Şimdi Ara

Hangi aydan sonra yeni alacağımız aracımız 2007 model olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar soru açık, haziran ayından sonra mıydı yoksa haziran dahil miydi? Nasıldı?

• Her markanın farklı olması lazım
  • markadan markaya değişiyor ama ağustos ve eylül aylarında çıkıyor bir sonraki senenin modelleri.
  • 6.aydan itibaren
  • o da büyük bir saçmalık bence araba hangi yıl satılıyorsa o yılın modelidir. hadi ekim-kasım-aralık bir sonraki yıl saysınlar ama daha dur haziran bence çok erken. Mayısta araba alınmaması lazım o zaman.
  • ben aldımm bekliyorum bakalım gelcek...bence de benim arabam 2006 model 1 ay sonra çıkacacak araba 2007 tuhaf bi iş....
  • Önemli makyaj, kasa değişimi yoksa yılın önemi yok. Mayıs'ta 2006 al Haziran'da 2007 gelse bile fiyatı artacaktır. Ya da kampanya filan olmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek tesellim o olur valla...
  • yasal olarak yılın ikinci yarısı üretilmiş (yerli araçlar için) veya yılın ikinci yarısı ithal edilmiş (ithal araçlar) 1 ağustos ve sonrası tescil edilirse sonraki yıl olarak tescil edilir.

Yani 2006 nisanda üretilen sümbül veya 2006 nisanda ithal edilen fiesta (satılmayan ve elde kalan ) eylülde bile tescil edilse 2006 olur.
    Ama 2006 temmuzda üretilen veya ithal edilen araç 1 ağustostan sonra tescil edilirse 2007 olur . Temmuzda üretilip/ithal edilip temmuzda tescil edilirse yine 2006 olur.

Firmalar bu konuda üçkağıt yapabiliyor. Üretim veya ithalat tarihine bakmadan 1 ağustos sonrası tescil edilen tüm arabaları sonraki yıla tescil edebiliyorlar

Hatta bazıları haziran temmuzda satılan araçları da gerekli mercilere para ödeyerek sonraki yıla tescil edebiliyor..

Cmaxi alırken çok araştırdım ama bu yollara sapmadım ve 2 temmuz 2004te teslim aldıığım arabayı sonraki yıla değil o yıla kaydettirdim ileride başım belaya girer diye. 30 gün beklesiydim 2005 olacaktı.

• Benim araba haziran 2004 üretimiydi...Temmuzun ilk haftası aracı almıştım,agustosta fatura kestirirsen aracı 2005 olarak yazarız dediler..oke dedim,bekliyelim!Agustosun 2'sinde fatura kestiler,aracıda 2005 olarak ruhsata yazdılar.Böle bişe için başımın belaya girceğini zannetmiyorum yanii...Millet takır takır mayısta bile üretilen arabaları,bi üst model olarak yazdırıyoo,kimseyide görmedim başı belaya giren..hem girse bizim başımız değil satıcının,plazanın girer diye düşünüyorum oda çok zor!
  • ıııhhh...satıcının,muamelecinin, plazanın, polisin değil senin başın belaya giriyor. Tek yasal sorumlu sensin. Nasıl kaçak giren mercedesi yakalarlarsa son sahibini hapse atıyorlar, bu da öyle...

Sen de haklısın türkiyede kimsenin , arabasını sonraki yıla tescil ettirdi diye , başına bişey gelmedi gelmez de..Biz ödleklik ettik işte

Bir de Türkiyede bu işler şikayete bakar, sana gıcık biri seni şikayet ederse başın ağrıyabilir..
  • Arkadaşlar işin aslı şöyle. Kanuna göre teknik belge tarihi 1 hazirandan sonra olan araçlar 1 Ağustos tarihi itibariyle trafikte yeni model yılıymış gibi tescil ettirilebiliyor.Örnek verecek olursak 31.05.2006 teknik belge tarihli bir araç hiçbir şekilde 2007 olarak tescil edilemez. Ama 01 Haziran sonrası bir tarihe sahip olan bütün araçlar 31 Temmuza kadar 2006 1 Agustosta 2007 model olur.
  • benim dediğim de bu işte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsoykan

Arkadaşlar işin aslı şöyle. Kanuna göre teknik belge tarihi 1 hazirandan sonra olan araçlar 1 Ağustos tarihi itibariyle trafikte yeni model yılıymış gibi tescil ettirilebiliyor.Örnek verecek olursak 31.05.2006 teknik belge tarihli bir araç hiçbir şekilde 2007 olarak tescil edilemez. Ama 01 Haziran sonrası bir tarihe sahip olan bütün araçlar 31 Temmuza kadar 2006 1 Agustosta 2007 model olur.

Tamamen katılıyorum,çok güzel açıklamışsınız.
    Geçen temmuzun sonunda c3 aldım ve faturasını 2 ağustosta kestirdim.Ruhsatta 2006 yazıyor,hiç bi üç kağıt yok bu işte, gayet yasal.(Haa aldığınız firma faturada model yılı olarak yeni yılı yazmalı mutlaka,trafik o tarihe göre işlem yapıyo)
  • Peki arkadaşlar aracı alıp ruhsatı falan olmadan kullanıyor musunuz? Yoksa aracı geç mi teslim alıyorsunuz? Tamda araç alma arifesindeyken dişi sıkıp biraz daha beklesek mi acep.
  • Ya ben geçici plakayla kullanmak istemiştimm..ama vermemişlerdii..Bu dediğim samsun için geçerlii,emniyet buna izin vermiyomuş..600 milyon cezayı kesip aracıda baglıyomuş dediler..Ee o zaman nie geçici plaka diye bi olay var dedim(hanii bu beyaz çizgili sarı palakalar 34 G 0055 gibi)..hemde nie izin vermeyip aracı baglayıp,ceza kesiyolar falan..Bilmiyoz ama,gıcıklıgına yapıyolar dediler..Bana saçma gelmiştii..Ama etrafta görüyom yanii..geçici plakalı araçlar!!!Millet dolaşıyoo...
  • Valla ben ağustos ayı diye biliyorum banada bir arkdaş anlattı.sırf modeli yüksek gözüksün diye ağustosa kadar beklemiş.ama markadan markaya farkediyomu onu bilmiyorum
  • herseyi tipatip ayni olan iki arabanin arasinda bi yil fark varsa fiyat farki e olur?
  • aslında model yılı fiyatı etkileyen faktörlerden sadece biri, ve çok da önemli değil. önemli olan km si ve kazası. 2001 model 60,000km de mi tercih edersiniz, 2002 model 100,000km de mi?
  • ben citroen servisinde calisiyorum 10.aydan sonra cikan arabalar mesala ekim 2006 cikan bi araba 2007 model oluyo bencede mantikli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.