Şimdi Ara

Analiz : Apple, Google'dan arama motoru kullanımı için 1 milyar dolar civarında ödeme alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Kağıt üzerinde pek çok firmayı birbiri ile rakip veya davalık olmuş görürken, arka planda firmaların birbirleri ile derin ekonomik ortaklıkları bulunabiliyor. Apple-Samsung örneğinde olduğu gibi Google-Apple arasında da benzer ilişkiler var.




    Apple son olarak iOS 6 ile daha önce varsayılan olarak gelen YouTube ve Google Maps uygulamalarını kaldırmıştı. Bu hamle iOS'un en büyük rakibi Android olması ve Jobs'un Android ile termo-nükleer bir savaş başlatma iddiasının bir sonucu olarak değerlendirilmişti. Ancak iki firma arasında olmazsa olmaz bazı ortaklıklar da bulunuyor.




    Apple'ın sayısı 500 milyonu geçen iOS cihazlarında Safari tarayıcısının varsayılan arama motoru Google olarak belirlenmiş ve yıllardır bu değişmedi. Bu sayede Google reklam ağına 500 milyon kişi daha eklemiş oluyor ve aldığı gelir artıyor. Google'ın büyük oranda reklamlardan gelir elde ettiğini düşünürsek, hamle oldukça önemli.

     

    Verilere göre de Google, Android cihazlarından kazandığı reklam gelirlerinden daha fazlasını iOS cihazlarından kazanıyor. Zira iOS kullanıcılarının internet etkileşiminin daha fazla olduğu analizler tarafından sürekli dile getiriliyor.




    Google'ın reklamcılık politikaları kazan-kazan yaklaşımını benimsemiş durumda. Hem reklam veren hem yayınlayan hem de ağın sahibi bu işten gelir elde ediyor. Ayrıca tarayıcı yazılımı sahipleri de bu işten kazançlı çıkıyor.




    Google'ın Chrome tarayıcısında varsayılan arama motoru kendisi. Mozilla ile de geçen yıl bir anlaşma yapılmış ve belirli bir ücret karşılığında Google, Firefox'un varsayılan arama motoru olmuştu. Analiz uzmanları Google'ın Safari tarayıcısı için Apple'a da belirli bir bedel ödediğini dile getiriyor. Tahmini rakam ise bir milyar dolar civarında. Çok hareketli bir kullanıcı kitlesine sahip iOS platformu için şüphesiz bu rakamdan daha fazlasını Google gelir olarak elde ediyor. Bunun yanında Apple'ın Mac ürünlerinde de Safari tarayıcısı için varsayılan arama motoru Google durumunda. Sadece iOS değil Mac kullanıcılarından da Google gelir elde ediyor. 




    Chrome, Firefox, Safari tarayıcılarında yer alan Google, bu sayede hem pazar payı olarak hem de reklam geliri olarak yükselişte. Genelde tarayıcı sahipleri arama motoru geliştirme konusuna girmediği için hali hazırdaki gelişmiş motorları kullanmak daha avantajlı oluyor. Sadece Microsoft, Internet Explorer tarayıcısında varsayılan olarak kendi Bing arama motorunu sunuyor. Ancak Bing de arama motoru pazarında büyük bir pay sahibi değil. 

     



  • Verilere göre de Google iOS cihazlarından Android cihazlarından kazandığı reklam gelirlerinden daha fazlasını kazanıyor çünkü iOS kullanıcılarının internet etkileşimi daha fazla.


    Bu nasıl bir cümledir böyle. Sebep sonuç ilişkisine bakar mısınız!

  • Google hiç üzülmesin yakında o paranın büyük bi kısmını vermekten kurtulcak,çünkü ios "dead end".Ayrıca İPhone'dan internete girmek bence çok saçma ,girenlerin çoğuda eminim "nasıl kaş alınır,bugun ne giysem?" gibi aramalar yapıyolardır.

  • Google'ın kazandigi gelirden Apple'a verdigi pay mi 1 milyar dolar yoksa Apple'in cihazlarinda yer almak icin nakden odedigi bedel mi 1 milyar dolar ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Google'ın kazandigi gelirden Apple'a verdigi pay mi 1 milyar dolar yoksa Apple'in cihazlarinda yer almak icin nakden odedigi bedel mi 1 milyar dolar ???


    Google tahmini 1 milyar dolar ödüyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google arama ön yüklü gelmese bile cogunluk kullanıcı google'dan arama yapmak isteyecektir. Bence google'ın para ödemesi biraz gereksiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Google'ın kazandigi gelirden Apple'a verdigi pay mi 1 milyar dolar yoksa Apple'in cihazlarinda yer almak icin nakden odedigi bedel mi 1 milyar dolar ???


    Google tahmini 1 milyar dolar ödüyormuş.

    tamam da onemli olan ne sekilde odedigi ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay simdi anlasildi..Konu basligi tamamen alakasiz..Sanki Google Apple a al su 1 milyar dolari da cihazlarina benim arama motorumu koy der gibi hava yaratiliyor..

    isin asli ve haber su sekilde

    " Apple Google’un kendi cihazları üzerinden elde ettiği trafikten kazandığı gelir üzerinden pay alıyor.

    Analistler bu payın yüzde 5 olduğunu, bunun da 1 milyar dolara denk geldiğine dikkat çekiyor."

    kaynak : cnn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.LegendVerilere göre de Google iOS cihazlarından Android cihazlarından kazandığı reklam gelirlerinden daha fazlasını kazanıyor çünkü iOS kullanıcılarının internet etkileşimi daha fazla.Bu nasıl bir cümledir böyle. Sebep sonuç ilişkisine bakar mısınız!
    Haberi okuduğumda bende tam o noktada kaldım.. sonra yorumlara bakınca bunu gördüm demek ki takılınacak bir noktaymış...Arkadaş sebep soınuç ilişkisinden ziyade bilimsel bir gerçeklikmiş gibi bir sonuca varıyorsanız bunun nedenlerini gerekçesini herşeyi ile buraya yazmalısınız. aksi halde kendi kişisel görüşlerinizi gerçek olgular gibi insalara dayatmış olursunuz.. ios kullanıcılarının internet etkileşimi daha fazla diye bir cümle kurarsanız bunu neye göre söylediğinizi açıklamak drumunda kalırsınız. böyle bir sonuca varmak için ciddi bir araştırma yapmanız gerekirki bu sadece öyle çevrenizdeki insanları gözleyerek varabileceğiniz bir sonuç dahi değildir. Çok saçma arkadaş, bu kadar basit dille yazı yazılamaz.. Kendi fikirleriniz ideolojileriniz hayat görüşünüz size kalsın.. bir takım yargılara varıyorsanız bir yazıda neden sonuç ilişkisini olayın nesnel bağlamıyla birlikte vermeniz gerekir. Kendi içinde bu tür bir denetim yapmayan bütün insanlar için bilinç altından bir takım verileri yerleştiriyorsunuz.. Neymiş aa en fazla internet iosta kullanılıyormuş düşüncesini bu kadar basit insanların zihnine bu kadar sinsice yerleştirmenizin hiçbir etik değeri yoktur.Yazdıklarınız doğru olablir belki ama bunu bu şekilde yayınlamanız doğru değil. Size tavsiyem bir rapor , makale nasıl yazılır, niceliksel veriler kullanılarak sonuca nasıl varılır ve nasıl ifade edilir bunları öğrenin sonra gelin bu kadar yoğun ilgi gören bir sitede yazı yazın... Arkadaş okuma yazma bilen yazar olabiliceğini zannediyor.. bu nasıl bir zihniyettir..




    Bu yüzden Gun'a bir mail attım. Sırf ekrem çukurca yüzünden mail attım adama. Dedim böyle böyle. O da herhangi bir sorun göremedim ben dedi. Ben de peki dedim. Tek tek topluyorum artık ekremin haberlerini. Bakalım gun atacağım bir sonraki mailden sonra ne yapacak

  • Ekrem Çukurca senin editörlüğün bu kadar işte. Rezillikten başka bir şey değil haberlerin. Her yazında belli bir fikri aşılamaya çalışıyorsun tıpkı bu haberde olduğu gibi. Sana laf anlatmaktan dilimde tüy bitti. HABERLERİNE YORUM KATMA.

    Bu kısmı editledin

    Verilere göre de Google iOS cihazlarından Android cihazlarından kazandığı reklam gelirlerinden daha fazlasını kazanıyor çünkü iOS kullanıcılarının internet etkileşimi daha fazla.

    Ve yerine

    Verilere göre de Google, Android cihazlarından kazandığı reklam gelirlerinden daha fazlasını iOS cihazlarından kazanıyor. Zira iOS kullanıcılarının internet etkileşiminin daha fazla olduğu analizler tarafından sürekli dile getiriliyor.


    Bunu yazdın. Şu yaptığına diyecek laf bulamıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Olay simdi anlasildi..Konu basligi tamamen alakasiz..Sanki Google Apple a al su 1 milyar dolari da cihazlarina benim arama motorumu koy der gibi hava yaratiliyor.. isin asli ve haber su sekilde Apple Google’un kendi cihazları üzerinden elde ettiği trafikten kazandığı gelir üzerinden pay alıyor. Analistler bu payın yüzde 5 olduğunu, bunun da 1 milyar dolara denk geldiğine dikkat çekiyor. kaynak : cnn


    CNN uydurmuş.

    Tam olarak anladığın şekilde olay. Google Apple'a sırf tarayıcılarında varsayılan arama motoru Google olsun diye 1 milyar dolar ödüyor. Reklama tıklandıkça apple para kazanmıyor yani.

  • google varsayılan olmasa hatta varsayılan olarak bing falan olsa bile millet bing'den google'a girer, öyle arama yapar. google'ın arama motoru konusundaki başarısı rakiplerinden fersah fersah ileride.

  • Ben haberde abartilcak kadar negatif bir durum gormedim.

    10 android cihaz kullanicisinin ortalama 3 unun internet pakedi yok , cunku internet pakedine vercek parasi yok. Asin isli bu ucreti luks olarak gormeleri.

    Bu insanlara asla elestiride bulunmam , luks ve gereklilik kavrami kisinin geliri ve ihtiyaclari oraninda degisir.

    350 tl ye 12 taksit alinan bir android cihaz var.

    2100 tl ye dusunulmeden alinan iphone var. Istisnalar ulkemizde yuksek olabilir ama bu genel durumu degistirmez.

    Amerikada bircok android kullanici gordum internet paketleri yok , niye almiyorsun bu cihaz internetsiz ne ise yarar diye soruyorum. Internet paket fiyatlari cok yuksek diye cevap aliyorum. Ama iphone kullanicisi olupta internet pakedi olmayan gormedim.

    bir de internet paketleri amerikada , buraya oranla daha tuzlu.

    Kisacasi kaynak verilmemis de olsa bu dogrudur. Her ekrem haberine bodoslama elestiri yapcaginiz yere azcik arastirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers

    Ben haberde abartilcak kadar negatif bir durum gormedim.

    10 android cihaz kullanicisinin ortalama 3 unun internet pakedi yok , cunku internet pakedine vercek parasi yok. Asin isli bu ucreti luks olarak gormeleri.

    Bu insanlara asla elestiride bulunmam , luks ve gereklilik kavrami kisinin geliri ve ihtiyaclari oraninda degisir.

    350 tl ye 12 taksit alinan bir android cihaz var.

    2100 tl ye dusunulmeden alinan iphone var. Istisnalar ulkemizde yuksek olabilir ama bu genel durumu degistirmez.

    Amerikada bircok android kullanici gordum internet paketleri yok , niye almiyorsun bu cihaz internetsiz ne ise yarar diye soruyorum. Internet paket fiyatlari cok yuksek diye cevap aliyorum. Ama iphone kullanicisi olupta internet pakedi olmayan gormedim.

    bir de internet paketleri amerikada , buraya oranla daha tuzlu.

    Kisacasi kaynak verilmemis de olsa bu dogrudur. Her ekrem haberine bodoslama elestiri yapcaginiz yere azcik arastirin.

    Az araştırın diyorsun yazdıklarının yarısı ben görmedim den ibaret. Ekrem'in böyle yaptığı ne ilk ne de son haber
  • Vah yazık.
  • Zenginin malı, fakirin çenesi...
    Gerisi Laf-ı güzaf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynal -- 11 Şubat 2013; 19:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Az araştırın diyorsun yazdıklarının yarısı ben görmedim den ibaret. Ekrem'in böyle yaptığı ne ilk ne de son haber

    Şaşılacak bir durum mu ? Hayır , al birini vur ötekine .Biri başka sitelerden aldığı haberi kaynak göstermeden yayınlar sonra kendi vereceği haberedeki power point grafikelrine öküz kadar donanımhaber yazısı ekler ,editöürü bilmediği konuda kafadan sallar ikaz edincede özür dileyeceğine üste çıkmaya çalışır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azmo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Az araştırın diyorsun yazdıklarının yarısı ben görmedim den ibaret. Ekrem'in böyle yaptığı ne ilk ne de son haber

    Şaşılacak bir durum mu ? Hayır , al birini vur ötekine .Biri başka sitelerden aldığı haberi kaynak göstermeden yayınlar sonra kendi vereceği haberedeki power point grafikelrine öküz kadar donanımhaber yazısı ekler ,editöürü bilmediği konuda kafadan sallar ikaz edincede özür dileyeceğine üste çıkmaya çalışır .



    Malesef size katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Olay simdi anlasildi..Konu basligi tamamen alakasiz..Sanki Google Apple a al su 1 milyar dolari da cihazlarina benim arama motorumu koy der gibi hava yaratiliyor.. isin asli ve haber su sekilde Apple Google’un kendi cihazları üzerinden elde ettiği trafikten kazandığı gelir üzerinden pay alıyor. Analistler bu payın yüzde 5 olduğunu, bunun da 1 milyar dolara denk geldiğine dikkat çekiyor. kaynak : cnn


    Senin bu hesapla pardon CNN in hesabıyla Google sadece Apple dan 20 milyar dolar mı kazanmış oluyor, oysa ki Google 2012 geliri 50 milyar dolar filanmış. Tamam Android fanısın onu çok net herkes anladı filan ama lütfen biraz düşünelim, ayrıca anlaşmalar varsayılan arama motoru yapılması karşılığında ödenen ücret ve ücretide Google değil Apple belirlemektedir ki Google belirlese de ne fark eder Apple kazanmış mı kazanmış Google ında işine geliyor mu geliyor olay bitmiştir. Apple para kazanmaya devam ettikçe adamlar rahatsız oluyor sanki ceplerindeki parayı zorla alıyor :) Google bir gelir tablosu, bilançosu filan olsaydı incelerdik gerçe bize ne oluyorsa kazanan kazansın sanki kardan bize birşey düşüyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 12 Şubat 2013; 0:43:04 >
  • Allah gözünü doyursun Apple.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.