Şimdi Ara

Yeni nesil ultrabook'lara dokunmatik ekran zorunluluğu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Yeni nesil ultrabook'lara dokunmatik ekran zorunluluğu geliyor


     

     

    Intel yeni nesil ultrabook bilgisayarlar için dokunmatik ekranı zorulu hale getiriyor. Tabetlerin taşınabilirliği ve dizüstü bilgisayarların kullanım kolaylığını bir arada sunmak üzere geliştirilen ultrabook'ların, Haziran ayı ile birlikte piyasaya çıkmaya başlayacak dördüncü nesil Core işlemcili yeni versiyonlarına dokunmatik ekran ekranlar eşlik edecek. Zorunlu olmadığı için mevcut ultrabook'ların sadece bazılarında yer alan dokunmatik ekran özelliği aynı zamanda Windows 8'in Modern Arayüzü ile kullanımı da daha verimli hale getiriyor.

     

    Bu hamle birlikte dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların, yıl sonuna kadar tüm pazarın %10-15'i seviyesine yükselmesi bekleniyor. Üreticiler ise bu karara şüphe ile yaklaşıyor zira maliyet artışı anlamına gelen dokunmatik ekran zorunluluğunun üreticileri bu kategoriden uzaklaştırabileceğini düşünüyorlar. Diğer taraftan dokunmatik panel üretimindeki düşük verimlilik te Intel'in bu kararını sorgulamaya açan bir başka etken. Intel tarihinde bir işlemci jenerasyonundan diğerine geçişteki en ciddi değişime sahip olacağı düşünülen Haswell tabanlı yeni nesil Core işlemcileriyle birlikte ultrabook'lar hem daha yüksek CPU ve GPU performansı sunacaklar hem de daha uzun pil ömrü sağlayabilecekler. 











  • ultrabook'ta nekaddarrrda gerekli,illaki satacaklar.tadindan yenmez....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 1 Şubat 2013; 23:34:02 >
  • nasıl olsa pazar elinde. atını nasıl istiyorsa öyle oynuyor ama bu tamamen tüketicilere yapılan tekel haksızlığı. ben dokunmatik istemiyorsam bana neden zorla satmaya çalışıyor

  • Eğer asus taichi gibi katlanıp tablete dönüşebilen tasarımlar olursa güzel olur fakat diğer türlü ultrabooklarda dokunmatiğin pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum.

  • Nedir bu dokunmatik merakı? Hep bu apple yüzünden.
  • bu ultrabook olayını bir türlü anlamadım.. intel teknolojisi deniyor yazılım microsoft donanım zaten markaların birtek işlemci intel in.. acaba tasarımı mı onlar buldu

  • Katlanabilir ekran da zorunlu olsun bari, önde klavye açık dururken ekrana dokunmaya çalışmak hiç işlevsel değil

  • Fiyatlarda bir fişekleme olmazsa dokunmatik olsun sıkıntı olmaz. Ancak fiyatların sabit kalması ihtimalini düşünmek kendini kandırmaktan başka bişi olmasa gerek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onsos1100

    bu ultrabook olayını bir türlü anlamadım.. intel teknolojisi deniyor yazılım microsoft donanım zaten markaların birtek işlemci intel in.. acaba tasarımı mı onlar buldu


    Standartları İntel belirliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vankomisin

    Eğer asus taichi gibi katlanıp tablete dönüşebilen tasarımlar olursa güzel olur fakat diğer türlü ultrabooklarda dokunmatiğin pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum.

    Taichi'nin fiyatından haberin yok tabi böyle rahat rahat konuşuyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem Microsoft hem de Intel tekel olmalarını kullanarak hem üreticilere hem de tüketicilere kendi çıkarlarınına gelen ürünleri dayatıyorlar. Önümüzde windows 8 zorunluluğu ve rezaleti duruken bir de şimdi dokunmatik ekran eklenecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratzilla


    quote:

    Orijinalden alıntı: vankomisin

    Eğer asus taichi gibi katlanıp tablete dönüşebilen tasarımlar olursa güzel olur fakat diğer türlü ultrabooklarda dokunmatiğin pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum.

    Taichi'nin fiyatından haberin yok tabi böyle rahat rahat konuşuyorsun.

    O fiyatın hepsini dizayn nedeniyle koymuyorlar donanım da var bu işin içinde. Merak etme piyasadaki çoğu ultrabook un fiyatını bilirim. Ekranın katlanabilir olması maaliyet olarak asusa çok fazla birşeye mal olmaz. İsteseler aynı tasarımda daha ucuz ultrabooklar yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketicinin yararına çünkü kalitesiz ekran kullanılmaz birde full hd 2015 de standart olur boş boş konuşmayın

    Yok ben kalitesiz ekran kullanacam diyorsanız 30-35 usd ye paneli dışarıdan alırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 2 Şubat 2013; 10:47:00 >
  • gereksiz dahada pahalı olacak ultrabooklar, zaten pahalı olduğu için tutmayan bir konsept

  • masaüstü devam

  • zaten satılmıyordu iyice satılmamaya başlayacak... daha adam gibi güçlü ultrabook yapamadılar zaten
  • Zorunlu tutulması çok saçma. Ben kimsenin bilgisayarımın ekranına dokunmasını istemem şahsen.
    IPS panel Full HD olsun yeterli. Dokunmatik ekran diye en az 500 TL fark isterler şimdi. Önce doğru düzgün işlemci ile GPU koysunlar cihazlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 2 Şubat 2013; 11:46:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yenerbalcı

    Tüketicinin yararına çünkü kalitesiz ekran kullanılmaz birde full hd 2015 de standart olur boş boş konuşmayın Yok ben kalitesiz ekran kullanacam diyorsanız 30-35 usd ye paneli dışarıdan alırsınız


    Bir ekranın dokunmatik olmasıyla görüntü kalitesinin iyi olmasının ne alakası var? Tüketici yararına filan değil maaliyeti artıracak bu da tabiki fiyatlara maliyet artışından daha fazla oranda yansıyacak. Yani tüketicinin zararına olacak. Intel bunun yerine ekran kalitesiyle ilgili bir sınır koysaydı anlardım en azından fazladan vereceğimiz para karşılığında daha iyi ekranlara sahip olurduk. Hala 4-5 sene öncesinin ekran çözünürlükleri kullanılıyor. Dokunmatik zorunluluğu koyana kadar ekran çözünürlüğüne koysalardı. Kimin boş konuştuğunu bir daha düşün. Tabi düşünebiliyorsan.





  • Win8'i itelemenin yolunu böyle bulmuşlar demek. Adı ultrabook olmasa da benzer standartta ürünler daha çok talep görebilir böylece.
  • Bence olması gereken donanım şu; hem uzun şarj hem düşük TDP için ULV serisi i7 33xx işlemci (bu da ~i5 32xx serisi normal işlemciyle aynı skor demek), Gddr5 ramli bir GT6xx ekran kartı, abartı olmayacak kadar ram, sistem sürücüsü için 64 GB SSD, ultrabook veya biraz daha kalın olabilir metal kasa ve win 7 işletim sistemi. Daha ne istersin ???
    Yok dokunmatik ekran, yok intel HD den başka harici ekran kartı olmayacak(!), yani adamlar ultrabook inceliğinde normal dizüstü yapamayacak mı? Hikaye bunlar, diğer üreticiler bu numaralara gelmemesi lazım. Neyse benden bu kadar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.