Şimdi Ara

Yabancıdan yabancıya Araba satışı ne demek tam olarak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
203.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı araba sitelerinde görüyorum, hatta aşağıda da bi tane örnek link var;

    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2398992


    mesela bu araç nasıl alınabilir. Benim bir tane yabancı uyruklu arkadaşım var diyelim, onun üzerine alınsa, 6 ayda yada senede bir gümrüğe filan mı gidiliyor nasıl oluyor, yada alım satımında ekstra bir vergi mi var ? bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar...



  • Kimler Türkiye'de Taxfree araç satın alabilir, kullanabilir ve şartları nelerdir?

    Çalışma Bakanlığından çalışma izni olan yabancılar veya Türkiye'ye okumak için gelen öğrenciler( Kursiyerler haric )ve Türkiyeye Emekli olarak gelip yerleşen yabancı uyruklu şahıslar,Bir türk takımında oynayan yabancı sporcular,yabancı gazetelerin Türkiye çalışanları , taxfree araç alabilir. Taxfree aracı, ruhsat sahibi ve birinci dereceden akrabaları kullanabilir. Üçüncü şahısların taxfree aracı kullanması kanunen yasaklanmıştır.


    sorumun cevabını azıcık araştırınca buldum... Ama ne güzel olucaktı...

    Detayları ve çok daha fazlası bu sitede.. (http://www.taxfreecar.net/sorucevap.aspx )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu -- 20 Mayıs 2006; 21:48:27 >




  • yabancıdan yabancıya otomobil alım satım ve Gümrükleme kayıt işlemleri ile ilgili olarak bu konuda 20 seneyi aşkın süredir bu işlemleri yapan istanbulda taxfreecar isimli bir gümrük müşavirlik firması var .Adamlar bu işin kitabını yazmış ve bu konudaki en ciddi firma 4-5 tanede daha var ama onlar merdiven altı çalışıyorlar.Bu taxfreecar firmasınınwww.taxfreecar.net isimli bir sitesi var tüm soruların cevapları var..veya mail atarsan ve web sitelerinde aradığın cevap yoksa cevap yazıyorlar..bence bak..bizim firmada bir alman vardı ..çok faydalandı bu firmadan ..çok yol gösterdiler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalleroto

    yabancıdan yabancıya otomobil alım satım ve Gümrükleme kayıt işlemleri ile ilgili olarak bu konuda 20 seneyi aşkın süredir bu işlemleri yapan istanbulda taxfreecar isimli bir gümrük müşavirlik firması var .Adamlar bu işin kitabını yazmış ve bu konudaki en ciddi firma 4-5 tanede daha var ama onlar merdiven altı çalışıyorlar.Bu taxfreecar firmasınınwww.taxfreecar.net isimli bir sitesi var tüm soruların cevapları var..veya mail atarsan ve web sitelerinde aradığın cevap yoksa cevap yazıyorlar..bence bak..bizim firmada bir alman vardı ..çok faydalandı bu firmadan ..çok yol gösterdiler..


    sırf bu konuyu aydınlatmak için foruma üye olup 5 yıl önceki konuyu hortlatıp taxfreecar firmasının da reklamını yaptığınız için teşekkürü borç biliriz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.