızdır. ama Tv izliyecekseniz 16:9 gidiceksiniz.
    Ben bu monitörü oyun için aldım . Alienware in curve monitorü en buyuk ruyamdı buda ikinci geliyordu isteklerimin arasında . . ben sanırım 7 sene önce asus 26. inch monitörümü 800 tl almıştım türkiyede çok zor bulmuştum. bunu 1170 Tl ye aldım o yüzden bana çok uygun geldi Fiyatı.
    Yaşım çok ileri olduğundan oyunlardan eski zevki alamıyordum. Bu dertlerime çare oldu .mesela Fps oynarken (first person shoter) başım dönuyordu . Bu monmitorle boyle bir sorun hic yasamadım .
    Neyse kısa keseyim Evde sanki bir arcade makinaya sahip olmak gibi bir şey bu gerçi gelip gören arklarım bu arcaden bile çok üstün dediler .Aldığım günden beri planet side 2 nin başından kalmadım . 21:9 da her şey bambaşka bir boyut kazanıyor
    yazıcak çok şey var aslında . Ama kısa keseyim fiyatının ucuzlayacağı zaman eğer alırsanız şu an oynadığınız 16:9 monitörler size eskiden sahip oldugunuz kare monitör gibi görünecek .

Güle güle kullandınız mı?

Hem monitörün resimlerini çekerseniz hem de youtube ekran görüntülerini paylaşırsanız güzel olur bu konu altında.

• kullanmak ne demek başından kalkamıyorum bile herbirinize nasip olsun bu zevk resim çekmeme gerek yok you tube da google bir çok araştırma var
    Donanım haber foruma çok önem verdiğim için bir kaç unsuru sizinle paylaşayım
    auto mode diye bir unsur var monitörde. çalışma mantığı mesela paint de media playerda googleda explorer da adope da her biri için kendi renk ve ayarlarını kullanması parlaklık gibi yani siz film seyrederken movie moduna geçiyor otamatik 3d aplication çalıştığı an oyun moduna geciyor mesela bir browserdan gazete açıyorsunuz hemen farkediyorsunuz fontların nasıl değiştiğini ilk başta garip geldi ama alışınca çok hoşuma gitti ama film modunda biraz daha aydınlık verebilirlerdi . isterseniz bu olayı kapatabiliyorsunuz ama . Ben çok kullanışlı buldum oyun modu tam bir görsel şölen mesela .
    Bir başka özellik ise monitor menusunden 2 ayrı hardware olarak 2 monitör yapmanız yani gerçekten 2 monitör kullanıyorsunuz hardware olarak hatta birini kapatabiliyorsunuz bile . Böyle bir şey daha önce hic görmedim . iki bilgisayarı aynı anda bağlıyarak 2 sini de yanyana kullanabiliyorsunuz . ekran tam ortadan ikiye ayrılıyor sanki iki ayrı monitör .
    Çok ilgin başka bir özelliğide ölü piksel yok etme butonu var eğer ölü piksel çıkıyorsa bunu yok ediyor bende tam ortada birt tane çıktı ve yok etti . (ilginç nasıl ediyor anlamadım sanırım gecici hallediyordur bozulan lamba nasıl tamir olurki) ama dedği gibi şu an 0 ölü piksel yani 1 taneyi tamir etti .
    giriş çıkışlara gelince o kdar çok varki sanırım gelicek için bile yapmışlar yani benim şu an anlamadığım hic görmediğim bir kaçtane farklı giriş dikkatimi çekti .
    Monitör çok ergonomik desem kelimelerle tam ifade edemem böyle bir şey görmedim ömrümde serce parmağınızla monitörü havaya kaldırıyorsunuz indiriyorsunuz . sanki elektirik motoru var gibi geri ve size dogru yatması sağa sola dönmesi hayal edin onunda ötesinde bunları yazmamın bir anlamı yok
    21:9 olayı kopartıyor kapalı iken bile seyretmek ayrı bir zevk dediğim gibi ben 7-9 senedir bu 21:9 tv leri takip ediyordum film izlemek için pc de monitör olarak geliceklerini hayal bile etmemiştim ve fiyatları hep 8 binden aşağı değildi .
    kötü yanı yokmu bu kadar fanatiklik olurmu diyeceksiniz var tabii mesela bazen ekran tam yeşil veya pembe oluyor kapatıp açınca geciyor . bu arada üzerindeki kntrol düğmeleri gerçekten çok şık ve çok futuristik bir tasarım .
    birde aldığımın ilk haftasında tam ortada bir ölü piksel çıktı ama kendi menusunden programla ekranda ışıklara yakarak söndürerek tamir etti hic böyle bir şey görmedim sayısal donanım arma bilgisayardan aldım onlar bile bayıldı . gözleri kaldı .
    Oyun için söylüyorum bir kez bunlan yola çıktınızmı asla geri dönemezsiniz .
    Araba yarışı kullanmadım frp ve fps oynadım planetside2 yi bunda görünce başından kalkamadım . çok avantajlı fps oynıyanlar bilir daha çok oyun sahası görüyorsunuz düşman sizi görmeden siz onu görüyorsunuz bu çok büyük bir avantaj. ama hep diyorum görsel şöleni yanında teknik özellikleri yok şusu busu hepsi boş 21:9 bu daha ne olsun .
    Dell sayfasında ıps panel olduğu yazıyor .
    Bazı sitelerde ıps değil diyor.
    bunların inanın 21:9 yanında hiç bir önemi yok .
    out of this world (bu dünya dışı ) bir ürün kullanıyorsunuz hissine kaplıyorsunuz resmen .
    Bu paraya değermi derseniz . Benim mantığım her zaman monitörün ve ekran kartın iyi olsun dur bilgisayar için gerisinin çok anlamı yok .
    Bu arada bir tane internet sitesi buldum hemde bizim Türk sitelerden 21:9 film dolu hd olarak şaşırdım online ordan devamlı film izliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirafes -- 24 Ağustos 2013; 5:31:49 >

• Bunları ilk aldığımda çekmiştim .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.