Şimdi Ara

Bing, arama motoru pazarında Yandex'in gerisine düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Ülkemizde de resmi olarak faaliyetlerini sürdüren ve önemli yatırımlar yapan Rusya'nın lider arama motoru Yandex, yatırımların meyvelerini topluyor.



    ComScore raporlarına göre, Kasım ve Aralık ayındaki atağı ile Yandex pazarda dördüncü sıraya yükseldi. Arama sayılarına göre Google 114 milyar arama ile ilk sırada yer alırken, yüzde 65.2 pazar payına sahip. Çinli Baidu ise 14.5 milyar aramaya ev sahipliği yaptı ve payı yüzde 8.2. Yahoo 8.6 milyar arama ile yüzde 4.9 paya sahip iken Yandex, 4.8 milyar arama ile yüzde 2.8 paya erişti. Bing ise 4.4 milyar arama sayısında kaldı.



    Yandex'in kendi bölgesinde çok aktif olması yükselişteki en önemli etken. Bu bölgede satılan Nokia Windows Phone cihazlarında varsayılan arama motoru Yandex. Microsoft'un arama motoru Bing olmasına rağmen, Yandex ve Nokia bu bölgede işbirliği yapıyor.



    Raporda bölge arama motorlarının yükselişine dikkat çekiliyor. Henüz Google'ı tehdit eder bir konumda olmasalar da Yandex ve Baidu bu konuda önemli bir örnek.










  • Çok normal google'dan sonra en iyi hizmet veren firma yandexdi. Haritalar vs. bir sürü güzel hizmeti var.
    Hakediyor...
  • Dikkatimi çeken bir durum da bazı programları yüklerken Yandex tarayıcısını yüklemek istiyor, dikkat etmeyenlerin bilgisayarında Yandex tarayıcı kuruluyor ve doğal olarak varsayılan tarayıcı da Yandex. Kişi bu tarayıcıyı kullandığında doğal olarak kullanım yüzdesi de artıyor. Google da aynı taktiği izliyor.

  • valla ikiside hiçbir işe yaramıyor googlenin canını yiyim adamlar yapmış
    yandex yine iyi bing berbat

  • Başlıkta Bing ten sonra bir virgül konsaydı , daha iyi okunur olurdu.

  • Gene iyi yerdeymiş yandex kısa sürede çok iyi ilerledi.
  • yandex programlarla zaten yerleşmiştir çoğu bilgisayara :)

    trojanlıkla bu işler yürümez bir arama motoru olarak bingden çok daha kötüsün bu tablo seni kurtarmaz.

    zaten google varken diğer arama motorları sadece alternatif olabilir.

    kim ne derse desin bu konuda en iyisi google arkadaş aksini idda eden kendini kandırır...

  • Yiğidi öldür hakkını yeme. Google bazan o kadar sinir bozucu oluyorki özellikle son zamanlarda örneğin elma resmi arattığımda beni direk para ile satılan sitelere yönlendiriyor engellesem dahi bu siteleri, çoğu zaman sonuçları işe yaramıyor ve koca bir çöplükte aramaktan boğuluyorum. Ama yandex daha farklı. Açıkça varez (varez olması şart değil normal sonuçlarıda çok başarılı) bir paylaşım arıyorsam/nız yandex bu konuda tartışılmaz lider konumunda Yandex gerçekten kaliteli bir arama motoru umuyorum bir gün google gibi lider konumlarda olur. Ayrıca trojan vs ile suçlayanlarıda kınıyorum işini gayet ciddi yapan nadir firmalardan.

  • browser da da iyiler yandex browser kullanıyorum çok memnunum açıkçası

  • arama motoru diyince aslında bulma motoru demek istiyor herkes.Google buluyor ve iyi buluyor.diğerleri google kadar iyi değiller hala veritabanları bile google kadar geniş değildir.Kullanıcı eğilimlerini çok iyi takip eden arayan insanın niyetini çözen bir kodlamaya sahip. siz müzik yazınca karşısına atıyorum metallica çıkartıyor ve aslında müziği bu adamlar yapıyor demek istiyor çünkü bunu kullanıcı hareketlerinden öğrenmiş.Standart bir arama motoru kelime takibi yapıyor mantık takip etmiyor.Dolayıysla bütün aramam motorlarını google dan ayrı bir kategoride değerlendirmek lazım.
    Kendi aralarında diğer aramam motorları klasik yatırımaları ile ön plana çıkabilirler ,ayrıca elleri armut toplamıyor google ın mantık algoritmasını kopyalayıp onun gibi sonuçlar elde etmeye çalışıyorlar.ama lider çok güçlü ve her geçen gün daha da güçleniyor, pazar payını kemikleştiriyor.

  • Mozillacilarin dikkatine otomatik yukluyor , bir baktim yandex var.
  • Yandex
    Her seyi bulun.

    Acaba bosu bosuna kaybettigimiz yıllarimizida bulabilirmiyiz.

  • bing hayatımda kullanmadım ama yandex'in daha yolu var yandex kullanmaya çalışıyorum ama isteğim yerlere yönlendirmiyor

  • Bing'in elle tutulur ve görülür önemli bir özelliği yok ki bana göre, Yandex ile kıyaslanabilecek bir düzeyde olduğunu da düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    yandex programlarla zaten yerleşmiştir çoğu bilgisayara :)trojanlıkla bu işler yürümez bir arama motoru olarak bingden çok daha kötüsün bu tablo seni kurtarmaz.zaten google varken diğer arama motorları sadece alternatif olabilir.kim ne derse desin bu konuda en iyisi google arkadaş aksini idda eden kendini kandırır...


    Arkadaşa 5 eksi vermişsiniz ama bunu kesinlikle haketmiyor.
    Yandex'i kaldırmaya çalışın bakalım ne kadar kolay kaldırılıyor.

    Yada bir örnek vereyim. Ben bilgisayarcıyım. Format için gelen pc lerde görüyorum adamlar kurtulmak için neler yapmış nafile. Gerisini siz düşünün.
    Bana da yaptığı gibi (yandex'in) birçok kişinin bilgisayarına zorla giriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Çok normal googledan sonra en iyi hizmet veren firma yandexdi. Haritalar vs. bir sürü güzel hizmeti var. Hakediyor...


    +1

    üstüne müzik hizmeti de var, daha geliştirilmesi gerekse de kullanışlı.

  • Ben ısınanamadım bir türlü
  • Google dan başka arama motoru kullanmak bana işkence gibi geliyor
  • Pc ve mobil vs de yandex i kullaniyorum çok memnunum bağimlilik yapti bende ve şunu da söyliyim diyer motorlardan hiç bir eksiği yok.

  • BİNG tarayıcısına dh yazıyorum donanım haberi bulmuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.