Şimdi Ara

Game O - Dünyanın ilk 3 boyutlu faresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunlar gittikçe daha kompleks hale geliyorlar ve kontrol için gereken tuş sayısıda buna paralel olarak artıyor. Özellikle FPS tarzı oyunlar ile birlikte, oyunlarda farelerin önemi büyük oranda artış gösterdi. Bir çok firma oyuncular için özel fareler üretti, hatta kişiye özel ağırlık ayarı için paketlere ek ağırlıklar dahil edildi. Yüksek çözünürlük, daha çok düğme, mavi lazer gibi özellikler derken Sandio Technology adlı firma, olaya yeni bir boyut kazandırarak dünyanın ilk 3 boyutlu faresi "Game O" yu duyurdu.

    Olaya tamamen farklı bir yaklaşım kazandıran Game O, üzerindeki 4 yönlü 3 adet kumanda sayesinde oyuncuların klavye kullanan elindeki yükü azaltarak çok daha hızlı olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu kollar sayesinde ileri, geri, zıplama, eğilme, sağa sola kayma gibi bir çok hareket fare üzerinden yapılabilecek hale geliyor. Ayrıca kamera açısı değiştirme, mod değiştirme gibi aklınıza gelebilecek bir çok 3 boyutlu hareketi de bu yön tuşları sayesinde ayarlayabiliyorsunuz.

    Bunlara ek olarak, Game O bir oyun faresinden beklendiği gibi geniş yüzeyli bir tabana, kaydırma tuşu ve ekstra tuşlarına da sahip. Avagamarka 2000 dpi çözünürlüklü 16 bit lazer sensöre sahip olan Game O, yön tuşları haricinde de oyuncular için fazlasıyla yeterli gözüküyor. Önümüzdeki ay piyasaya sunulması planlanan fare için önerilen satış fiyatı 80$ civarında açıklanmış.


    Sayfanın Linki : http://www.sandiotech.com/








  • Sahip olduğu ek yön tuşları çok kullanışlı gibi gözüküyor fakat kullanım rahatlığı, hassasiyeti ve kalitesi acaba dier üst seviye mouselar ile kapışabilecek düzeyde mi ?
  • Fare piyasaya sunulmadan önce bu konu hakkında yorum yapmamız çok zor fakat bence bu farenin kalitesi yetersiz kalsa bile diğer markaların bu tarz ürünler çıkarması için ön ayak olacak cinsten.
  • mouse kullanımı alışkanlık işi. bu tarz fazla tuşlu mouselara alışmak daha zor. belki de kolaylıktan çok zorluk getirecek.
  • wauvvvv bu ne böyle ilginç bir tasarım
  • bence bu çeşit ek kontroller kullanım kolaylığı yaratacaktır alışma süreci bence sık oyun oynayan biri için kısa sürer ki zaten benim gibi sol el sorunlular için ilaç niteliği bile taşıyabilir

    bi de lityum pille (paket içinde yedekli) hafif bir kablosuz oyun faresi çıksa şöyle bluethoot üzerinden atlama falan yapmayan gecikme süresi düşük tamamdır bu iş

    bundan sonrası dokunmatik yüzeylere gider bence
  • fiyatıda çok uçuk mouse fiyatları dvd-rw fiyatlarını geçti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R4V3N -- 19 Mayıs 2006; 22:39:49 >
  • Bence mouse'lar zaten küçük varlıklar, bu kadar çok düğme falan koymak pek mantıklı gelmiyor.

    Mesela en son çıkan mouselarda scroll'u sağa ve sola itme yeteneği eklediler. Mevcut düğme üstüne ek bir özellik konuldu, erişimi ve kullanımı kolay birşey oldu.

    Fakat bu mouse'ta hem scroll'un önüne hem de baş parmağın oraya, sanırım 4 yönlü birer düğme konmuş. Mouse oynak birşey olduğu için bunları kullanmak oldukça zor olacak. Aynı zamanda hem mouse'u yönlendirip hem de o düğmeleri kullanmak tek bir el için oldukça külfetli ve zor olacak.

    Bekleyip göreceğiz...
  • Aslında mouse lar hiç değişmiyor bu tip tasarımların önü açılması gerekir ülkemizde Patent,lisans ve özlük haklarına sahip çıkılsa bizden sağlam tasarım ve teknolojiler çıkabilir.
  • Aklın yolu birdir derler... Benim yeğen de geçen gün mouse nasıl olmalı diye anlatıyordu hayallerini.
    Hemen hemen bu projeyle aynı.
  • Ürün iyi tasarlanmış fakat kullanılan malzeme kalitesiz gibi geldi bana.
  • güzel ve kullanışlı bir ürüne benziyor ; bence fare kullanımı dahada rahatlayacak , güzel bir gelişme

    fakaaaaaaat ; farkındamısınız herşey oyunlar için tasarlanmaya başladı ; bilgisayar donanım sektöründe oyunlar müthiş bir itici güç bir öncü görevi yapmaya başladı ; matrix geliyor mu acaba ?
  • matrix in gelmesi mi..???!!!
    belkide şuanda jölemsi sıvı dolu o kozaların içindeyiz vede
    oramıza buramıza kablolar çoktan bağlı.
    kim bilir...!!!!


    quote:

    Orjinalden alıntı: serenissimo

    güzel ve kullanışlı bir ürüne benziyor ; bence fare kullanımı dahada rahatlayacak , güzel bir gelişme

    fakaaaaaaat ; farkındamısınız herşey oyunlar için tasarlanmaya başladı ; bilgisayar donanım sektöründe oyunlar müthiş bir itici güç bir öncü görevi yapmaya başladı ; matrix geliyor mu acaba ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fred78

    Ürün iyi tasarlanmış fakat kullanılan malzeme kalitesiz gibi geldi bana.


    resimden nasıl anlayabildin malzeme kalitesini hayret
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ANIL

    hafif bir kablosuz oyun faresi çıksa şöyle bluethoot üzerinden atlama falan yapmayan gecikme süresi düşük tamamdır bu iş

    bundan sonrası dokunmatik yüzeylere gider bence


    logitech G7 dene
  • Oldu olacak kablosuz yapsaydılar bunu...
  • bu ne çirkin bişey böyle yaw
    bedava verseler koymam masama
  • fare üstüne bir eksen eklemek, 1997 deki Microsoft IntelliMouse Trackball +Mouse gibi önemli bir icattan sonra gerçekten hassas seçimler için güzel bir yol olur.

    Ancak standard klavye-fare kombinasyonunda yayılmış olan tuşların gamepad veya fare gibi sıkışık alana gelmesi durumunda kontroller zorlaşıyor genelde.

    Microsoft SideWinder Dual Strike da da bu yaşandı. Hele hele Quake gibi tam refleks oyunlarda klavyenin nalını toplamıştı hatırlarsanız.

    İnşallah bunda kontroller daha yumuşak ve atak olur. O zaman gerçekten tuş makrolarından büyük ölçüde kurtarır. Item select,rotate drop use gibi işlerde elin ğ ve ü tuşlarına gidip gelmesini önler en azından
  • çok ucuzmuş .. arkadaşlarada tavsiye etcem
  • Güzel Bi Görüntüsü var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.