Şimdi Ara

AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.084
Cevap
19
Favori
134.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • F.@.T.İ.H hocam merhabalar, ilk olarak AMD Catalyst 14.12 WHQL Omega sürücüyü konunun başında ki ilk link olan buradanhttp://www.guru3d.com/files-get/amd-catalyst-14-12-whql-omega-download,4.html indirdim.

Arkadan AMD Clean Uninstall programını indirdip açtım bekledim silme işlemi bittikten sonra finish dedim ve restart attım, pc açıldıktan sonra c sürücüsünü kontrol ettim AMD ana klasörü dahil hepsini silinmişti, ayrıca normalde kullandığım 1920x1080 çözünürlük driver ı kaldırdığım için görüntü çok düşük bir çözünürlükteydi(yanlış düşünmüyorsam çözünürlüğün düşmesi driver olmadığı için ve bu olay olunca ben "heh sürücü kalkmış" :) diye düşünüyorum bilmem doğrumu.

Bundan sonra direk 14.12 omegayı tıkladım kurulum başladı ve bir süre sonra ilk resimdeki gibi "yükleme kaynak paketi bulunamadı" şeklinde uyarı verdi tamam dedikten sonra kurulum sonlanmadı bekledim belki biter diye ama 10-15 dk beklememe rağmen hiç ilerleme kaydetmedi. Bende kurulumu kapatıp tekrar AMD Clean Uninstall programı ile sürücüyü kaldırıp restart attım tekrar açıldığında ise çözünürlük 1920x1080 deydi, C: Sürücüsüne baktığımda AMD klasörü altında 1-2 boş klasör vardı bunlarıda elle sildim ve belki antivirüs programım da engellemiştir diye onu kapatıp tekrar yüklemeyi denediğimde yine aynı hatayı aldım.

Tekrar AMD Clean Uninstall la kaldırıp restarttan işleminden sonra belki düzgün inmemiştir diye bu seferhttp://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064 bu linkten sürücüyü indirdim.

Virüs programım kapalı bir şekilde yeni indirdiğim sürücüyü kurdum yükleme esnasında yine resimdeki "yükleme kaynak paketi bulunamadı" hatasını verdi ve tamam dedikten sonra indirme sona erdi ve 2. ss deki gibi kırmızı ünlemli şekilde görüntü geldi ve restart atmamı söyledi ama sorunlu kuruldugu için atmadım, Far Cry 4 e girmeyi denedim oyun çalışmayı durduruyordu, sürücüyü tekrar kaldırdım daha sonra uğraşırım deyip eski sürücüm AMD Catalyst 14.9.2 Beta yı kurayım dedim "yükleme kaynak paketi bulunamadı" hatası aldım, chipset sürücüsünü kurayım dedim aynı hatayı aldım internete gireyim dedim ne google chrome nede mozilla açılmadı yüzüme gözüme bulaştı kurma girişimim.

Son olarak tekrar 14.12 Whol omegayı denedim rutin hatadan sonra restart attım pc ye tekrar açılınca far cry 4 ü tekrar denedim sorunsuz şekilde girdi oyunda herhangi bir problemde yoktu ama sanırım ekran sürücüsüde chipset de sorunlu kuruldu yarın format atmayı düşünüyorum ve aklıma gelmişken yukarıda ki mesajlarda bahsedilen KB3004394 kodlu güncelleştirme bende yok program kaldır ve değiştirden yüklü güncelleştirmelere 2 kez baktım bu kodda güncelleştirmede yok sorun sebebi nedir ki acaba AMD Catalyst 14.9.2 Beta yı kurduğum zaman böyle bir sorun yaşamamıştım.
     AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı@F.@.T.İ.H

Edit : Bu gün öğlen format attım ilk olarak ekran sürücüsünü kurdum omega yı direk sorunsuz bir şekilde kuruldu. Far Cry 4 e girdiğimde oyunun başında evden kaçarken gölgelerin hepsi dışarıdaki ağaç gölgelerinden arabanın içinde olan gölge vs. hepsinde eğer biri varsa görünmeyecek kadar karanlıktı arabayla kaçarken gölge sorunu düzeldi fakat genel olarak fps de 45 civarındaydı oynadığım aynı ayarlarda tabi bu gün oyunu tekrar kurduktan sonra 1.6 patch kurdum onunla denedim patch den olma ihtimali varmı bilmiyorum normalde 1.4 patch ile oynuyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YetkinArpat -- 27 Aralık 2014; 23:28:22 >
    MB: Gigabyte 990XA-UD3 l CPU: AMD FX X6 6300 3.5Ghz l GPU: RX 470 4gb l RAM: Corsair 12GB Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 l SSD: Corsair 128GB Force GS Serisi l HDD: SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda - WD 3.5" 1TB Caviar Blue l
    DVD Sürücü: Asus DRW-24B5ST 24X ± Double Layer Sata l PSU: OCZ FATAL1TY 80PLUS 750W 80+ l Kasa: Corsair Carbide 500R MidT ATX Siyah l PSU Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X l Keyboard: Microsoft Wired 600 l Mause: A4 Tech Bloody V5 Multi-Core GUN3 l
    Monitör: AOC 27" E2795Vh l Web Camera: A4 TECH PK635K l Speaker: JWIN 2+1 A-111 Ses Sistemi l Kulaklık: SONY MDRV55R AE Kafa Bantlı l Modem: AIRTIES Air5453 300mbps Kablosuz ADSL2+ 4-Portlu+ 1 USB Portlu

• R9 280x kullanıcıları 14.12 Omegayı test edenler alıntılasın lütfen 14.9 kurulu memnunum kurmalımıyım?

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

F.@.T.İ.H hocam merhabalar, ilk olarak AMD Catalyst 14.12 WHQL Omega sürücüyü konunun başında ki ilk link olan buradanhttp://www.guru3d.com/files-get/amd-catalyst-14-12-whql-omega-download,4.html indirdim.

Arkadan AMD Clean Uninstall programını indirdip açtım bekledim silme işlemi bittikten sonra finish dedim ve restart attım, pc açıldıktan sonra c sürücüsünü kontrol ettim AMD ana klasörü dahil hepsini silinmişti, ayrıca normalde kullandığım 1920x1080 çözünürlük driver ı kaldırdığım için görüntü çok düşük bir çözünürlükteydi(yanlış düşünmüyorsam çözünürlüğün düşmesi driver olmadığı için ve bu olay olunca ben "heh sürücü kalkmış" :) diye düşünüyorum bilmem doğrumu.

Bundan sonra direk 14.12 omegayı tıkladım kurulum başladı ve bir süre sonra ilk resimdeki gibi "yükleme kaynak paketi bulunamadı" şeklinde uyarı verdi tamam dedikten sonra kurulum sonlanmadı bekledim belki biter diye ama 10-15 dk beklememe rağmen hiç ilerleme kaydetmedi. Bende kurulumu kapatıp tekrar AMD Clean Uninstall programı ile sürücüyü kaldırıp restart attım tekrar açıldığında ise çözünürlük 1920x1080 deydi, C: Sürücüsüne baktığımda AMD klasörü altında 1-2 boş klasör vardı bunlarıda elle sildim ve belki antivirüs programım da engellemiştir diye onu kapatıp tekrar yüklemeyi denediğimde yine aynı hatayı aldım.

Tekrar AMD Clean Uninstall la kaldırıp restarttan işleminden sonra belki düzgün inmemiştir diye bu seferhttp://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064 bu linkten sürücüyü indirdim.

Virüs programım kapalı bir şekilde yeni indirdiğim sürücüyü kurdum yükleme esnasında yine resimdeki "yükleme kaynak paketi bulunamadı" hatasını verdi ve tamam dedikten sonra indirme sona erdi ve 2. ss deki gibi kırmızı ünlemli şekilde görüntü geldi ve restart atmamı söyledi ama sorunlu kuruldugu için atmadım, Far Cry 4 e girmeyi denedim oyun çalışmayı durduruyordu, sürücüyü tekrar kaldırdım daha sonra uğraşırım deyip eski sürücüm AMD Catalyst 14.9.2 Beta yı kurayım dedim "yükleme kaynak paketi bulunamadı" hatası aldım, chipset sürücüsünü kurayım dedim aynı hatayı aldım internete gireyim dedim ne google chrome nede mozilla açılmadı yüzüme gözüme bulaştı kurma girişimim.

Son olarak tekrar 14.12 Whol omegayı denedim rutin hatadan sonra restart attım pc ye tekrar açılınca far cry 4 ü tekrar denedim sorunsuz şekilde girdi oyunda herhangi bir problemde yoktu ama sanırım ekran sürücüsüde chipset de sorunlu kuruldu yarın format atmayı düşünüyorum ve aklıma gelmişken yukarıda ki mesajlarda bahsedilen KB3004394 kodlu güncelleştirme bende yok program kaldır ve değiştirden yüklü güncelleştirmelere 2 kez baktım bu kodda güncelleştirmede yok sorun sebebi nedir ki acaba AMD Catalyst 14.9.2 Beta yı kurduğum zaman böyle bir sorun yaşamamıştım.
     AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı@F.@.T.İ.H

Edit : Bu gün öğlen format attım ilk olarak ekran sürücüsünü kurdum omega yı direk sorunsuz bir şekilde kuruldu. Far Cry 4 e girdiğimde oyunun başında evden kaçarken gölgelerin hepsi dışarıdaki ağaç gölgelerinden arabanın içinde olan gölge vs. hepsinde eğer biri varsa görünmeyecek kadar karanlıktı arabayla kaçarken gölge sorunu düzeldi fakat genel olarak fps de 45 civarındaydı oynadığım aynı ayarlarda tabi bu gün oyunu tekrar kurduktan sonra 1.6 patch kurdum onunla denedim patch den olma ihtimali varmı bilmiyorum normalde 1.4 patch ile oynuyordum.

yeni bir işletim sistemi kurmanız daha iyi olmuş, Far Cry 4 de gölge sorunu ile karşılaşmadım patch yada baska bir neden de olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 30 Aralık 2014; 2:11:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoaPsy

R9 280x kullanıcıları 14.12 Omegayı test edenler alıntılasın lütfen 14.9 kurulu memnunum kurmalımıyım?

280x sayar misin bilmem 7970 280x biosu var ama bir reset sorunu var bende ac:unity ve cod:aw oyunlarinda.surucuden diyorum cunku 14.11.2 kurunca reset olayi kalmadi ama performans dustu hata unity'de cok fena dustu yani 14.12 duzgun calisirsa sende guzel bir surucu performans olarak.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

R9 280x kullanıcıları 14.12 Omegayı test edenler alıntılasın lütfen 14.9 kurulu memnunum kurmalımıyım?

280x sayar misin bilmem 7970 280x biosu var ama bir reset sorunu var bende ac:unity ve cod:aw oyunlarinda.surucuden diyorum cunku 14.11.2 kurunca reset olayi kalmadi ama performans dustu hata unity'de cok fena dustu yani 14.12 duzgun calisirsa sende guzel bir surucu performans olarak.

Üstad kusura bakma hiç bir şey anlamadım anlattıklarından.

asus 280x TOP kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

reset atiyor bende diyorum yahu nesini anlamadin?

https://ibb.co/JFcsQyQL

• quote:

quote:

quote:

quote:

reset atiyor bende diyorum yahu nesini anlamadin?

üstad kızma hemen. şimdi anladık kısaca reset atıyor deseydin.

• Hocam iyi günler. Bende 7690m xt var. Ekran geçişleri sırasında mavi ekran alıyorum. Fixed modda kullanıyorum. Dinamik olduğunda ise amd karttan yeteri kadar performans alamıyorum. Son driverler ile de elle değiştirme kalktı. En sorunsuz driver hangisi şuan ya da benim yaşadığım sorunlar hakkında ne düşünüyorsun.

Orijinalden alıntı: drserk

290x CF sistemime 14.12 (win8.1 64bit) sürücüyü yüklediğimden beri oyun,internet vs fark etmeksizin pc ara ara donuyor. Kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum. Bu problemi yaşayan var mı?

Benim r7 260x tede bir önceki sürücüde öyle yapmıştı işaretçi bile tekliyordu sistemi geri yükleme yapıp sürücüyü tekrar yüklemiştim düzelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furcin -- 7 Ocak 2015; 15:08:36 >

ASROCK X870 Riptide WiFi / AMD Ryzen 9 9950X3D / MSI RTX 5090 SuprimOC / CORSAIR Dominator 32GB 7200Mhz DDR5 / CASELABS SMH10 - NZXT H5 FLOW / NZXT C1200 Black 80+ Atx 3.1 / MSI 27" MPG 274URF 0.5ms 4K 160Hz / SAMSUNG 990 Pro 2TB
    Mazda 6
  • quote:

Orijinalden alıntı: Napolit@n

geçen gün catalyst yi windows 8.1 işletim sisteminde driverları güncellerken kendisi yükledi.
    sürüm 2013 sürümü.... en günceli o sanıyordum
    derken bi baktım omega çıkmış.
    Bu laptop lara da yüklenebiliyor değil mi?

sony vaio sve1711z1eb

burdan indirdim 64 bit windows 8.1 sürümünü
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+8.1+-+64
    doğru yerden mi indirmişim?

dahası asıl soru bunu kurmalı mıyım?
    uyumlu mu Ve nasıl kuracağım
    sony laptoplara kuran var mı? çalışıyor mu?

aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldır deyip bunu kurmam yeterli oluyor mu?
    en günceli buysa sürücü güncelleştir deyince niye bunu yüklemedi acaba?

bilgim yok cevaplarsanız sevinirim

masaüstü versiyon bulmuşsun ama notebook olarak baktım aynısı yani o linkten 14.12 indirip kurabilirsin.eski sürücüyü kaldırıp kurabilirsin Windows update bulmayabilir amd sürücülerini güncel buluyorum diye bir iddiası yok.sorun çıkabilir sana sorun çıkmayacağının garantisini veremeyiz kurup denemen lazım sorun yaşayanlar olmuş bak.14.12 ile sorun yaşarsan senin linkte de var ama aşağıda 14.11.2 var onu da deneyebilirsin sorun çıkma ihtimali daha azdır.

http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%208.1%20-%2064

• İyi akşamlar veya iyi günler.. Bende AMD 2GB Powercolour R9 270X model ekran kartı , FX 6100 3.3 ghz işlemci ve 8gb 1600 mhz ddr3 Ram'im var. Battefield 4 aldım bugün orjinal olarak, mantle desteği ile multiplayer oynamaktayım ve aldığım fps max 50 oluyor kullandığım AMD sürücüsü 14.7 R3 sürücüsü bu durumu nasıl çözebilirim ?

Orijinalden alıntı: drserk

290x CF sistemime 14.12 (win8.1 64bit) sürücüyü yüklediğimden beri oyun,internet vs fark etmeksizin pc ara ara donuyor. Kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum. Bu problemi yaşayan var mı?

bende ara ara değil sistem açıldıktan sonra 2-3 dk içinde donuyodu.driveri ancak güvenli modda değiştirebildim o haldeydi.kart 7870 xt.

Orijinalden alıntı: Napolit@n

evet şu anda yüklemeyi başardım
    nasıl oldu ben de bilmiyorum ama oldu...
    yalnız pc yi yeniden başlat deyince siyah ekranda 1 kere takıldı
    sonra resetle tekrar başlatınca düzeldi şu an sorun yok gibi...

aygıt sürücüsünden sürücü kaldır derken bu aygıtın sürücü yazılımını sil kutusunu işaretlemedim bu sefer.
    sonra yükledim tekrar başlattım bu sefer oldu
    ancak ilkinde kitlenmesi tuhaf.Neyse sonuçta yükledik bi şekilde

2014 11. ay gösteriyor sürüm bir de amd gaming evolved yükledi oyun vs kaydediyor yayınlıyoruz galiba...
    her neyse sorun olursa önceki sürücüye geçerim tekrar
    sormak istediğim şey şu...

bu sürücü ile nasıl oyunda performans alacağız?
    oyun ayarları varsayılanda zaten -Oyun içi ayarlar her zaman daha etkilidir çünkü burdan oynamaya gerek yok-
    video ayarları belki işime yarayabilir..
    evolved le oyun da kaydedilebiliyor ama nereye kaydetti bulamadım.

oyun optimizasyon yapıp evolved üstünden başlatınca mı performans artacak?
    yoksa sadece driver yeterlii mi?
    ----ben oyunlarda bi değişiklik görmedim hiç bi etkisi olmadı sanki---

bu sürücünün ve evolved programının detaylı anlatımı var mı bildiğiniz?

şunu şunu yaparsan bu olur şeklinde neyin ne işe yaradığını ayarların nasıl yapılması gerektiğini anlatan bi konu var mı bildiğiniz?

sana bu sürücüden performans alacaksın iddiası ile kurdurduğumu hatırlamıyorum.notebook'undaki ekran kartı 7650 gibi bir şey muhtemelen yeniden isimlendirme yani GraphicNext nesil bile değildir nasıl bir performans artışı bekliyorsun?notebook'u değiştir nvidia 860m kartlı bir şey al notebookta oyun oynamak istiyorsan.sürücü kurarken sorun yaşamamak için Windows'un otomatik sürücü yükleme özelliğini kapatmalısın.

https://www.technopat.net/2013/01/10/windows-8-otomatik-surucu-yuklemeyi-kapatmak/

• mykol3499 M kullanıcısına yanıt
    AMD Catalyst 14.12 WHQL Omega sürücüsünü kullanın Multiplayerde Mantle yi devre dışı bırakın. DX11D3 modunda oynayın. Çünkü mantle daha yeni bir teknoloji daha tam oturmadı oyunlar için. Bende de mantlede takılmalar oluyordu.Kapattım mantleyi sorun kalmadı

-AMD FX 6100 3.3
    -POWERCLOUR R9 270X 2GB GDDR5 256 BIT
    -8 GB RAM 1600mhz
    -MSI G43 ANAKART

Sıvı soğutma:http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-water-30-performer-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=UP#genel-bakis
    PSU:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-650w-guc-kaynagi.html?srt=UP#genel-bakis

ben soğutucuyu kullanıyorum şuan ki kullandığım işlemciye overclock ile 2.3 ghz den 2.9 a çıkardım ve işlemcinin darboğaz yapmasından böyle kurtuldum ve sorunsuz her şey, ekran kartınıda yeni adlım.

sizin şuan ki güç kaynağınız nedir. overclok için ayrıyetten PSU almanıza gerek yok yeterliyse. Sıvı soğutma kulmanızı tavsiye etmem sorun çıkarabiliyor.

• Sıvı soğutmayı bana çok tavsiye ettiler oyüzden onu düşünüyorum ne gibi sıkıntısı oluyor ?
    -550W Kasanın kendisiyle gelen Psu
    -Kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/gz-f10-550w-midt-atx-siyah-kasa.html#genel-bakis

Alackalarım
    Sıvı soğutma:http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-water-30-performer-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=UP#genel-bakis
    PSU:http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-650w-guc-kaynagi.html?srt=UP#genel-bakis
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.