Şimdi Ara

YALOVA NASIL BİR YER?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
26.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yalova nasıl bir yerdir?Üniversite okunacak bir şehir midir?Sosyal yaşantı nasıldır?Kızları güzel midir?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.



  • Biraz geç gördüm sanırım konuyu ama elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım.

    Yalova'lıyım,burada doğdum ve 20 senedir burada oturuyorum.Şehir olarak küçük bir şehirdir,hatta Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en küçük ilidir yanlış bilmiyorsam.Bunun avantajları da var dezavantajlarıda.Meselâ merkezde heryere max. 20dk. yürüyerek ulaşabilirsin.Ulaşım kolaydır. Bana sorarsan çevresiyle,doğasıyla,sahiliyle güzel bir yer.İstanbul,Bursa,Kocaeli gibi şehirlere 1'er saat uzaklıkta.Bunlar birer avantaj.Dezavantajlarıı ise büyük şehirlerde olan bazı markalar,mağazalar en azından şuan için yok. Konser vb. etkinlikler büyük şehirler kadar sık ve güzel olmaz.Bunlar başlıca dezavantajları.Ayrıca şehir Türkiye'de en çok göç alan şehirler arasında.Yüzölçümü de küçük olunca bazen çekilmez oluyor.Özellikle yazın ve akşam saatlerinde trafiği İstanbul trafiğini aratmaz sanırım.

    Sosyal yaşantısına gelince son bikaç senedir gelişmeye başladı diyebilirim.Çok fazla sosyallik bekleme ama Anadolu şehirleri kadar da kötü değildir.Merkezde geceleri gidebileceğin bikaç mekan vardır.Onun dışında Çınarcık ilçesinde güzel Clublar mevcut.Merkezde gece olana kadar açık olan güzel kafeleri vardır,bazısı içkili bazısı içkisiz.Ama İstanbul,İzmir Ankara gibi büyük şehirlerden geliyorsan ve oralarda sosyal hayatı tatdıysan seni tatmin etmeyebilir.

    Üniversite konusuna gelirsek;üniversitenin bir kampüsü yok onu baştan söyleyeyim.Bu bakımdan eğer burada okuyacaksan, kendini üniversite okuyormuş gibi hissetmemen kuvvetle muhtemel.Bütün fakülteleri şehrin farklı farklı yerlerinde.Bazısı bir iş hanının üst katında,bazısı biraz merkezden uzak liseden bozma bir binada vs. Kampüs inşaatı başladı fakat ne zaman biter Allah bilir.Belki 5 sene sonra,belki 10 sene sonra.Kaliteli bir üniversite olduğunu söyleyemeyeceğim.Fakat Türkiye'de olmayan bölümler ya da çok az olan bölümler var ve bunları açmaya gayret gösteriyorlar daha çok.Bu sayede biraz farklı olmaya çalışıyorlar belki de.Bu bölümler kimisine göre geleceği olan meslekler.(Enerji Sistemleri Mühendisliği,Polimer Mühendisliği gibi.)

    Kızlarını sormuşsun,Yalova'da birçok memleketten insan var.Bu sebeple kızları hakkında güzel ya da çirkin gibi genel bir tanım yapamıyorum.Güzeli de var,çirkini de var ama ortalama diyelim.Bi İzmir'in kızları gibi,Balıkesir'in kızları gibi güzellikleriyle anılmazlar yani.

    Başka sorun olursa cevap vermeye çalışırım.




  • peki ekonomi yönünden nasıl yani diyelim yalova üniyi yazdık ev kiraları falan ne kadardır yada alışveriş hayatı pahalımıdır
    @
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih_tuncel

    peki ekonomi yönünden nasıl yani diyelim yalova üniyi yazdık ev kiraları falan ne kadardır yada alışveriş hayatı pahalımıdır
    @

    Emin olmamakla birlikte merkezde 500 liradan düşük kiralı ev bulma ihtimali yok diyebilirim.Varsa da çok eskidir ve çok nadir bulunur.Geneli 500 liradan başlar.
    Pahalılık konusunda ne pahalı ne ucuz.Anadolu şehirlerine göre pahalı olabilir ama bu bölgedeki şehirlere göre normal seviyededir.Tabi Yalova dışında başka bir yerde bu kadar uzun süre kalmadığım için, sağlıklı bi kıyaslama yapamam şuraya göre daha pahalı veya ucuz diye,belki alıştığımızdan dolayı bana normal geliyordur.Ama ben Düzce'de okuyorum mesela,Düzce Yalova'ya göre baya pahalı.İstanbul,Bursa,Kocaeli gibi şehirlerde alışveriş yaptığım zaman aşırı farklılıklar görmedim Yalova ile.Fakat dediğim şehirlerde çeşit çok olduğu için istediğiniz fiyatta bişeyi bulmanız daha kolay.Yalova'da bu imkan yok,çeşit az olduğu için ''bu dükkan pahalı, şurası daha ucuz oradan alayım'' olayı pek yok.

    Bir de bir şehrin zengin olmasıyla pahalı olması arasında nasıl bir bağ kurulabilir bilmiyorum ama, Yalova yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'nin en zengin 3.şehriydi.Cadde ve sokaklarda falan arabalar genelde pahalı arabalar.




  • hocam ben memur olarak tayin alsam ev fiyatları, artı ticaret yapabilirmiyim orda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tunamanas

    hocam ben memur olarak tayin alsam ev fiyatları, artı ticaret yapabilirmiyim orda ?


    Edit: 2016 Yılı itibariyle şehrin son yıllarda aldığı göçlerden dolayı(özellikle araplar) fiyatlar patlamış bulunmakta. Kiralar 1000 lira üzeri, ev fiyatları ise en az 300 bin diyebilirim.

    Hocam ev fiyatları dediğim gibi en az 500 lira falan.Daha aşağısı da vardır ama hem nadir bulunur hem de evin durumu kötüdür baya.Adam gibi bi ev için 500-700 lira arası kira gerekir.Satın almak için de 80-100 bin arasına 3+1 eski evler bulabilirsin.25 yaşından büyüktür bunlar(deprem görmüş binalar),110-130 bine yeni yapılmış güzel evler var.

    Ticaret konusunda pek bi fikrim yok,yapacağın işe göre de değişir.Bakkal açsan bence iş yapamazsın mesela,şehirde zincir market var bikaç tane,fiyatları da uygun sayılır,şehri iyi parsellemiş durumda bunlar,neredeyse her bölgeye yakın bi tane marketi var adamın.Yalova zaten küçük yer,millet bakkala gideceğine oraya gidiyor.Anca merkezden biraz uzakta bakkal açsan iş yaparsın,tabi bakkal örnekti sadece,başka sektörlerde iş değişebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 27 Kasım 2016; 21:3:15 >




  • Biraz ben de güncelleme yapayım 2016 yılı sonundan..

    Ben de doğma büyüme Yalova'lıyım.Burada çok farklı bir alanda ticaret yapmadığınız sürece işiniz tutar. Küçük bir şehir olduğundan merkezi çok geniş bir alan kaplar. Yani alış veriş yapmak için insanlar tek bir noktaya odaklanmaz. Balık pazarının yanında tekstil dükkanı,yanında tekel büfe,onun da yanında lokanta bulunur mesela. Karışık karışık boylu boyunca dükkanlar,iş hanları bulunur. Burger King in üstünde diş hekimi yanında avukat bulunur, karşısında ise bar.. İnsanlar tek bir noktada gezmedikleri için kıyıda her yer merkez sayılır.

    Arapların rağbet etmesiyle emlak fiyatlarında bir patlama yaşanmıştır son zamanlarda.Beğenmediğiniz evler 800 tl,dökük eski binadan bir daire 300 bin tl den aşağı değildir. Arsa fiyatları da uçmuş durumda.

    Gece hayatı yok denecek düzeydedir. Çınarcık'ta sadece yazın açılan bir dünya gece kulübü vardır da , Yalova yaz-kış hareketli ve kalabalık olmasına rağmen neden bir diskosu yoktur hala anlam veremem..

    Muhafazakar ve açık kesim eşit orandadır ve bu durumdan kimse rahatsız olmaz. İnsanları dış görünüşüyle yargılayan bir zihniyet yoktur burada. Son derece açık giyinen bir bayanla tesettürlü bir bayanı beraber gezerken sıkça görebilmek mümkün..

    Oldukça pahalı bir memlekettir burası. Avm ler hafta içi sinek avlar. Zaten topu topu 3 tane Avm vardır kışın buralar dolar taşar. Zengin ve orta halli kişiler oluşturur Yalovamızı. Çok fakir olana ben henüz rastlamadım. Sanırım bundan sebep fiyatlar el yakıyor.

    İki dükkanda bir emlak dükkanına 3 dükkanda bir kuaförlere rastlamanız mümkün. Emlakçı ve kuaför dükkanları sayısı o kadar fazla ki, insan şaşırıyor bu fazlalığa..

    Genel olarak çok hareketli ve gürültülü ama bana soracak olursanız sıkıcı bir yer. Hep aynı yerlere gidip aynı şeylri yapmaktan bunalmış bir insan olarak başka bir büyük ile yerleşmenin fırsatını kolluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.