Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.393
Cevap
63
Favori
156.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayko83

    selam herkese,bende yaza doğru yurtdışı seyahati düşünüyorum acaba oraya gittiğimde avr alsam Türkiye ye getirebilirmiyim havaalanında sorun çıkarırlar mı?

    Bir arkadaşım host, ona sormuştum, sizin de bilginiz olması açısından aktarayım. Elinde faturasınız varsa rahat ol dedi, özellikle Çin, Kıbrıs, Dubai'den gelen uçak saatlerinde çok arama yaparlar çünkü 50-100 telefon sokanlar oluyor dedi. Neticede sen satmak amaçlı almadığından bir sorun olmaz yeter ki faturası elinde olsun, kendine aldıgını söyleyeceksin o kadar demişti.

    Burada önemli olan o AVR'yi uçak altı kargo yaparsanız aman atıp tutarlarsa diye dikkat etmek lazım, üzerine fragile falan bastırın, koruma köpüklere sarmayalın vs...




  • Arkadaşlar selam amfi bakıyorum 1 günüm var onkyo nr 626 buldum 449 euro sizce yurtdışı fiyatına göre iyimidir ve performans olarak nasıl bir amfidir. Yurt dışından alırsam nasıl bir garanti süreci oluyor (oluyorsa tabi)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onkyo TX NR 626 kullanıyorum. TX NR 727 modelini alacaktım. 626 ile arasında 900 TL fark vardı. Satıcı gerek olmadığını 626 ile çok fark olmadığını söyledi. 449 euro garantili fiyatı mı ? nereden aldınız bu fiyatı.
  • Arkadaşlar odama ev sinema sistemi alacağım acil... ancak gönlüm giriş seviyesi yada orta seviyede bir Hİ-Fİ sistemine sahip olmak... subvoofer + kolanlar dahil 1100 TL bütçem var, bu bütçeyle sistem alabilirmiyim ?? lütfen yardımcı olun, burda baya bu markadan kullanan varmış şans eseeri buldumm...

    ayrıca ubgün media marktda poineer VSX 321 amfi + kolonları + subf. 600 TL idi, ama hoparlörleri küçük oldugu için beni tatmin etmedi...

    tavsiyelerinizi bekilyorum... hoparlöerlerin ikisi kesin uzun olmalı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 24 Aralık 2013; 19:11:07 >
  • argos00 A kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı fiyatlarında en uygunu Almanya oluyor. Sorduğunuz 626 modelini bende almayı düşünüyordum. Almanya'da 350€ civarında. Birde havalimanında %12 vergiyi geri alırsanız oldukça uyguna geliyor.

    Sizin sorduğunuz fiyat da çok fena değil. Aynı model Türkiye'de en uygun 1750tl.

    Yalnız şöyle bir durum var. Eğer yurtdışından kendin gidip almayacaksan sakın ha internetten sipariş verme. Çünkü kargo ve gümrük masrafları ile Türkiye fiyatıyla neredeyse aynı olur. Üstüne de garantisiz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayko83 kullanıcısına yanıt
    Geçen sene yurtdışından AVR + hoparlör takımını yurt dışından aldım ve uçak bagajında normal kolileri ile getirdim. AVR 10 kg olduğu için uçağa almadılar. Fakat üzerine kırılabilir hassas eşya (fragile) etiketi yapıştırdım ve sapasağlam geldiler.

    Gümrük kısmına gelince ben kontrole takılmadım ama gitmeden önce detayları öğrenmiştim. 420€'ya kadar herhangi bir sorun olmuyor. Aldığınız ürünün fiyatı 420€'nun üzerimde ise vergisini ödüyorsunuz. Ama ne kadar vergi ödeniyordu, şimdi hatırlamıyorum.

    Bu arada Avrupa'da en uygun fiyatlar Almanya'da oluyor. Saturn.de sitesinden fiyatlara bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sardemir kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 600tl'ye bulduğunuz setteki hoparlörler nasıl bir modeldir bilmiyorum ama 600 tl fiyat oldukça iyi.

    İlk etap için bu şekilde kullanabilirsiniz. Ben de birkaç ay sistemi bu şekilde kullandım ve daha sonra durumum olunca ön hoparlörleri kule olarak değiştirdim. Daha sonra zamanla orta ve arka hoparlörleri değiştirdim. Sonra da önceki paket sistem 5.1 hoparlörleri sattım. Siz de böyle bir yöntem izleyebilirsiniz.

    Bu arada ön hoparlörler kule olacak diye bir şart yok. Eğer sistemi kuracağınız oda 10-15m2 gibi ufak bir oda ise kule tipi hoparlörler fazla gelecektir. Böyle bir oda için önlere raf tipi (bookshelf) hoparlör daha uygun olacaktır.

    Yok eğer sistemi kullanacağınız oda 25m2 ve üzeri büyüklükte salon gibi bir oda ise önleri kule seçmeniz doğru olacaktır. Burada da 1-1,5 civarına güzel kule tipi hoparlörler bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • benim alacağım avr yaklaşık 800 euro onkyo 828,bunun için gümrük ödermiyim,benim fikrim şu;kutusunu falan atayım bavula koyup geçirsem havaalanından sıkıntı olur mu?
  • sayko83 kullanıcısına yanıt
    Valla kutuyu atıp valize koyarsanız aletin sağlam gelme olasılığı iyice azalır. Çünkü valizleri öyle böyle atmıyorlar. En azından kutusu ile geldiğinde elektronik eşya olduğunu anlayıp fırlatmazlar diye düşünüyorum. Çünkü benim AVR ve 20kg'lık hoparlör kutusu sapa sağlam gelmişti. Hatta büyük ebatlı koli olduğu için ayrı bir bankodan verdim. AHL'de de özel bir araba ile valiz teslim alma yerine getirilmişti.

    Açıkçası kapıdan çıkarken bakan kimse olmadı. Tabii bu biraz şans işi. Bunun için de aklıma şöyle bir çözüm geldi. AVR'nin kolisi ile sığabileceği 2.bir valiz daha götürüp normal eşyalarınızın olduğu valizi bunun içine koyabilirsiniz. Gümrükten çıkarken de AVR'yi boş olan valizin içine koyup çıkabilirsiniz.

    Tabii yerler mi bilinmez ama pek de fena bir plan değil gibi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayko83

    benim alacağım avr yaklaşık 800 euro onkyo 828,bunun için gümrük ödermiyim,benim fikrim şu;kutusunu falan atayım bavula koyup geçirsem havaalanından sıkıntı olur mu?

    Dostum battaniye ile sarıp bez olmayan kalın plastik tarzı valizin icine boşluk kalmıycak sekilde koyarsan bişey olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman! -- 25 Aralık 2013; 11:30:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • el bagajı alıcam dediğiniz gibi battaniye içine falan sarıp koyucam,sonuçta hep ben taşıyacam uçakta yanımda olucak inşallah bu ne kardeşim demezler
  • sayko83 kullanıcısına yanıt
    Dostum koca aleti valize koyup yukarı almanıza izin vermezler. Valiz olarak aşağı verdiğiniz zaman da sağlam çıkması zor bir ihtimal. Ben 2 sene önce 509 modelini getirdim ve uçağın üst kısmına almadılar. Sizinki çok daha büyük bir kutu yada valiz olacak. Onu hiç yukarıya almazlar.

    Onun için en sağlıklı yol kendi kolisi ile aşağı vermek. En azından valizleri atan adamın içinde elektronik cihaz olduğunu anlaması ve doğru düzgün taşımasına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,
    2010 yılında Almanyadan getirtiğim TX-SR707 receiver, 3,4 yıl sonra hoparlörlere ses vermemeye başladı. Araştırınca ONKYO'nun semptomik arızası olan HDMI kartı arızası olduğunu öğrendim. Yetkili servise göndermeden kart fiyatını sordum fahiş bir tamir fiyatı söylediler. Cihaza verdiğim paranın yarısından fazla. Bende iyi bir tamirciye kartın tüm kapasitörlerini değiştirttim. İşlemciye ve karta ısı verdirdim. Bunlar nerden çıktı derseniz, internette bu arıza için çok sayıda video ve yazı buldum. Neticeye gelirsek cihaz çalıştı. Fakat on gün sonra tekrar aynı arıza oluştu. Tüm fonksiyon çalışıyor, görüntüde var ama ses yok. Hoparlörleri açmıyor.
    Sonuç olarak HDMI kartı uygun bir fiyatla bulabileceğim yurt içi veya yurt dışı bir kaynak bilen var mı? Şimdiden teşekkürler.
  • Geçmiş olsun öncelikle.Bu HDMI boardlar ucuz şeyler değil malesef. Çıkma felan bulmanız lazım.
    Onkyo nun klasik sorunu değil bu. Aslında tüm AVR lerde (hatta burdaki forumda da var bir rar Marantz da) sık yaşandı bu tür arızalar. Temelde AVR açıkken HDMI kablo sökme takma yada uydu alıcısı gibi cihazların HDMI bağlantısının yol açtığı durumlardan (burada da tartışıldı zamanında özellikle digitürk uydu alıcısı bağlayanlar çok sık karşılaştı benzer sorunlarla) kaynaklı arızalar oldu.

    HDMI kablo bağlantıları yaparken mutlaka cihazlarınızı (kaynak ve avr dahil) kapalı (stand by bile değil tam kapalı en doğrusu) kapalı konumda bulundurun diye buradan bu vesile ile tekrar uyarmış olalım




  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Hocam digitürk Avr ye bağlandıktan sonra sökme-takma yapmazsak dahi çalışırken böyle bir sıkıntı yaparmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür durumlarla karşılaşanlar oldu.
    Ben AVR ile üç değişik digiturk kutusu ve bir de dreambox uydu kullandım şimdiye kadar.
    Sorun yaşamadım.
    Ama ben de şimdi mesela projeksiyona geçtikten sonra wireles adaptörüne avr üzerinden görüntü sinyallerini hdmi ile aktaramama sorunu yaşıyorum. Ben de görüntüyü direk projeksiyona sesi de kaynak cihazlardan avr ye bağlayarak sorunu çözdüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    Geçmiş olsun öncelikle.Bu HDMI boardlar ucuz şeyler değil malesef. Çıkma felan bulmanız lazım.
    Onkyo nun klasik sorunu değil bu. Aslında tüm AVR lerde (hatta burdaki forumda da var bir rar Marantz da) sık yaşandı bu tür arızalar. Temelde AVR açıkken HDMI kablo sökme takma yada uydu alıcısı gibi cihazların HDMI bağlantısının yol açtığı durumlardan (burada da tartışıldı zamanında özellikle digitürk uydu alıcısı bağlayanlar çok sık karşılaştı benzer sorunlarla) kaynaklı arızalar oldu.

    HDMI kablo bağlantıları yaparken mutlaka cihazlarınızı (kaynak ve avr dahil) kapalı (stand by bile değil tam kapalı en doğrusu) kapalı konumda bulundurun diye buradan bu vesile ile tekrar uyarmış olalım

    Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler,
    Çıkma da olsa board nereden bulabilirim?




  • Uydu alıcılarında genellikle böyle sorunlar oldu daha öncede konusu geçmişti ve yine digiturk tarzında cihazlar ile şahsen hiç güvenmediğim bir yapısı var o cihazların aşırı basit cihazlar ben optik dışında bağlamıyorum uydu cihazını çıkma olarak servis ile bir görüşün ama zor bir ihtimal diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar merhaba elimde satılık Onkyo 809 var , ilgilenenler özel mesaj atsın lütfen.
  • Selamlar,

    bugün itibariyle 626 sahibi oldum. pio (923 veya sc-1223) alacaktım ama vazgeçtim(vazgeçirildim).

    Bir şey sormak istiyorum.

    iphone dan müzik dinlerken stabilite problemi var. Bu tip sorun yaşan var mı yoksa bana özgü bir şey mi? ya da yanlış yaptığım bir şey mi var?
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.