Şimdi Ara

Steve Wozniak: Apple, akıllı telefon pazarında rekabetin gerisinde kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Steve Wozniak: Apple, akıllı telefon pazarında rekabetin gerisinde kalıyor


     

    Apple'ın kurucu isimlerinden Steve Wozniak, Businessweek'in En İyi Marka Ödülleri'nde yaptığı konuşmayla yine çarpıcı açıklamalara imza attı.




    Düşüncelerini açıklamaktan çekinmeyen Wozniak, böyle giderse Apple'ın akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini kaybedeceğini belirtti. Satışlar ve karlılık üzerine gelen bir soru üzerine Wozniak, Apple'ın özellik bakımından akıllı telefon pazarında geride kaldığının altını çizdi. Apple'ın kendine sadık hayran kitleleri oluşturma konusunda oldukça başarılı olduğunu da dile getiren Wozniak, bu durum korunmak adına daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etti. Wozniak, konuşmasında Samsung'u da övmekten de geri kalmazken, Güney Koreli şirketin harika bir rakip olduğunu ve mükemmel ürünler çıkardıklarını belirtti.




    Mobil işletim sistemlerine ilişkin ilginç açıklamada da bulunan Wozniak, iPhone kullanmasına rağmen Windows Phone'un farklı bir his uyandırdığını ve Microsoft'un mobil işletim sisteminin görsellik anlamında Android'i geride bıraktığını da belirtti. 

     








  • Steve gibi dehadan sonra yerine tim cook gibi zekası ortalama sayışabilcek bir insan geçerse normaldir böyle düşüller çok gereksiz şeyler yaptı şimdiye kadar cook



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercatroz -- 8 Şubat 2013; 13:38:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıphone rahmetli steve jobs u çok ama çok arayacak..onun mirasının üstüne yattılar ve hiçbir gelişme gösteremediler..o hayatta olsaydı emin olun TV(LED-Plazma) dünyasındada devrim yapardı..
    wozniak çok doğru konuşmuş..

  • iphone nun başına steve gibi devrim yapacak biri gelmesi lazm
  • Tim Cook olduğu sürece Appleden bir cacık olmaz. Çıkardığı ürünleri geçtim, çizgisinden de uzaklaşmaya başladı. 6 ay sonra ipad??? Bunu apple aşığı biri olarak söylüyorum ama TİM COOK=LEŞ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı
  • teknolojik açıdan zaten çoktan geride kaldı apple.bunu kimse inkar edemez.diğer yandan çok iyi pazarlamacı.dolayısı ile mevcut kitlenin teknolojiye bakış açısı olmadığı için pazarlama ne kadar iyiyse o kadar başarı elde edebiliyorlar.bunu sadece ben yada biz değil yurt dışındada çoğunluk farkında.yani apple ile ilgili bi tırnak makası paradosine bakın anlarsınız.tabi bu sadece örneklerden bi tanesi.

    ama gerçek olan bişey varki aradaki farklar belirginleştikce mantık akıl galip gelmeye başlıyor istatiklerde bunu doğruluyor.apple bana göre teknolojinin paraziti mevcut potansiyeli kaynakları tüketmekten başka bir şey yaptığını görmedim henüz.hani kaç senedir teknolojiyi takip ediyorum vah be dediğim 1 tane bile yeniliği olmadı.ilk modelden son modele kadar yanyana dizin ne demek istediğimi duymasanızda anlarsınız...

    bu arada adamın samimiyeti perfect... siri ile ilgili haberinide hatırlıyorum gayet samimi konuşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemApps -- 8 Şubat 2013; 14:02:46 >




  • Android ve windows arasinda ezilip gidicek apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su "YOUM" olayi bir gelsin, zaten diger markalar alip basini gidicek, aklina gelen her tasarim elde edilebilecek.

  • Wozniak seni cok severim ama kendi deyiminle cekingen ve insanlarla konusmayi dahi zor beceren biri olarak alanin olmayan pazarlama konularinda yorum yapmasan iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    teknolojik açıdan zaten çoktan geride kaldı apple.bunu kimse inkar edemez.diğer yandan çok iyi pazarlamacı.dolayısı ile mevcut kitlenin teknolojiye bakış açısı olmadığı için pazarlama ne kadar iyiyse o kadar başarı elde edebiliyorlar.bunu sadece ben yada biz değil yurt dışındada çoğunluk farkında.yani apple ile ilgili bi tırnak makası paradosine bakın anlarsınız.tabi bu sadece örneklerden bi tanesi.

    ama gerçek olan bişey varki aradaki farklar belirginleştikce mantık akıl galip gelmeye başlıyor istatiklerde bunu doğruluyor.apple bana göre teknolojinin paraziti mevcut potansiyeli kaynakları tüketmekten başka bir şey yaptığını görmedim henüz.hani kaç senedir teknolojiyi takip ediyorum vah be dediğim 1 tane bile yeniliği olmadı.ilk modelden son modele kadar yanyana dizin ne demek istediğimi duymasanızda anlarsınız...

    bu arada adamın samimiyeti perfect... siri ile ilgili haberinide hatırlıyorum gayet samimi konuşuyor.

    SystemApps, samimi soruyorum.. Teknolojiyi takip ettiğin dönemde sana VAY BE! dedirten gelişmeleri bir sıralarmısın.. Cidden çok merak ediyorum.




  • Valla ben akıllı telefondan hiç anlamam ama kardeşimin Lg p880'iyle 10dk zaman geçirince iphone ekranının büyümesi gerektiğini düşündüm. Iphone'un yakın zamanda çıkacak 5"lik full hd telefonlarla başedebilmesi zor görünüyor. İş telefon seviseyinde kalsaydı, iphone aynı satış grafiğiyle devam ederdi ama bu pad telefon arası 5"lik cihazların işi telefonluktan çıkaracağı çok açık.

  • bu arada neden herkes "VAY BE" diyebilecegi yenilikleri apple dan bekliyor, öyle bir misyonumu var adamlar iphone ile akıllı telefonu yeniden keşfetti, android denen tel maşa sistem (android telefonumda mevcut) kopyaladı ama siz android süper, apple öldü diyorsunuz, taklitler aslını yaşatır izlemeye devam edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    teknolojik açıdan zaten çoktan geride kaldı apple.bunu kimse inkar edemez.diğer yandan çok iyi pazarlamacı.dolayısı ile mevcut kitlenin teknolojiye bakış açısı olmadığı için pazarlama ne kadar iyiyse o kadar başarı elde edebiliyorlar.bunu sadece ben yada biz değil yurt dışındada çoğunluk farkında.yani apple ile ilgili bi tırnak makası paradosine bakın anlarsınız.tabi bu sadece örneklerden bi tanesi. ama gerçek olan bişey varki aradaki farklar belirginleştikce mantık akıl galip gelmeye başlıyor istatiklerde bunu doğruluyor.apple bana göre teknolojinin paraziti mevcut potansiyeli kaynakları tüketmekten başka bir şey yaptığını görmedim henüz.hani kaç senedir teknolojiyi takip ediyorum vah be dediğim 1 tane bile yeniliği olmadı.ilk modelden son modele kadar yanyana dizin ne demek istediğimi duymasanızda anlarsınız... bu arada adamın samimiyeti perfect... siri ile ilgili haberinide hatırlıyorum gayet samimi konuşuyor.


    Apple dan zerre kadar hoşlanmam ama bu kadar da sıkılmaz ya , Apple çoktan geride kalmış teknolojide ??? Kaç senedir teknolojiyi nerenizle takip ediyorsunuz ben onu anlamadım. Apple zaten donanım üreten bir firma değil ki teknolojide geri kalsın . İşlemci alır özelleştirir, değiştirir daha stabilini yapar vs. Ürünlerine bakacak olursak , ipad e şuan yaklaşabilen bir tablet yok, telefon tartışılabilir zevk meselesi , bilgisayar desen all in one modellerde imac le keza karşılaştırılabilecek bir ürün göremedim şu ana kadar. Diz üstü gene tartışılabilir daha başarılı ürünler çıkaran firmalar var . Apple a çok gereksiz pahalı denebilir, ama teknolojide geri kalmış demek boşboğazlıktan başka bir şey değil.





  • Nasıl Aykut kocaman Fenerbahçe'yi mahvettiyse,Tim Cook'da öyle Apple'ı mahvetti.
  • Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış:) Teknolojide geriymiş ileriymiş
    tartışılır ama Apple hakkında söylediği şu sözlere katılmamak elde değil.

    "Apple'ın kendine sadık hayran kitleleri oluşturma konusunda oldukça başarılı olduğunu da dile getiren Wozniak, bu durum korunmak adına daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etti."
    Hayran kitlesi oluşturmada Apple'ın eline kimse su dökemez.

  • wozniak ı seviyorum

    adam fanboyluk yapmıyor genelde objektif yaklaşıyor olaylara

  • Akıllı telefon pazarına sadece göz atıyor sanırım Wozniak. Kısıtlı içeriğe sahip marketiyle WP mi yoksa 4 çekirdek 1 gb ramle takılan Android mi, Apple'ı geride bırakıyormuş?
  • Tim Cook'un birşeyi mahvettiği yok.

    1- IOS dışındaki firmalar mobilde tutunmak için deli gibi çalışıyor.
    2- Apple oturduğu yerden kurmuş olduğu tekke ile hala en yüksek kar oranına sahip...
    3- Mobil devrimi 2006 yılında gerçekleşmiş. 4 yıl boyunca çılgınca büyümüş. Devrim 4 yıl boyunca sürmüş. Şu an devrim tamamlanmış, ekmeği yeniyor.
    4- 2006 yılının IPhone'u ile Android cephesi daha yeni yeni rekabet edebilmeye başlamış. Yani Android kendi devrimini daha yeni yeni gerçekleştirebiliyor. Bunu Samsung defalarca itiraf etti.
    5- Jobs şu an fazlasıyla ölü...

    Şimdi Wozniak dahi kıtlığında kendince yüksek IQ bir saptama yapmış da demiş ki Apple'ın çok çalışması gerekiyor. Bu sözcük her anne tarafından tüm evlatlara hep söylenir zaten... Apple doğal sınırlarına ulaşmış. Daha da genişlemek istiyorsa düşman topraklarına girmesi lazım ki bu hem fiyatıyla hem de artık oturmuş Android alışkanlığına hitap edememek - kendi kurallarını dayatmak kültürü sebebiyle kolay değil. Artık IPhone alan yeni model çıktığı anda telefonunu hemen yenilemiyor. Mobil meselesi bir fenomen iken bunlar yaşandı da işler eskisi gibi değil. Apple'ın çok çalışmasına gerek yok. YApması gereken tek şey, fiyatları revize edip, kullanıcıya özgürlük alanı bırakmak ve onaylanmış ücretsiz uygulama sayısını arttırmak.

    Jobs'un devriminin üstüne bundan daha başka devrim yapılamaz şu an... E mürekkep teknolojisi veya silikon - cam yüzey gerektirmeyen bir tür hologram görüntü teknolojisi - esnek kağıt gibi katlanan bükülen ekranlar veya artık her ne haltsa donanım ve kullanım açısından şu anda kimse devrim yapamaz. Wozniak'a şunu sorayım Apple'ın daha çok çalışması gerekiyormuş da bunu biraz açabilir misin lütfen...

    Edit: Puntoyu biraz koyulaştırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 8 Şubat 2013; 15:28:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    teknolojik açıdan zaten çoktan geride kaldı apple.bunu kimse inkar edemez.diğer yandan çok iyi pazarlamacı.dolayısı ile mevcut kitlenin teknolojiye bakış açısı olmadığı için pazarlama ne kadar iyiyse o kadar başarı elde edebiliyorlar.bunu sadece ben yada biz değil yurt dışındada çoğunluk farkında.yani apple ile ilgili bi tırnak makası paradosine bakın anlarsınız.tabi bu sadece örneklerden bi tanesi.

    ama gerçek olan bişey varki aradaki farklar belirginleştikce mantık akıl galip gelmeye başlıyor istatiklerde bunu doğruluyor.apple bana göre teknolojinin paraziti mevcut potansiyeli kaynakları tüketmekten başka bir şey yaptığını görmedim henüz.hani kaç senedir teknolojiyi takip ediyorum vah be dediğim 1 tane bile yeniliği olmadı.ilk modelden son modele kadar yanyana dizin ne demek istediğimi duymasanızda anlarsınız...

    bu arada adamın samimiyeti perfect... siri ile ilgili haberinide hatırlıyorum gayet samimi konuşuyor.

    SystemApps, samimi soruyorum.. Teknolojiyi takip ettiğin dönemde sana VAY BE! dedirten gelişmeleri bir sıralarmısın.. Cidden çok merak ediyorum.

    S1 - S2 - S3

    Der geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.