Şimdi Ara

2.El Araç Satış Plaka Değişikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
9.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öğrenmem gereken bir konu var.Araştırdım ama bulamadım.2.el araç satın alacağım ancak araç Antalya'da ve 33(Mersin) plaka.benim ikametgahım Ankara'da Ankara'da yaşıyorum kısa bir süre ise Trabzon'da kalmalıyım.(40 gün civarı).Ankara'ya 1 gün bile uğrayacak vaktim malesef yok.Çok karışık gibi geliyor değil mi:) Şimdi aracı Antalya'dan alırken ikamet ettiğim Ankara'nın 06 plakası çıkmasını istiyorum.Antalya'da,ikametgahım ve yaşadığım yer olan 06 plakayı çıkartıp plakayı bastırabilir ve kullanabilir miyim yoksa satış Antalya'da olacağı için değişiklik istersem 07 mi verecekler 07 vereceklerse almayacağım bu durumda aracın devir aldığımda 33 olan plakasını mı kullanmak zorunda kalacağım :( konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?



  • 0 km araçta kimlik nonun çıktığı adres, 2. elde de ya üstündeki plaka yada yine kimlik nonda kayıtlı olan adresinin ili olan plaka çıkar. başkası istesende olmaz. hatta bizim gibi etimesgutta olup ankara merkez plakası dahi alamazsın!
  • antalya'da işlemleri yaparken 06 plaka verirler mi ankara'ya uğramama gerek yok mu o zaman?antalya'dan 06 plakayı alıp araca takabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kahaan

    antalya'da işlemleri yaparken 06 plaka verirler mi ankara'ya uğramama gerek yok mu o zaman?antalya'dan 06 plakayı alıp araca takabilir miyim?

    benim bildiğim şöyle..önünüzde 2 seçenek vardır...1-noterde plaka değişmeyecek derseniz sadece 80 tl masraf verirsiniiz ve plakanız değişmez 33 plakaya devam edrsiniz..
    2-plaka değişecek derseniz masraf 160 tl civarı olur ve aracın satışını alırsınız..sizin mesele burda başlıyor...mernis sisteminde adresiniz neresi ise plakayı ordaki trafik şubeden çıkarabilirsinz..yani noter satışında yazan adresiniz(noter bu adresi mernisten görecek,ssize sormayacak) ankara etimesgut ise etimesgut trafik tescile (büyükşehirlede merkez trafik tescil olabilir) gidip hem ruhsatınızı alıp hem plakanızı bastırırsınız..eski plaka trafiğe teslim edilmelidir..bunu yapmak için 1 ay süreniz var diye biliyorum..antalayadayken ankara plaka alamazsınız..1 aylık süreyi geçerseniz ruhsat adresinize posta ile geliyor ancak plaka gelmeyeceği için onu sormalısınız...bence siz aracın satışını alın plaka değişimini sonra yaparsınız..bi de şu konu var..satışı alınca hemen aracın trafik sigortası 33 plka üzerinden yaptırmalısın sonra plaka değişince yeni plakanıza sigortadan düzeltme(zeyil) yapılmalı..trafik sigortası olmadan trafik tescile gitmeyin..




  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • arkadaşlar taza taze plaka değişikliği hikayemi anlatayım... aracı aldım ... noterden plaka değişikliği bildiriminde bulunup 189 lira vererekten aracın satışını ve geçici ruhsatı aldık... ertesi gün iem.gov.tr den randevumuda aldım plaka değişikliği için ... nufus kaydım fatihten olduğu için mecbur ordan aldım , randevuyu... neyse randevu günü olan pazartesi erkenden trafik tescilin karşısındaki arzuhalciye gidip 15 liraya ek-1 i doldurttum ... maşallah bütün arzuhalcilerin camında yazıyor ek-1 doldurulur diye arkadaşlar korkmayın çok kolay... ondan sonra aracın zorunlu trafik sigortasını yapmak için arzuhalcinin hemen yanındaki acentelere daldım ... daldım ama groupmadan 650 tl lik fiyat çıktı ...41 plakaya hemde... hemen başka acenteye gitim maphre sigortada kampanya varmış 400 liraya 10 taksit sigortamı yaptım ... gerekli fotokopileri çektirdim plakam da elimde tabi herşey hazır... 20 dakkada herşey tamam biraz oyalanayım dedim çünkü randevum 11-12 arasıydı ... ama tam bi çay içeyim şu çaycıdan demeye kalmadı belgeyi doldurttuğum arzuhalci abi bekleme gir içeri hemen alırlar korkma dedi... bende o cesaret daldım saat 9 55 te...
    hakikaten 2-3 kişi vardı... neyse buldum görevliyi belgeleri verdim ... belgeleri gördükten sonra trafik sigortası ile noter satışının orjinalini bana verdi... sonra ek-1 in içinde olduğu belgeleri zımbalayıp plaka fişimi verdi... zımbaladığı o belgeleri ruhsatı aldıktan sonra nakil vasıtaları vergi dairesine gidip oraya vereceksin dedi... ruhsatını iki gün sonra alacaksın dedi....bende tamam deyip hemen bağcılara yeni plakamı bastırmaya gittim ... tramvaya alayıp doğru bağcılara ordan 5 dakka yürüyüp bağcılar emniyet müdürlüğünün karşısındaki şoförler odasının plaka basım atölyesine gittim ... plaka fişimi verdim 22 tl yide verdikten sonra 20 dakka sonra gel al dediler... gittim nihayet çayımıda içtim... sonra geri dönüp plakamı aldım ve fatihe geri dönüp plakamı araca takarak işin en cafcaflı tarafını hallettim ...
    çarşamba da emniyete gidip ruhsatımı aldım ...ruhsatımı aldığım polis memuru ve oralarda cirit atıp ortamı yavşatan plaka aracılarını allah a havale ediyorum... hele o ruhsatı teslim eden düzmece polis memurunun ruhsatı verdikten sonra hadi güle güle diyip köpek çekmesini hayatta afmetmem... sabahtan akşama kadar orada oturup bir ruhsatı uzatmaya bu kadar kahır çektiren o polis memurunun orada yeri yok ... defolsun gitsin ... neyse aldım ruhsatı hemen karşıdaki acenteye gidip zorunlu trafik sigortasını yeni olan 34 plakaya geçirmeye... yani zeyil yaptırmaya... 100 liradaha üstüne verip o işlemide hallettim... sıra geldi nakil vasıtaları vergi dairesine gidip belgeleri vermeye...cevizlibağ yeşil kunduranın arkasında ... hemen gittim ... ruhsatın fotokopisini istediler hemen çektim ekledim ...aldı bilgisayarda plakayı kontrol edip tamam onaylandı dedi ... herhangibir belge falan vermedi, tamamdır dedi memur ve usul usul çıktım gittim...




  • Noter satışı ile ilgili,
    Plaka değişmeyecek ise ruhsatınızı noter satışı yaptığınız ilçenin trafik tescil bürsoundan,(Bazı durumlarda noterlerin adresleri farklı ilçededir, mesela Kartal 3. Noterinin adresi Maltepe de ise ruhsatınızı Maltepe'den alırsınız)
    Plaka değişecek ise ruhsatınızı Mernis sistemindeki kayıtlı adresinizin trafik tescil bürsoundan alabilirsiniz.
    Zorunlu trafik sigortanızı yaptırmayı unutmayın satıştan sonra.

    Bu arada plaka değişikliği gereken durumlarda ve çekme aldığınız aracı trafiğe çıkarmak istiyorsanız trafik tescil bürosuna bizzat müracaat etmeniz gerekmektedir. Müracaat gereken durumlarda tescil belgeleri adrese postalanmaz.

    Ve en önemlisi, buradaki açıklamaların daha anlaşılır olano satış yaptıktan sonra noterden aldığınız Geçici Tescil Belgesinin en alt kısmında paragraf halinde yazılıdır.

    Sorusu olanlar PM atabilir.
  • Güncel durumu paylaşayım istedim. Bazı ufak değişiklikler olmuş.

    Noter satışı esnasında plaka değişikliği isteniyor mu diye sorulacak. Değişiklik isteniyorsa, 110 küsur olan noter masrafı, 213TL'ye çıkıyor. Noter'den satış sözleşmesi ve geçici tescil belgenizi alıyorsunuz. Sigortacınıza, plaka değişecek deyip eski plakaya sigorta yaptırıyorsunuz ve kopyasını alıyorsunuz. Nüfus cüzdanınızı ve fotokopisini hazırlıyorsunuz. Trafik şubenizin civarında konuşlanmış trafik&emlak müşaviri, kırtasiye falan hepsinin doldurabildiği iki adet EK-1 belgesini 10-15TL karşılığı ediniyorsunuz. Eski plakaları da yanınıza alıp ikametinizin bulunduğu ilçeye gidebilirsiniz. Tabii ki gitmeden önce ilgili ilin emniyet müdürlüğü sayfasından randevunuzu alacaksınız. Sürekli dolu gözüken şubeler için sabah 08:30-09:00 gibi randevunuzu almaya bakın. Bu saatlerden sonra almak zorlaşıyor çünkü...

    Randevu saatinizi gösteren belgeyi de yazdırıp yanınıza almayı unutmayın, istiyorlar çünkü. Bir de, İstanbul emniyeti sayfasından randevu alırken gerekli belgeler arasında TŞOF'den alınma Trafik Tescil Dosyası diye bir kalem var. Bu, bildiğiniz pembe bir dosya ve ben götürdüğümde almadılar. Çünkü sırada bekleyen plakaların hepsinin kendi dosyası mevcuttu zaten. Az önce belirttiğim tüm evrakları memura veriyorsunuz. Burada önemli bir nokta var:

    Eğer özel bir plaka istiyorsanız memura söylüyorsunuz, o da sizi bağış için komiserin odasına yönlendiriyor Burada bir pazarlığa girişiyorsunuz. Odaya girmeden memura, rakamlar ne civarda diye sordum, net bir şey söylemek istemedi. 500-1000TL gibi rakamlar isteniyorsa hiç girmeyeyim, o yüzden soruyorum dedim. En az oradan başlıyor dedi. Bazı arkadaşlardan öğrendiğime göre rakamlar 3-5 bin TL'ye kadar çıkıyormuş. Tabii bu arada her ilçenin verebileceği harfler belli zaten, adamlar kendilerinde olmayan plaka sırasını milyon da verseniz ayarlayamazlar. Plaka harf sırasını Google'a sorun o söylesin. Neyse, bu özel plaka işinden vazgeçip kaderimize razı olalım diyebilirsiniz. Ama burada da benim acemiliğimden dolayı kaçırdığım bir ayarlama yapabilirsiniz. Çünkü ben memurla az önceki muhabbeti yaparken adam sıradaki plakayı çoktan düzenlemişti. Memura mevcut verilen harf serisini sorup, memur da kabul ederse istediğiniz harf veya rakamı bekleyebilirsiniz. Tabii bu aynı gün içinde olmaz ise yeniden randevu almanız gerekebilir. Bu benim fikrim tabii, gerçekleşme ihtimali muhatap olduğunuz memurun ruh haline bağlı olabilir

    Evet nihayetinde ne olacaksa plakanız, ona işlem yapılıyor. Memur size plaka basım fişi vererek yan bankoya sevk ediyor. Oradan da ruhsatınızı alıyorsunuz. Yani yeni ruhsat için tekrar emniyete gelmenize gerek yok. Yapmanız gereken, plaka basım fişi ile birlikte en yakın TŞOF şubesine gidip (İstanbul'da çoğu ilçede mevcut) 15dk içinde plakanızı almak. Plakayı tekrar emniyete götürüp göstermenize falan gerek yok.

    Saat 09:00 da Trafik şubeye girdim, TŞOF şubesi de yürüme mesafesinde olduğundan 10:00'da yeni plakalar elimdeydi. Sigortacınızı arayıp, yeni plakanıza zeyil yaptırmayı unutmayın. Hadi Hayırlı olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalbaz

    Güncel durumu paylaşayım istedim. Bazı ufak değişiklikler olmuş.

    Noter satışı esnasında plaka değişikliği isteniyor mu diye sorulacak. Değişiklik isteniyorsa, 110 küsur olan noter masrafı, 213TL'ye çıkıyor. Noter'den satış sözleşmesi ve geçici tescil belgenizi alıyorsunuz. Sigortacınıza, plaka değişecek deyip eski plakaya sigorta yaptırıyorsunuz ve kopyasını alıyorsunuz. Nüfus cüzdanınızı ve fotokopisini hazırlıyorsunuz. Trafik şubenizin civarında konuşlanmış trafik&emlak müşaviri, kırtasiye falan hepsinin doldurabildiği iki adet EK-1 belgesini 10-15TL karşılığı ediniyorsunuz. Eski plakaları da yanınıza alıp ikametinizin bulunduğu ilçeye gidebilirsiniz. Tabii ki gitmeden önce ilgili ilin emniyet müdürlüğü sayfasından randevunuzu alacaksınız. Sürekli dolu gözüken şubeler için sabah 08:30-09:00 gibi randevunuzu almaya bakın. Bu saatlerden sonra almak zorlaşıyor çünkü...

    Randevu saatinizi gösteren belgeyi de yazdırıp yanınıza almayı unutmayın, istiyorlar çünkü. Bir de, İstanbul emniyeti sayfasından randevu alırken gerekli belgeler arasında TŞOF'den alınma Trafik Tescil Dosyası diye bir kalem var. Bu, bildiğiniz pembe bir dosya ve ben götürdüğümde almadılar. Çünkü sırada bekleyen plakaların hepsinin kendi dosyası mevcuttu zaten. Az önce belirttiğim tüm evrakları memura veriyorsunuz. Burada önemli bir nokta var:

    Eğer özel bir plaka istiyorsanız memura söylüyorsunuz, o da sizi bağış için komiserin odasına yönlendiriyor Burada bir pazarlığa girişiyorsunuz. Odaya girmeden memura, rakamlar ne civarda diye sordum, net bir şey söylemek istemedi. 500-1000TL gibi rakamlar isteniyorsa hiç girmeyeyim, o yüzden soruyorum dedim. En az oradan başlıyor dedi. Bazı arkadaşlardan öğrendiğime göre rakamlar 3-5 bin TL'ye kadar çıkıyormuş. Tabii bu arada her ilçenin verebileceği harfler belli zaten, adamlar kendilerinde olmayan plaka sırasını milyon da verseniz ayarlayamazlar. Plaka harf sırasını Google'a sorun o söylesin. Neyse, bu özel plaka işinden vazgeçip kaderimize razı olalım diyebilirsiniz. Ama burada da benim acemiliğimden dolayı kaçırdığım bir ayarlama yapabilirsiniz. Çünkü ben memurla az önceki muhabbeti yaparken adam sıradaki plakayı çoktan düzenlemişti. Memura mevcut verilen harf serisini sorup, memur da kabul ederse istediğiniz harf veya rakamı bekleyebilirsiniz. Tabii bu aynı gün içinde olmaz ise yeniden randevu almanız gerekebilir. Bu benim fikrim tabii, gerçekleşme ihtimali muhatap olduğunuz memurun ruh haline bağlı olabilir

    Evet nihayetinde ne olacaksa plakanız, ona işlem yapılıyor. Memur size plaka basım fişi vererek yan bankoya sevk ediyor. Oradan da ruhsatınızı alıyorsunuz. Yani yeni ruhsat için tekrar emniyete gelmenize gerek yok. Yapmanız gereken, plaka basım fişi ile birlikte en yakın TŞOF şubesine gidip (İstanbul'da çoğu ilçede mevcut) 15dk içinde plakanızı almak. Plakayı tekrar emniyete götürüp göstermenize falan gerek yok.

    Saat 09:00 da Trafik şubeye girdim, TŞOF şubesi de yürüme mesafesinde olduğundan 10:00'da yeni plakalar elimdeydi. Sigortacınızı arayıp, yeni plakanıza zeyil yaptırmayı unutmayın. Hadi Hayırlı olsun

    Her şey tamam da ek-1 belgesi bulamadım yahu şaka gibi. kağıthane emniyetin oralarda hiçbir bina vs yok ki. ne kadar saçma bir sistem çıldırtırlar adamı..
    randevu sistemi yapmış, ek1 belgesini bul getir gel diyorlar, yahu siteden çıktı neden alamıyoruz.....




  • hayalbaz kullanıcısına yanıt
    hocam niye ek-1 belgesine 10-15t veriyoruz ki? şöförler odasından bedava alıp dolduramaz mıyız?
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Doldurabilirseniz sorun yok ama yardım almadan doldurmanız zor. Buraya ne yazılacak, şurası nasıl olacak uğraşmaktansa para verip doldurtuyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.