Şimdi Ara

DYNAMIC R 210 ELIPTIK BISIKLET (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
10
Favori
54.859
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tizar

quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

quote:

Orijinalden alıntı: proteo

quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

quote:

Eliptik bisiklet ev kullanımı için en iyi ve sağlıklı çözüm. Seleli modelleri tercih etmeyin. Oturarak pedal çevirmek dizlerin daha fazla kırılmasına yol açtığı için dizde aşınma kaçınılmaz oluyor. Fayda getirecekken zararı oluyor. Bisiklet ile bu aletleri bir tutmayın, Bisiklet üzerinde yapılması gereken ergonomik ayarları kendi ölçünüze göre ayarlamazsanız dizlerde problem oluşmaya başlar. Bisiklete binmek sanıldığı gibi basit bir spor değil aksine söylediğim ayarlar uygulanmadan binilirse kalıcı sakatlıklara sebep verebilir. Bu yüzdn eliptik bisikletler en iyi seçenek. Dizlere yük binmeden ve dizleri çok açmadan doğal adımlarla hem bacak kaslarınız geliştiriyorsunuz hemde kondüsyonunuz gelişiyor. Dikkat edilmesi gereken bir nokta bu aleti kullanırken pencereleri açıp içeriye temiz havanın girmesini sağlamalısınız.

buyur burdan yak..

yukarda ve bi önceki sayfada o kadar bağırdık çağırdık olayın aslını astarını yazdık.. gene biri geliyo .. bilgmeden görmeden sallıyo geçiyo..

ne alırsanız alın arkadaşım gidin o eliptik bisiklet dediğiniz oyuncağı alın ben ne yapayım artık..

hayır hiç bilmeyip okuyanlarda böylelerinin lafını görüp inanıp o tarafa yöneliyo..

meydan boş... sallayın sallayabildiğiniz kadar..

Hacı,öncelikle üsluba dikkat!!! burası bir forum forumda mahalle ağzı gibi yorum yazılmaz. Senin bu bilgi dağarcığın nereden geliyor, tutturmuşsun spin bisiklet diye. Milleti sakatlamak mı niyetin. Bisiklet; hangisi olursa olsun ister spin ister eliptik seleli modeli isterse normal bisiklet bilinçli ve ergonomik ayarları yapılmadan kullanıldığında dizde geri dönüşü zor sakatlıklara yol açar. Bisiklet ciddi bir spordur öyle eve spin bisiklet al çalış demekle olmaz bu işler. Ev kullanıcısı için sakatlanma riski yok denecek kadar az ve pratik en iyi alet eliptik bisiklettir. Keza bu aletlerin eve alınıp bir süre sonra kullanılmadığı fikrine bende katılıyorum. Bu yüzden alırken iyi düşünmek lazım.

sinir olmakta haklıyım ... kusura bakmayın bakın daha önce neler yazmışım.. halen okumamışsınız.. orada kim olduğum ve ne tarz bilgiye sahip olduğum yazıyor..

bir de halen daha milleti sakatlamakla ilgili konuşuyorsunuz...

bakın daha önce menüsküs ve ön çapraz bağ amelyatı geçirmiş birisi olarak .. halen daha bilgisizce konuştuğunuzu idda ediyorum..

ilk önce konuda neler yazmışım bi onu inceleyin ondan sonra yazın allah rızası için....

doktor amelyatlardan sonra bile standart fizik tedavilerin dışında bisiklet sürmeyi birinci şart olarak koşuyor :)...

ama ayar yaparsın ama yapmazın.. ayar yapmadan sele boyu ayarlamadan da iki metrelik kişinin seleyi düşük seviyede ayarlayacak hali yok..

Oturarak pedal çevirmek dizlerin daha fazla kırılmasına yol açtığı için dizde aşınma kaçınılmaz oluyor. demeniz ..özellikle beni isyan ettirdi... neye göre? hangi bilgiye dayanarak???? menüsküs nedir ne işe yarar biliyor musunuz ?açın bence bi okuyun ... sizin bu bilginize göre kimse o zaman bisiklete binmesin....:))))

halen daha diyorum şu eliptik bisiklet denen şey 90 ların sonunda tv lerin ab shaper vb gibi aletlerin son akımında ortaya çıkan diğerlerine göre çok az daha ılımlı yaklaşılması gereken bir alet (bana göre ise oyuncak)

Dizlere yük binmeden ve dizleri çok açmadan doğal adımlarla hem bacak kaslarınız geliştiriyorsunuz hemde kondüsyonunuz gelişiyor demeniz de ayrı bi fiyasko.. seleli bisikletlerde bu yükü bindiremediğiniz gibi tam tersi gelişim isteğine göre yük bindirebilirsiniz....

asıl sizin dedikleriniz bisiklete binenlere değil binmeyenlere yapılması gereken uyarılar..

üslubumla ilgili sorun yok siz rahat olun.. insanlar yeterki sağlığına kavuşsun.. yanlış bilgilerle sağlıklarını bozmasın..

tekrar söylüyorum ne yazmışım ne etmişim konuda üşenmeyip bakın ! ok?

he he yok bisikletçi imiş cart curt ben bilirim havaları. en başta sizde eklem sorunları oluyor zaten. sen bol bol spin atmaya devam et 50, 60 yaşına gelince görürüm sendeki eklem ağrılarını. insanlar burada minimum eforla minimum eğimli aletlerde kalori yakma derdinde gelmişin buraya spin bike diyorsun. patellofemoral eklimine bindir yükü sen anasını satayım buradaki herkes sanki 20, 30 yaşında. 40, 50 yaşındaki adam binecek kambur modda spin atacak de get işine pisikletçi.

Alıntıları Göster
    beyler ben konuyu okudum baştan sona ama çok kararsız kaldım şimdi kondisyon bisikleti alacaktım ama eliptik alayım dedim okuyunca ama ne önerirsiniz? dynamic 803 iyi gibi geldi bana ama oturak olmasın deniyor oturağı çıkar mı acaba bunun oturaksızlar pahalı gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

30-45 dk fazla kasmadan belli bir tempo da ama her gün yapmak için

Düz bisikletmi

Seleli-kollu eliptik mi
    sadece eliptik bisiklet alalım?

Sadece eliptik bisiklet. Eliptik için günde 20 dk yeterli. Yalnız bu aletleri iyi araştırıp alın. Bir kere alın ama kalitelisini alın. Disk ne kadar ağır olursa o kadar iyidir. Disklerinin ağırlığı en az 7 kg ve üstü olanları tercih edin.

Alıntıları Göster
    Eliptik bisiklet dünyanın en gereksiz aleti. Koşu bandıda öyle. İkiside dizlerde kireçlenme menisküs yırtığı ileriye dönük ağır sakatlık yaşatır.

Spinning bike daha çok kalori yakarken ve bu kadar eğlenceli kardiyo şekli varken bunlara bulaşmayın.

• valla kardeşim çok kafam karıştı herkes bişey diyor. spin bike bana da iyi gibi geldi ama oturması falan sıkıntı onda yarış bisikleti gibi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustiua

valla kardeşim çok kafam karıştı herkes bişey diyor. spin bike bana da iyi gibi geldi ama oturması falan sıkıntı onda yarış bisikleti gibi ya
    işin uzmanı degilim.

Şöyle bi inceledim videolarını filan seyrettim. Spinning bike denilen alet normal bisikletten farkı yok...
    Eger amaç evde pedal çevirmekse ve normal dışarda kullandıgınız bisiklet varsa bitane trainer alın evde pedal çevirebilirsiniz. hız ayarlarıda mevcut.

http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=3403551

Türkiyede de satılıyor...

Ama Eliptik bisiklette vucudun her yeri çalışıyor ve ayaktasınız.

Zaten diz , eklem , bacak sorunlarınız varsa ilk doktorunuza başvurun böyle aletleri kullanmadan önce ve en önemlisi çıkın dışarda yürüyüş yapın derim. eger bu tarzda rahatsızlıklarınız varsa.

• McCarty kullanıcısına yanıt
    bi rahatsızlığım yok çok şükür sadece dışarı çıkıp spor yapmaya üşeniyorum tv karşısında spor yapayım dedim fazla kiloları yakmak ve hareket olsun diye onun için bi alet arıyorum. Akşam işten dönünce ben de dışarı çıkıp koşma yürüme işi hep yalan oluyor neyse bugünde çıkmayayım diyorum kalıyor.
  • quote:

bi rahatsızlığım yok çok şükür sadece dışarı çıkıp spor yapmaya üşeniyorum tv karşısında spor yapayım dedim fazla kiloları yakmak ve hareket olsun diye onun için bi alet arıyorum. Akşam işten dönünce ben de dışarı çıkıp koşma yürüme işi hep yalan oluyor neyse bugünde çıkmayayım diyorum kalıyor.
    Direk Yönlendirmek istemem çünki bende almak istiyorum bu tarzda bi ürün.
    onun için önceki sayfaları iyi okumak lazım...
    bende iyi araştırdıktan sonra eğer kullananlarda memnunsa alabilirim...

Bu arada spor yapmak isteyipte yapamayanların genel sorunudur sizin söylediginiz

• McCarty kullanıcısına yanıt
    ben okudumda çok kararsız kaldım.

http://www.dynamicfitness.com.tr/Dynamic-803-Eliptik-Bisiklet-Eliptik-Bisiklet/Ozellik?PID=272 şu model nasıl acaba iyi ise fiyatı benim için iyi okuduklarımdan çıkardığım şu model aslındahttp://www.dynamicfitness.com.tr/Dynamic-950-Eliptik-Bisiklet-Eliptik-Bisiklet/Ozellik?PID=57 ama bu da pahalı gibi sanki ben güyahttp://www.dynamicfitness.com.tr/Dynamic-390-Dikey-Kondisyon-Bisikleti-Kondisyon-Bisikleti/Ozellik?PID=66 bunu alıp geçecektim eliptik manyetik derken 140 tl çıktık bi de 2. dediğimi alırsam iyice uçmuş olacam

• daramdrum kullanıcısına yanıt
    güzel bi seçenek gibi geldi fiyatıda uygun teşekkür ederim açıklamalarınız için. 77 kiloyum 650 modeli yetecektir o halde bana. Çok mantıklı geldi

http://www.n11.com/altis-mk-650-magnetic-eliptik-bisiklet-lbs-30-3lu-pilates-bandi-hediye-P13793922

link bu mudur? bir de bu satıcının ürünü tr dist. garantili mi? gelip kurulum yapacaklar mı mesela?

son olarak 750 modelin de disk ağırlığı 6kg diyor 650 modeli de aynı şekilde mi onun ki yazmıyor da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiua -- 24 Haziran 2013; 15:09:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daramdrum

Geçen hafta 100TL indirim çekiyle N11.com' dan Altis 650 manyetik eliptik aldım. 189TL' ye gelmiş oldu. Tam bir fiyat performans ürünü diyebilirim. İndirim çeklerini de 45TL civarı satıyorlar forumda. Sağolsun bir arkadaş ücret istemeden faydalanmama vesile oldu.

Ürünün linki bu: Genel olarak değerlendirmek gerekirse güzel bir alet. Eğer yüksek kiloya sahip değilseniz tercih edebilirsiniz. Kilonuz yüksekse aynı bisikletin 1.5 kat daha ağır olanı da var: Altis 750

DYNAMIC R 210 ELIPTIK BISIKLET

Kurulumu gayet basit ve kutu içinden gerekli herşey çıkıyor. Ana gövde zaten kurulu olarak geliyor. Biz sadece kolları ve pedalları monte ediyoruz. Çalışma sırasında herhangi bir gürültü oluşmuyor oldukça sessiz. Aynı odada uyuyan birini bile rahatsız etmeyecek düzeyde diyebiliriz. Kademeli olarak artırılan zorluk dereceleri gayet tatmin edici yani zorlanmak istiyorsanız alet bunu yerine getiriyor. Kötü tarafı yok mu derseniz çalışma esnasında diskin bulunduğu kapalı bölmeden lastik kokusu geliyor. Güzelce havanlandırması olan bir odada kullanmak gerek. Dediğim gibi ürün henüz yeni zamanla kokunun oluşmamasını umuyorum. Şuan kendimi aşırı zorlamadan 12dk' da aletin verdiği değerlere göre 180 kalori yakıyormuşum. Çalışma sonunda epey ter atıyorsunuz. Çalışırken dizin hemen üstündeki ön baldır kasında zorlanma olduğunu hissettim. Çalışmanın ertesi günü de kürek kemiği (kollara asılınca) ve ayak topuğunda 1 günlük ağrılar oldu ve geçti. Nabız çalışırken 180' lere çıkıyor. Kısaca bu aletle kas inşa edileceğini sanmıyorum ancak dizlere zarar vermeden kalori yakmak ve kardio-vasküler gelişim sağlamak için güzel bir alet olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dizlerimin ağrımaması ki zaman zaman hassasiyet olabiliyordu güzel haber. Spin bike konusunda ben de kararsızdım ancak evde aleti kullanacak kişilerin yaş ortalamasını düşünerek diz konusunda biraz daha kullanıcı dostu olan bu aleti tercih ettim. Ancak evde yer açıldığı taktirde 1 tane de spin bike almayı düşünüyorum.

arkadaşlar yapmayın etmeyin azcık paraya kıyın. bu alet iki gün sonra elinizde kalır. eliptik alırken disk ağırlığı en az 7 kg olsun. bu aldığınız alet dansöz gibi oynar sabit durmaz belli bir süre sonra rahatsızlık verir. alacağınız aletin ölçüleri de önemli bu alet de ayak germe açısı kısa tam eliptik hissiyatı vermez. aletin göstergeleri de büyük ihtimal bozuk çünkü 12 dakikada 180 kaloriyi son disk ağırlığında spin atarsan anca yakarsın :) nabzınız 180 nasıl atıyor? (: sizin gösterge bozuktur. ben 15 dakika çalışmamın ardından 5 dakika hızlanarak kullanıyorum nabzım 95-105 arasında gidip geliyor ya sizin kalbinizde sorun var ya da alet bozuk 180 nabız çok riskli.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

30-45 dk fazla kasmadan belli bir tempo da ama her gün yapmak için

Düz bisikletmi

Seleli-kollu eliptik mi
    sadece eliptik bisiklet alalım?

Sadece eliptik bisiklet. Eliptik için günde 20 dk yeterli. Yalnız bu aletleri iyi araştırıp alın. Bir kere alın ama kalitelisini alın. Disk ne kadar ağır olursa o kadar iyidir. Disklerinin ağırlığı en az 7 kg ve üstü olanları tercih edin.

Alıntıları Göster
    aslında hepsinin fonksiyonu farklı olduğundan eliptik bisikletle, kondisyon bisikleti veya koşu bandı mukayese edilemez. gönül isterki hepsi evde bulunsun ama bu büyük aletler çok fazla hacim kaplıyorlar.
    ev kullanımında ses ve hacim en önemli 2 faktör. bu yüzden manyetiklere yönelmekte fayda var.
    Ayrıca yeri olanlar ve koşu bandı almayı düşünenler için yine altisin manyetik koşu bandını tavsiye ederim. sessiz, manyetik, motorsuz ve katlanabilir olduğundan hafif ve rahatlıkla taşınabiliyor.
    işim bittikten sonra katlayıp duvara yaslıyorum, neredeyse hiç yer kaplamıyor.
     DYNAMIC R 210 ELIPTIK BISIKLET

• tizar kullanıcısına yanıt
    http://www.dynamicfitness.com.tr/Dynamic-950-Eliptik-Bisiklet-Eliptik-Bisiklet/Ozellik?PID=57

bu alet iyi gibi di mi 7 kg disk ağırlığı var biraz da fiyatı uygun olsaymış tereddüt etmeden alırdım :)
  • quote:

http://www.dynamicfitness.com.tr/Dynamic-950-Eliptik-Bisiklet-Eliptik-Bisiklet/Ozellik?PID=57

bu alet iyi gibi di mi 7 kg disk ağırlığı var biraz da fiyatı uygun olsaymış tereddüt etmeden alırdım :)

bende de bundan var 2 hafta önce aldım bu aletin fiyatı dahada pahalıydı ben düşürttürdüm desem yeridir: (: bir siteyle pazarlık ettim aldım takip ettim ardından tüm siteler fiyat indirdi. önceden çoğu sitede 650 üstünde satılıyordu. ben aletten memnun kaldım ebatları biraz büyük yinede salondaki eliptiklerin deneyiminden çok uzak ev tipi sonuçta. yukarıdaki arkadaş da yazmış bilmiyorum bu aletlerin genelinde mi var ama acayip ağır bir koku çıkıyor kullanım süresi ve hızı arttıkça koku daha çok yayılıyor. alet yeni diye şimdilik teknik servisi aramadım. hangi parça çıkarıyor sağlığa zararı var mı bilmiyorum. sigara kullanmama rağmen havadar salonda çok rahatsız ediyor arada mola verip balkona çıkıyorum. tek dezavantaj bu koku onun dışında alet çok iyi disk ağırlığı 7, 8. seviyelerde zorlatmayı başarıyor.

hocam yanlız boyut diyince 161,5 x 121 x 63 cm demiş burada boyu 161,5 ise baya büyükmüş 121 ise güzel de 161'i bizim evdekiler istemeyebilir nereye koyacaz biz onu derler şimdi :)
  • quote:

hocam yanlız boyut diyince 161,5 x 121 x 63 cm demiş burada boyu 161,5 ise baya büyükmüş 121 ise güzel de 161'i bizim evdekiler istemeyebilir nereye koyacaz biz onu derler şimdi :)

161cm boyunun yüksek olması önemli hocam kolların aşağıda kalır benim boy 1.84 biraz daha yüksek olsaymış keşke diyorum. 42 kg da ağırlığı sanırım. yerde rahat sürükleniyor fakat kaldırmak için iki kişi şart. aslında ben paraya kıyıp kettler marka alacaktım fakat teknik servisi her ile olmadığından vazgeçmek zorunda kaldım. büyük boyut ve ağır olması aletin sallanmaması için önemli hocam öbür türlü rahatsızlık veriyor.
  • quote:

şimdi ben boyutları karıştırdım kol kısmı mı yani tuttuğumuz kısım mı 161 hocam? ben tarif edemedim işte eni mi oluyo o neresi oluyor yerde ki uzunluğu işte onun çok uzun olmaması lazım yoksa 161 kol iyiymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiua -- 24 Haziran 2013; 16:04:57 >
  • quote:

şimdi ben boyutları karıştırdım kol kısmı mı yani tuttuğumuz kısım mı 161 hocam? ben tarif edemedim işte eni mi oluyo o neresi oluyor yerde ki uzunluğu işte onun çok uzun olmaması lazım yoksa 161 kol iyiymiş

evet 161 yüksekliği 121*63 uzunluk-genişlik yerde kapladığı alan.
    tamam o halde boyut olarak uygun fiyatta tereddütteyim hocam. Şimdi ben bi kondisyon bisikleti alayım dedim ilk başta Dynamic 390 233 TL iyi dedim sonra eliptik çıktı biraz araştırınca Dynamic 803 361 TL o da tamam dedim bu model nasıldır bilmiyorum yeterli mi acaba? şimdi bi de 950'ye çıkarsam yola 233 ile çıkıp 565 TL ile kapatmış olacağım. 803 nasıl gerçi onda oturak var ama ayaktada yapılır mı acaba?
    güzel açıklamışsın sağolasın profesyonellik yok tabiki nefes açacağım aile bireyleri de kullanır spin bike hem pahalı hem de ailedekilerin kullanımı için uygun değil yoksa dizler bisiklete alışık
    benimde taşımam gerekecek muhtemelen çünkü bazen odam da kullanırım bazen oturma odasında tv karşısında :)

birde ağır olan modelin boyutları daha mı küçük? yer alanın gösteren boyutlar kaç burada mk650 130*65 ve mk750 118*65 midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiua -- 24 Haziran 2013; 16:46:45 >
  • quote:

benimde taşımam gerekecek muhtemelen çünkü bazen odam da kullanırım bazen oturma odasında tv karşısında :)

birde ağır olan modelin boyutları daha mı küçük? yer alanın gösteren boyutlar kaç burada mk650 130*65 ve mk750 118*65 midir?
    yaklaşık 8 aydır kardio ağırlıklı çalışıyorum,

haftada 3-4 gün ve günde 60 dakika eliptik bisikletle çalışıyorum, nabız 160larda, yaş 43, zorluk derecesi 10 seviyelerde (salona gidiyorum profesyonel eliptik)

95kg dan şu anda 81 kg indim. 14kg kadar bir kilodan kurtuldum.

her gün 20dklık periyotlar, 200-250 kalori yaktırıyor, sadece eliptik 700 kalori civarında yakmamı sağlıyor, aletler profesyonel olduğu için hata yoktur diye düşünüyorum.

Sonuç olarak bu aletleri faydalı buluyorum ve salonu bırakma durumunda eve mutlaka orta-üst seviye bir alet alacağım.

Sizlere tavsiyem sıfır almaktansa 2.el sitelerine bakınız çok daha uygun fiyatlı ve az kullanılmış aletler bulabilirsiniz...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.