Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (925. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
332
Favori
2.218.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 923924925926927
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustik61 kullanıcısına yanıt
    He benimde öyle hocam.90 ı geçmezsem 1.8 den aldığım gazla 8 kuruşu geçmiyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustik61

    quote:

    Orijinalden alıntı: karadurak


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekstra

    Arkadaşlar dün gece yanlışlıkla limitörü açmışım hiç şimdiye kadar merak edip açmadım limitörü diyelim 87 ayarladığında kadranın ekranında da 87 dijital olarak yazıyor o zaman kendi kendime dedim ki be adam neden cruise da ve normal seyahat halindeykende bunu dijital olarak göstermiyosun.

    Limitör hız sınırlayıcı mı oluyor. Nasıl açılıyor hocam

    Advance ve premium donanımlarda direksiyonun üstünde disp tuşunun yanındaki tuşa dokununca hız sınırlayıcı simgesi kadranda çıkar. Devreye alınması hız sabitleyici kolunun, aynen hız sabitleyiciyi devreye alırkenki gibi aşağı doğru çekilmesi ile yapılır.tek işlevi ayarladığınız hıza ulaşınca gaz keser, rampada aşağı gaza basmadan hızlnırsamız ikaz eder ama aracı yavaşlatacak herhangi bir frenleme yaptırmaz, sollama esnasında ani hızlanmaya engel olabileceği için şahsen hiç kullanmıyorum, canınıza bile mal olabilir. 90 ile giderken önümdeki aracı solladığımda 130 a çıktığım oluyor, karşıdan araç gelirken, acil olarak arabayı sollayıp sağa girmem gerekirken ,200 km önce yola çıkarken 99 a kurduğum ve unuttuğum hız sınırlayıcı yüzünden arabanın gaz yemediğini düşünsenize, o an aklına bile gelmez insanın arabanın hız sınırlayıcısının açık olduğu.

    , Hız sabitleme ile hız sınırlama aynı anda kullanılamaz biri açıkken diğerini açarsanız açık olan kapanır.

    Teşekkürler hocam açıklama için, bende advance 1.6 var ama kullanmadım hiç limitörü meraktan sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: toyotaseverso


    quote:

    Orijinalden alıntı: MiD_NiGhT

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustik61

    Bugun şakır şakır yağmur vardi. Bi is icin saga cektim.20 dakika kadar bekledim. Bi baktim arka sag koltuga su damliyor.benim buyuk kiz arka kapiyi acmis ben kilitlemeden once ,kapi acik olunca tabiki damliyacak. Tum camlar bugu yapti calistirinca actim fani verdim on cama 1 dakika surmedi acilmasi.

    En onenlisi 20 dakika motor calismamasina ramen arabanin ici sıcacık durdu. Yalıtım cok iyi aracda buguda ondan oluyor. İc isi ile dis isi farki cok olunca icerdeki sicak hava soguk camlarda bugu yapiyor.

    Bu olayı başka hiçbir arabada görmedim. Beni de bir arkadaşım uyardı. Yarım saat sonra araca döndüğümüz halde hala ılıktı içerisi ve camlar buğu yapmıştı. Açıkçası bu benim hoşuma gitti.

    Opel Astra var bizde. Arabanın motoru durunca arabanın içi 5 dakikada buz gibi oluyor.

    Hoş geldiniz. Ben Opel'i çok uzun zaman düşündüm. Eğer 1.6 benzinli motoruna sorunsuz Lpg montajı yapılabilseydi hiç düşünmeden alırdım. Hala da alabilirim. Opel sonuçta bu marka seviyesinde kendisini kanıtlamıştır zannındayım. Yeni Astra nasıl olacak acaba? Ama söylenen bir şey var bilemiyorum benim de başıma gelir mi; Toyota kullandıktan sonra başka markaların araçlarına biraz zor alışırsın diyorlar. Bende açıkçası konforundan inanılmaz memnunum ama marka fanatizmine gerek yok kim iyi araba çıkarırsa onu alabilirim.

    Opel Toyotaya benzemez. Opel'in debriyaj serttir, Toyota'nın yumuşacıktır. Ama Opel Astra 136hp var. O yüzden araç performanslı. Atmosferik motor Toyota versa göre daha ekonomik ve daha güçlü hızlı Atik. Bana kalırsa Opel Astra K al yıl sonunda. Bende aracı K ile değiştirebilirim. Ha bu arada. Astra Life facebook da araştır. Astra alırsan katıl. Ayrıca hiçbir zaman Toyota kadar içi ferah, geniş değildir fakat bir nebze olsa bile rahattır. Eğer ferah geniş rahat bir araba alacaksın 1.6 136hp zafira veya Meriva almanın tavsiye
    Ederim. Toyota Verso 1.6 BMW motorlu dizel de alabilirsin. 110 hp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyotaseverso -- 8 Ağustos 2015; 22:48:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailfrat01

    Arkadaşlar bir anlık dikkatsizlik sonucu resimde gördüğünüz hasar oluştu. Göçük ve derin çizikler var arabayı boyatmalımıyım satarken büyük problem oluştururmu. en az 3-4 yıl satmayı düsünmuyorum.https://store.donanimhaber.com/5e/d4/14/5ed4146ef980fc1ff8909e421f94fc8f.jpg


    Boyattır bence, böyle binilmez. Servis yerine sanayide sadece düzeltilen yeri boyat. Servis kapıyı, marşpieli, çamurluğu komple boyar, sigortadan alacağı paraya bakar. İyi bi usta çok az belli olacak şekilde halleder orayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustik61 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bir anlık dikkatsizlik sonucu resimde gördüğünüz hasar oluştu. Göçük ve derin çizikler var arabayı boyatmalımıyım satarken büyük problem oluştururmu. en az 3-4 yıl satmayı düsünmuyorum. Cevabınız için teşekkür.....
  • Corolla advance MDS araç su anda 950 km de. BRC lpg takılı.

    İlk yakıt ölçümünü yaptım. %80 şehiriçi klima sürekli açık.

    34 litre gaz ile 360 km şehiriçi. Tutar 75 tl. Km ye 9,5 litre yakmış. Gaz 2,22 TL. Kilometrede 21 kuruş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismailfrat01 İ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.Boyattırsan iyi olur rahatsız edici duruyor. Servise sor eğer Arkadaşın dediği gibi her tarafı boyamaya kalkarlarsa sanayiye de gösterebilirsin. Neticede 3 4 yıl bineceğim diyorsun boyatıp tertemiz bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben dun 1.6 mds lpg li aracimla 125 tl ile 870 km yol gittim.klima surekli acik bagaj dolu ve 2 yetiskin 3 cocuk vardi aracta.bu arac gercekten hic yakmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrica sarsintisiz vites ve sessiz motor da cabasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egebingul E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle çok az yakıyor aracın bagajını tıka basa doldurup 6 yetişkin bindik klima sürekli açıktı ve otobanda 140 150 ile gittim bu ağır şartlara rağmen 200 kmde 42 lira lpg yaktı lpgde 2.15ti. Corolla böyle bir araç kendine bağlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egebingul

    ben dun 1.6 mds lpg li aracimla 125 tl ile 870 km yol gittim.klima surekli acik bagaj dolu ve 2 yetiskin 3 cocuk vardi aracta.bu arac gercekten hic yakmiyor.

    Ben 84 liralık gaz ile 446 km gittim. 4 yetişkin 2 çocuk, bağaj dolu. 50 km kadarı şehir içi ve şehir içi gezerken 2 yetişkin daha vardı yanımızda .hesapladım araçda toplam ağırlığımız 520 kg.canına okuduk aracın. Ama fark ettimki avensis kadar iç hacmi olsada, corollanın yürür aksamı avensisden zayıf, 8 kişi ile girdiğim bütün hendeklerde sürttü, mark antalyanın otoparkına girişde sürttü, avm güvenliği bu araç niye çökmüş diye bağajı açtırdı bomba aradı, ama saflar bağajı yerin 3 kat altında otoparka aradı, bağajı doldursam bomba ile avmnin otoparkında nerede patlatıldığının ne önemi var. Klimanın zaten kapanma ihtimali yok antalyada. Buna ramen 20 kuruşun altında kaldı tüketim, gazı fethiyede 2.17 den alıyorum onunda farkı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu lpg konusu açıldıkça gaza geliyorum gidip lpg taktırasım geliyor 1.33 aldım daha 100km de lpg taktırmamın bir sakıncası var mı? Hangi kiti tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cristianotrk C kullanıcısına yanıt
    Cevap için tskk.sanirim Auto kingde boyatacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    Şu lpg konusu açıldıkça gaza geliyorum gidip lpg taktırasım geliyor 1.33 aldım daha 100km de lpg taktırmamın bir sakıncası var mı? Hangi kiti tavsiye edersiniz

    Geçen ay aldığım 1.33aracima 110km de LPG taktirdim. Genelde brc landı renzo yaptırılıyor.ben atiker gold taktirdim,memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg de en iyi marka hangisi? Benzinde bugün 9lt/100km gösteriyordu. Araç daha 250km olmadı. Yalnız beklediğimden iyi çıktı. Direksiyonda az da olsa his var. Eskisinden iyi. Tepkileri ve ağırlığı da çok güzel. Hiç alışmam gerekmedi arabaya. Cvt harika. Aynalarda dış bükey kısım niye buna konmamış anlamadım. 2006 modelde sol aynada vardı ve iş görüyordu. Ama yine de görüş açıları iyi. Arka görüş az olsa da kamerayla tamamlanıyor.

    Eksi olarak yol tutuş biraz zayıf ancak öyle abartı değil, esp sayesinde eskisinden çok daha güvenli. Esp nin müdahalesini bilmeyen biri araca gayet iyi yol tutuyor der. Bir de hep bu Corolla larda hissettiğim süspansiyon karakteri var. Şöyle ki süspansiyon sıkışıp geri bırakırken çok hızlı bırakıyor. Yani virajda yan yattığında düzeltirken ya da ters tarafa yönlenirken birden kalkıyor yatan taraf. Onu böyle alman araçlarındaki gibi geri bırakmasını biraz daha yavaş ayarlasalarmış on numara olacaktı. Belki konfor için böyle. Ancak sağ sol ağırlık transferinde araçta zıplama hissi oluşuyor. Bu da eski modellere nazaran azaltılmış ama gene de var.

    Şunu anladım ki Corolla lar karakter olarak çok benziyor. Japon mantığı hiç değişmemiş. Biraz daha iyi biraz daha güzel herşey. Bu araçta 2006 ya nazaran bayağı gelişme var. 2010 a göre de şase ve motor olarak çok değil ama vites, malzeme, tasarım, genel rafinelik manasında iyi gelişme var. Ancak herşeye rağmen japonlar bence arge de korkak davranıyorlar. Bu cümlem yanlış anlaşılmasın, şu an bir Japon firmasına makina kurulumu yapıyoruz, adamlar yanlış, kullanımı zor, bulunması zor bir ekipman bile olsa eski kullandıklarından sağlam diye vazgeçmiyor. Arge de korkaklıktan kastım bu. Tamam sağlamdan vazgeçme ama sağlamlığı kanıtlanmış olan da denenerek bulundu. Daha hızlı bir şekilde yeni ekipmanlar denenip kullanılabilir. Bunlara biraz çılgın Türk mantığı lazım :)

    Bahsettiğim torpido üstündeki mavi ışık da bu. Bu önceki modellerde var mıydı? Bir de torpidonun içinde üst kısımda turuncu ufak bir ışık var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 9 Ağustos 2015; 21:42:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teknoloji ve Ar ge var.Maliyet hesabı güdüyorlar. Bir alman gibi müşteri hatası deyip garanti kapsamı içerisinde olan bir parça değişim gerektiğinde naza çekmiyorlar.Bunun için de 10 yıllık parça değişim piyasa izlemem planları var.Çünkü araç resmi ömrü olan 10 yılda olası hataları ilk corolla üretildiği yıldan bu yana takip edip tamir ediyorlar. Lexus ta olan teknoloji toyota teknolojisi.Lexus modellerini inceleyin argeyi görün.Lakin bu fiyata uzun ömürlü alaşım içeren yürür aksam bekliyor tüm dünyadaki toyotacılar ve toyotada onu veriyor.

    O mavi ışık led ambiyans.Son kasanın özelliği.

    Genel olarak yol tutuş ve süspansiyon konusunda size hak veriyorum.Ama bu genişliği ve standart olan güvenlik donanımlarını hangi firma yaparsa yapsın bu segmentte bu kadar yol tutar bu araç. Varıp da bi c200 alıp 170 bin para vermiyoruz.Süspansiyonu 5 kişilik arabaya dünya genelinde 500 kilo abartı yükle binerler diye bu tip tasarlıyorlar maalesef adamlar haklı ben şahsen 8 kişi sığdırıp bide bagaj doldurup yolculuk yaptım zamanında.Toyota corolla bu işlerin arabası zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın mesajını eksileyem zihniyete sormak lazım zat ı şahaneleri belki beğenmez diye bu forumda insanlar soru sormayacaklar mı?Forumun bu başlığına öyle tipler geliyor ki 1 tek Allah rızası almamış ama 2 tane blog okuyup bilgiçlik taslayanlar mı dersin lpg yi sevmediği için sorulan mesajı eksileyen mi dersin yahu bilader çok biliosan ve afedersin yürek varsa çık yaz adam gibi yoksa ne demeye tek mesajla girip çıkarsın yada hiç girmeden yorum eksilersin.


    Kardeş soruna cevap veriyorum şpg konuşalacak bu forumda haklısın sormakta; lpg yi istediğin km de takturabilirsin. Forumda brc landi renzo atiker ve prins taktıranlar var.Şu ana kadar şikayetçi olan yok.

    Ben 1.6 mds ye prins vsi2 taktırdım 2 bin km deyken 58 bin km ye yakınken sattım.Priusuma 130 bindeyken taktırdım vsi2 şimdi 140 binde ben prins vsi2 den çok memnunum.Eğer prins olmayacksa landi renzo veyahut brc öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel

    Bu arkadaşın mesajını eksileyem zihniyete sormak lazım zat ı şahaneleri belki beğenmez diye bu forumda insanlar soru sormayacaklar mı?Forumun bu başlığına öyle tipler geliyor ki 1 tek Allah rızası almamış ama 2 tane blog okuyup bilgiçlik taslayanlar mı dersin lpg yi sevmediği için sorulan mesajı eksileyen mi dersin yahu bilader çok biliosan ve afedersin yürek varsa çık yaz adam gibi yoksa ne demeye tek mesajla girip çıkarsın yada hiç girmeden yorum eksilersin.


    Kardeş soruna cevap veriyorum şpg konuşalacak bu forumda haklısın sormakta; lpg yi istediğin km de takturabilirsin. Forumda brc landi renzo atiker ve prins taktıranlar var.Şu ana kadar şikayetçi olan yok.

    Ben 1.6 mds ye prins vsi2 taktırdım 2 bin km deyken 58 bin km ye yakınken sattım.Priusuma 130 bindeyken taktırdım vsi2 şimdi 140 binde ben prins vsi2 den çok memnunum.Eğer prins olmayacksa landi renzo veyahut brc öneririm.

    alıştım artık ben çoluk cocuk burda bilgi için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Yine eksilediler hem seni hem beni.Demek ki hayranların var hayırlı olsun.Benim böyle 8 tane var.Ara ara gelip zevkine eksiliyolar.İkimizin arasındaki soru cevap ı eksilemenin hakikaten bir anlamı yok. Yazık çok yazık.

    Eksileyen arkadaş, biz birbrimizi artılasak senin eksin bi işe yaramıyor farkında mısın? İşte senin etkin o kadar.Ne diyeyim canıh saolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecz_mel -- 10 Ağustos 2015; 0:07:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel

    Yine eksilediler hem seni hem beni.Demek ki hayranların var hayırlı olsun.Benim böyle 8 tane var.Ara ara gelip zevkine eksiliyolar.İkimizin arasındaki soru cevap ı eksilemenin hakikaten bir anlamı yok. Yazık çok yazık.

    Eksileyen arkadaş, biz birbrimizi artılasak senin eksin bi işe yaramıyor farkında mısın? İşte senin etkin o kadar.Ne diyeyim canıh saolsun.

    bu eksi artı işi çıktı çıkalı saçmalıklar başladı.akıllarınsıra tahrik edecekler.görmemezlikten geliyorum en kötü ihtimal giderim forumdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 923924925926927
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.