Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1012. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet youtube bir video var izledim ama yapan arkadaslarin tecrubeleri ile daha iyi sonuc alabiliriz birde kolu hangi siteden aldiniz link verebilirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kameriko8

    Degerli arkadaslara bir sorum olacak.Aracim 2015 1.33 life 5000km yeni oldu.Bazen gazlarken araba cosuyor ve 2000 devirde dahi olsa motor sesi acayip gurluyor.Bazen ise 4000 devire dahi ciksam motorda ses yok yada az. Bu bana mi oyle geliyor, yoksa arac performansli kullanildiginda surekli bu modda mi gitmek istiyor.Oyleki bu coskulu zamaninda gaz pedalinda hissediyorsun gurlemesini ve dokundugun an one firlamasini.Anlam veremedim.Benzinden olabilir dedim ama sanki yine oldu.Bu aracta gazlayarak gittiginde arac o moda girip canavarlasiyor diye bilgi almistim.Deneyimleyen var mi? Yani sakin gittigi de olup bazen de 2000 motormus gibi rokete bagliyor mu 1.33 life corolla? Valvematic mantigi sebebiyle?Bir gunu bir gununu tutmuyor gibi.

    Valfmatik sahibine göre kişner. Baştan itibaren yüksek devir çevirerek gidersen subapları senin performans ihtiyacına göre açar. Sakin gidersen senin ekonomi ihtiyacına göre kısar. Sakin giderken ani performans ihtiyacın oldu, sollamaya çıkacaksın tek yapıcan gaz pedalını pompalamak. Tabi araç sonuçda 1.33 ve torku düşük bir araç. Bu yüzden vitesi çok seri değiştirmek gerekiyor. Bazen sırf bu vites işkencesinden ötürü benim 1.6 motor 132hp aracı bile satasım geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toyotatr2015

    Merhabalar. 1.76 mds otomatik vites 1.000 km bakimda ne yapiliyor?

    1.6nınki genel kontrol, bişey yapmıyorlar,1.76 nınkini bilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota'ya, bugün TEOG sınavına girecek olan arkadaşlar için yapmış olduğu "TEOG SINAV GÜNLERİNDE, TRAFİKTE SESSİZLİK" çağrısından dolayı teşekkür ederiz.
  • mustik61 kullanıcısına yanıt
    1.6 manuele laf yok ben gerçi lpg taktırmadım köpek gibi hızlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir uzmanlık sorusu:
    Bizim advance donanımda aynalar kumandadan kapanıyor.Aynı zamanda içeriden de düğme ile kapatabiliyorsun.İçeriden kapatıp aracı kilitlediğinizde bir daha kumandadan kilitleri açtığınızda aynalar açılmıyor.Yani açmak için içerideki düğmeyi kullanmanız gerekiyor.Ben bunun tam tersini istiyorum.Yani istediğim zaman kapılar kilitlense de aynalar açık kalsın istiyorum(Kış ayları için).Bunu başaramadım.
    Not:Yazarken aklıma geldi acaba kapıları anahtarla kilitlesek aynalar yine de kapanıyor mu?Kapanmıyorsa sorunun cevabını bulmuş oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekstra

    1.6 manuele laf yok ben gerçi lpg taktırmadım köpek gibi hızlanıyor.

    düzde dediğin gibi, köpek gibi hızlanıyor kardeşim de rampada bayılıyor 3. vitese kadar inmezsen rampa yukarı 100 üstüne çıkmıyor. dersenki rampayıda 100 ile çıkmayıver , 4. vitesde 70-80 çıkıyor. her rampada 6dan 3e yada 4 inmek sıkıcı oluyor. aurisin 1.6 mdsini test ettikten sonra işkenceymiş corollanın debriajı onu anladım. bide benim sol ayakta sinir sıkışması,belde fıtık olunca otomatik şart oldu. hondada öğretmenler günü kampanyası var 70 bine tüplü otomatik premiyumu veriyorlar. yeni kasası çıkacak olmasa kesin alırdım. 3 ay sonra eski kasa olacak araca para veresim gelmedi. corollanın makyajlısını yada yeni civic bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustik61 -- 25 Kasım 2015; 16:07:11 >
  • Hocam o zaman seneye yeni kasayla Hondaya geçersiniz.
    Önümüzdeki senenin kampanyasına niyetlenirsiniz artık.
    Tabi sağlık durumunuz manuel aracı bu arada kullanmanıza izin veririse çok geçmiş olsun.
  • mustik61 kullanıcısına yanıt
    hocam honda civic modelinden bahsediyorsunuz sanırım. bizim bir tanıdıkta var. tek sıkıntı 5 ileri vites olması. bundan şikayetçi. 6-7 ileri vites olsa tadından yenmez diyor.
  • mustik61 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz denizlide ikamet ediyorsunuz diye biliyorum bende denizlideyim cankurtaran ve tavas rampasını 4. Vites 120 falan çıkabiliyorum siz hangi rampada tıkanıyosunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris 1.33 2015 model var araç 4500 devirde 4. Viteste devir düşürmeden 120 den aşağı rampa dinlemiyor arabanın devrini yakalamak önemli bana gore ve ayrıca rampayi 80 ile çıkarken 3000 devirde fazla yakıyor araç anlamadım gitti bu işi normalde yüksek devirde daha fazla yakması lazım ama tam tersi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ayaklarımdan engelleyim elden kumanda ile sürecem aracı ötv den muaf araç alacağım ama dizel deki otomatik tam otomatik değilmiş ve doğru kullanmazsan motor şanzuman gidiyormuş. Bu multi mod otomatik vitesten çok sayıda şikayet okudum. Yokuşta geriye kaçıyormuş el freni ile kaldırmak gerekmiyormuş galiba benim sol elim direksiyonda sağ elim elden yapılan gaz tertibatında hangi elle el frenini yavaş yavaş indirecem. Ayrıca şehir içi trafikte de manual modda kullanmak gerekiyormus nu araç benim gibi engelli olanlara uygun değil galiba. Sizden tavsiyeler bekliyorum sırf bu m/m vites yüzünden beğenmesem de gözüm 1.5 ford focus dizele kaydı. Sizce ne yapmalıyım toyotanın dizel otomatiğini sıkıntısız kullanabilir miyim ford focus 1.5 dizel tavsiye eder misiniz. Yada toyotanın 1.6 benzinlisini mi alayım o tam otomatik 1.6 benzinli çok yakar mı? Allah kimseye hastalık dert vermesin arabayı sadece ise gidip gelmek için kullanacağım kendi başıma düz yolda zar zor yürüyorum şimdilik işe elektrikli bisikletle gidip geliyorum sizlerden tavsiye bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Averell Dalton

    Arkadaşlar ayaklarımdan engelleyim elden kumanda ile sürecem aracı ötv den muaf araç alacağım ama dizel deki otomatik tam otomatik değilmiş ve doğru kullanmazsan motor şanzuman gidiyormuş. Bu multi mod otomatik vitesten çok sayıda şikayet okudum. Yokuşta geriye kaçıyormuş el freni ile kaldırmak gerekmiyormuş galiba benim sol elim direksiyonda sağ elim elden yapılan gaz tertibatında hangi elle el frenini yavaş yavaş indirecem. Ayrıca şehir içi trafikte de manual modda kullanmak gerekiyormus nu araç benim gibi engelli olanlara uygun değil galiba. Sizden tavsiyeler bekliyorum sırf bu m/m vites yüzünden beğenmesem de gözüm 1.5 ford focus dizele kaydı. Sizce ne yapmalıyım toyotanın dizel otomatiğini sıkıntısız kullanabilir miyim ford focus 1.5 dizel tavsiye eder misiniz. Yada toyotanın 1.6 benzinlisini mi alayım o tam otomatik 1.6 benzinli çok yakar mı? Allah kimseye hastalık dert vermesin arabayı sadece ise gidip gelmek için kullanacağım kendi başıma düz yolda zar zor yürüyorum şimdilik işe elektrikli bisikletle gidip geliyorum sizlerden tavsiye bekliyorum.

    20 bin kilometredir 2015 dizel otomatik corolla kullanıyorum. vitesle ilgili dediğiniz sorunlardan hiçbirini yaşamadım. geri kaçırma olamaz çünkü yokuş kalkış desteği var. yüksek performans beklentiniz yoksa, ekonomik ve konforlu bir dizel araç arıyorsanız ideal bir araç. yalnız vites geçişlerini test edip görmeniz lazım. geçişler diğer otomatiklere göre biraz sarsıntılıdır test etmeden almayın. ayrıca dizel şart değilse 1.6 mds alıp tüp taktırabilirsiniz.




  • esatgelmedi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam tüp taktırma taraftarı değiliz o yüzden dizel arıyoruz benzinli çok yakar mı onu kestiremiyorum sonuçta sadece şehir içinde kullanacağım yılda çok bir km yapmayacağım. Toyotanın dizeli tam otomatik olsa bir dk durmam ama kararsızım kullanabilir miyim diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar malum kış geliyor bende 1.6 mds advance Corollama saç jant aldım 4 tane 150 tl ye kışlık lastiklerimi üzerlerine taktım ama bu jantlarin iki tanesinin kapakları yok 1.33 Corolla jant kapağı lazım iki tane nerden bulabilirim bu konuda yardım rica ediyorum hayırlı aksamlar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekstra

    Hocam siz denizlide ikamet ediyorsunuz diye biliyorum bende denizlideyim cankurtaran ve tavas rampasını 4. Vites 120 falan çıkabiliyorum siz hangi rampada tıkanıyosunuz?

    Cankurtaranda 4 vites çıkıyor ama 120 her yerinde mümkün değil. Benim en çok vites düşürdüğüm rampa karabel, memleket Fethiye iş yeri acıpayam olunca ayda 1 o yoldayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    Merhaba arkadaşlar malum kış geliyor bende 1.6 mds advance Corollama saç jant aldım 4 tane 150 tl ye kışlık lastiklerimi üzerlerine taktım ama bu jantlarin iki tanesinin kapakları yok 1.33 Corolla jant kapağı lazım iki tane nerden bulabilirim bu konuda yardım rica ediyorum hayırlı aksamlar....

    Basınç sensörlerini orjinal jant üzerinde bırakacaksınız, ve kış süresince kadranda uyarı ile gezeceksiniz. Çok rahatsız etmez, aslında 150 liraya bende bulsam taksam iyi olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustik61 -- 25 Kasım 2015; 20:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Averell Dalton kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ben 1.6 mds alalı 40 gün oluyor.Fikir vermesi açısından yazayım.Yaşadığınız şehiri ve güzergahınızı bilmiyorum ama ben 1-2 km. lik kısa mesafede ve devamlı inişli çıkışlı bir güzergahta kullanıyorum.Benim ortalamam 12-13 lt. civarında(tabiki araç yeni zamanla biraz daha düşer).Ankarada otursam en az 10 km. yol gidecek olsam tahminim 9 lt. civarı yakacak.Cvt şanzıman çok rahat eminim multimoda göre daha rahat edersiniz ama esat hocam gerekli açıklamaları yapmış zatem.Araçta yokuş kalkış desteği var ama aktif etmek biraz zor.Toyota hadi eğim sensörü koymamış ama bir tuş dahi koymayı uygun görmemiş yada düşünememiş.Fren pedalına biraz daha sert basarak aktif oluyor ve ben çok zorlanıyorum alışma sürecindeyim hala.Eşim se daha muvaffak bile olamadı maslesef.Sizin özel durumunuz var bunu da düşünün seçiminizde.Umarım yardımcı olmuşumdur.Hakkınızda en iyi ve hayırlı kararı vermeniz duasıyla iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustik61 kullanıcısına yanıt
    Mustafa Hocam zaten lpg den dolayi yedek lastik garajların duruyor 15 km sonra lastik ışığı yanıyor çok sorun olmaz diye düşünüyorum kapak lar eksik yanlız onu nasıl hallederim bilmiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kameriko8 K kullanıcısına yanıt
    Performaslı gitmeye alıştıktan sonra sakin moda dönmek için gaza hafifçe iki kere dokunursan araç sakin sakin gitmeye baslayacaktır tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10101011101210131014
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.