Şimdi Ara

Ubuntu cihazları Ekim ayında iki büyük ülke pazarında boy gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ubuntu cihazları Ekim ayında iki büyük ülke pazarında boy gösterecek





    Canonical Vakfı'nın Linux tabanlı en popüler işletim sistemi Ubuntu'dan elde ettikleri tecrübeyi akıllı telefonlara da aktardıkları Ubuntu for Phone projesi kısa süre önce tanıtılmıştı ve gelecek yıla kadar herhangi bir ticari satış beklenmiyordu.




    Vakıf kurucusu mark Shuttleworth tarafından verilen bilgiye göre ilk Ubuntu akıllı telefonları Ekim 2013 itibariyle iki büyük ülke pazarında boy göstermeye başlayacak. 




    Beklenenden biraz daha erken satışa çıkacak modellerin hangi pazarlarda boy göstereceği açıklanmazken, sadece Kuzey Amerika'nın Ubuntu için anahtar bir bölge olduğu açıklaması yapıldı. Operatörler tarafından ilgiyle karşılanan Ubuntu için ilk durak ABD ve Kanada gibi bölge ülkeleri olabilir. Sistemin ilk imaj dosyası ise Galaxy Nexus modeli için ay sonunda yayınlanacak.

     

    Ubuntu ilk etapta uygulama mağazası olmaksızın pek çok temel özelliği bünyesinde barındırırak ve 12 adet Facebook, Twitter dahil temel uygulamalar önyüklü olarak gelecek.




    Ubuntu'nun hedeflerinden bir tanesi de kurumsal müşteriler. Akıllı telefonların bu sektörde giderek daha fazla yer edinmesi beklenirken, Ubuntu cihazlarının büyük ekranlara görüntü aktarımı, klavye ve fare gibi harici birimlerin kablosuz olarak bağlanabilmesi, Windows tabanlı uygulamaların kurum sunucusundan cihaza yansıtılması şeklinde özellikler sunacağı belirtiliyor. 




    Ancak görüşler Ubuntu için kurumsal müşteri pazarında önemli engeller bulunduğu ve bunlardan en büyüğünün benimsenme olduğu konusunda hem fikir.

     

     







  • Merakla bekliyorum. Seçeneklerin olması her zaman için iyidir.

  • Piyasa işletim sistemi çöplüğüne dönecek galiba. Android'i pclere koymaya çalışacaklar, pc işletim sistemlerini telefona koyuyolar. Herkes tekel olmanın peşinde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meakka

    Piyasa işletim sistemi çöplüğüne dönecek galiba. Android'i pclere koymaya çalışacaklar, pc işletim sistemlerini telefona koyuyolar. Herkes tekel olmanın peşinde

    Çok doğru söylediniz. Piyasada tek işletim sistemi olsaydı tekel olmazdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meakka

    Piyasa işletim sistemi çöplüğüne dönecek galiba. Androidi pclere koymaya çalışacaklar, pc işletim sistemlerini telefona koyuyolar. Herkes tekel olmanın peşinde


    Evet, evet. Ubuntu gelecek bir sene sonra cep telefonlarında başka işletim sistemi kalmayacak. Tekel olacak tekel.

  • pardus çıksın

  • androıd kadar donanım harcamayıp pil yemesse bide bu kadar donanıma rahmen karısık kurusuk karmasık olmayıp sistemi kasmassa tadından yinmez

  • rekabet iyidir
  • 2008den beri android donanım ve yazılım olarak sürekli gelişiyor ancak ios'da gördüğümüz stabiliteye ne yazıkki hala ulaşamadı. daha kötüsü artık umutlu değilim 4çekirdekli 2gb ramli xperia z, note2 gibi cihazlar her ne kadar süper olsa bile kusursuz değil arada laglar oluyor.daha kötüsü nexuslarda da durum aynı..

    hal böyleyken android gibi linux tabanlı özgür bir sistemin daha olması herkese fayda sağlayacaktır.rekabet oldukça kalite artacaktır bir gnex kullanıcısı olarak şubat sonunu merakla bekliyorum ;)

  • Arkadaşlar, bildiğim kadarıyla Ubuntu'da sanal makine yok. Yani tüm uygulamalar doğal hızlarında çalışabilecek konumda olacaklar. Android'in kanayan yarası bu, herkes biliyordur. Peki bu yüzeysel bilgi dışında, iki işletim sistemini kağıt üzerinde kıyaslayabilecek bir arkadaş var mı? Eğer iOS'un stabilitesine, akıcılığına yaklaşabilecek bir işletim sistemi olacaksa, bu handikapa sahip olmaması gerekir diye düşünürdüm hep. Şimdi Canonical gibi, kendi sahasında ün yapmış bir kuruluş işin içine bu şekilde girince, ister istemez düşünüyor insan. :)
  • rekabet her zaman icin iyidir ama farkli os'lar cozum de degil, insanlar android'i "bile" begenmiyolar ki ios'a alternatif acik ara farkla en iyisi android

  • pardusa destek kesilmese bizde yapsaydik keske...neden olmasin..

  • Romu çıksın denerim

  • Ubuntu çok iyi olacak, geliştiriciler için de çok büyük artılarının olacağı kesin. Gnome ve KDE seçeneklerinden hangisi ile geleceğini merakla bekliyorum..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.