Şimdi Ara

Dell'de bir dönem sona eriyor; Michael Dell ve Silver Lake, Dell'i satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dell'de bir dönem sona eriyor; Michael Dell ve Silver Lake, Dell'i satın alıyor


    Dünyanın en büyük 3.PC üreticisi olma ünvanını elinde bulunduran Dell'in ortaklık yapısı değişiyor.Michael Dell'in 1988 yılında "Dell Computer Corporation" ismiyle halka arz ettiği Dell, yeniden Michael Dell'in oluyor.


    Dell'den yapılan açıklamada Dell'in kurucusu ve icra kurulu başkanı Michael Dell ile Silver Lake Yatırım Firmasının ortaklığındaki konsorsiyumun Dell'in Nasdaq'da işlem gören hisselerini, 90 günlük ortalama fiyatının üzerine %37 daha koyarak 13,65 dolardan satın alacağı belirtildi. Dell'in halka açık olan hisse sayısı göz önüne alındığında Dell'in Michael Dell ve Silver Lake tarafından satın alınmasının maliyeti yaklaşık 24,4 milyar dolar olacak.


    Şu anda Dell'in %14'lük hissesine sahip olan Michael Dell, bu alım işleminin Dell, Dell çalışanları ve müşterileri için yeni bir başlangıç olacağını belirtirken; özel bir şirket olarak uzun dönem stratejilerine odaklanarak sınıfının en iyi çözümlerini müşterilere sunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.


    Michael Dell ile ortaklık yaparak Dell'in sahibi olacak olan Silver Lake Yatırım Firması'nın üst düzey yöneticisi Egon Durban ise, Michael Dell'in gerçek bir vizyoner ve teknoloji endüstrisinin önde gelen bir ismi olduğunu; Silver Lake'in onun gibi yetenekli isimle çalışmak için sabırsızlandığını ifade etti.


    Satın alma işleminin finanse edilmesinde Michael Dell'in nakit ve öz kaynaklar ile, Silver Lake ve ona bağlı yatırım fonlarının nakit kaynaklarının yanı sıra MSDC Management firmasının nakit yatırım kaynakları, Microsoft'dan 2 milyar dolar borç ile ve BofA Merrill Lynch, Barclays, Credit Suisse ve RBC Capital Markets'in kredileri kullanılacak. Yapılan açıklama satın alma işleminin en geç Dell'in 2014 mali yılı ikinci çeyreğine kadar tamamlanacağı ifade edilirken; yeni dönemde Michael Dell'in icra kurulu başkanı olarak çalışmaya devam edeceği belirtildi.








  • Kaliteyi yavaş yavaş bozmaya başladılar
  • Yerinde servis hizmeti Türkiye için 1 numara.
  • merak edenler için; şirket 1984 de kurulmuş '88 de halka arz gerçekleşmiştir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TalhaYlmaz

    merak edenler için; şirket 1984 de kurulmuş '88 de halka arz gerçekleşmiştir

    Einstein ile bir akrabalığınız olabilir mi sayın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.