Şimdi Ara

Edge'den Yeni Playstation 4 Söylentileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•     Sony'nin bugün yaptığı 20 Şubat duyurusuyla birlikte yeni nesil Playstation konsolunun duyurusu neredeyse resmileşmiş oldu. Böylelikle ünlü oyun otoritesi Edge de, PS4 hakkında tüm bildiklerini ortaya döktü.

Kontrolcü Seçenekleri

Edge'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre yeni nesil Playstation konsolu, şimdiki DualShock kontrolcülerle neredeyse aynı boyutta olacak. Tamamen sıfırdan tasarlanan yeni kontrolcüde ufak bir de dokunmatik ekran yer alacak.

Dokunmatik ekranın haricinde yeni nesil Playstation konsolunun kontrolcüsünde bir diğer önemli özellik de "Share" yani paylaşma butonu olacak. Bu butonla birlikte oyun esnasında istediğiniz bir şekilde ekran görüntüsü ve video paylaşabileceksiniz. Yeni kontrolcünün bu özellikleri 15 dakikaya kadar video çekmeye izin veriyormuş.

Tabii ki konsolun tek kontrolcüsü bu olmayacak. Belirtilenlere göre Sony, konsol duyurusuyla birlikte Playstation Eye'ın yeni bir sürümünü de tanıtacak. Buna ek olarak konsolun Playstation Move ile uyumlu olduğu eklenmiş.

Çıkış Dönemi

Sitedeki makalede yer alan bilgilere göre Playstation 4, Japonya ve Amerika'da yılbaşı döneminde çıkacak. Fakat konsolun Avrupa çıkışı biraz gecikecek. Sony'nin Avrupa distribütörlüğünde yaşanan karışıklıklardan dolayı konsol, 2014'ün ilk çeyreğinde Avrupa'ya gelecek.

Teknik Özellikler

Şimdiye kadar konsolun teknik özellikleriyle ilgili farklı farklı sitelerden farklı farklı listeler görmüştük. Edge de bunlara bir yenisini eklemiş. Sitenin belirttiklerine göre Sony, PS4'ün mimari yapısını PC'lere benzer bir şekilde hazırlıyor. Böylelikle PS3'te geliştiricilerin yaşadığı zorlukların önüne geçmek amaçlanıyor.

PS4'ün yeni nesil Xbox'tan biraz daha güçlü ve üzerinde çalışmanın daha kolay oluğunu belirten site, konsolun 4GB'lık GDDR5 RAM kullanacağını öne sürüyor. Belirtilenlere göre Sony'nin hazırladığı bu sistem, saniyede 176 GB'lık veriyi transfer edebilecek seviyedeymiş.

İşlemci konusunda ise Sony'nin sekiz çekirdekli AMD CPU'larından kullanacağı belirtiliyor. AMD'nin "R10XX" mimarisi kullanılarak oluşturulan bu işlemci 1.6 GHz'de çalışacak.

Oyunlar

Sitede oyun kısmıyla ilgili net bilgiler yer almasa da Sony'nin birinci parti oyunlar için hiç olmadığı kadar büyük çapta bir bütçe hazırladığı belirtiliyor. Site bu oyunlarla ilgili net bilgiler alamasa da yeni bir Uncharted oyununun PS4'ün çıkışına geleceğine kesin gözle bakıyor.

Önemli Not: Bu haberde yer alan bütün bilgiler söylenti niteliği taşımaktadır. Yani okuduğunuz haberde Sony tarafından onaylanan bir bilgi yer almıyor.

• 4GB ne ya ? Benim PC de 8GB var !

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • ALLAAAHH KALBİM GÜM GÜM ÇARPIYOR !!! NASIL BEKLEYECEZ 20 ŞUBATA KADAR !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 1 Şubat 2013; 19:12:57 >
  • Bence yeni Uncharted çıkmaz, çıksa bile yapımcı NautyDog olmaz. NautyDog bir serinin en fazla 3 oyununu yapıyor. Sonra yeni seriye başlıyor. PS4 çıkışına ND Uncharted tarzında bir oyun yapabilir ve ya daha farklı bir oyunda yapabilir.

• 4 gb ram gerçek değildir umarım.

• Son notu okudum rahatladım 4 saat önce vita elime ulaştı bence 2013 'TE çıkmaz ve duyurulmaz
  • Dostum, bu bir konsol pc değil.
    İkincisi bunlar sadece söylenti.
    Üçüncü olarak eğer firma o şekilde bir alet çıkarırsa emin ol bir bikdikleri vardır.
    PS3'te 256+256=512mb ramle neler yaptılar. Onun için kafanı takma önemli olan artık cgi gibi oyunların yanı sıra iyi bir yapay zeka ve güzel bir online deneyim (İNŞAALLAH).
    Gerisi teferruat yani. :)
  • sony birinci parti oyunlar için en büyük desteğe hazırlanıyorsa ex oyunlarına düşünemiyorum, bu nesilde neler yaptılar yapıyorlarda bakın daha god of war ascension the last of us ve beyond two souls gelecek
  • @beragorn, PC lerle konsollarin RAM anlayisi farklidir. PC deki 8 gb in arkasinda yuzlerce uygulama tasirken konsollarda sadece konsolun izin verdigi sayisi heralde 10 u gecmeyecek sey yolluyor. ayrica isletimleri de farkli sonucta, olaya bir de bu gozle bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERAGORN

4GB ne ya ? Benim PC de 8GB var !

PS3 de 256mb ram var senin oynadığın her oyunu açıyor?
  • @BERAGORN ramın GDDR5 mi ? yada 176GB ı saniyede transfer edebiliyormu bunları düşünerek konuş 30 oyunu aynı anda calıstırabilecek bir güçte

• 256 mb ramle neler yaptılar diyorsunuzda, bence asıl neler yapamadılar demeniz lazım. Birincisi o 256 mb ram yüzünden GTA gibi haritalarda 50 metre sonrası çamur gibi gözüküyordu, Battlefield 3 gibi oyunlarda oyuncu sayısı 24 kişiye düşürüldü, anlıyacağınız büyük çaplı haritalı oyunlarda o ramler yüzünden teknolojik olarak büyük zarar gördü bazı yapımlar. eee yeni nesilde dahada fazla büyük çaplı haritası olan oyunlar olacak, bunlara en az 8 GB ram lazım. Cevat yerlinin dediği gibi yeni nesil en az 8 GB ram ile çıkmalı gerisi faso fiso. 2016 lara geldiğimizde eminim o 4 GB ram şaka gibi birşey olarak gözükecek. RAM donanım piyasasında en ucuz ürün bu kadarmı zor şundan 8 GB koymak ? 15 TL ye 4 GB ram satılıyor artık be İNSAF İNSAF.

• sony akıyor hacı ya

• YouR@ck

01.02.2013 19:29:3

lan hala anlayamadınız.. konsolla pc nin ram anlayışının farklı işlediğini ...

• quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

yeni nesil Playstation konsolu, şimdiki DualShock kontrolcülerle neredeyse aynı boyutta olacak.

İşte korktuğum açıklama. Uzun kullanımda elleri ağrıtan ve ilk jenerasyondan bu yana yapısı değiştirilmeyen bu kontrolcüden ne anlıyorlar anlamıyorum. Xbox kontrolcüsünü deneyen arkadaşlarımdan kimse "PS3 kontrolcüsünü daha iyi" demedi. O kadar güzel oyunlar var ki PS3'e özel, oynamak istiyorum ama o kontolcü yüzünden soğuttular makinadan beni..
  • konix

1.2.2013 20:14:01

haklısın.. xbox ın kontrolcusu çok daha rahat ama banada daha büyük kaçıyor... ve hani ağrıtıyor açıklamasını cidden abartılı buldum... :D

• Hala pc dek ram ile konsollardaki ram i aynı sananlar var. Konsollardaki ram'in çalışması pc lerdeki gibi değil arkadaşlar. Hatırlatalım ps3 deki ram 512 mb. 256 mb sistem 256 mb video için.

Eğer birazcık olsa gerçekçilik payı varsa. Ps3 gibi karmaşık bir sistem yerine basit bir sistem olması. Multi oyun firmaları içinde ideal olacak gibi görünüyor. Bence bu olursa iyi bir özellik olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 1 Şubat 2013; 21:07:18 >
  • iyide bu soylentide cikan seyler daha onceden cikmisti ama son yapimci kitleri sizdi haberinde 8gbddr5 ve 2.2gb vram ile gelicegi soylenmisti ilginc.19 gun bekleyin adamlar aciklayacaklar iste bundan oncesi cikan soylentiler sadece haber niteligini tasiyor.

Yanliz bisey dikkatimi cekti cikan her soylentide ps4 un yeni xbox dan bariz daha guclu ve daha basit yapida oldugu belirtiliyor,EGER DOGRUYSA ps4 ile Sony ps2 efsanesini tekrardan yazabilir heleki elindeki exc.oyunlarini muhtesem gorsellikle suslerlerse elveda xbox diyebiliriz...

• Edge'in verdiği bilgiler bana oldukça mantıklı ve tutarlı gözüktü bekleyip göreceğiz.
  • konsol mimarisi icin evet 4gb ram iyidir.
    amad yılbaşında cıkması ihtimalinde 1 yıl sonrası icin 4gb düşük durabilir.
    1 yıl cok uzun bir zaman. o zamana yeni jenerasyon ekran kartları yeni işlemciler piyasada olacağı için sıkıntı olabilir.
    ama şu var 256 mb ile god of war gibi bir oyun şaheser yapıyorsa. 4gb ile adamlar aşar zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.