Şimdi Ara

BlackBerry 10 ile sunulan önemli özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  •  

    Çarşamba günü eski adıyla RIM yeni adıyla BlackBerry olan Kanadalı mobil cihaz üreticisi, BlackBerry 10 işletim sistemini uzun bir bekleyişin ardından nihayet resmi olarak lanse etti. İlk BlackBerry 10 cihazları Şubat ayında tüketici ile buluşacakken, firmanın emektar tableti PlayBook da bu güncellemeden istifade edecek. 




    Yaklaşık iki yıldır geliştirme çalışmaları yapan ve bugüne kadar farklı dönemlerde kısa detaylarla yeni işletim sistemini tanıtan BlackBerry, tanıtım esnasında diğer tüm detayları da kamuoyu ile paylaştı. BlackBerry 10 işletim sistemi ile birlikte karşımıza çıkacak olan önemli özellikler şu şekilde sıralanıyor:




    QWERTY Klavye




    BlackBerry cihazlarının vazgeçilmez unsurlarından birisi olan QWERTY klavye, yeni işletim sisteminde hem fiziksel hem de sanal olarak yerini aldı. Önceki akıllı telefon ve tablet modellerinde sanal klavyeye rastlıyorduk. Son derece başarılı tahminler yapan klavye, yeni işletim sisteminde daha da ilerleme kaydetti.




    Yeni klavye yazılımında tuşlamadan yazmak şeklinde tabir edilen bir yöntem kullanılıyor. Klavyede yazı yazarken, sistem sıradaki kelimeleri tahmin ederek klavyede belirli harflerin üzerinde küçük puntolarla yerleştiriyor ve bu harfe basılı tutarak yukarı doğru parmağınızı kaydırdığınızda otomatik olarak kelime metin alanına gönderiliyor. BlackBerry patronu Thorsten Heins, bu sistemin en iyi yazım tecrübesini sunacağını ve fiziksel klavyede de kullanılabileceğini belirtiyor.

     

     




    BlackBerry Peek ve BlackBerry Hub




    BlackBerry Peek mini bir bildirim merkezi gibi çalışıyor. Parmağınızı ekranın altından yukarı doğru sürükleyerek bir süre tuttuğunuzda en önemli bildirimleriniz ikon şeklinde karşınıza geliyor. Sağa doğru parmağınızı kaydırdığınızda ise tüm bildirimleriniz BlackBerry Hub altında ekrana geliyor. Gelen SMS, anlık mesajlaşma, takvim, cevapsız çağrı, sosyal ağlardan güncellemeler gibi bildirimlere pencereden ayrılmadan göz atabiliyorsunuz. 

     

     




    BlackBerry Flow




    PlayBook modelinden de hatırlayacağımız akıcı görev yöneticisi BB10 işletim sisteminde BlackBerry Flow olarak karşımıza çıkıyor ve adı gibi uygulamalar arasında takılmadan geçiş yapabiliyor. Bu açıdan Android'in Project Butter sistemine de rakip oluyor. 

     

     




    BlackBerry Balance




    Kurumlara hitap edecek bu özellik ile kullanıcılar hem kişisel hem de kurumsal uygulamaları ayrı katmanlarda tutarak birbiri arasında geçiş yapabiliyor ve her katman için sunulan güvenlik prosedürleri birbirine karışmıyor. 

     

     




    BBM ve BBM Screenshare




    BlackBerry'nin popüler iletişim platformu BBM artık basit sesli arama ve görüntülü aramaları desteklerken, görüntülü görüşme esnasında hem arayan hem de aranan aynı ekranda görülebiliyor. 




    BlackBerry Remember




    BlackBerry Remember temelde bir hatırlatıcı uygulaması ve farklı olarak seyahat bilgileri, fotoğraflar gibi verilerin tek bir noktada işaretlenmesini sağlıyor. Ayrıca Evernote desteği de sunuluyor. 




    Kamera 




    BB10 işletim sisteminde kamera fonksiyonu Time Shift özelliği ile birlikte geliyor. Kullanıcı deklanşöre bastığı anda birden fazla poz çekiliyor ve kullanıcı bunların arasında en iyi yüz hatlarını belirleyerek kaydedebiliyor. Ayrıca bir fotoğraf düzenleme uygulaması da mevcut. 

     

     







    BlackBerry Story Maker




    Bu uygulama müzik, video, fotoğraf gibi içerikleri birleştirerek ve efektler vererek bir slayt şov yapmanıza olanak tanıyor.







    Flash destekli BlackBerry tarayıcı




    Gezinti hızı ve akıcılık konusunda rakiplerinin önünde olduğunu dile getiren BlackBerry tarayıcısı Flash desteği ile birlikte geliyor. Flash desteği varsayılan olarak kapalı ve ayarlar kısmından aktif edilmesi gerekiyor. Varsayılan arama motoru ise Bing.




    Uygulama desteği




    BlackBerry 10 işletim sisteminin en büyük eksiği şüphesiz uygulama desteği. Yeni adıyla BlackBerry World uygulama mağazası 70 000 uygulama barındırıyor olsa da henüz yolun başında sayılır. 




    Facebook, Twitter, Skype, Foursquare, Oovoo, LinkedIn MBL.com, Angry Birds Star Wars, JetPack Joyride, Where's My Perry, Where's My Water, Rdio, NYT, TuneIn, SoundHound, Box, Reuters, Economist gibi popüler uygulamalar indirmeye sunulmuş durumda. Ayrıca video ve müzik içerikleri de mağazadan satılıyor. 

     


















  • eee whatsapp yokmu???

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asus transformer

    eee whatsapp yokmu???


    Ben canli yayin tanitimi izledim. Whatsapp var ozelikle tanitim esnasinda gosterildi.

  • Abi insan bir dead trigger koyar bir nfs most wanted koyar.Hani sistem kaldırmaz dicemde sistemde canavar gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

    Abi insan bir dead trigger koyar bir nfs most wanted koyar.Hani sistem kaldırmaz dicemde sistemde canavar gibi.

    Android 2.3 surumunde calisan uygulamalari kolayca port edilebilecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

    Abi insan bir dead trigger koyar bir nfs most wanted koyar.Hani sistem kaldırmaz dicemde sistemde canavar gibi.

    İyide bu telefonun kendi uygulamaları. Uygulamalar zaten ayrıyeten başka konuda yazılmıştı. Rim bu sefer iyi iş çıkartmış, eleştirmek için çok erken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NatroTech -- 2 Şubat 2013; 0:40:36 >
  • playbook alasım var anasını satiyim üniversite hazırlık herşeye engel oluyo

  • sms ekranındaki klavye çok hoşuma gitti ilk defa böyle birşey görüyorum kullanımı muhteşem oranda kolaylaştıracağını düşünüyorum hele ben gibi 4.5 inçlik ekranda dahi aynı anda 5 tuşa birden basmayı becerebilenler için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NatroTech

    quote:

    Orijinalden alıntı: O Meşhur Kel Adam ;)

    Abi insan bir dead trigger koyar bir nfs most wanted koyar.Hani sistem kaldırmaz dicemde sistemde canavar gibi.

    İyide bu telefonun kendi uygulamaları. Uygulamalar zaten ayrıyeten başka konuda yazılmıştı. Rim bu sefer iyi iş çıkartmış, eleştirmek için çok erken.

    Evet o konuyu hatırlıyorum yinede yoktu.
  • Playbook en alınası alet haline geldi güncelleme haberiyle birlikte 399 lira ucuz. nexus 7 var alternatif ama o 599 aradaki farkı android için vereceksin kayıbın kamera olacak sadece,bilemiyorum.

  • bu sefer olmuş blackberry!

  • BlackBerry bu telefonu geliştirmek için epeyce emek harcamış gibi görünüyor. Klavyedeki yenilik ve timeshift özelliğiyle benim dikkatimi çekmeyi başardı doğrusu.

  • Adamlar MeeGo'dan kopyalamışlar bazı özellikleri. Görev yöneticisi aynı, sağa sola kaydırıp bildirim ekranı olayı da benzer mantık. Ah Nokia ah, o MeeGo'dan vazgeçmemeliydin. Bakalım başarılı olabilecek mi? Çok hoş görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Strava geirse alacağım.

  • Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Adamlar MeeGodan kopyalamışlar bazı özellikleri. Görev yöneticisi aynı, sağa sola kaydırıp bildirim ekranı olayı da benzer mantık. Ah Nokia ah, o MeeGodan vazgeçmemeliydin. Bakalım başarılı olabilecek mi? Çok hoş görünüyor.[/quote

    iyide meego dan once playbookta vardı bu özelikler zaten

  • her zaman diyorum, dokunmatik ekran üzerine yoğunlaşsa ı phone a kafa tutar bbm
  • Çok merakla beklediğim bir işletim sistemi. Fakat Z10'daki kamera ciddi anlamda başarısız.

  • 4. resimdeki alpha cihaz , yanıltıcı olmuş . Değiştirin lütfen.

  • Valla gönlüm kayıyor hafiften BB ye
  • Uygulamalar çıksın yeni modeller çıksın iphone de çıksın ozaman arasından seçerim

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.