Şimdi Ara

Dijital Satışlar Gün Geçtikçe Kutuluya Yaklaşıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •       Özellikle bu nesilde ve Steam'in açılmasından sonra dijital oyun satışında çok büyük bir ilerleme olduğunu görüyoruz. Bunda firmaların yaptığı kampanyaların yanı sıra sadece dijital olarak çıkan oyunların da etkisi oldukça büyük.
     
         NPD'nin açıklamasına göre 2012'de Kuzey Amerika oyun endüstrisinde 14.08 milyar dolarlık harcama yapıldı. Geçen yıl bu rakam 16.34 milyar dolardı, ama bu nesil konsolların ömürlerinin sonunda olması bu düşüşün nedeni olarak görülüyor.
     
          Bu satışların 8.88 milyar dolarlık bölümü kutulu oyun satışlarından elde edilirken, 5.92 milyar dolarlık bölümü ise dijital satışlardan elde edilmiş. Kutulu satışlar geçen yıla göre %21 düşüş yaşarken, dijital satışlar ise %16'lık artış sağlamış. Yakın bir zamanda dijital satışlar, kutulu satışları yakalayacak gibi görünüyor.
     








  • İnsanlar oyun çıktığı anda internetten satın alıp anında ürüne kavuştukları için daha cazip geliyor üstelik indirimlerde cabası. Şimdi kimse beklediği bir oyunu çıktığı gün sabahtan koştura koştura gidip almıyor .( Çok beklenen oyunlar ayrı misal Half-Life 3 çıksın dnr ın kapısında yatarım o ayrı ) Ha kutu olayıda süper bir şey ben seviyorum o kutuyu açıp koklaması , paketini oyun rafıma yerleştirmesi bence apayrı bir şey fakat bu kültür yavaş yavaş azalıyor. İyi bir kaç tarafı var digital satışların artmasının nedir bunlar ; daha ucuza oyunları satın alıyoruz , eskisi gibi fazladan ağaç kesilmiyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 6 Şubat 2013; 9:57:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • kutulu oyun oyuncu acısından daha ıyıdır.hem takas olayıda mumkundur..ayrıca ve en onemlısı.10 tane oyun aldıgınızı varsayın nereden baksanız 200 gb ıyı bır harddıskınızın olması gerekır.makıne bozulursa ne yapacaksınız.oyunu bır daha mı alacagız...kutulu olsun bızım olsun
  • Nintendo'nun açıkladığı gibi; gelecek dijital satışlarda değil, kutulu oyunlar hiç bir zaman ölmez, ölmemeli...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    kutulu oyun oyuncu acısından daha ıyıdır.hem takas olayıda mumkundur..ayrıca ve en onemlısı.10 tane oyun aldıgınızı varsayın nereden baksanız 200 gb ıyı bır harddıskınızın olması gerekır.makıne bozulursa ne yapacaksınız.oyunu bır daha mı alacagız...kutulu olsun bızım olsun



    öyle olur mu canım digital aldıgın zaman pc'yi kapattıgın gibi oyun siliniyor hard diskin bozulmasına gerek yok. ben mesela bir oyunu 122441. defa aldıgımı bilirim..


    hey allahım ya nasıl bir mantık, nasıl bir yaşam formusun sen??

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • vergi yok birşey yok sürekli indirim var ve çok pratik cd kaybetme derdin yok. zaten kutulu aldığın oyunuda %90 steam'e origin'e kaydettiriyorsun dijital oluyor. ama ps3 için bu geçerli değil zaten plus yüzüden ps3 doldu oyun indiremiyorum artık

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Kutu olayı kalkar bu gidişle, ben dijital daha çok seviyorum oturduğum yerden daha ucuza satın alıyorum. Hem kutu yer kaplıyor, kayboluyor, cd çiziliyor vs.
  • dijital satışlarda indirim olayı güzel ama yinede kutulu oyun almak tercihimdir

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • PC'de sadece dijital satış olmalı,ancak konsollarda aynı şeyi düşünmüyorum.
  • hele birde indirim olduğu zaman dijital indirme tadından yeenmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.