Şimdi Ara

Kült Filmler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genel olarak ilk başta çok beğenilmeyen, gişede fazla hasılat yapmayan ama zamanla belli bir grup tarafından beğenilen, kulaktan kulağa dolaşarak kendine özgü bir hayran kitlesi oluşturan filmlere kült filmler denir. Bir film kült seviyesine zamanla erişir ve ona bu sıfatı izleyiciler verir. Hadi kült bir film çekelim diye başlanmaz, ortaya çıkan eser çok absürb, saçma olabilir ama bir kısım seyirci bir nedenle filmi çok sever

Başyapıtlarla kült filmler karıştırılmamalıdır, bir The Dark Knight, Esaretin Bedeli kült film değil birer başyapıttır, diğer taraftana Yıldız savaşları serisi, Dövüş kulübü, Ucuz Roman kült film statüsünde değerlendirilebilirler.

Alıntı

Kendi yaptığım listem;

İzlemeyen varsa 4-5-6 olarak başlasın, bana göre 1-2-3 kült değildir.

Güzel bir arşiv olduğunu düşünüyorum, elbette unuttuklarım ya da kült film olarak adlandırmadıklarım vardır. Sizin de ''kült'' olarak adlandırdıklarınızı listeye ekleyebilirim.

• Matrix ilk ciktiginda begenilmedi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavetera

Matrix ilk ciktiginda begenilmedi mi?

İlla ilk çıktığında beğenilmemesi lazım değil mesela bir insan Matrix'i izlediğin de çok saçma diyebilir hatta çoğu filmi anlamaz bile. Tabii ki sana göre kült olmayabilir kişiden kişiye değişir bence kült filmler.

• EVİLS DEAD LİSTEMDE KÜLT FİLM OLARAK 1 SIRADA YER ALIYOR ZAMANINDA EN ÇOK İZLEDİĞİM FİLMDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 12 Şubat 2013; 20:10:01 >
  • Ben bu kült kavramına yabancıyım.Klasikleşmiş filmler mi kült film oluyor yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

Ben bu kült kavramına yabancıyım.Klasikleşmiş filmler mi kült film oluyor yani?

GÜZEL OLMASINA RAHMEN BİR ÇOK FİLME HAKSIZLIK YAPILDI BENCE SON YILLARDA
  • %80'nini izlemişim bi kaç taneyi de senin sayende indirip izleyeyim dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Unutulmaz Filmler
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Nobody
  • Klasikleşmiş, belli bir kesim tarafından tutulan filme kült denir. Sadece bir filmin tamamına kült diye bakmamak da gerekir, mesela filmdeki bir sahne için de kült kavramı kullanılabilir. scarface final sahnesi, taxi driverda de niro'nun ayna karşısındaki sahnesi, titanicdeki malum güvertede geçen sahne gibi gibi. Kült kelimesinin anlamı, sinema için kullanılan kavramı hiç karşılamıyor öyle bir şeyde var aslında, böyle garip bir durum.
  • Beyler bana 5-6 film söyleyebilir misiniz izlemeden ölme diyeceğiniz.Star Wars ve Yüzüklerin Efendisini izlemedim hiç
  • Şöyle bir site var,

http://www.best-cultmovies.com/
  • KILL BILL serisi var bide onu unutmuşsun
  • godfather scarface? braveheart? star wars? bunlar kült film değildir... kült film dediğin big lebowski dir. office space'dir. evil dead'dir. donnie darko'dur. ne bileyim bir Clerks'tir mesela. Groundhog day'dir. Bad taste'dir. Braindead'dir. ... Fright Night'tır.... Blade Runner'dir. They Live'dir. A clockwerk orange'dir. night of living dead de olabilir. The Thing'i de unutmamak lazım tabiki.. Bazı diğer john carptenter filmleri de var ama şuan aklıma gelmiyo adları

Kült film dediğin bikere uzun uzadıya 2.5 saatlik film olmaz yahu.. Kült film dediğin herzaman izleyebileceğin filmlerdir. godfatheri hergün izleyebilirmisin mesela. mesela canım sıkıldı bi braveheart aç mı diyeceksin filmin çok iyi olması aynı şekilde gişede hasılat yapamaması, tanınmış olmaması onu kült film yapmaz. onu kült film yapan şey senin benim yazdıklarımda olmaz. Kült film kendini belli eder zaten. İçeriği bombadır. Filmin her diyaloğu akılda kalıcıdır. İlgi çekicidir. Ve en önemlisi Cafcaflı değildir. Reklam içermez. Reklamsız gönülleri fetetmiş bir filmdir. Ergenlerin manitayla sinemada izlediği filmler değillerdir. Mesela bir arkadaş Kill Bill için kült demiş. bence yanılıyor. Kill Bill kült film değildir. Kült film olması için çoğu şeye sahip ama malesef. çünkü kült filmin devamı beklenmez. kült film kenarda köşede unutulmuş filmdir.

bu arada acaip bi liste oldu eğer kült film izlemek isteyen veya seven varsa söylediğim filmleri izlesin. pişman olmayacaklardır

• the jackal (bruce willis, rechard gere) da bir kült film sayılır galiba. ilk çıktığında sinemada gitmiştik bu filme. sırf iki tane sağlam aktör oynuyor diye bir de aktör nedir bilmeyen arkadaşımın filmin afişini beğenmesiyle gittik bu filme. iyi ki de gitmişiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halo92

the jackal (bruce willis, rechard gere) da bir kült film sayılır galiba. ilk çıktığında sinemada gitmiştik bu filme. sırf iki tane sağlam aktör oynuyor diye bir de aktör nedir bilmeyen arkadaşımın filmin afişini beğenmesiyle gittik bu filme. iyi ki de gitmişiz.

bence sayılmaz Kült olanı ----->The day of the jackal 1973 yapımı filmi izle orjinali o dur..yada Frederick Forsyth-Çakal kitabını al oku elinden bırakamazsın

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 15 Mart 2013; 23:54:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valekov

Kült Film Nedir ?

Genel olarak ilk başta çok beğenilmeyen, gişede fazla hasılat yapmayan ama zamanla belli bir grup tarafından beğenilen, kulaktan kulağa dolaşarak kendine özgü bir hayran kitlesi oluşturan filmlere kült filmler denir. Bir film kült seviyesine zamanla erişir ve ona bu sıfatı izleyiciler verir. Hadi kült bir film çekelim diye başlanmaz, ortaya çıkan eser çok absürb, saçma olabilir ama bir kısım seyirci bir nedenle filmi çok sever

Başyapıtlarla kült filmler karıştırılmamalıdır, bir The Dark Knight, Esaretin Bedeli kült film değil birer başyapıttır, diğer taraftana Yıldız savaşları serisi, Dövüş kulübü, Ucuz Roman kült film statüsünde değerlendirilebilirler.

Alıntı

Dostum KÜLT FİLM[/b tabiri için Genel olarak ilk başta çok beğenilmeyen, gişede fazla hasılat yapmayan ama zamanla belli bir grup tarafından beğenilen, kulaktan kulağa dolaşarak kendine özgü bir hayran kitlesi oluşturan filmlere kült filmler denir. demişsin. Saygı duyarım fakat KÜLT kelimesi zaten başlı başına "Belli bir dönemde aşırı ilgi gören film vb." anlamına geliyor dilimizde. Hali hazırda bu tanımdan yola çıkarak;

Kült Film = Belirli bir zamanda çok sevilerek bir nevi klasikleşmiş film anlamına gelir. Yani ister sözlük anlamına ister terim anlamına bakalım, bir filmin kült olabilmesi ancak içinde bulunduğumuz zamandan önce (ilk başlarda) çok sevilmiş & beğenilmiş olması ile mümkün olur. Bu yazımı bir tenkit değil bilgilendirme amaçlı yazdığımı belirtmek isterim. Güzel bir paylaşım olmuş bende bu mesajımdan önce benim için kült film diye tabir edilebilecek iki film paylaştım. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 16 Mart 2013; 0:10:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.